Felipe Melo
- Monte Cristo
- Juventino
Spoko, doskonale wiem miedzy czym wybieramKeRmit19 pisze:Sprobujesz seksu to nie bedziesz mial takiego dylematuAndersson pisze:No ja nie wiem co bym wybral miedzy piwem i seksem... Najtrudniejszy wybor w moim zyciu![]()

A tak wogole, to jak juz ktos tutaj napisal, Moggi sciemnial (no jak zawsze

- Brutalo
- Juventino
Fajny minutowy filmik z Melo z oficjalnej strony Violi..
Szczerze mówiąc jestem ciągle zszokowany tym transferem. Niby wszystko great, ale w takim razie trzeba pozbyć się kogoś z dwójki Tiago-Poulsen (ze wskazaniem na tego drugiego :roll:)
Szczerze mówiąc jestem ciągle zszokowany tym transferem. Niby wszystko great, ale w takim razie trzeba pozbyć się kogoś z dwójki Tiago-Poulsen (ze wskazaniem na tego drugiego :roll:)
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Kibice Arsenalu rozpaczają xD, że im go sprzątneliśmy, i co ważne transfer potwierdza agencja Reuters :!:
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-1 ... sie-.shtml
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-1 ... sie-.shtml
- Vincitore
- Juventino
Mimo tych szumnych doniesień że Melo oficjalnie u nas, brak oficjalnego potwierdzenia na stronie Juventusu sprawiał że można było mieć jakieś wątpliwości, ale agencja Reuters fuszerką się nie zajmuje i zaręczam Wam że można spokojnie iść spać 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mnie ciągle zastanawia, skąd wzięliśmy niby tak spore fundusze na tego piłkarza...
Może kasą anonimowo sypnęli Elkannowie
Osobiście wątpię, abyśmy mieli w budżecie aż takie rezerwy, a przecież doskonale wiemy, że nasz zarząd zawsze trzymał się kurczowo planowych wydatków... Jakby nie było solidnie wzmocniliśmy drużynę - to najlepsze mercato ostatnich lat w naszym wykonaniu i chylę czoła przed Secco - tego się szczerze po nim nie spodziewałem...
Zaskoczył mnie na plus, jako że to Juve właśnie jest obok Realu tym zespołem, który wzmocnił się w tym roku w najbardziej widoczny sposób 

- Kuben
- Juventino
tak, tylko zarówno Secco jak i Ciro obiecywali jeszcze wzmocnić obronę, a wydając prawie 50 mln na 2 piłkarzy nie wiem czy mamy jeszcze coś w zanadrzu... mam nadzieję, że dla Nich sprawa nie wygląda tak: 'sprzedajemy sprintera kupujemy obrońce, nie sprzedajemy to mercato zakończone'. Blanc powiedział podczas prezentacji strojów, że jeżeli jeszcze Kogoś kupimy będzie to ostatni transfer. (Co ?! :doh: ). Wzmoicnił Nas diadia Cannavaro, który i tak już nie będzie grał na takim poziomie jakim grał u Nas przed trzema laty, ale co dalej ? Co z lewą obrona ? Co z prawą ? Sprzedaliśmy Mellberga, a był solidnym zmiennikiem, w takim razie Kto go zastąpi ? Ariaudo ?mrozzi pisze:Mnie ciągle zastanawia, skąd wzięliśmy niby tak spore fundusze na tego piłkarza...Może kasą anonimowo sypnęli Elkannowie
Osobiście wątpię, abyśmy mieli w budżecie aż takie rezerwy, a przecież doskonale wiemy, że nasz zarząd zawsze trzymał się kurczowo planowych wydatków... Jakby nie było solidnie wzmocniliśmy drużynę - to najlepsze mercato ostatnich lat w naszym wykonaniu i chylę czoła przed Secco - tego się szczerze po nim nie spodziewałem...
Zaskoczył mnie na plus, jako że to Juve właśnie jest obok Realu tym zespołem, który wzmocnił się w tym roku w najbardziej widoczny sposób
nie wiem co o tym wszystkim myśleć, ale dla mnie obrony kompletnej nie mamy, a dobry zespół od tej formacji się buduje... jeden Canna Nas nie zbawi.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- stahoo
- Juventino
Cannavaro? Odszedł ŚO--> przyszedł ŚO. W czym problem?[RA]MACIUS pisze: Sprzedaliśmy Mellberga, a był solidnym zmiennikiem, w takim razie Kto go zastąpi ? Ariaudo ?
Generalnie trzeba się skupic na sprzedaż 2 graczy z trójki Amliron/Poulsen/Tiago (kolejnośc nie przypadkowa). Za otrzymane pieniądze fajnie by było kupic prawego obrońcę.
Wszyscy piszą tutaj o Santacroce- ale czy to jest typowy prawy obrońca? Jakoś nie wydaje mi się, ale może ktoś zweryfikuje tą informcję.
Co do lewej strony- ja bym zaufał tym graczom, których mamy- tzn. De Ceglie i Molinaro. Skoro Paolo nie opuścił Juventusu, to znaczy, że nie upatrujemy wzmocnień w tej formacji. Mi to nie przeszkadza. Mamy 2 zawodników którzy mają gigantyczny potencjał. Trzeba, albo inaczej- uważam, że powinno się- im zaufac.
Jedyne co mnie martwi to brak zmiennika, a raczej zawodnika który mógłby tworzyc konkurencję dla Del Piero. Skoro gramy 4-3-1-2, jedyna pozycja na której nie ma konkurencji to własnie cofnięty napastnik. Niby jest Seba Giovinco, ale mu bardziej pasuje do skrzydłowego (jak w Empoli) czy ofensywnego pomocnika- bardziej zmiennika Ribasa.
Pomoc wygląda naprawde dobrze. Zakładając gre trójką w tej formacji, bedziemy zapewne ogladac Melo, Marchisio i Sissoko. Ewentualnie za młodego Włocha Zanetti. Wydaje mi się, że o wiele rzadziej bedziemy ogladac Mauro "Camora"- zobaczymy jednak jak Ciro poustawia to wszystko. Na pewno pewniakiem jest Melo- za 21 mln Juve nie kupiłoby zawodnika na ławkę. A reszta? Myślę, że kwestia formy i zaufania Ferrary.
- Alexis93
- Juventino
Z tymi funduszami to nie da się stwierdzić że zostały wyczerpane. Może i kupili dwoch zawodnikow za 45 mln ale wiadomo ze w ratach więc jakaś kasa została. A nawet jeśli liczyć całe kwoty to przecież został sprzedany Mellberg za 2,5 mln + kasa za połówki kart i Paolucciego. Wielkie pieniądze to nie są ale na Grosso chyba by starczyły. Dobrym ruchem byłoby także pozyskanie jeszcze jednego obrońcy za małą kwotę lub na zasadzie wolnego transferu jednak ciężko wymienić mi jakieś nazwiska.
Juventus na zawsze!
- stahoo
- Juventino
Diego Lugano jest chyba obecnie chyba bez klubu. Na ławę może byc, tylko... po co kolejny środkowy obrońca?Alexis93 pisze: Dobrym ruchem byłoby także pozyskanie jeszcze jednego obrońcy za małą kwotę lub na zasadzie wolnego transferu jednak ciężko wymienić mi jakieś nazwiska.
Co do naszego budżetu. To, że kupujemy na raty nie ma znaczenia. Dlaczego? A no dlatego, że robimy tak zawsze, czyli np. w tym roku spłacamy częśc Diego, częśc Melo i np. resztę Amauriego i Tiago. Czyli nasz budżet się nie powieksza.
2,5 mln z Mellberga i kasa z ewentualnego transferu Almirona/Poulsena? Fakt- zawsze coś, pytanie czy zarząd przeznaczyłby to na nowego obrońcę, czy na załatanie dziury powstałej przy kupnie Diego i Melo. O ile wydaje mi się, że kasa z Poulsena/Almirona byłaby (przynajmniej częściowo) użyta na zakup nowego gracza, o tyle chyba Mellberg "był częścia zapłaty" za Melo. Ale to jest gdybanie.
Blanc powiedział "nikogo nie sprowadzimy" i tego należy się trzymac, a ewentualnie można będzie mile się zaskoczyc.
- stahoo
- Juventino
Myślę, że po wczorajszym melanżu na cześc Diego, Secco wstanie koło 10-11 i wtedy dowiemy się szczegułów.
PS. Na stronie Kanonierów piszą, że dzisiaj Wenger ma złozyc ofertę: 15 mln + Eboue. Pytanie czy rzeczywiście jest już po fakcie? <zasiewa trochę pesymizmu>
PS. Na stronie Kanonierów piszą, że dzisiaj Wenger ma złozyc ofertę: 15 mln + Eboue. Pytanie czy rzeczywiście jest już po fakcie? <zasiewa trochę pesymizmu>
- bendzamin
- Redaktor
Z tego co tu przeczytałem, to nie Secco długo śpi, tylko Melo jest na wakacjach. Jednak mój włoski nie jest najlepszy, więc miło gdyby ktoś to zweryfikował - http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=6671