Felipe Melo

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2009, 23:29

KeRmit19 pisze:
Andersson pisze:No ja nie wiem co bym wybral miedzy piwem i seksem... Najtrudniejszy wybor w moim zyciu
Sprobujesz seksu to nie bedziesz mial takiego dylematu :D
Spoko, doskonale wiem miedzy czym wybieram ;) Lecz przyznaje ze jak tak juz blizej to przemysle to wybor jest niby prosty :smile:

A tak wogole, to jak juz ktos tutaj napisal, Moggi sciemnial (no jak zawsze :prochno: ) z ta Bolonga i chyba tajnie pracuje u nas w zarzadzie. :D Pewnie dlatego oni tacy tajemnicy ;)

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2009, 23:31

Tak! Najpierw slub, a dopiero potem wspolne lozko!
A propo matury to slyszalem takie przyslowie: "Studniowka nie zarutralala - matura nie zdana"

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 00:02

Fajny minutowy filmik z Melo z oficjalnej strony Violi..

Szczerze mówiąc jestem ciągle zszokowany tym transferem. Niby wszystko great, ale w takim razie trzeba pozbyć się kogoś z dwójki Tiago-Poulsen (ze wskazaniem na tego drugiego :roll:)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 00:27

Kibice Arsenalu rozpaczają xD, że im go sprzątneliśmy, i co ważne transfer potwierdza agencja Reuters :!:

http://www.kanonierzy.com/shownews_id-1 ... sie-.shtml

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 02:19

Mimo tych szumnych doniesień że Melo oficjalnie u nas, brak oficjalnego potwierdzenia na stronie Juventusu sprawiał że można było mieć jakieś wątpliwości, ale agencja Reuters fuszerką się nie zajmuje i zaręczam Wam że można spokojnie iść spać :D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 07:40

Mnie ciągle zastanawia, skąd wzięliśmy niby tak spore fundusze na tego piłkarza... :think: Może kasą anonimowo sypnęli Elkannowie :?: Osobiście wątpię, abyśmy mieli w budżecie aż takie rezerwy, a przecież doskonale wiemy, że nasz zarząd zawsze trzymał się kurczowo planowych wydatków... Jakby nie było solidnie wzmocniliśmy drużynę - to najlepsze mercato ostatnich lat w naszym wykonaniu i chylę czoła przed Secco - tego się szczerze po nim nie spodziewałem... :whistle: Zaskoczył mnie na plus, jako że to Juve właśnie jest obok Realu tym zespołem, który wzmocnił się w tym roku w najbardziej widoczny sposób :bravo:

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 08:08

mrozzi pisze:Mnie ciągle zastanawia, skąd wzięliśmy niby tak spore fundusze na tego piłkarza... :think: Może kasą anonimowo sypnęli Elkannowie :?: Osobiście wątpię, abyśmy mieli w budżecie aż takie rezerwy, a przecież doskonale wiemy, że nasz zarząd zawsze trzymał się kurczowo planowych wydatków... Jakby nie było solidnie wzmocniliśmy drużynę - to najlepsze mercato ostatnich lat w naszym wykonaniu i chylę czoła przed Secco - tego się szczerze po nim nie spodziewałem... :whistle: Zaskoczył mnie na plus, jako że to Juve właśnie jest obok Realu tym zespołem, który wzmocnił się w tym roku w najbardziej widoczny sposób :bravo:
tak, tylko zarówno Secco jak i Ciro obiecywali jeszcze wzmocnić obronę, a wydając prawie 50 mln na 2 piłkarzy nie wiem czy mamy jeszcze coś w zanadrzu... mam nadzieję, że dla Nich sprawa nie wygląda tak: 'sprzedajemy sprintera kupujemy obrońce, nie sprzedajemy to mercato zakończone'. Blanc powiedział podczas prezentacji strojów, że jeżeli jeszcze Kogoś kupimy będzie to ostatni transfer. (Co ?! :doh: ). Wzmoicnił Nas diadia Cannavaro, który i tak już nie będzie grał na takim poziomie jakim grał u Nas przed trzema laty, ale co dalej ? Co z lewą obrona ? Co z prawą ? Sprzedaliśmy Mellberga, a był solidnym zmiennikiem, w takim razie Kto go zastąpi ? Ariaudo ?
nie wiem co o tym wszystkim myśleć, ale dla mnie obrony kompletnej nie mamy, a dobry zespół od tej formacji się buduje... jeden Canna Nas nie zbawi.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 08:20

[RA]MACIUS pisze: Sprzedaliśmy Mellberga, a był solidnym zmiennikiem, w takim razie Kto go zastąpi ? Ariaudo ?
Cannavaro? Odszedł ŚO--> przyszedł ŚO. W czym problem?

Generalnie trzeba się skupic na sprzedaż 2 graczy z trójki Amliron/Poulsen/Tiago (kolejnośc nie przypadkowa). Za otrzymane pieniądze fajnie by było kupic prawego obrońcę.

Wszyscy piszą tutaj o Santacroce- ale czy to jest typowy prawy obrońca? Jakoś nie wydaje mi się, ale może ktoś zweryfikuje tą informcję.

Co do lewej strony- ja bym zaufał tym graczom, których mamy- tzn. De Ceglie i Molinaro. Skoro Paolo nie opuścił Juventusu, to znaczy, że nie upatrujemy wzmocnień w tej formacji. Mi to nie przeszkadza. Mamy 2 zawodników którzy mają gigantyczny potencjał. Trzeba, albo inaczej- uważam, że powinno się- im zaufac.

Jedyne co mnie martwi to brak zmiennika, a raczej zawodnika który mógłby tworzyc konkurencję dla Del Piero. Skoro gramy 4-3-1-2, jedyna pozycja na której nie ma konkurencji to własnie cofnięty napastnik. Niby jest Seba Giovinco, ale mu bardziej pasuje do skrzydłowego (jak w Empoli) czy ofensywnego pomocnika- bardziej zmiennika Ribasa.

Pomoc wygląda naprawde dobrze. Zakładając gre trójką w tej formacji, bedziemy zapewne ogladac Melo, Marchisio i Sissoko. Ewentualnie za młodego Włocha Zanetti. Wydaje mi się, że o wiele rzadziej bedziemy ogladac Mauro "Camora"- zobaczymy jednak jak Ciro poustawia to wszystko. Na pewno pewniakiem jest Melo- za 21 mln Juve nie kupiłoby zawodnika na ławkę. A reszta? Myślę, że kwestia formy i zaufania Ferrary.

Alexis93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 08:57

Z tymi funduszami to nie da się stwierdzić że zostały wyczerpane. Może i kupili dwoch zawodnikow za 45 mln ale wiadomo ze w ratach więc jakaś kasa została. A nawet jeśli liczyć całe kwoty to przecież został sprzedany Mellberg za 2,5 mln + kasa za połówki kart i Paolucciego. Wielkie pieniądze to nie są ale na Grosso chyba by starczyły. Dobrym ruchem byłoby także pozyskanie jeszcze jednego obrońcy za małą kwotę lub na zasadzie wolnego transferu jednak ciężko wymienić mi jakieś nazwiska.

Juventus na zawsze!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 09:15

Alexis93 pisze: Dobrym ruchem byłoby także pozyskanie jeszcze jednego obrońcy za małą kwotę lub na zasadzie wolnego transferu jednak ciężko wymienić mi jakieś nazwiska.
Diego Lugano jest chyba obecnie chyba bez klubu. Na ławę może byc, tylko... po co kolejny środkowy obrońca?

Co do naszego budżetu. To, że kupujemy na raty nie ma znaczenia. Dlaczego? A no dlatego, że robimy tak zawsze, czyli np. w tym roku spłacamy częśc Diego, częśc Melo i np. resztę Amauriego i Tiago. Czyli nasz budżet się nie powieksza.

2,5 mln z Mellberga i kasa z ewentualnego transferu Almirona/Poulsena? Fakt- zawsze coś, pytanie czy zarząd przeznaczyłby to na nowego obrońcę, czy na załatanie dziury powstałej przy kupnie Diego i Melo. O ile wydaje mi się, że kasa z Poulsena/Almirona byłaby (przynajmniej częściowo) użyta na zakup nowego gracza, o tyle chyba Mellberg "był częścia zapłaty" za Melo. Ale to jest gdybanie.

Blanc powiedział "nikogo nie sprowadzimy" i tego należy się trzymac, a ewentualnie można będzie mile się zaskoczyc.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 09:20

Powiew wam szczerze, że powoli zaczynam się niepokoić co do Melo.
Dalej nie ma oficjalnego komunikatu... :whistle:

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 09:27

Myślę, że po wczorajszym melanżu na cześc Diego, Secco wstanie koło 10-11 i wtedy dowiemy się szczegułów.

PS. Na stronie Kanonierów piszą, że dzisiaj Wenger ma złozyc ofertę: 15 mln + Eboue. Pytanie czy rzeczywiście jest już po fakcie? <zasiewa trochę pesymizmu>

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 09:34

stahoo

Możesz podać linka, do tego newsa co Arsenal ma złożyć ofertę za Melo?

Bo jakoś nie mogę znaleźć.

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 10:05

Na gunners.com podobno coś takiego wczoraj pisali. Wiem to z tego newsa (a raczej któegoś komentarza).

Sytuacja podobna jak z Diego i Bayernem, kiedy ten leciał już do Turynu ^^

PS. Secco coś długo śpi.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 10:09

Z tego co tu przeczytałem, to nie Secco długo śpi, tylko Melo jest na wakacjach. Jednak mój włoski nie jest najlepszy, więc miło gdyby ktoś to zweryfikował - http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=6671

Zablokowany