Serie A (37): Siena 0-3 Juventus
Nie wiem czy widzieliście tą wypowiedź DP po meczu 
"- Myślę, że Ranieri czasem pojmuje określone sprawy w taki sposób, że tylko on potrafi wytłumaczyć dlaczego tak, a nie inaczej widzi świat - mówił z przekąsem o swoim byłym trenerze."
Hehe nieźle pojechał
Ale coś w tym jest 
http://pilkanozna.pl/index.php/Ligi-zag ... iebie.html

"- Myślę, że Ranieri czasem pojmuje określone sprawy w taki sposób, że tylko on potrafi wytłumaczyć dlaczego tak, a nie inaczej widzi świat - mówił z przekąsem o swoim byłym trenerze."
Hehe nieźle pojechał

http://pilkanozna.pl/index.php/Ligi-zag ... iebie.html
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- peste
- Juventino
w takim wypadku Viola też będzie 3 bo będzie miała lepszy bilans bramkowy. Milan dostał od nas 4:2 a Viola tylko 1:0. Więc przy wyniku 1:0 dla Fiorentiny bilans bramkowy byłby taki:stahoo pisze:jt10
Jeżeli przegramy z Lazio, Fiorentina ogra Milan mniej jak 2 golami tabela będzie wyglądac tak:
2. Juventus 71
3. Milan 71
4. Fiorentina 71
Fiorentina: 2:3
Milan: 4:6
tak mi się wydaje ale głowy nie dam

-------------------------------
co do meczu 2 miesiące czekania na zwycięstwo to zdecydowanie za dużo,
więc tylko zwycięstwo wchodziło w grę... styl nie powalił ale kto o tym będzie pamiętać. 3:0 i 3 pkt. tak powinno być i kropka

PS. Dzięki oliver. Już poprawiłem.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 01:02 przez peste, łącznie zmieniany 2 razy.
- Azrael
- Juventino
I chyba dobrze, bo w życiu ciężko bez głowy. Sam wiem, bo nie raz przez kobiety traciłem głowę...peste pisze:w takim wypadku Viola też będzie 3 bo będzie miała lepszy bilans bramkowy. Milan dostał od nas 4:2 a Viola tylko 1:0. Więc przy wyniku 1:0 dla Fiorentiny bilans bramkowy byłby taki:
Fiorentina: 3:2
tak mi się wydaje ale głowy nie dam

Poza tym styl mi się dziś bardzo podobał. Bardzo nudny i bardzo skuteczny. Na fajerwerki przyjdzie czas jak zacznie grać Giovinco i (miejmy nadzieję) Diego.
Pozdrawiam!
- figc1898
- Juventino
Jest wreszcie zwycięstwo i dzisiaj świętowałem sobie tą piękną grę bo już zapomniałem jak Juve grało kiedyś w Calcio. I nastał znów czas zwycięstw i optymistycznych wieści. Dzięki Ciro za ten mecz
Ciro Ferrara - uczeń Marcello Lippiego. Przyszłościowy i nastawiony na ciężką pracę człowiek. Widziałem już na treningach, że to będzie inna drużyna niż ta, którą zniszczył Ranieri. Na boisku ujrzałem to czego nie widziałem od 2 lat :!: Jak współpracuje druga linia i przede wszystkim obrona. I oczywiście trzecia młodość Alexa. Z takim trenerem jak Ciro będzie się grało bardzo dokładnie, mądrze i poukładane będą każde elementy taktyki meczowej. Gigi wreszcie z czystym kontem. Uff jak mi ulżyło

Ciro Ferrara - uczeń Marcello Lippiego. Przyszłościowy i nastawiony na ciężką pracę człowiek. Widziałem już na treningach, że to będzie inna drużyna niż ta, którą zniszczył Ranieri. Na boisku ujrzałem to czego nie widziałem od 2 lat :!: Jak współpracuje druga linia i przede wszystkim obrona. I oczywiście trzecia młodość Alexa. Z takim trenerem jak Ciro będzie się grało bardzo dokładnie, mądrze i poukładane będą każde elementy taktyki meczowej. Gigi wreszcie z czystym kontem. Uff jak mi ulżyło

- oliver
- Juventino
Kolega Peste ma rację tylko stosunek bramek Violi będzie wyglądał 2-3, a nie 3-2 ale i tak będą miec lepszy od Milanu 4-6.Azrael_Juve pisze:I chyba dobrze, bo w życiu ciężko bez głowy. Sam wiem, bo nie raz przez kobiety traciłem głowę...peste pisze:w takim wypadku Viola też będzie 3 bo będzie miała lepszy bilans bramkowy. Milan dostał od nas 4:2 a Viola tylko 1:0. Więc przy wyniku 1:0 dla Fiorentiny bilans bramkowy byłby taki:
Fiorentina: 3:2
tak mi się wydaje ale głowy nie dam![]()
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Azrael
- Juventino
Ja od razu mówię, że się na tym nie znam, nie czytałem żadnego szczegółowego regulaminu, ale jeśli my przegramy, a Milan nie przegra różnicą 2 bramek czyli powiedzmy 1-0 to:
1)każdy ma 71 pkt;
2)Juve-ACM 5-3 -> czyli jesteśmy lepsi;
3)Juve-ACF 2-1 -> czyli jesteśmy lepsi;
4)ACM-ACF 1-1 -> lepszy jest Milan, bo w wypadku identycznej liczby punktów i remisowym bilansie bezpośrednich pojedynków liczy się najzwyklejszy bilans bramkowy, a Milan jest w najlepszej sytuacji spośród tych trzech drużyn.
Jeśli ktoś ma większą wiedzę ode mnie to proszę mnie śmiało poprawić.
Ja się cieszę, że po meczu ze Sieną te kalkulacje Juventus dotyczą w najmniejszym stopniu.
Pozdrawiam!
1)każdy ma 71 pkt;
2)Juve-ACM 5-3 -> czyli jesteśmy lepsi;
3)Juve-ACF 2-1 -> czyli jesteśmy lepsi;
4)ACM-ACF 1-1 -> lepszy jest Milan, bo w wypadku identycznej liczby punktów i remisowym bilansie bezpośrednich pojedynków liczy się najzwyklejszy bilans bramkowy, a Milan jest w najlepszej sytuacji spośród tych trzech drużyn.
Jeśli ktoś ma większą wiedzę ode mnie to proszę mnie śmiało poprawić.
Ja się cieszę, że po meczu ze Sieną te kalkulacje Juventus dotyczą w najmniejszym stopniu.
Pozdrawiam!
- Venomik
- Juventino
Zawsze w sytuacji, gdy najważniejszy jest bezpośredni pojedynek, a 3 lub więcej drużyn ma tyle samo punktów, tworzy się mini-tabelę pomiędzy tymi zainteresownymi drużynami.
1. Juventus 8pkt
2. Milan 4pkt
3. Viola 4pkt
przy czym Milan ma lepszy stosunek bramek.
1. Juventus 8pkt
2. Milan 4pkt
3. Viola 4pkt
Dirty mind
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pytając całkiem poważnie - Ty tak na serio? Po tym arcy spacerowym spotkanku widzę więcej roześmianych gęb od ucha do ucha i doprawdy nie wiem, czy się z tego śmiać, czy nad tym płakać...figc1898 pisze:Jest wreszcie zwycięstwo i dzisiaj świętowałem sobie tą piękną grę bo już zapomniałem jak Juve grało kiedyś w Calcio. I nastał znów czas zwycięstw i optymistycznych wieści. Dzięki Ciro za ten mecz![]()
- Azrael
- Juventino
SiewIer, nie psuj zabawy!:) Dziewczyny i chłopaki mają prawo wylać sobie trochę miodu na serduszka. :roll: Wszak wygraliśmy pierwszy raz od bardzo dawna i niektórzy chcą sobie powetować ten okres cierpień.
Swoją drogą Figc1898 ma niezłą fantazję przy układaniu takich tekstów chwalebno-dziękczynnych. Masz talent chłopie!
Pozdro!
PS. Sorry! :doh:
Swoją drogą Figc1898 ma niezłą fantazję przy układaniu takich tekstów chwalebno-dziękczynnych. Masz talent chłopie!
Pozdro!
PS. Sorry! :doh:
- oliver
- Juventino
No i właśnie w tej mini-tabelce Viola jest lepsza od Milanu stosunkiem goli.Venomik pisze:Zawsze w sytuacji, gdy najważniejszy jest bezpośredni pojedynek, a 3 lub więcej drużyn ma tyle samo punktów, tworzy się mini-tabelę pomiędzy tymi zainteresownymi drużynami.
1. Juventus 8pkt
2. Milan 4pkt
3. Viola 4pkt
No nie wiem czy piszesz dobrze :roll: . Liczy się stosunek bramek między zainteresowanymi drużynami , a nie ogólny, bo w końcu po to robi się tą tabelkę i wtedy lepszy stosunek ma Viola przy wygranej z Milanem jedną bramką.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Dybala 4ever
- Juventino
- oliver
- Juventino
Juve - Milan 4-2Venomik pisze:Możesz mi wyjaśnić jak do tego doszedłeś?No i właśnie w tej mini-tabelce Viola jest lepsza od Milanu stosunkiem goli.
Milan - Juve 1-1
Juve - Viola 1-0
Viola - Juve 1-1
Milan - Viola 1-0
Viola - Milan 1-0

1. Juve 8pkt 7-4
2. Viola 4pkt 2-3
3 Milan 4pkt 4-6
Wdług mnie tak to ma wyglądać.
koniec iti
koniec iti
- SirRose
- Juventino
Przeciwnik może i słaby ale zwycięstwo zdecydowane i w niezłym stylu. Znakomita postawa Marchisio - jestem pod wielkim wrażeniem jego gry - będziemy mieli z niego jeszcze pożytek w Juve. DP na goal.com dostał 9 - wg mnie trochę za dużo, fakt, że strzelił 2 bramki i miał asystę ale sporo też zmarnował, podobnie jak Iaquinta który jest trochę wydaje się być niezdarny - ma problemy z przyjęciem, nie jest w stanie nikogo minąć, no i skutecznością też nie grzeszy.
Zastanawiam mnie czemu Giovinco nie wyszedł ani na minutę. Zmiana Zanettiego i DeCeglie była rozsądna - obaj mieli po kartce i grali dość ostro ale Iaquinta - Treze nic nie zmieniała i spokojnie mogł wejść Giovinco za Nedveda albo za DP.
Reasumując bardzo cieszy mnie wynik i postawa - tego było potrzeba Juventusowi - motywacji i chęci zwyciężania, i to właśnie udało się Ferrarze zrobić.
Zastanawiam mnie czemu Giovinco nie wyszedł ani na minutę. Zmiana Zanettiego i DeCeglie była rozsądna - obaj mieli po kartce i grali dość ostro ale Iaquinta - Treze nic nie zmieniała i spokojnie mogł wejść Giovinco za Nedveda albo za DP.
Reasumując bardzo cieszy mnie wynik i postawa - tego było potrzeba Juventusowi - motywacji i chęci zwyciężania, i to właśnie udało się Ferrarze zrobić.
- Lypsky
- Juventino
Vicenzo mecz z Lazio powinien zacząć na ławce, ostatnio gra we wszystkich spotkaniach, więc nie ma się co dziwić, że jest przemęczony. Atak Amauri-DP / Amauri-Treze mile widziany.SirRose pisze:podobnie jak Iaquinta który jest trochę wydaje się być niezdarny - ma problemy z przyjęciem, nie jest w stanie nikogo minąć, no i skutecznością też nie grzeszy.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady