Serie A (37): Siena 0-3 Juventus

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 00:03

Nie wiem czy widzieliście tą wypowiedź DP po meczu :D

"- Myślę, że Ranieri czasem pojmuje określone sprawy w taki sposób, że tylko on potrafi wytłumaczyć dlaczego tak, a nie inaczej widzi świat - mówił z przekąsem o swoim byłym trenerze."

Hehe nieźle pojechał :P Ale coś w tym jest :P

http://pilkanozna.pl/index.php/Ligi-zag ... iebie.html

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
peste

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 00:05

stahoo pisze:jt10

Jeżeli przegramy z Lazio, Fiorentina ogra Milan mniej jak 2 golami tabela będzie wyglądac tak:

2. Juventus 71
3. Milan 71
4. Fiorentina 71
w takim wypadku Viola też będzie 3 bo będzie miała lepszy bilans bramkowy. Milan dostał od nas 4:2 a Viola tylko 1:0. Więc przy wyniku 1:0 dla Fiorentiny bilans bramkowy byłby taki:
Fiorentina: 2:3
Milan: 4:6
tak mi się wydaje ale głowy nie dam :whistle:
-------------------------------
co do meczu 2 miesiące czekania na zwycięstwo to zdecydowanie za dużo,
więc tylko zwycięstwo wchodziło w grę... styl nie powalił ale kto o tym będzie pamiętać. 3:0 i 3 pkt. tak powinno być i kropka :).

PS. Dzięki oliver. Już poprawiłem.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 01:02 przez peste, łącznie zmieniany 2 razy.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 00:12

peste pisze:w takim wypadku Viola też będzie 3 bo będzie miała lepszy bilans bramkowy. Milan dostał od nas 4:2 a Viola tylko 1:0. Więc przy wyniku 1:0 dla Fiorentiny bilans bramkowy byłby taki:
Fiorentina: 3:2
I chyba dobrze, bo w życiu ciężko bez głowy. Sam wiem, bo nie raz przez kobiety traciłem głowę... :prochno:

Poza tym styl mi się dziś bardzo podobał. Bardzo nudny i bardzo skuteczny. Na fajerwerki przyjdzie czas jak zacznie grać Giovinco i (miejmy nadzieję) Diego.

Pozdrawiam!

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 00:27

Jest wreszcie zwycięstwo i dzisiaj świętowałem sobie tą piękną grę bo już zapomniałem jak Juve grało kiedyś w Calcio. I nastał znów czas zwycięstw i optymistycznych wieści. Dzięki Ciro za ten mecz :bravo:
Ciro Ferrara - uczeń Marcello Lippiego. Przyszłościowy i nastawiony na ciężką pracę człowiek. Widziałem już na treningach, że to będzie inna drużyna niż ta, którą zniszczył Ranieri. Na boisku ujrzałem to czego nie widziałem od 2 lat :!: Jak współpracuje druga linia i przede wszystkim obrona. I oczywiście trzecia młodość Alexa. Z takim trenerem jak Ciro będzie się grało bardzo dokładnie, mądrze i poukładane będą każde elementy taktyki meczowej. Gigi wreszcie z czystym kontem. Uff jak mi ulżyło :happy:

Obrazek
Obrazek
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 00:30

Azrael_Juve pisze:
peste pisze:w takim wypadku Viola też będzie 3 bo będzie miała lepszy bilans bramkowy. Milan dostał od nas 4:2 a Viola tylko 1:0. Więc przy wyniku 1:0 dla Fiorentiny bilans bramkowy byłby taki:
Fiorentina: 3:2
I chyba dobrze, bo w życiu ciężko bez głowy. Sam wiem, bo nie raz przez kobiety traciłem głowę... :prochno:
Kolega Peste ma rację tylko stosunek bramek Violi będzie wyglądał 2-3, a nie 3-2 ale i tak będą miec lepszy od Milanu 4-6.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 00:55

Ja od razu mówię, że się na tym nie znam, nie czytałem żadnego szczegółowego regulaminu, ale jeśli my przegramy, a Milan nie przegra różnicą 2 bramek czyli powiedzmy 1-0 to:
1)każdy ma 71 pkt;
2)Juve-ACM 5-3 -> czyli jesteśmy lepsi;
3)Juve-ACF 2-1 -> czyli jesteśmy lepsi;
4)ACM-ACF 1-1 -> lepszy jest Milan, bo w wypadku identycznej liczby punktów i remisowym bilansie bezpośrednich pojedynków liczy się najzwyklejszy bilans bramkowy, a Milan jest w najlepszej sytuacji spośród tych trzech drużyn.
Jeśli ktoś ma większą wiedzę ode mnie to proszę mnie śmiało poprawić.

Ja się cieszę, że po meczu ze Sieną te kalkulacje Juventus dotyczą w najmniejszym stopniu.

Pozdrawiam!

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 01:18

Zawsze w sytuacji, gdy najważniejszy jest bezpośredni pojedynek, a 3 lub więcej drużyn ma tyle samo punktów, tworzy się mini-tabelę pomiędzy tymi zainteresownymi drużynami.
1. Juventus 8pkt
2. Milan 4pkt
3. Viola 4pkt
przy czym Milan ma lepszy stosunek bramek.

Dirty mind
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 01:42

figc1898 pisze:Jest wreszcie zwycięstwo i dzisiaj świętowałem sobie tą piękną grę bo już zapomniałem jak Juve grało kiedyś w Calcio. I nastał znów czas zwycięstw i optymistycznych wieści. Dzięki Ciro za ten mecz :bravo:
Ciro Ferrara - uczeń Marcello Lippiego. Przyszłościowy i nastawiony na ciężką pracę człowiek. Widziałem już na treningach, że to będzie inna drużyna niż ta, którą zniszczył Ranieri. Na boisku ujrzałem to czego nie widziałem od 2 lat :!: Jak współpracuje druga linia i przede wszystkim obrona. I oczywiście trzecia młodość Alexa. Z takim trenerem jak Ciro będzie się grało bardzo dokładnie, mądrze i poukładane będą każde elementy taktyki meczowej. Gigi wreszcie z czystym kontem. Uff jak mi ulżyło :happy:
Pytając całkiem poważnie - Ty tak na serio? Po tym arcy spacerowym spotkanku widzę więcej roześmianych gęb od ucha do ucha i doprawdy nie wiem, czy się z tego śmiać, czy nad tym płakać...

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 02:01

SiewIer, nie psuj zabawy!:) Dziewczyny i chłopaki mają prawo wylać sobie trochę miodu na serduszka. :roll: Wszak wygraliśmy pierwszy raz od bardzo dawna i niektórzy chcą sobie powetować ten okres cierpień.

Swoją drogą Figc1898 ma niezłą fantazję przy układaniu takich tekstów chwalebno-dziękczynnych. Masz talent chłopie!

Pozdro!

PS. Sorry! :doh:

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 02:08

Venomik pisze:Zawsze w sytuacji, gdy najważniejszy jest bezpośredni pojedynek, a 3 lub więcej drużyn ma tyle samo punktów, tworzy się mini-tabelę pomiędzy tymi zainteresownymi drużynami.
1. Juventus 8pkt
2. Milan 4pkt
3. Viola 4pkt
przy czym Milan ma lepszy stosunek bramek.
No i właśnie w tej mini-tabelce Viola jest lepsza od Milanu stosunkiem goli.

No nie wiem czy piszesz dobrze :roll: . Liczy się stosunek bramek między zainteresowanymi drużynami , a nie ogólny, bo w końcu po to robi się tą tabelkę i wtedy lepszy stosunek ma Viola przy wygranej z Milanem jedną bramką.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 04:14

Możesz mi wyjaśnić jak do tego doszedłeś?

Dirty mind
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 06:46

http://www.tuttosport.com/foto/calcio/s ... +a+vincere

Zdjęcie tego transparentu z San Ciro :) .

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 11:39

Venomik pisze:
Możesz mi wyjaśnić jak do tego doszedłeś?
Juve - Milan 4-2
Milan - Juve 1-1
Juve - Viola 1-0
Viola - Juve 1-1
Milan - Viola 1-0
Viola - Milan 1-0 :?: (zakładając)

1. Juve 8pkt 7-4
2. Viola 4pkt 2-3
3 Milan 4pkt 4-6

Wdług mnie tak to ma wyglądać. :wink:

koniec iti
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 11:54

Przeciwnik może i słaby ale zwycięstwo zdecydowane i w niezłym stylu. Znakomita postawa Marchisio - jestem pod wielkim wrażeniem jego gry - będziemy mieli z niego jeszcze pożytek w Juve. DP na goal.com dostał 9 - wg mnie trochę za dużo, fakt, że strzelił 2 bramki i miał asystę ale sporo też zmarnował, podobnie jak Iaquinta który jest trochę wydaje się być niezdarny - ma problemy z przyjęciem, nie jest w stanie nikogo minąć, no i skutecznością też nie grzeszy.
Zastanawiam mnie czemu Giovinco nie wyszedł ani na minutę. Zmiana Zanettiego i DeCeglie była rozsądna - obaj mieli po kartce i grali dość ostro ale Iaquinta - Treze nic nie zmieniała i spokojnie mogł wejść Giovinco za Nedveda albo za DP.
Reasumując bardzo cieszy mnie wynik i postawa - tego było potrzeba Juventusowi - motywacji i chęci zwyciężania, i to właśnie udało się Ferrarze zrobić.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 12:16

SirRose pisze:podobnie jak Iaquinta który jest trochę wydaje się być niezdarny - ma problemy z przyjęciem, nie jest w stanie nikogo minąć, no i skutecznością też nie grzeszy.
Vicenzo mecz z Lazio powinien zacząć na ławce, ostatnio gra we wszystkich spotkaniach, więc nie ma się co dziwić, że jest przemęczony. Atak Amauri-DP / Amauri-Treze mile widziany.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany