Matura...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2009, 14:34

Chemia napisana. Mam wrażenie (nie tylko ja), że była to najłatwiejsza matura z tego przedmiotu jaką pisałem. Wcześniej próby były moim zdaniem zdecydowanie trudniejsze. Dzisiaj chemia była przystępna. Zadania matematyczne w chemii o dziwo wyszły mi wyjątkowo dobrze. Dużo zadań z organicznej. Po napisaniu mam dobre wrażenie, o to już dużo w perspektywie półtora miesięcznego czekania!

Pozostał już tylko ustny angielski poziom rozszerzony.

Podobnie jak kolega Mati jestem zadowolony z matur pisemnych.

Obrazek
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 23:46

Gooray pisze:Także pewnie podobnie jak kolega wyżej będę się uczył na chwilę przed egzaminem.
Jak napisałem tak zrobiłem. Nauka prezentacji na dzień przed egzaminem pozwoliła mi przysiepać 14 pkt. Zadowolony jestem, a jakże!
Od dziś do 30 czerwca, nie pamiętam żebym chodził do szkoły, nie wspominając o czymś takim jak matura. Pozdrawiam i samych stówek życzę! ;)

Obrazek
luks_wgs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 23:50

nauka w godzinach 16-18 i 20-23 dzień przed egzaminem ustnym z języka polskiego pozwoliła mi na zainkasowanie 18 punktów, więc chciałbym z tego miejsca pozdrowić wszystkich katujących się swoją prezentacją tygodniami i zgarniających mniej więcej taki sam wynik jak ja:P

edit: a angielski 27ego :whistle:

JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2009, 00:34

LUKS WGS pisze:chciałbym z tego miejsca pozdrowić wszystkich katujących się swoją prezentacją tygodniami i zgarniających mniej więcej taki sam wynik jak ja:P
baaa, prezentacje napisalem w niedziele (w godzinach 21-3), uczyc sie zaczalem ok 10 we... wtorek na 4 godziny przed egzaminem.
Wynik: 20 pkt :wink:

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2009, 00:41

Prezentacja napisana około miesiąca temu, nauczona wczoraj a dziś "powiedziana" na 85% :).

Do tego angielski ustny już wcześniej na 100% i mogę powiedzieć, że jestem zadowolony z wszystkich egzaminów, oraz z wakacji ;)

minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2009, 07:58

Polski ustny - 12 pkt ;)
Angielski ustny - 20 pkt ;) (tu się muszę pochwalić że jedyny ze szkoły nie byłem wypraszany tylko od razu dostałem wynik ;))
Angielski pisemny p - ponad 90% :P
Polski pisemny p - nie był trudny, myślę że zdany :)
Biologia pisemna r - żadnych cudów nie było, liczę na 85%
Chemia pisemna r - tutaj mam 91-93% ;)

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2009, 13:33

Dzis polski ustny zaliczony na 80%. Tak wiec na dobre zaczynam wakacje i czekam na czerwcowe wyniki :P

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2009, 15:31

Po egzaminach ustnych czuje lekki niedosyt. Co prawda polski poszedł mi naprawdę nieźle, zrobiłem dobre wrażenie na komisji czego dowodem jest zdobyte 19 punktów.

Zupełnie inaczej sprawa ma się z angielskim, gdzie mocno się przejechałem, gdyż zrobiłem 12 pkt. Co prawda poziom rozszerzony, ale mimo wszystko liczyłem na wynik o 3 pkt wyższy.

Na szczęście ustne matury nie są uwzględniane przy rekrutacji na mój wymarzony kierunek, tak więc nic straconego.

Kanikuły :-D :-D :-D

Obrazek
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 11:57

Wczoraj miałem polski ustny 15/20 pkt - jestem zadowolony, zero nauki prezentacji ;] po angielskim za to jestem zawiedziony, tylko 16/20 pkt :/

Miczał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 12:50

Ja już po maturkach, także z tego miejsca pozdrawiam tych co rzeźbią prezentację z polaka kilka tygodni a mają po 15 pkt. Ja napisałem 2 dni przed, ale ciekawą. Dzień wcześniej się nauczyłem nie trzymałem się planu ramowego, powiedziana na luzie, komisja się zaciekawiła moim tematem i 20pkt :P Z angielskiego rozszerzonego też 20, więc ustne poszły super i już opite :P
To do 30 :D
Powodzenia jeszcze zdającym.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 13:15

Ja także zdałem ustne. Polskiego zacząłem uczyć się w dniu prezentacji ponieważ miałem o 16 więc było troszkę czasu. Naukę przeplatałem piciem drinka i sexem z koleżanką na odstresowanie... 10pkt może wynik mały ale mnie satysfakcjonuje tym bardziej, że wszedłem na ładnym kacu. Koledzy i koleżanki czuli ode mnie woń alkoholu(spokojnie kąpałem się). Teraz już mam wolne i 3 dzień jestem na gazie. Przez wczorajszy wieczór totalnie straciłem głos...

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
De Celinaro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:24

FalsoVero: zapomniales jeszcze dodac, ze jestes hardkorem ;)

Jak patrze na Wasze wyniki to gratulacje, nieźle Wam poszło. Matura byla taka latwa w tym roku ze wszystkiego? Bo z tego czego zdążyłem sie nasłuchac to tylko rozszerzona matma była ciężka

C-Bart

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:51

Gooray pisze:Nauka prezentacji na dzień przed egzaminem...
LUKS WGS pisze:nauka w godzinach 16-18 i 20-23 dzień przed egzaminem...
JaPs pisze:prezentacje napisalem w niedziele (w godzinach 21-3), uczyc sie zaczalem ok 10 we... wtorek na 4 godziny przed egzaminem
Mati pisze:Prezentacja [...] nauczona wczoraj...
Sapo_JuveFan pisze:...zero nauki prezentacji ;]
Miczał pisze:Dzień wcześniej się nauczyłem...
FalsoVero pisze:Polskiego zacząłem uczyć się w dniu prezentacji ponieważ miałem o 16 więc było troszkę czasu.
No nie... Wychodzi, że straszny kujon ze mnie, ja się zacząłem uczyć cztery dni przed prezentacją :/
De Celinaro pisze:Jak patrze na Wasze wyniki to gratulacje, nieźle Wam poszło. Matura byla taka latwa w tym roku ze wszystkiego? Bo z tego czego zdążyłem sie nasłuchac to tylko rozszerzona matma była ciężka
Ja bym to ujął trochę inaczej, to nie matura była łatwa tylko pokolenie takie... wybitne. :prochno:

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 15:24

De Celinaro pisze:Jak patrze na Wasze wyniki to gratulacje, nieźle Wam poszło. Matura byla taka latwa w tym roku ze wszystkiego? Bo z tego czego zdążyłem sie nasłuchac to tylko rozszerzona matma była ciężka
Rozszerzona matematyka była dosyć łatwa ;-)

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 15:32

De Celinaro pisze:FalsoVero: zapomniales jeszcze dodac, ze jestes hardkorem ;)
W sumie mogę tak się nazwać ze względu na to, że maturę miałem we wtorek choć gdy rano w poniedziałek wstałem na mega kacu byłem święcie przekonany, że ten dzień to dzisiaj lecz za bardzo głowa mnie boli bym mógł zacząć się uczyć i chciałem lecieć na przysłowiowy żywioł i zapewne bym nie zdał. Cóż miałem farta.

Oczywiście wierzyć nie musicie.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
ODPOWIEDZ