Przeciętna drużyna, przeciętny trener
- Donnie
- Juventino
CR: Wymysliłem nowa taktykę. Widzicie ten prostokąt na końcu boiska? Kopcie w jego stronę.mnowo pisze:Konkurs na najlepszy "dymek" do obrazka - historyjki obrazkowej![]()
Co mówi Ranieri, co myśli Amauri?
PS. Udało im się to zdjęcie, nie ma co...![]()
źródło: leggo.it
Amauri: A po zmianie połów dalej to samo?
- Brutalo
- Juventino
Ja mam chyba te same poglądy. Ranieri nie jest wybitnym trenerem, ale jeśli mamy go zastępować Conte, Ferrarą czy Gasperinim-nie będzie progresu. Albo przychodzi... Lippi, Hiddink czy inny trener z najwyżej półki, albo zostawiamy Siwego. Wymiana na Spalletiego czy Manciniego była by gorsza, niż kupno Almirona...MaxiLopez pisze:Skoro już tak nie lubicie Ranieriego to kogo byście widzieli ewentualnie na jego miejsce. Nie mówcie, że Lippi, bo jak sami wiecie to jest niemożliwe. Mancini :rotfl: , Spaletti?.
Ps. Osobiście będę upierał się do końca, że przegraliśmy ten sezon przez złe przygotowanie fizyczne i prawie 70 kontuzji w czasie sezonu, a nie "wielkie błędy" Siwego. Też nie rozumie, dlaczego nie wystawia Giovinco, ale musi mieć ku temu jakiś powód

@De Celinaro Trzeba się urwać z choinki, żeby myśleć inaczej niż Ty?
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 12:46 przez Brutalo, łącznie zmieniany 2 razy.
- De Celinaro
- Juventino
MaxiLopez: a ty co, z choinki sie urwales? Jest juz pare nazwisk przymierzanych w miejsce Ranieriego. Kazdy z tych trenerow jest lepszy niz ten siwy dziad (moze oprocz Manciniego, bo to podobna jakość a do tego z interu). Ja najchetniej widziałbym Gasperiniego, ewentualnie Conte, lecz to by było ryzyko. Chociaz uwazam, ze najwiekszym ryzykiem jest pozostawienie Ranieriego w druzynie na kolejny rok. Nie wiem co i w jaki sposob myślą osoby, ktore bronia CR albo chociaz sprawiaja wrazenie, jakby nie byly mu nieprzychylne.
- pan Zambrotta
- Juventino
mnowo pisze:Konkurs na najlepszy "dymek" do obrazka - historyjki obrazkowej![]()
Co mówi Ranieri, co myśli Amauri?
PS. Udało im się to zdjęcie, nie ma co...![]()
| ..........................................obrazek
|
|
|____________________________________________________________
źródło: leggo.it
tak więc oddaj światu przysługę i wlep sobie kartkę :]ZABRONIONE jest umieszczanie obrazków w wypowiedziach, które w sumie zajmują więcej niż 50 kb i mają więcej niż 400 pixeli szerokości. Jeśli zdjęcie nie spełnia w/w kryteriów zaleca podanie się linka bądź szczegółowej informacji, gdzie można na nie trafić. UWAGA! Zdjęcie musi być związane z tematem.
co do obrazka, jestem pewien że Amauri mówi:
"upadło nam scudetto, zaraz poszukam..."
- MaxiLopez
- Juventino
Jego bilanse ze dobrymi drużynami są naprawdę niezłe. Ma doprawdy przeciętny skład, na pewno nie na 3 miejsce. Z drużynami z czołówki przegrał tylko jeden mecz z Interem na San Siro. A mecz z Chelsea to było wyciśnięcie nie 100 a 130%. Juventus to nie drużyna środka tabeli, aby wymieniać trenerów co rok bo to tylko powoduje zastopowanie rozwoju drużyny.De Celinaro pisze:MaxiLopez: a ty co, z choinki sie urwales? Jest juz pare nazwisk przymierzanych w miejsce Ranieriego. Kazdy z tych trenerow jest lepszy niz ten siwy dziad (moze oprocz Manciniego, bo to podobna jakość a do tego z interu). Ja najchetniej widziałbym Gasperiniego, ewentualnie Conte, lecz to by było ryzyko. Chociaz uwazam, ze najwiekszym ryzykiem jest pozostawienie Ranieriego w druzynie na kolejny rok. Nie wiem co i w jaki sposob myślą osoby, ktore bronia CR albo chociaz sprawiaja wrazenie, jakby nie byly mu nieprzychylne.
- Azrael
- Juventino
"Jego bilanse" to trochę na wyrost powiedziane. To są bilanse naszych zawodników, którzy sami z siebie potrafią się motywować na największych rywali, dając nam punkty po indywidualnych błyskach naszych gwiazd jak Del Piero czy Nedved. Zauważ, że trener Ranieri w żaden sposób nie potrafi umotywować graczy na mecze ze słabeuszami i to właśnie z takimi drużynami tracimy punkt.MaxiLopez pisze:Jego bilanse ze dobrymi drużynami są naprawdę niezłe. Ma doprawdy przeciętny skład, na pewno nie na 3 miejsce. Z drużynami z czołówki przegrał tylko jeden mecz z Interem na San Siro. A mecz z Chelsea to było wyciśnięcie nie 100 a 130%. Juventus to nie drużyna środka tabeli, aby wymieniać trenerów co rok bo to tylko powoduje zastopowanie rozwoju drużyny.
Wygląda to tak, że po wspaniałych meczach z Milanami, Romami czy innymi Realami przychodzi jakiś KRYZYS. Tylko, że te KRYZYSY trwają tak naprawdę 2-3, a ostatnio nawet 7 meczów - bo wówczas nie odnosimy wymęczonego zwycięstwa z jakimś z renomowanych rywali, tylko męczymy mecze z zespołami przeciętnymi. Powstaje więc wrażenie, że w trakcie całego sezonu Juventus pod wodzą Ranieriego pozostaje w permanentnym kryzysie. To czyja to jest wina jak nie trenera?
Inna sprawa to oczywiście "doskonale" dobierana taktyka Ranieriego, wspaniałe wręcz cudowne ustawienie drużyny, o których swoje "ochy" i "achy" można czytać na naszym i na wszystkich innych forach kibiców Juventusu, niemal od początku pracy Claudio na ławce trenerskiej... :roll:
Claudio Ranieri dostał od zarządu duży kredyt zaufania, dostał dwa sezony na udowodnienie swojej wartości na ławce trenerskiej. Ilość kontrowersji i kompromitujących decyzji jakie podjął nasz obecny trener sprawia jednak, że cierpliwość się skończyła. Nie ma zbyt wielkich nadziei na dobre wyniki pod wodzą tego trenera. Trzeba poszukać innych, lepszych rozwiązań. W mojej ocenienie najlepszą kandydaturą jest Gasperini - będący na dzień dzisiejszy najlepszym włoskim trenerem dostępnym na rynku. Trener z Genui osiąga stale sukcesy na miarę drużyn, które prowadzi i jeszcze dotąd nie zanotował żadnej wpadki.
Pozdrawiam!
- MaxiLopez
- Juventino
Że chciało ci się to pisać. I tak nic mnie nie przekona.Azrael_Juve pisze:"Jego bilanse" to trochę na wyrost powiedziane. To są bilanse naszych zawodników, którzy sami z siebie potrafią się motywować na największych rywali, dając nam punkty po indywidualnych błyskach naszych gwiazd jak Del Piero czy Nedved. Zauważ, że trener Ranieri w żaden sposób nie potrafi umotywować graczy na mecze ze słabeuszami i to właśnie z takimi drużynami tracimy punkt.MaxiLopez pisze:Jego bilanse ze dobrymi drużynami są naprawdę niezłe. Ma doprawdy przeciętny skład, na pewno nie na 3 miejsce. Z drużynami z czołówki przegrał tylko jeden mecz z Interem na San Siro. A mecz z Chelsea to było wyciśnięcie nie 100 a 130%. Juventus to nie drużyna środka tabeli, aby wymieniać trenerów co rok bo to tylko powoduje zastopowanie rozwoju drużyny.
Wygląda to tak, że po wspaniałych meczach z Milanami, Romami czy innymi Realami przychodzi jakiś KRYZYS. Tylko, że te KRYZYSY trwają tak naprawdę 2-3, a ostatnio nawet 7 meczów - bo wówczas nie odnosimy wymęczonego zwycięstwa z jakimś z renomowanych rywali, tylko męczymy mecze z zespołami przeciętnymi. Powstaje więc wrażenie, że w trakcie całego sezonu Juventus pod wodzą Ranieriego pozostaje w permanentnym kryzysie. To czyja to jest wina jak nie trenera?
Inna sprawa to oczywiście "doskonale" dobierana taktyka Ranieriego, wspaniałe wręcz cudowne ustawienie drużyny, o których swoje "ochy" i "achy" można czytać na naszym i na wszystkich innych forach kibiców Juventusu, niemal od początku pracy Claudio na ławce trenerskiej... :roll:
Claudio Ranieri dostał od zarządu duży kredyt zaufania, dostał dwa sezony na udowodnienie swojej wartości na ławce trenerskiej. Ilość kontrowersji i kompromitujących decyzji jakie podjął nasz obecny trener sprawia jednak, że cierpliwość się skończyła. Nie ma zbyt wielkich nadziei na dobre wyniki pod wodzą tego trenera. Trzeba poszukać innych, lepszych rozwiązań. W mojej ocenienie najlepszą kandydaturą jest Gasperini - będący na dzień dzisiejszy najlepszym włoskim trenerem dostępnym na rynku. Trener z Genui osiąga stale sukcesy na miarę drużyn, które prowadzi i jeszcze dotąd nie zanotował żadnej wpadki.
Pozdrawiam!
Juventus jest za słaby, bo Inter jest za mocny. Taka niestety smutna prawda.
- KamilDeath
- Juventino
całkowita zgoda, kryzys trwa w najlepsze kiedy nie gramy z drużyną z górnej półki, nie wygraliśmy od niecałych 2 miesięcy
czego więcej trzeba aby pożegnać trenera, który nie potrafi: czytać gry podczas meczu ( dobre zmiany podczas meczu na palcach jednej ręki ), taktyka
jeśli taktyką są wrzutki a'la Molinaro czy Marchionni,
a tak na spokojnie to całe Włochy zwalniają trenera bo większość podziela zdanie, że to nie jest człowiek który da nam trofea, więc naprawdę wierze w to, że gdzieś ktoś u góry w Juve też to widzi

a tak na spokojnie to całe Włochy zwalniają trenera bo większość podziela zdanie, że to nie jest człowiek który da nam trofea, więc naprawdę wierze w to, że gdzieś ktoś u góry w Juve też to widzi
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Azrael
- Juventino
NIC Cię nie przekona? Oj to niedobrze o Tobie świadczy, bo przecież zdania nie zmienia tylko... zresztą nie chcę, żebyś się na mnie obraził. Szanuję Twoje odmienne zdanie na ten temat i mam nadzieje, że po (ewentualnej) zmianie trenera w przyszłym sezonie, wyniki same Cię przekonają do moich (i nie tylko moich) argumentów.MaxiLopez pisze:Że chciało ci się to pisać. I tak nic mnie nie przekona.
Juventus jest za słaby, bo Inter jest za mocny. Taka niestety smutna prawda.
Po drugie z tą "mocą" Interu to też bym polemizował. Wystarczy się przyjrzeć składowi obecnych mistrzów Włoch. Nie jest to żaden skład marzeń, do tego stopnia, że nie moglibyśmy marzyć o ich detronizacji, nawet przy dzisiejszym składzie Juventusu. To, że to się nie udało obciąża tylko i wyłącznie Claudio Ranieriego i nasz zarząd. Siłą Interu jest ich trener, bo skład i zawodników mają na naszym poziomie, co pokazała chociażby Liga Mistrzów.
Pozdrawiam!
- January
- Juventino
Nie pomyślałeś, że koszulka się zawinęła? :roll:zagroo pisze:Czy ja dobrze widze? "TZEBA"..?heh ciekawe kto robił te koszulki...
Co do konkursu, to:
Ranieri:"Poznajcie tego gościa. To mój brat bliźniak!"
Amauri:"On mówi prawdę, czy to jeszcze kac po wczorajszym?"
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- January
- Juventino
Koszulka jest bardzo pogięta i dopóki nie zobaczymy dokładniejszego zdjęcia, nie będziemy pewni.sisman pisze:wyraźnie przy literze T jest litera Z, więc nie ma tu mowy o zawinięciu.Nie pomyślałeś, że koszulka się zawinęła.
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala