Przeciętna drużyna, przeciętny trener

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 10:48

mnowo pisze:Konkurs na najlepszy "dymek" do obrazka - historyjki obrazkowej :P
Co mówi Ranieri, co myśli Amauri?
PS. Udało im się to zdjęcie, nie ma co... :smile:

Obrazek
źródło: leggo.it
CR: Wymysliłem nowa taktykę. Widzicie ten prostokąt na końcu boiska? Kopcie w jego stronę.
Amauri: A po zmianie połów dalej to samo?

zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 12:31

Obrazek

Czy ja dobrze widze? "TZEBA"..?heh ciekawe kto robił te koszulki...

MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 12:36

Skoro już tak nie lubicie Ranieriego to kogo byście widzieli ewentualnie na jego miejsce. Nie mówcie, że Lippi, bo jak sami wiecie to jest niemożliwe. Mancini :rotfl: , Spaletti?.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 12:43

MaxiLopez pisze:Skoro już tak nie lubicie Ranieriego to kogo byście widzieli ewentualnie na jego miejsce. Nie mówcie, że Lippi, bo jak sami wiecie to jest niemożliwe. Mancini :rotfl: , Spaletti?.
Ja mam chyba te same poglądy. Ranieri nie jest wybitnym trenerem, ale jeśli mamy go zastępować Conte, Ferrarą czy Gasperinim-nie będzie progresu. Albo przychodzi... Lippi, Hiddink czy inny trener z najwyżej półki, albo zostawiamy Siwego. Wymiana na Spalletiego czy Manciniego była by gorsza, niż kupno Almirona...
Ps. Osobiście będę upierał się do końca, że przegraliśmy ten sezon przez złe przygotowanie fizyczne i prawie 70 kontuzji w czasie sezonu, a nie "wielkie błędy" Siwego. Też nie rozumie, dlaczego nie wystawia Giovinco, ale musi mieć ku temu jakiś powód :think:
@De Celinaro Trzeba się urwać z choinki, żeby myśleć inaczej niż Ty?
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 12:46 przez Brutalo, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
De Celinaro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 12:43

MaxiLopez: a ty co, z choinki sie urwales? Jest juz pare nazwisk przymierzanych w miejsce Ranieriego. Kazdy z tych trenerow jest lepszy niz ten siwy dziad (moze oprocz Manciniego, bo to podobna jakość a do tego z interu). Ja najchetniej widziałbym Gasperiniego, ewentualnie Conte, lecz to by było ryzyko. Chociaz uwazam, ze najwiekszym ryzykiem jest pozostawienie Ranieriego w druzynie na kolejny rok. Nie wiem co i w jaki sposob myślą osoby, ktore bronia CR albo chociaz sprawiaja wrazenie, jakby nie byly mu nieprzychylne.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 13:17

mnowo pisze:Konkurs na najlepszy "dymek" do obrazka - historyjki obrazkowej :P
Co mówi Ranieri, co myśli Amauri?
PS. Udało im się to zdjęcie, nie ma co... :smile:

| ..........................................obrazek :prochno:
|
|
|____________________________________________________________

źródło: leggo.it
ZABRONIONE jest umieszczanie obrazków w wypowiedziach, które w sumie zajmują więcej niż 50 kb i mają więcej niż 400 pixeli szerokości. Jeśli zdjęcie nie spełnia w/w kryteriów zaleca podanie się linka bądź szczegółowej informacji, gdzie można na nie trafić. UWAGA! Zdjęcie musi być związane z tematem.
tak więc oddaj światu przysługę i wlep sobie kartkę :]

co do obrazka, jestem pewien że Amauri mówi:
"upadło nam scudetto, zaraz poszukam..."

MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 23:10

De Celinaro pisze:MaxiLopez: a ty co, z choinki sie urwales? Jest juz pare nazwisk przymierzanych w miejsce Ranieriego. Kazdy z tych trenerow jest lepszy niz ten siwy dziad (moze oprocz Manciniego, bo to podobna jakość a do tego z interu). Ja najchetniej widziałbym Gasperiniego, ewentualnie Conte, lecz to by było ryzyko. Chociaz uwazam, ze najwiekszym ryzykiem jest pozostawienie Ranieriego w druzynie na kolejny rok. Nie wiem co i w jaki sposob myślą osoby, ktore bronia CR albo chociaz sprawiaja wrazenie, jakby nie byly mu nieprzychylne.
Jego bilanse ze dobrymi drużynami są naprawdę niezłe. Ma doprawdy przeciętny skład, na pewno nie na 3 miejsce. Z drużynami z czołówki przegrał tylko jeden mecz z Interem na San Siro. A mecz z Chelsea to było wyciśnięcie nie 100 a 130%. Juventus to nie drużyna środka tabeli, aby wymieniać trenerów co rok bo to tylko powoduje zastopowanie rozwoju drużyny.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 23:29

MaxiLopez pisze:Jego bilanse ze dobrymi drużynami są naprawdę niezłe. Ma doprawdy przeciętny skład, na pewno nie na 3 miejsce. Z drużynami z czołówki przegrał tylko jeden mecz z Interem na San Siro. A mecz z Chelsea to było wyciśnięcie nie 100 a 130%. Juventus to nie drużyna środka tabeli, aby wymieniać trenerów co rok bo to tylko powoduje zastopowanie rozwoju drużyny.
"Jego bilanse" to trochę na wyrost powiedziane. To są bilanse naszych zawodników, którzy sami z siebie potrafią się motywować na największych rywali, dając nam punkty po indywidualnych błyskach naszych gwiazd jak Del Piero czy Nedved. Zauważ, że trener Ranieri w żaden sposób nie potrafi umotywować graczy na mecze ze słabeuszami i to właśnie z takimi drużynami tracimy punkt.

Wygląda to tak, że po wspaniałych meczach z Milanami, Romami czy innymi Realami przychodzi jakiś KRYZYS. Tylko, że te KRYZYSY trwają tak naprawdę 2-3, a ostatnio nawet 7 meczów - bo wówczas nie odnosimy wymęczonego zwycięstwa z jakimś z renomowanych rywali, tylko męczymy mecze z zespołami przeciętnymi. Powstaje więc wrażenie, że w trakcie całego sezonu Juventus pod wodzą Ranieriego pozostaje w permanentnym kryzysie. To czyja to jest wina jak nie trenera?

Inna sprawa to oczywiście "doskonale" dobierana taktyka Ranieriego, wspaniałe wręcz cudowne ustawienie drużyny, o których swoje "ochy" i "achy" można czytać na naszym i na wszystkich innych forach kibiców Juventusu, niemal od początku pracy Claudio na ławce trenerskiej... :roll:

Claudio Ranieri dostał od zarządu duży kredyt zaufania, dostał dwa sezony na udowodnienie swojej wartości na ławce trenerskiej. Ilość kontrowersji i kompromitujących decyzji jakie podjął nasz obecny trener sprawia jednak, że cierpliwość się skończyła. Nie ma zbyt wielkich nadziei na dobre wyniki pod wodzą tego trenera. Trzeba poszukać innych, lepszych rozwiązań. W mojej ocenienie najlepszą kandydaturą jest Gasperini - będący na dzień dzisiejszy najlepszym włoskim trenerem dostępnym na rynku. Trener z Genui osiąga stale sukcesy na miarę drużyn, które prowadzi i jeszcze dotąd nie zanotował żadnej wpadki.

Pozdrawiam!

MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 23:39

Azrael_Juve pisze:
MaxiLopez pisze:Jego bilanse ze dobrymi drużynami są naprawdę niezłe. Ma doprawdy przeciętny skład, na pewno nie na 3 miejsce. Z drużynami z czołówki przegrał tylko jeden mecz z Interem na San Siro. A mecz z Chelsea to było wyciśnięcie nie 100 a 130%. Juventus to nie drużyna środka tabeli, aby wymieniać trenerów co rok bo to tylko powoduje zastopowanie rozwoju drużyny.
"Jego bilanse" to trochę na wyrost powiedziane. To są bilanse naszych zawodników, którzy sami z siebie potrafią się motywować na największych rywali, dając nam punkty po indywidualnych błyskach naszych gwiazd jak Del Piero czy Nedved. Zauważ, że trener Ranieri w żaden sposób nie potrafi umotywować graczy na mecze ze słabeuszami i to właśnie z takimi drużynami tracimy punkt.

Wygląda to tak, że po wspaniałych meczach z Milanami, Romami czy innymi Realami przychodzi jakiś KRYZYS. Tylko, że te KRYZYSY trwają tak naprawdę 2-3, a ostatnio nawet 7 meczów - bo wówczas nie odnosimy wymęczonego zwycięstwa z jakimś z renomowanych rywali, tylko męczymy mecze z zespołami przeciętnymi. Powstaje więc wrażenie, że w trakcie całego sezonu Juventus pod wodzą Ranieriego pozostaje w permanentnym kryzysie. To czyja to jest wina jak nie trenera?

Inna sprawa to oczywiście "doskonale" dobierana taktyka Ranieriego, wspaniałe wręcz cudowne ustawienie drużyny, o których swoje "ochy" i "achy" można czytać na naszym i na wszystkich innych forach kibiców Juventusu, niemal od początku pracy Claudio na ławce trenerskiej... :roll:

Claudio Ranieri dostał od zarządu duży kredyt zaufania, dostał dwa sezony na udowodnienie swojej wartości na ławce trenerskiej. Ilość kontrowersji i kompromitujących decyzji jakie podjął nasz obecny trener sprawia jednak, że cierpliwość się skończyła. Nie ma zbyt wielkich nadziei na dobre wyniki pod wodzą tego trenera. Trzeba poszukać innych, lepszych rozwiązań. W mojej ocenienie najlepszą kandydaturą jest Gasperini - będący na dzień dzisiejszy najlepszym włoskim trenerem dostępnym na rynku. Trener z Genui osiąga stale sukcesy na miarę drużyn, które prowadzi i jeszcze dotąd nie zanotował żadnej wpadki.

Pozdrawiam!
Że chciało ci się to pisać. I tak nic mnie nie przekona.

Juventus jest za słaby, bo Inter jest za mocny. Taka niestety smutna prawda.

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2009, 23:59

całkowita zgoda, kryzys trwa w najlepsze kiedy nie gramy z drużyną z górnej półki, nie wygraliśmy od niecałych 2 miesięcy :angry: czego więcej trzeba aby pożegnać trenera, który nie potrafi: czytać gry podczas meczu ( dobre zmiany podczas meczu na palcach jednej ręki ), taktyka :prochno: jeśli taktyką są wrzutki a'la Molinaro czy Marchionni,
a tak na spokojnie to całe Włochy zwalniają trenera bo większość podziela zdanie, że to nie jest człowiek który da nam trofea, więc naprawdę wierze w to, że gdzieś ktoś u góry w Juve też to widzi

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 00:08

MaxiLopez pisze:Że chciało ci się to pisać. I tak nic mnie nie przekona.

Juventus jest za słaby, bo Inter jest za mocny. Taka niestety smutna prawda.
NIC Cię nie przekona? Oj to niedobrze o Tobie świadczy, bo przecież zdania nie zmienia tylko... zresztą nie chcę, żebyś się na mnie obraził. Szanuję Twoje odmienne zdanie na ten temat i mam nadzieje, że po (ewentualnej) zmianie trenera w przyszłym sezonie, wyniki same Cię przekonają do moich (i nie tylko moich) argumentów.

Po drugie z tą "mocą" Interu to też bym polemizował. Wystarczy się przyjrzeć składowi obecnych mistrzów Włoch. Nie jest to żaden skład marzeń, do tego stopnia, że nie moglibyśmy marzyć o ich detronizacji, nawet przy dzisiejszym składzie Juventusu. To, że to się nie udało obciąża tylko i wyłącznie Claudio Ranieriego i nasz zarząd. Siłą Interu jest ich trener, bo skład i zawodników mają na naszym poziomie, co pokazała chociażby Liga Mistrzów.

Pozdrawiam!

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 00:38

zagroo pisze:Czy ja dobrze widze? "TZEBA"..?heh ciekawe kto robił te koszulki...
Nie pomyślałeś, że koszulka się zawinęła? :roll:

Co do konkursu, to:

Ranieri:"Poznajcie tego gościa. To mój brat bliźniak!"
Amauri:"On mówi prawdę, czy to jeszcze kac po wczorajszym?"

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 01:13

Nie pomyślałeś, że koszulka się zawinęła.
wyraźnie przy literze T jest litera Z, więc nie ma tu mowy o zawinięciu.

Day after day I'm getting better and better.
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 01:48

sisman pisze:
Nie pomyślałeś, że koszulka się zawinęła.
wyraźnie przy literze T jest litera Z, więc nie ma tu mowy o zawinięciu.
Koszulka jest bardzo pogięta i dopóki nie zobaczymy dokładniejszego zdjęcia, nie będziemy pewni.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 02:05

Dokładniejsze foty były na gazeta.pl i tam było bez błędu.

ODPOWIEDZ