Serie A (31): Genoa 3-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pletikosa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 16:42

jeest palermo wyrownało...a powinni już dwoma prowadzić...raz toldo wyjął super piłe, a drugim razem koleś który strzelił gola nie trafił w piłkę głową w polu bramkowym interu...........

ps balzaretti wykonuje rogi w palermo lewą noga a molinaro.........ehh
balzaretti to szatan przy molinaro. ale śmiga...aż miło popar=trzeć

ale ich palermo ciśnie...........jaa

iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 17:03

Inter - Palermo 2-2
Chievo - Milan 0-1

także Nam nie pozostaje nic innego niż wygrać. Genoa zagra bez swojego najlepszego strzelca.
jeśli wygramy to powrócimy do sytuacji po 29 kolejce czyli 7 pkt i ogólnie wrócimy do gry i Inter znów będzie się musiał bać.

co do meczu: mam nadzieję, że zagramy w stylu podobnym do meczów z Romą czy Bologną. obrona musi zagrać mądrze i bez głupich błędów.
o pomoc się nie martwię, mam nadzieje że Camor zaliczy dziś parę asyst.
a w ataku kto by nie zagrał, to musi mieć wyostrzony cel.
jeżeli na boisku pojawi się Del Piero to oby się odblokował i mecz z Chievo był tylko wypadkiem przy pracy.

FORZA JUVE!!!
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2009, 19:51 przez iero10, łącznie zmieniany 2 razy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 17:12

iero10 pisze: jeśli wygramy to powrócimy do sytuacji, jaka miała miejsce po 29 kolejce. czyli 6 pkt straty do Interu.
Jeśli wygramy, powrócimy do sytuacji, w której mieliśmy 7 punktów straty.

Swoją drogą aż dziw bierze, że Palermo nie udało się wygrać :/ Na całe jednak szczęście inter gubi punkty i to oczywiście otwiera nam szansę na powrót do walki o scudetto. Naturalnie w tym sezonie mieliśmy już multum sytuacji, w których mediolańczycy tracili punkty, jednak my zazwyczaj nie potrafiliśmy tego wykorzystać. Niestety... Pozostaje mieć nadzieję, że dzisiaj pokażemy prawdziwego ducha walki i pewnie pokonamy Genoę. Dzisiejsze zwycięstwo i ogranie interu na własnej murawie z całą pewnością uczyniłoby końcówkę sezonu ciekawszą i kto wie - może nawet nasze nadzieje na mistrzostwo ponownie by odżyły 8) Musimy się maksymalnie skoncentrować, bo ostatnie pojedynki interu wyraźnie pokazały, że coś w tym zespole szwankuje. WYKORZYSTAJMY TO :!:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 17:12

Fajnie, że inter zremisował, ba mógł nawet przegrać, ale ja tam nie wybrzydzam. Jednak radości z ich straty punktów okaże po tym jak Juventus pokona Genoę wieczorem :) . Ważne, żeby nasi byli mocno skoncentrowani, zaopomnieli jak grał dziś inter, tylko skupili się na swoim meczu tylko i wyłącznie. Tydzień temu zabrakło koncentracji i szybkości, bo przy 2 golach to napastnik wziął naszych defensorów na szybość, no i Gigi powinien się lepiej ustawiać w takich sytuacjach sam na sam. Także Genoa będzie umotywowana, żeby nas pokonać szczególnie nasi ex-Juventini. Liczę na 3 pkt tylko i wyłącznie, z czołówką dobrze gramy i chcę żebyśmy tą tendencję utrzymali. Jak wygramy można tak zaśpiewać: Jeszcze Scudetto nie zginęło póki Juve przegrało :smile: .
No i składzik na ten mecz:
Buffon
Zebina Chiellini Legro Molinaro
Camor Marchisio Tiago Giovinco
Iaquinta Treze
Forza Juve :) .

Miałem na myśli Giovinco a wpisałem Camora :P a co do klonowania to nie wiem czy jest legalne, ale może w Juve tak :D , dzięki Kamilu za spostrzegawczość :) .
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2009, 17:28 przez Dybala 4ever, łącznie zmieniany 1 raz.

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 17:15

Jestem dziwnie spokojny o mecz z Genoa, mam nadzieję że piłkarze nie będą myśleć o stracie 2 punktów przez Inter, ale o przeciwniku, i dadzą z siebie wszystko.

Łał JUVENTINEK123 ja wiem że Camor gra za DWóCH ale bez przesady ;)

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 17:18

juventinek123 pisze: No i składzik na ten mecz:
Buffon
Zebina Chiellini Legro Molinaro
Camor Marchisio Tiago Camor
Iaquinta Treze
We włoszech klonowanie jest legalne ? :smile:

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 17:50

Biorąc pod uwagę remis interu i szansę na zmiejszenie strat, jaką ta sytuacja stwarza - musimy wygrać.

Camor gra za dwóch, ale lepiej, żeby oprócz niego ktoś na flankach jeszcze zagrał. Widocznie juventinek123 nie mógł się zdecydować czy ma to być Nedved czy Giovinco :D

Obstawiam wygraną 2:0, choć przy naszej dziurawej (ostatnimi czasy) obronie Genoa może coś ustrzelić.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 17:55

Zwyciestwo albo śmierć.

Moze to troche naduzycie ale nie bedzie lepszej okazji do wskrzeszenia z martwych nadziei ktora umarla po meczu z Chievo.

Tak BTW chcialbym zeby bramke zdobyl Legro, ciekaw jestem jakie to tym razem ma dla nas przeslanie na swieta :wink:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 17:58

Możemy zniwelowac starty do lidera, do poziomu z przed meczu Juventus-Chievo. Nie wiem czy to pozwoli nam myslec o scudetto, nie wiem czy mamy szanse dzieki (ewentualnemu) tak szybkiemu odrobieniu "straconych" 2 pkt.. Teraz liczy się tylko pokonanie Genoi. Mamy zagrac dobrze, uważnie w obronie. 3 pkt i koniec. Nie przewiduje straty oczek, bo limit głupoty wykorzystalismy na najbliższe 3-4 kolejki w meczu z Chievo.

Marcinzakopane

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 18:13

stahoo pisze:Możemy zniwelowac starty do lidera, do poziomu z przed meczu Juventus-Chievo. Nie wiem czy to pozwoli nam myslec o scudetto, nie wiem czy mamy szanse dzieki (ewentualnemu) tak szybkiemu odrobieniu "straconych" 2 pkt.. Teraz liczy się tylko pokonanie Genoi. Mamy zagrac dobrze, uważnie w obronie. 3 pkt i koniec. Nie przewiduje straty oczek, bo limit głupoty wykorzystalismy na najbliższe 3-4 kolejki w meczu z Chievo.
No jeżeli dzisiaj zniwelujemy przewagę i wygramy za tydzień w bezpośrednim meczu z Interem to jeszcze może być ciekawie :o , ale to wszystko okaże się po dzisiejszym meczu, ale jesteśmy w stanie wygrać tak jak kolega wyżej wspominał limit głupoty i trochę pecha został już wyczerpany :lol:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 19:10

Genoa będzie bardzo zmotywowana, bo porażka w ich przypadku oznacza utratę 4. miejsca. Będzie ciężko, bo to niezwykle ambitna grupa ludzi.

chapi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 20:08

slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 20:28

Line-up
A. Del Piero
C. Marchisio
C. Molinaro
G. Buffon
G. Chiellini
J. Zebina
M. Camoranesi
N. Legrottaglie
P. Nedved
V. Iaquinta
Christian Poulsen

CO to ma znaczyć?? Gra Del Piero i nie ma Giovinco... Siwy co to znowu sobie myślisz?

Nolik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 20:48

to nam dziadzia skład zaserwował, Nedved, kaleka Poulsen .... i siedzą na nich od początku meczu, oby tak dalej !

edit.
Nie zgadzam się z tą kartką, widzę przedświąteczne poddenerwowanie.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2009, 20:56 przez Nolik, łącznie zmieniany 2 razy.

Forza BIANCONERI !!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 20:49

Jeśli Juventus chce zdobyć 3 punkty to chyba jest w ogromny błędzie... Niestety, ale nasza obrona gra szczególnie kiepsko, dziurawa jak nic. A i ten atak na Nedveda... kartka przynajmniej żółta powinna być, ale jak widać sędzia ch...hehe ślepy jest :prochno: . Nie będzie dziś łatwo.

Zablokowany