Serie A (28): JUVENTUS 4-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 00:53

Podziwiam wiarę niektórych zawodników w skromność Giovinco.
Strzelił zbyt piękną bramkę, głupio mu się było przyznać i w wywiadzie postanowił powiedzieć, że źle trafił w piłkę :wink:

/tak, Seba przyznał się, że wcale takiego strzału nie planował

Dirty mind
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 10:17

JuveLethal pisze:
juventinek123 pisze: Jeśli ktoś myśli, że Sebie przy golu piłka zeszła to się myli, Seba miał czas na oddanie strzału, do defensorzy byli ciut dalej, ale on zdecydował się na natychmiastowe uderzenie, pewnie ćwiczył takie zagranie i wyszło mu świetnie
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Zeszla mu pilka.

Co nie zmienia faktu ze byl po prostu swietny - tylko jedno nieudane zagranie w calym meczu , aktywny, szybki i skuteczny. Od teraz chce go widziec w kazdym spotkaniu od pierwszej minuty.
No zeszła mu, ale z korzyścią dla wszystkich, bo to była bramka na 2:1. Szczerze to strzał trochę wygląda na zamierzony, ale przy powtórce widać, że trochę kiks :rotfl:

Juventinho #7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 10:33

To co zagral Giovinco to poezja... I nie wazne czy tak chcial czy mu zeszla wazne ze wpadlo do bramki :)) :)) No Giovinco oby tak dalej :D:D

"Juve storia di un grande amore"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 12:41

Przecierałem oczy widząc, jak Seba prezentował się w tym spotkaniu :ok: :bravo: Owszem - spodziewałem się kilku zaczepnych akcji, dokładnych dośrodkowań w jego wykonaniu, ale Atomowa Mrówa pokazała, że jest w stanie tak grać przez praktycznie całe spotkanie. To głównie on sprawił, że w drugiej połowie Juve grało jak natchnione i aż dziw bierze, że nie skończyło się ostatecznie z 6-1... Pierwsza połowa wyraźnie mnie podirytowała - zwłaszcza utracona, przez gapiostwo obrońców, bramka. W drugiej jednak się obudziliśmy - Del Piero co prawda nie grał tego dnia dobrze, ale w dwóch sytuacjach zachował się wzorcowo, co skutkowało 2 golami. Cieszę się, że w odpowiedni sposób odreagowaliśmy po meczu z Chelsea i pokazaliśmy swoje prawdziwe oblicze. Szkoda jedynie, że po raz kolejny sędzia sprezentował punkty interowi (przy wyniku 0-0 nie doszłoby zapewne do sytuacji przed polem karnym w końcówce, z której Szwed zdobył cudowną bramkę) - uznanie pierwszego trafienia Ibry zakrawa na absurd... Cóż... Musimy nadal walczyć i wierzyć w ostateczny sukces. :pray:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 13:54

Wracając jeszcze do meczu, w którym wiele się działo.

Przede wszystkim znowu tracimy pierwsi gola z drużyną, która broni się przed spadkiem. Wynik do przerwy był tragiczny a z taką grą mogliśmy liczyć chyba tylko na remis. Jednak w 2 połowie można było przecierać oczy ze zdumienia, zdecydowanie jenda z najlepszych połówek w tym sezonie, choć długo nie mogliśmy wyjśc na prowadzenie bo gości bronili się w 10.
Świetny mecz Hasana, ostatnio zagrał taki z milanem, miejsmy nadzieję, że na podobny nie będziemy musieli czekać znowu rok.
Znakomicie Marchisio, byl w tym meczu świetny.
Ogromnie cieszą 2 bramki Del Piero i to z akcji... jego głowa a w zasadzie psychika ważyła z 5kg. nareszcie mógł to zruzcić, jestem pewien, że teraz zacznie grać calkiem inaczej.
No i na koniec głowny bohater tego przedstawienia- Giovinco, to co chlopak wyprawia to maestria, sprawdziło się to co mówiłem i to co on sam przyznal w wywiadzie, jak tyko złapał ciągłość gry, bo gra co mecz, odrazu widać efekty, a nie inni go krytykowali, ale on grał 1 mecz, później w 2óch wcale, potem wszedł na 15 min. Seba to nasza przyszłość i jeśli w przyszłym sezonie nie będzie miał miejsca w 1 składzie, strzele siwemu w łeb.

Szkoda, że viola gra bez jaj, szkoda, że czołówka napastników Serie A, milito, Mutu, Gilardino czy Di Vaio, nie potrafili ostatnio pokonać Cesara. interiści za tydzień mają 3 pkt. na tacy, u siebie z ostatnią Regginą, my zaś jedziemy na wojnę do Rzymu bez 15 zawodników...

cieszy natomiat pozycja w strefie spadkowej toro :twisted:

Obrazek
Toma$z_V1nce

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 14:22

Dragon pisze: cieszy natomiat pozycja w strefie spadkowej toro :twisted:
Nie rozumiem czemu zacieszasz,że oni mają "szanse" spasc do serie b..przecież Derby Turynu to jeden z najciekawszych meczy w Serie A;] :doh:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 14:35

Toma$z_V1nce pisze:
Nie rozumiem czemu zacieszasz,że oni mają "szanse" spasc do serie b..przecież Derby Turynu to jeden z najciekawszych meczy w Serie A;] :doh:
Jak wytrzeźwiejesz i poznasz dobrze realia Serie A oraz podejscie do siebie rywali z jednego miasta, to pogadamy. Póki co radze kupić szalik toro i kibicować by nie spadli do B :ok:

Obrazek
zlypasterz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 21:08

Dragon pisze:interiści za tydzień mają 3 pkt. na tacy, u siebie z ostatnią Regginą, my zaś jedziemy na wojnę do Rzymu bez 15 zawodników...
mysle ze ostatnio inter mial zbyt duzo szczescia, byc moze czas to troszke uregulowac? smialbym sie z wyniku 1:1 :D

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 21:46

Dragon pisze:
Toma$z_V1nce pisze:
Jak wytrzeźwiejesz i poznasz dobrze realia Serie A oraz podejscie do siebie rywali z jednego miasta, to pogadamy. Póki co radze kupić szalik toro i kibicować by nie spadli do B :ok:
oj juz nie przesadzaj Smoku. Plakac po nich nie bede ale wygrac z nimi 2x w sezonie to cos pieknego, sam przyznasz.
Poza tym to w sumie mialem nadzieje w przyszlym roku obejrzec derby na zywo (uwazam ze pozycja obowiazkowa dla kazdego Juventinio) a tu chyba trzeba bedzie to odlozyc.

Toma$z_V1nce

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 22:07

Dragon pisze:
Patrząc na Twoją błyskotliwą ripostę będe musiał najpierw coś wypic i to dużo :smile: Wolę obejrzec mecz z głównym wrogiem niż z Catanią,Atalantą,Cagliari i tym podobne drużyny i myślę,że nie tylko ja 8)

R.A.B.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 22:19

Dokładnie. Dragon sam sięwypowiedział jakby mieszkał w Turynie od lat. Sorki ale te realia poznają ci co jeżdzą na te mecze a nie ci co kibicują przez internet

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 22:30

R.A.B. pisze:Dokładnie. Dragon sam sięwypowiedział jakby mieszkał w Turynie od lat. Sorki ale te realia poznają ci co jeżdzą na te mecze a nie ci co kibicują przez internet
tos akurat trafil kula w plot :prochno:

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 22:40

R.A.B. pisze:Dokładnie. Dragon sam sięwypowiedział jakby mieszkał w Turynie od lat. Sorki ale te realia poznają ci co jeżdzą na te mecze a nie ci co kibicują przez internet

Spadłem z krzesła. Zaistniałeś R.A.B:)

Co do samego meczu to dużo dodać do tego co zostało napisane nie mogę. Giovinco, Giovinco, Giovinco - zawodnik, który przy odpowiednim rytmie meczowym może sam rozstrzygać losy spotkania. Czy wie ktoś ile asyst zaliczył w tym sezonie?

R.A.B.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 22:46

Bukol87 pisze:

A co niby źle powiedziałem. Ludzie ani razu nie byli w turynie a się wypowiadają o Torino jaki to wielki wróg nasz

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 22:51

R.A.B. pisze:
Bukol87 pisze:

A co niby źle powiedziałem. Ludzie ani razu nie byli w turynie a się wypowiadają o Torino jaki to wielki wróg nasz
nic złego nie powiedziałeś. ja byłem w Turynie, ale Toro kocham.

Zablokowany