Kontuzje

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2009, 17:40

goly pisze:De Ceglie- szkoda chłopaka. Teraz jesteśmy skazani na widok Molinaro w pierwszym składzie przynajmniej przez 2 miesiące

Molinaro i tak był pewniakiem w talii Ranieriego, nawet kiedy Paolo był zdrów.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2009, 00:37

Rozpaczacie nad tym De Ceglie jakby miał do końca sezonu nie zagrać. Jeśli drużyna znowu złapie rytm meczowy to powinien być w formie akurat wtedy, kiedy rozgrywki wejdą w decydującą fazę.

EDIT:
szczypek pisze:
Arbuzini pisze:Rozpaczacie nad tym De Ceglie jakby miał do końca sezonu nie zagrać. Jeśli drużyna znowu złapie rytm meczowy to powinien być w formie akurat wtedy, kiedy rozgrywki wejdą w decydującą fazę.
Powinien, a po kontuzji nie wiadomo, czy i kiedy do takiej formy dojdzie.
Równie dobrze mógłby nie mieć formy z innych przyczyn niż kontuzja. Czyste gdybanie. Ranieri widział go tylko w roli rezerwowego, dlatego strata nie jest tak dotkliwa. Choć nie obraziłbym się, gdyby na jego miejscu był Nedved :C
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2009, 01:05 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2009, 00:54

Arbuzini pisze:Rozpaczacie nad tym De Ceglie jakby miał do końca sezonu nie zagrać. Jeśli drużyna znowu złapie rytm meczowy to powinien być w formie akurat wtedy, kiedy rozgrywki wejdą w decydującą fazę.
Powinien, a po kontuzji nie wiadomo, czy i kiedy do takiej formy dojdzie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 18:36

http://www.pilka.pl/chiellini-wznowil-treningi

Świetne informacje z obozu Juve! Kielon wraca do zdrowia. W związku z Jego kontuzją mieliśmy ostatnio mnóstwo obaw. Oczywiście najważniejsze jest to, aby w 100% wykurował się na pojedynek z Chelsea, jednak istnieje spore prawdopodobieństwo, że do dyspozycji Ranieriego będzie już o wiele wcześniej... Kto wie - może już na wyjazdowe spotkanie przeciwko Palermo.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 19:44

Naprawde bardzo dobra wiadomośc. Myśle, że na jakieś 15. minut przed końcem spotkania z Palermo, Giorgio mógły wejśc. Nie ma co ryzykować. Musi być w 100% gotowy na pojedynek z Chelsea :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 19:52

Zawsze wiedziałem, że to istny walczak :bravo: Bez niego nasza linia obrony traci... całą jakość... Prawie całą... Również jestem zdania, że lepiej dmuchać na zimne i oszczędzać najlepszego włoskiego defensora 8)

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2009, 20:19

Powie mi ktoś dokładnie, jaka jest sytuacja z Sissoko? Bo na stronach Chelsea sieją propagandę, że niby nie zagra w ani jednym z meczów z Londyńczykami.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2009, 20:52

Donnie pisze:Powie mi ktoś dokładnie, jaka jest sytuacja z Sissoko? Bo na stronach Chelsea sieją propagandę, że niby nie zagra w ani jednym z meczów z Londyńczykami.
Sissoko będzie gotowy na Palermo. Jego powrót jest szacowany na około 16.02.09.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 17:01

January pisze:
Donnie pisze:Powie mi ktoś dokładnie, jaka jest sytuacja z Sissoko? Bo na stronach Chelsea sieją propagandę, że niby nie zagra w ani jednym z meczów z Londyńczykami.
Sissoko będzie gotowy na Palermo. Jego powrót jest szacowany na około 16.02.09.
o ile się nie okaże, że to coś poważniejszego. Bo wiadomo, że to nie złamanie tylko chyba przemieszczenie. Gdzieś tak czytałem. Jak to się stało to nie wiem i jak oni mają zamiar to naprawić tego też nie wiem. Mam tylko nadzieje, że nie okaże się kolejnym piłkarzem z urazem który po kilku miesiącach męczarni i prób załagodzenia go będzie musiał iść pod nóż.

Mam nadzieje, że to zwykłe obicie i tyle.

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 19:58

Trezeguet niema w kadrze na mecz z Samdorią. Miejmy nadzieje, że nic poważniejszego mu się nie stanie, już wystarczająco długo czekaliśmy na jego powrót.

Co do Sissoko, nie chce wyolbrzymiać ale nieobecność Malijczyka w konfrontacji przeciwko Chelsea była by wręcz tragedią. Jest naszym najlepszym zawodnikiem na środku pomocy a w dodatku Momo posiada doświadczenie nabyte jeszcze za czasów gry w Liverpoolu przeciwko angielskim zespołom. W takich meczach to może zrobić różnice. Liczę na to iż doła się wykurować na ten pojedynek.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2009, 15:27

Gdyby zabrakło w meczu z Chelsea Sissoko, byłoby źle. Może nie tragedia, ale źle. Bo niby Tiago ma zagrać ? Poulsen ? Jako jedyny Sissoko może powalczyć w środku pola, odebrać piłkę rywalowi, zrobić wślizg. Mam nadzieję, że zdrowy będzie już na Palermo, ale pewności mieć nie można.

Melex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2009, 17:55

juventus.com pisze:Following the day off granted by Claudio Ranieri the team got back to work with an intense training session in view of the championship match on Saturday against Palermo.

Apart from Zanetti and De Ceglie, all the other players were on the field including Knezevic, Zebina and Salihamidzic.

Obrazek

:happy: :happy: :happy:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 20:27

Camroanesi wypadl na cztery tygodnie, doznal kontuzji pekniecia żeber.

Ta sytuacje bardzo mnie zmartwila bo to oznacza, ze nieszablonowy Marco znowu bedzie podstawowym pilkarzem.

Jedyna nadzieja w Brazzo..

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 20:38

Kolejna świetna informacja... Zastanawiam się czy oni są ze szkła?

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 20:44

Juventino90 pisze:Camroanesi wypadl na cztery tygodnie, doznal kontuzji pekniecia żeber.
a to ci nowina, a skąd masz takie info? pytam bo to trochę dziwne bo wczoraj schodził z kontuzją mięsni uda a tu nagle info o żebrach? jeśli to jednak prawda to już przestaje wierzyć w to ze w tym sezonie Ranieri będzie miał do dyspozycji wszystkich zawodników. odkąd kibicuję Juve nie przypominam sobie takiego sezonu z tyloma kontuzjami. tutaj już nie można mówić o pechu, to chyba jakieś fatum :płaczę:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
ODPOWIEDZ