Na jakiej pozycji lubicje grać??(Piłka Nożna)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Na jakiej pozycji lubicje grać??

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2008, 19:58

Nic mnie bardziej nie jara jak wślizgi, niszczenie, unicestwianie napastników, odbiory piłek i ostra gra w defensywie ;) Czyli obrona
Jakiś wybitnie kreatywny nie jestem, oczywiście zagram piłkę, coś wykombinuje, jak zajdzie potrzeba i będzie okazja ku temu to także strzele ale najbardziej się odnajduje na obronie, wiadomo, każdy ma swoją ulubioną, preferowaną pozycje.
Praktycznie od najmłodszych lat grywałem amatorsko (jeżeli grę w 4 ligowym zespole można nazwać grą profesionalną :smile: ), czy na podwórku grywałem na każdej pozycji. Na obrone zdecydowałem się kiedy zacząłem grać w klubie, czyli w 2005 roku Troche pograłem na lewej, prawej obronie, głównie wchodziłem z ławki. Po roku przerwy wróciłem do grania i szło mi o wiele lepiej, zagrałem cały sezon, w każdym meczu wychodząc na lewej obronie i wygraliśmy ligę, wtedy juniorów młodszych. Teraz gram w jun.starszych, także na lewej stronie ale często, kiedy brakuje stoperów to gram na środku

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2008, 13:23

czesciej grywam w kosza ale jak zdarza sie kopać piłe to najczęściej prawe skrzydło albo wysunięty striker :) przez szybkośc jaką mi bozia dała. tylko kondycja za słaba żeby zapierdzielać sprintem przez godzine czy więcej ale pracuję nad tym :D

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2009, 20:44

Na boisku zawsze gram na środku pomocy.Czasem wracam też do obrony i uda mnie się zrobić jakieś wejście,lub zablokować strzał.Jednak na szczęście umiem bardzo dobrze dograć,w tempo lub na dojście na pograniczu spalonego :wink: Dlatego jestem typowym Środkowym Pomocnikiem.Lubię też wcielać w życie taktykę,iż kocham Calcio.Kiedyś,gdy byłem dość przy ciele nie chciało mi się biegać.Teraz gdy ważę 20 kg mniej biegam szybciej toteż czasem strzele jakąś brameczkę(strzelam dużo z dystansu więc potrafię stworzyć niekiedy jakieś arcydzieło;).Czyli gram tak jak Marchisio,Pinzi czasem Momo :lol: .To oczywiście porównania na poziome między pulsarem a Antaresami/CHARAKTERYSTYKA JEDNEGO ANTARESA.To tyle.Nie gram czynnie w piłkę,ale jak gram to tylko w pomocy.

P.S.Jeśli przyjdzie co do czego to of course mogę grać wszędzie,gdyż kiedyś gdy jak mówiłem byłem wolniejszy grałem na obronie,a niegdyś też w ataku jako striker.Teraz wolniaki i pomoc Śr.;)Pozdrawiam

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2009, 20:55

Jeśli chodzi o piłkę nożną, to zawsze grałem na pozycji bramkarz. Na szkolne zawody zawsze byłem brany jako bramkarz, czy to w podstawówce czy w gimnazjum, ostatnio i nawet w technikum :D:D Natomiast jak gramy z kumplami w nogę, to najczęściej na lewej stronie (obrona, lub pomoc), bo juz mi się na tej bramce nudzi nieraz :lol: :lol:

michalek_ASR

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2009, 20:52

kiedyś bardzo lubiłem grać jako napastnik ale od jakiegoś czasu dużo bardziej preferuje pomoc.Głownie jest to środek choć czasami zdarza mi się grać na lewej ;)

KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2009, 19:48

Ja gram albo w srodku pomocy albo niekiedy tez w ataku, bo nigdy nie umiem sie utrzymac na swojej pozycji bo wlasciwie nie ma u nas jakiejs selekcji co do pozycji. Niekiedy asystuje ale strzelam sporo, wlasciwie w tym roku sie rozstrzelalem na jak narazie 25 goli, ja jestem taki troche jak Treze :) :) Jak dostane dobra pilke to strzelam z volleya i na 85% bedzie gol.

zlypasterz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 16:33

mimo slabych warunkow fizycznych (170cm wzrostu) lubie grac w defensywie, podobno mam dobre wslizgi 8)

Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:18

Mając gdzieś 12 lat i mierząc 160 grałem na prawej pomocy i dobrze mi to nawed wychodziło:).Ale swoje prawdziwe oblicze objawiłem pół roku temu grając na środku pomocy,dokładnie defensywny pomocnik;)Chociaż dużo pomagam w atakach.Moim atutem jest bardzo mocne udzerzenie.Najwięcej bramek zdobywam z uderzeń za pola karnego.Czasami też grywam na ataku ale to aby w ostatecznej chwili(jak ktoś dozna kotuzji czy cóś... :)

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
PitusJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2009, 11:42

ja nie wiem czemu sie tak ułożyło ale gram na prawym bądź na lewym skrzydle ( bardziej ofensywnie) :) nigdy nie czułem sie dobrze w środku pola i na obronie :) Hmm myślę że moim największym atutem jest . . . technika no i finezja gry :> dlatego mimo ze mam prawie 190 cm wzrostu przeważnie to ja dogrywam do kolegów piłkę z rzutów wolnych i rożnych :)

.:Storia Di UN Grande Amore:.
ODPOWIEDZ