Serie A (16): JUVENTUS 4-2 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 13:56

Marcin_ACM pisze: Luker chyba widziales roznice w grze Milanu przeciw Interowi i przeciw Juventusowi. A moze nie widziales, tego nie wiem... Przeciwko Interowi zagralismy naprawde dobry mecz. Natomiast co do meczu z Juve... Znajdz mi mecz Milanu gdzie popelnili tyle bledow, co w niedziele, chyba jeszcze takiego nie bylo... Natomiast chyba zgodzisz sie, ze euforia na Juvepoland po tym meczu siegnela zenitu: "mecz idealny", "wszyscy zagrali perfekcyjnie" itd... Ja tutaj slysze o geniuszu Amaurim, od ktorego tylko Ruud, Trez i Drogba sa lepsi na swiecie. Have fun boys... :) and you too Luker...
Ja tu nie jestem od tego, zeby bronic juventini, czy milanisti.

Po prostu przypomniala mi sie ta zabawna sytuacja, to wszystko. Bo dokladnie czytam to samo jak ja czytalem wtedy, z tym, ze wtedy to bylo "wszyscy kontra lukier", a teraz wy jestescie tym "lukierem" :)

Obrazek
krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 13:56

Marcin_ACM pisze:
Myzarel pisze:Piękny mecz Juve, wręcz chwilami idealny. Piłkarz meczu Amauri, świetny De Ceglie, Mlinaro, Sissoko, Alex w sumie wszyscy zagrali bardzo dobry mecz. Szkoda sytuacji Alexa i Vinca bo 6-2 z Milanem by nieźle wyglądało :prochno: ale i tak brawa za wynik :bravo: Szkoda jednak późnych zmian - Sissoko mógł zejść w 70 minucie a pograłby więcej Zanetti. Ale nie ma co marudzić ; Brawo chłopaki (tudzież panowie :wink: )
Pierwsze załamanie, jako kibica ACM, mi trochę mineło, obejrzałem cały mecz doładnie jeszcze raz i uważam, że troche za bardzo się podniecacie. Przez pierwsze 30 minut Milan był zespołem wyraźnie lepszym, miał więcej z gry i miał więcej sytuacji bramkowych. Późniejsze gole Juventusu to konsekwencja koszmarnych błędów Milanu, z wyjątkiem Kielona - gol był super, ale także po jego późniejszych główkach, na które dopiero dziś zwróciłem uwagę, widać, że wyszło mega szczęśliwie z tym strzałem... To tyle. Chłodząc trochę przegrzane glowy - po raz kolejny gratuluje, żeby nie było napinki... :)

ble ble ble ble ble... mozesz sobie ogladac nawet i 200 razy, dostaliscie baty i tyle. takie gadanie ze przez pierwsze 30 min byl lepszy mnie simieszy, moze i byl ale przez 60 to my bylismy lepsi i nastukalismy wam 4 brameczki i cieszcie sie ze ni ewykorzystalismy wszytkich sytuacji bo dostalibyscie wiecej. :whistle:

Domel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 16:15

Pontius21 pisze:
jemu chodziło o podniecanie sie " niesamowitą grą , wspaniałymi akcjami " Juve itp czego w jego opinii nie było . wiadomo ze cieszycie sie z wygranej , byliscie lepsi i tyle ( akurat tego dnia to nie bylo trudne :/ )
Wielu przyznaje że był to najlepszy mecz Juve w tym sezonie. Podniecam się niesamowitą grą bo dawno nie widziałem tak zdeterminowanego Juve. Strzały Marchisio i Momo. Idealne dośrodkowania. Zdominowany środek boiska. Dobrze dla Milanu że skończyło się tylko 4:2.
I wiecie co? Nie dziwi mnie Wasze zachowanie. Trudno wymagać obiektywizmu od wygranych a jeszcze trudniej od przegranych.
Dla Was nie było w tym nic wspaniałego, ok. Tym co napisałem również nie otworzę Wam oczu i nie stwierdzicie od razu ze Juventus zagral wspaniale. Nie wymagam od Was tego, ale nie piszcie tez zebysmy sie nie podniecali.
Wiem że Milan nie jest w idealnej formie, że czas Ancelottiego już się skończył i że jego choinka ogranicza piłkarzy. To wszystko plus czerwo dla Zambro wpłynęło na to że Juve mógł zagrać WSPANIALE.
pozdrawiam

PS. Wszystkiego najlepszego z okazji 109 urodzin ;)

forzaragazzi

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 17:44

Domel pisze:Od zawsze Derby Włoch miedzy Milanem a Juve wzbudzaly wielkie emocje. To jest prawo kibica by cieszyć się po zwycięstwie. Na ostateczne podsumowania przyjdzie czas, a teraz "pozwól" nam się cieszyc z zasłużonego zwycięstwa ;)
"Derby Włoch" :prochno: Cos Ci sie chyba pomieszało :whistle: Natomiast zgadzam się ze to prawo kibica cieszyć się z wygranej a napinki kibiców drużyny przegranej wtedy po prostu śmieszą :smile:

"Zanetti? Zanetti to człowiek legenda, który patrząc na ilość rozegranych spotkań powinien chyba odpocząć, ale odpoczynek jest dla niego zły. " J.Mourinho
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 17:48

Pontius21 pisze:
litosci ... zobacz sobie skrot jeszcze raz i przyjrzyj sie co robili obroncy Milanu przy kazdej z 4 bramek . To była jakas tragikomedia , kazda bramka dla Juve obciaza konto obrony Milanu , Juventus zagral swoje , nic wyjatkowego , wykorzystal bledy , chwala mu za to ale to ale nie radze wyciagac z tego meczu wnioskow typu " dawac Chelsea , gonimy Inter itp "
Według was(Milanistów), już zawsze ten mecz będzie oceniany w ten sposób:
"Juventus wcale nie zagrał na najwyższym poziomie, a wygrał tylko dlatego, że Milan popełniał błędy".
Możecie dalej zwalać na obronę całą winę i nie widzieć wspaniałego meczu Juventusu przede wszystkim. To już wasza sprawa.
Koniec tematu nie ma co dyskutować, wasze wypowiedzi w tym temacie są zawsze subiektywne.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 17:53

To był wspaniały mecz Starej Damy :)
Coś w tych słowach, o wielkiej determinacji i woli zwycięstwa jest. Za czasów Ranieriego znowu się o tym przekonałem. Nawet po stracie gola graliśmy z takim samym nastawieniem.

Na pewno warunki bardziej sprzyjały naszej ekipie. Roni i Pirlo są piłkarzami, którzy lubią grać długie piłki, a akurat na takiej nawierzchni nie mogły być one skuteczne. Piłka od razu dostawała poślizgu i nie było szans jej dogonić. Pato zupełnie sobie nie poradził. Grali bez Gattuso, wygraliśmy WALKĘ w środku boiska.

:ok: Wspaniały występ Amauriego. Grał z dużą swobodą no i extra gole. Szkoda, ze tak świetnie nie potrafi na razie grać w LM. Widziałem u niego zwyżkę formy już w poprzednich meczach i teraz nastąpiło apogeum :)

:ok: W swoim stylu Sissoko, który mimo choroby , nie dał pograć Ronaldinho. Ale się musiał Brazylijczyk irytować kiedy długonogi Malijczyk wygarniał mu piłę spod nóg :C Milaniści więcej miejsca zostawiali Marchisio, który próbował to wykorzystać. Oto chodzi. Podczas gdy rywale skupiają się na innych zawodnikach, muszą też poczuć zagrożenie z jego strony. Bardzo dobry mecz.

:ok: Bezcenny był tego dnia De Ceglie. Uraz Nedveda był szczęściem w nieszczęściu. Młody Włoch ciułał u mnie plusy od początku sezonu, a w niedzielę rozegrał chyba mecz życia. Idealnie wpasował się do sytuacji na boisku. Kiedy liczyła się walka, zaangażowanie i motoryka wpadł rewelacyjnie. Liczne odbiory, rajdy i celne dośrodkowania :bravo: Dla mnie piłkarz meczu. Ławiej grało się też Molinaro, którego przeciwnicy mogą na chwil kilka zamilczeć. Liczę na niego w starciu z Atalantą.

Nie było chyba piłkarza, który zagrałby słabe zawody. Nie szło momentami Del Piero, ale Il Capitano dał nam prowadzenie i świetnie wrzucił na głowę Chielliniego. Szkoda sytuacji, w której trafił w słupek, bo to jak przełożył sobie piłkę w polu karnym poezja :wink: Swoja szansę zmarnował niestety Iaquinta. Wreszcie były widoczne atuty Marchionniego (walka na całej długości boiska). Nie wiem czy z Camorem, akurat w tym meczu, gralibyśmy lepiej... :think: Mellbergowi też spasowały warunki pogodowe :smile:

I na koniec. Brawo Claudio Ranieri. Grając u siebie nie spuszczamy z tonu, nawet taka drużyna jak Milan musi uznać naszą dominację. Claudio stworzył wspaniałą grupę rozumiejących się zawodników. Świetnie też wprowadza do zespołu młodych, którzy w tym meczu należeli do najlepszych na boisku. To jest niesamowite. Kto by pomyślał, że De Ceglie i Marchisio mogą być naszymi kluczowymi zawodnikami w meczu z Milanem ? Ten kryzys, który mamy za sobą z perspektywy czasu był potrzebny. Pozwolił tej drużynie wrócić na właściwe drogi, skonsolidować grupę i grać z taką determinacją jak w poprzednim sezonie. Nie gramy rewelacyjnie, ale mamy niezwykle ambitny i głody sukcesów zespól. To nasza siła.

Forza Juve ! Pozdro

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 18:50

"Milan przegrał bo popełniał błędy" - Jak takie coś słyszę to mnie szlak trafia. Piłka nożna to gra błędów. Milan dostał baty i tyle, widocznie są w obecnej dyspozycji za słabi żeby wygrać z Juventusem.

A my się cieszymy ze zwycięstwa i się cieszyć będziemy :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 19:04

dawid91 pisze:"Milan przegrał bo popełniał błędy" - Jak takie coś słyszę to mnie szlak trafia.
Mnie też, dziwne, że nie trafiał nikogo w temacie o Inter vs Juve (1-0). Skończcie już ta napinke bo jest dziecinna., Jakby Milan wygrał to pisalibyśmy identycznie jak kibice Milanu teraz.

meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 19:09

stahoo pisze:Mnie też, dziwne, że nie trafiał nikogo w temacie o Inter vs Juve (1-0). Skończcie już ta napinke bo jest dziecinna., Jakby Milan wygrał to pisalibyśmy identycznie jak kibice Milanu teraz.
ale nie wygrał wiec pisz za siebie... :lol: niewiem czy widziałes te mecze ale nie porownuj tego zwyciestwa z milanem do wygranej interu z nami :roll: Wygralismy w dobrym stylu z odwiecznym rywalem i mam w dupie co oni sobie o tym sadza... bylismy bezsprzecznie lepsi i koniec.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2008, 19:22 przez meloo, łącznie zmieniany 1 raz.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 19:12

2 bramki z Milanem padły po głupich błedach ich obrońców (karny i Chiellini). Inter nam równiez strzelił po głupim zachowaniu Manningera i nie upilnowaniu Interisty przez któregos z naszych obrońców (Grygerę?). W tym widze podobieństwa i tylko w tym ;) Nadal twierdze, ze to nasz najlepszy mecz w tym sezonie ;)

Domel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2008, 21:37

forzaragazzi pisze:
Domel pisze:Od zawsze Derby Włoch miedzy Milanem a Juve wzbudzaly wielkie emocje. To jest prawo kibica by cieszyć się po zwycięstwie. Na ostateczne podsumowania przyjdzie czas, a teraz "pozwól" nam się cieszyc z zasłużonego zwycięstwa ;)
"Derby Włoch" :prochno: Cos Ci sie chyba pomieszało :whistle: Natomiast zgadzam się ze to prawo kibica cieszyć się z wygranej a napinki kibiców drużyny przegranej wtedy po prostu śmieszą :smile:
"Derby Włoch" - użyte jak najbardziej celowo. Pozostawiam do oceny własnej ;)

diegoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2008, 13:27

Chciałem się pochwalić iż miałem okazję oglądać ten mecz na żywo więc jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jakieś fotografie lub filmiki z tego show to zapraszam.. Powiem tylko tyle, że właśnie w niedziele spełniłem swoje marzenia i chyba na lepszy mecz nie mogłem trafić. Jest to warte każdych pieniędzy..

Turyn na zawsze w moim sercu :dance:

Jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam i możecie zostawiać wiadomości na 'komercyjnym' portalu NK; Bartłomiej Brożek :whistle:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2008, 14:50

Wrzucaj foty tutaj,chętnie wszyscy obejrzymy :)

Adrian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 14:36

Kiedy dacie noty za ten i poprzednie mecze :?:

Obrazek
diegoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 11:21