Liga Mistrzów 2008/2009
- ewerthon
- Juventino
Chelsea wyszła z drugiego miejsca w grupie, po wczorajszym zwycięstwie z CFR Cluj. Także zajęcie 1 miejsca przez Juventus wcale nie gwarantuje wylosowanie łatwego rywala. Więc wasze obawy mogą się sprawdzić. Dobrze jedynie, że ominą nas spotkania z takimi zespołami jak Liverpool, Arsenal czy Man Utd(to bardzo prawdopodobne). Ale ze swojej strony chciałbym trafić na Bayern lub Lyon. Nie widziałem takiego meczu jak Juventus - Lyon jeszcze nigdy.
- Ivory
- Juventino
Jeżeli ktoś tuż po losowaniu grup LM powiedziałby mi, że Juve nie wygra 2 meczy z BATE i do tego zajmie 1 miejsce w grupie wyśmałbym go.
Piłka jest nieprzewidywalna.
Życzyłbym sobie Sporting w nastepnej rundzie, wogóle nie dramtyzowałbym, bo każda opcja nie jest zła.
Piłka jest nieprzewidywalna.
Życzyłbym sobie Sporting w nastepnej rundzie, wogóle nie dramtyzowałbym, bo każda opcja nie jest zła.
- drozdi
- Juventino
GROUP WINNERS
Roma (Italy)
Possible Opponents: Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Villarreal, Lyon, Arsenal, Real Madrid.
Panathinaikos (Greece)
Possible Opponents: Chelsea, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Villarreal, Lyon, Arsenal, Real Madrid.
Barcelona (Spain)
Possible Opponents: Chelsea, Inter Milan, Lyon, Arsenal.
Liverpool (England)
Possible Opponents: Inter Milan, Sporting Lisbon, Lyon, Villarreal, Real Madrid.
Manchester United (England)
Possible Opponents: Inter Milan, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Lyon, Real Madrid.
Bayern Munich (Germany)
Possible Opponents: Chelsea, Inter Milan, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Villarreal, Arsenal, Real Madrid.
Porto (Portugal)
Possible Opponents: Chelsea, Inter Milan, Atlético Madrid, Villarreal, Lyon, Real Madrid.
Juventus (Italy)
Possible Opponents: Chelsea, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Lyon, Villarreal, Arsenal.
RUNNERS-UP
Chelsea (England)
Possible Opponents: Panathinaikos, Barcelona, Bayern Munich, Porto, Juventus.
Inter Milan (Italy)
Possible Opponents: Barcelona, Liverpool, Manchester United, Bayern Munich, Porto.
Sporting Lisbon (Portugal)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Liverpool, Manchester United, Bayern Munich, Juventus.
Atlético Madrid (Spain)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Manchester United, Bayern Munich, Porto, Juventus.
Villarreal (Spain)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Liverpool, Bayern Munich, Porto, Juventus.
Lyon (France)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Barcelona, Liverpool, Manchester United, Porto, Juventus.
Arsenal (England)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Barcelona, Bayern Munich, Juventus.
Real Madrid (Spain)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Liverpool, Manchester United, Bayern Munich, Porto.
oto możliwe zestawy par następnej rundy LM. Najciekawiej ma się Barcelona która ma mocnych możliwych przeciwników... osobiście życzyłbym im interu 8)
żebyśmy nie trafili na anglików
Roma (Italy)
Possible Opponents: Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Villarreal, Lyon, Arsenal, Real Madrid.
Panathinaikos (Greece)
Possible Opponents: Chelsea, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Villarreal, Lyon, Arsenal, Real Madrid.
Barcelona (Spain)
Possible Opponents: Chelsea, Inter Milan, Lyon, Arsenal.
Liverpool (England)
Possible Opponents: Inter Milan, Sporting Lisbon, Lyon, Villarreal, Real Madrid.
Manchester United (England)
Possible Opponents: Inter Milan, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Lyon, Real Madrid.
Bayern Munich (Germany)
Possible Opponents: Chelsea, Inter Milan, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Villarreal, Arsenal, Real Madrid.
Porto (Portugal)
Possible Opponents: Chelsea, Inter Milan, Atlético Madrid, Villarreal, Lyon, Real Madrid.
Juventus (Italy)
Possible Opponents: Chelsea, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Lyon, Villarreal, Arsenal.
RUNNERS-UP
Chelsea (England)
Possible Opponents: Panathinaikos, Barcelona, Bayern Munich, Porto, Juventus.
Inter Milan (Italy)
Possible Opponents: Barcelona, Liverpool, Manchester United, Bayern Munich, Porto.
Sporting Lisbon (Portugal)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Liverpool, Manchester United, Bayern Munich, Juventus.
Atlético Madrid (Spain)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Manchester United, Bayern Munich, Porto, Juventus.
Villarreal (Spain)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Liverpool, Bayern Munich, Porto, Juventus.
Lyon (France)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Barcelona, Liverpool, Manchester United, Porto, Juventus.
Arsenal (England)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Barcelona, Bayern Munich, Juventus.
Real Madrid (Spain)
Possible Opponents: Roma, Panathinaikos, Liverpool, Manchester United, Bayern Munich, Porto.
oto możliwe zestawy par następnej rundy LM. Najciekawiej ma się Barcelona która ma mocnych możliwych przeciwników... osobiście życzyłbym im interu 8)
żebyśmy nie trafili na anglików

- gosciu_Muranista
- Juventino
no to powalczymy z Chelsea. Miałem nadzieje, że z nimi nie będziemy walczyć na tym etapie rozgrywek. Niestety nie ma tak dobrze i czeka nas ciężki bój.
Pozostaje nadzieja, że mały konflikt jaki teraz trwa w Chelsea utrzyma się do dwumeczu.
Pozostaje nadzieja, że mały konflikt jaki teraz trwa w Chelsea utrzyma się do dwumeczu.
- Swider10
- Juventino
Chelsea - JUVENTUS !!!!!!!!!
Villareas - P. Ateny
Sporting - Bayern M.
A.Madryt - FC Porto
Lyon - Barcelona
Real - Liverpool
Arsenal - AS Roma
Inter -MU
Ja tam jestem zadowolony !! gramy z Chelsea jak juz mowilem kazdego trzeba pokonac aby dojsc do FINALU teraz przyszedl czas na Chelsea :!:
Villareas - P. Ateny
Sporting - Bayern M.
A.Madryt - FC Porto
Lyon - Barcelona
Real - Liverpool
Arsenal - AS Roma
Inter -MU
Ja tam jestem zadowolony !! gramy z Chelsea jak juz mowilem kazdego trzeba pokonac aby dojsc do FINALU teraz przyszedl czas na Chelsea :!:
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- L u k
- Interista
Gdybysmy wszystkie trzy, skopali tylki angolom, co to by sie dzialo w prasie europejskiej :]
No niezle wygladaja te pojedynki wlosko-angolskie, trzeba przyznac.
I tak jak wspominalem w watku interu, co z tego, ze Inter skonczyl na drugim, jak w tym roku duzo druzyn klasowych sie znalazlo i na pierwszy, i na drugim miejscu.
Osobiscie ciesze sie z Man Utd. Chcialem albo ich, albo Barce.
No niezle wygladaja te pojedynki wlosko-angolskie, trzeba przyznac.
I tak jak wspominalem w watku interu, co z tego, ze Inter skonczyl na drugim, jak w tym roku duzo druzyn klasowych sie znalazlo i na pierwszy, i na drugim miejscu.
Osobiscie ciesze sie z Man Utd. Chcialem albo ich, albo Barce.
- Palladino
- Juventino
Napiszę sobie małe rozpoznanko, moje opinie i typy 
Chelsea - JUVENTUS - tego się bałem
, Juve nie radzi sobie z Angielskimi klubami... Ale Juve jest w dobrej formie i jest skoncentrowane w meczach z dobrymi drużynami, a CFC świetna ale z dobrymi klubami słabo im idzie, musimy zabrać przykład z naszych znajomych z Rzymu i roznieść ich
Serce mówi co innego umysł co innego, ale słucham serca i typuje Juve !
Villarreal - Panathinaikos Ateny - ciekawa para, ale słabe drużyny, myślę, że w tych meczach padnie wiele goli. Mój typ: Villarreal
Sporting - Bayern M. - trochę nudna pada, Sporting to outsider i Bayern będzie miał spacerek. Typ: Bayern
A.Madryt - FC Porto - pojedynek sąsiednich krajów. Oba kluby prezentują ładny styl gry, liczę, że będzie dużo goli. Typ: Atletico
Lyon - Barcelona - Barca w świetnej formi i OL z bardzo nierówną formą w CL. Typ jest oczywisty : FCB
Real - Liverpool - bardzo ciekawa para, Real będzie się chciał odgryźć za słabe wyniki w fazie grupowej i w Primera Division, ale wątpię, że się uda. Typ: Liverpool
Arsenal - AS Roma - bardzo wyrównana para, oba kluby w średniej formie, myślę, że wynik poznamy dopiero po dogrywce lub karnych, z racji, że Arsenal gra pierwszy mecz u siebie typuję Romę.
Inter - MU - buhahaa, marzenia się spełniają
Mourinho chciał napotkać na drużynę z Anglii i się udało, ale mina mu zrzednie. Inter dostanie baty i znów pozostanie im tylko Liga :-D Typ : MU
Ooo, to by było piękne, ci anglicy są nadęci, myślą, że są najlepsi w Europie. Zyczę wszystkim włoskim klubom powodzenia
Choć wątpię w Inter...

Chelsea - JUVENTUS - tego się bałem

Villarreal - Panathinaikos Ateny - ciekawa para, ale słabe drużyny, myślę, że w tych meczach padnie wiele goli. Mój typ: Villarreal
Sporting - Bayern M. - trochę nudna pada, Sporting to outsider i Bayern będzie miał spacerek. Typ: Bayern
A.Madryt - FC Porto - pojedynek sąsiednich krajów. Oba kluby prezentują ładny styl gry, liczę, że będzie dużo goli. Typ: Atletico
Lyon - Barcelona - Barca w świetnej formi i OL z bardzo nierówną formą w CL. Typ jest oczywisty : FCB
Real - Liverpool - bardzo ciekawa para, Real będzie się chciał odgryźć za słabe wyniki w fazie grupowej i w Primera Division, ale wątpię, że się uda. Typ: Liverpool
Arsenal - AS Roma - bardzo wyrównana para, oba kluby w średniej formie, myślę, że wynik poznamy dopiero po dogrywce lub karnych, z racji, że Arsenal gra pierwszy mecz u siebie typuję Romę.
Inter - MU - buhahaa, marzenia się spełniają

Luker pisze:Gdybysmy wszystkie trzy, skopali tylki angolom, co to by sie dzialo w prasie europejskiej :]
Ooo, to by było piękne, ci anglicy są nadęci, myślą, że są najlepsi w Europie. Zyczę wszystkim włoskim klubom powodzenia

- ewerthon
- Juventino
Taaa jasne. Spacerek. Sporting potrafił w fazie grupowej nastraszyc nawet Barcelone, więc Bayernowi nie będzie łatwo z tym zespołemPalladino pisze:
A ja powiem, że to Real wyjdzie. Sytuacja tych drużyn w lutym może byc juz jasna. Bowiem Liverpool będzie nadal walczył o tytuł mistrza Anglii, a Real będzie mógł sobie nieco odpuścic Primera Division. Benitez pewnie będzie znacznie bardziej skupiony na PL i Real może to wykorzystac. Juande Ramos ma doświadczenie w grze w europejskich pucharach i może to zaprocentowac.Palladino pisze: Real - Liverpool - bardzo ciekawa para, Real będzie się chciał odgryźć za słabe wyniki w fazie grupowej i w Primera Division, ale wątpię, że się uda. Typ: Liverpool
Nie bądź taki pewny, Manchesterowi będzie ciężko powtórzyc sukces sprzed roku. A Inter jest zdesperowany, żeby dojsc jak najdalej.Palladino pisze: Inter - MU - buhahaa, marzenia się spełniająMourinho chciał napotkać na drużynę z Anglii i się udało, ale mina mu zrzednie. Inter dostanie baty i znów pozostanie im tylko Liga :-D Typ : MU
- forzaragazzi
- Interista
Powiem tak: Juve i Inter trafiło na teoretycznie najgorszych przeciwnikow jakich mogli trafic. Man U i Chelsea. Mistrz i wicemistrz Anglii. Finalisci Champions League spotykają się z dwoma najlepszymi druzynami włoskimi. Te 3 (Arsenal-Roma) dwumecze pokażą w ktorym miejscu znajduje się włoski futbol. Szczerze chciałbym aby wszystkie 3 druzyny przeszły. Mimo ze zarowno chelsea jak i man nie są obecnie w najwyższej formie nie oszukujmy się - nie jestesmy faworytami ale to moze działać na naszą korzysc. Bedzie sie działo.
Na deser jeszcze Real - Liverpool.
Dawno takiego losowania nie było. Kurde - mogliby te mecze rozłożyć na 3 dni lub cos 
Na deser jeszcze Real - Liverpool.

"Zanetti? Zanetti to człowiek legenda, który patrząc na ilość rozegranych spotkań powinien chyba odpocząć, ale odpoczynek jest dla niego zły. " J.Mourinho
- Palladino
- Juventino
gladston pisze:Taaa jasne. Spacerek. Sporting potrafił w fazie grupowej nastraszyc nawet Barcelone, więc Bayernowi nie będzie łatwo z tym zespołemPalladino pisze:
Sporting - Bayern M. - trochę nudna pada, Sporting to outsider i Bayern będzie miał spacerek. Typ: BayernA ja powiem, że to Real wyjdzie. Sytuacja tych drużyn w lutym może byc juz jasna. Bowiem Liverpool będzie nadal walczył o tytuł mistrza Anglii, a Real będzie mógł sobie nieco odpuścic Primera Division. Benitez pewnie będzie znacznie bardziej skupiony na PL i Real może to wykorzystac. Juande Ramos ma doświadczenie w grze w europejskich pucharach i może to zaprocentowac.Palladino pisze: Real - Liverpool - bardzo ciekawa para, Real będzie się chciał odgryźć za słabe wyniki w fazie grupowej i w Primera Division, ale wątpię, że się uda. Typ: LiverpoolNie bądź taki pewny, Manchesterowi będzie ciężko powtórzyc sukces sprzed roku. A Inter jest zdesperowany, żeby dojsc jak najdalej.Palladino pisze: Inter - MU - buhahaa, marzenia się spełniająMourinho chciał napotkać na drużynę z Anglii i się udało, ale mina mu zrzednie. Inter dostanie baty i znów pozostanie im tylko Liga :-D Typ : MU
Może i masz trochę racji, ale to tylko moja opinia

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Co z tego? No to z tego właśnie, że grają z Manchesterem United, gdyby wyszli z grupy na pierwszym miejscu takiej możliwości nawet by nie było.Luker pisze:I tak jak wspominalem w watku interu, co z tego, ze Inter skonczyl na drugim, jak w tym roku duzo druzyn klasowych sie znalazlo i na pierwszy, i na drugim miejscu.
No tak, drużyny z którymi potencjalnie teraz byłoby najłatwiej przegrać. Podziwiam pewność siebie.Luker pisze:Osobiscie ciesze sie z Man Utd. Chcialem albo ich, albo Barce.
Takie nijakie to losowanie. O typy nie ma co się teraz kusić, bo przecież za te kilka miesiące drużyny mogą inaczej wyglądać. Poczekajmy do lutego i wtedy będziemy się martwić bardziej lub mniej ;]
- L u k
- Interista
Faktycznie, z Manchesterem bysmy nie mogli grac.szczypek pisze: Co z tego? No to z tego właśnie, że grają z Manchesterem United, gdyby wyszli z grupy na pierwszym miejscu takiej możliwości nawet by nie było.
A to jak wazne jest pierwsze miejsce w grupie, wasz przyklad pokazuje najlepiej. W koncu Chelsea, to same ogorki.
Druzyn slabych juz nie ma. A nawet jakbysmy mieli odpasc, to wole z klasowa druzyna, a nie z jakimis ogorkami, kolejny raz.
To nie jest ani pewnosc siebie, ani arogancja. Doceniam klase Manchesteru, tak jak oni doceniaja Interu.Luker pisze: No tak, drużyny z którymi potencjalnie teraz byłoby najłatwiej przegrać. Podziwiam pewność siebie.
Man lub Barce chcialem z innych powodow, nie dlatego, ze uwazam, ze Inter jest de bescia.