Puchar Berlusconiego (17.08): Milan 4-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
radecki2828

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:37

no własnie... Chiellini oby szybko wrocil do zdrowia :/ nie wygladało to dobrze. Juz zaczyna sie robic gorka :cry:

adrians10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:38

Milan nie gra dobrze tylko my slabo sa dwa powazne negatywy w grze Juve pierwszy wiadomo Chimenti on nawet w Klasie C byłby za słaby drugi to Grygera początek znakomity jednak dwa gole poszly po jego stronie i napewno w sezonie nie moze tak grać
Oby kontuzja Chieliniego nie była powazna bo wyglada to nie ciekawie

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Siewier pisze:Jaka jest gra każdy widzi, te wasze cieniasy z Mediolanu wygrywają z nami 2-0, ale szczerze mówiąc bardziej interesuje mnie Chiellini, mam nadzieję, że uraz nie będzie poważny.
Dokładnie. Juventus prowadzi grę, ale Milan strzela :? Teraz już chyba Ranieri ma wystarczający dowód, że Chimenti nie może być naszym drugim bramkarzem, po drugiej bramce miałem ochotę wyłączyć mecz :/ Mam nadzieję, że teraz wpuści Manningera. Oby nic nie było Chielliniemu, bo będzie krucho :/ Tiago jak na razie całkiem, całkiem... Ale i tak to raczej jego ostatni mecz.
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2008, 21:39 przez Sapo, łącznie zmieniany 1 raz.

Coldsoul

Juventino
Juventino

seba99 pisze:
...pisanie że Buffon jest od niego dużo cenniejszy jest moim zdaniem trochę śmieszne i strasznie nieobiektywne.
A możesz to poprzeć faktami??
heh nie chce żeby ktoś odebrał moją wypowiedź jako atak na Buffona, który jest najlepszym bramkarzem świata ale prawda jest taka że Kaka
ma większą wartośc rynkową niż Gigi (chocby ze względu na wiek) a tak uważa zdecydowanie większośc fanów pilki nożnej, więc to może byc jakiś tam dowód.
i nie mam zamiaru prowadzic dyskusji o wyższości Gigiego nad Kaką (do czego chyba zmierzasz) bo raczej trudno porównac bramkarza z
pomocnikiem.

polekNSWP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:39

mi sie podoba tiago w tym meczu (i pewnie teraz wszyscy na mnie za ta wypowiedz) ale widac ze sie stara i wiecej go widze niz innych z naszego zespolu, mam nadzieje ze chiellini to nic powaznego

darasjuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Zacinało mi się strasznie, widziałem tylko jedną akcje dla Juve, bodajże Alex zagrał do Amauriego i ten strzelił nad poprzeczką. Czy była jeszcze jakaś bramkowa okazja dla Juve?[/list]

Obrazek
JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Chiellini to nie pilkarz ktory placze przy byle okazji. Musial naprawde czuc ostry bol zeby zdecydowac sie na zejscie z boiska.
Natomiast co do gry... Z takim zestawiniem obrony w parze z bramkarzem nie mozna bylo sie spodziewac solidnosci. To jak (nie)pilnowal Molinaro Ambrosiniego przy drugej bramce wola o pomste do nieba. Na takim poziomie kazda wrzutka bedzie konczyla sie bramka.

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:42

Szczerze mówiąc to mi się to nie podoba - nasza gra, a wynik przede wszystkim.. :/ Tiago jak narazie gra raczej dość porządnie.. Mieliśmy kilka szans, ale ich nie wykorzystaliśmy. Mam nadzieję, że nasza gra w drugiej połowie się poprawi. :pray:
Najbardziej martwi mnie gra Chimentiego i kontuzja Chiellona. Oby wszystko było z nim dobrze :!:

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:42

Siewier pisze:Jaka jest gra każdy widzi, te wasze cieniasy z Mediolanu wygrywają z nami 2-0, ale szczerze mówiąc bardziej interesuje mnie Chiellini, mam nadzieję, że uraz nie będzie poważny.
Ehh no właśnie... Każdy pisał że ich pojedziemy, a jednak Milan to Milan. Ale nie ma się czym przejmować, to tylko sparing ;p Mógłby ktoś napisać co się stało Chielliniemu, tzn. opuścił boisko po jakimś brutalnym wślizgu czy może coś innego? Bo niestety meczu nie mam czasu oglądać.

Melex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:43

Molinaro gra koszmarnie, ktos mowil ze on zrobil postepy? Chyba postepy w oddaleniu sie od skladu, dosc go juz mam.

Niech gra na lewej ktos inny albo Grygere na lewo i Zebine na prawo jak w meczu z Genoa co sprawdzilo sie idealnie.

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:44

meczu nie oglądam (chyba dobrze dla moich nerwów) ale jak tylko pomyśle że Chiellini może wypaść ze składu :/ masakra :angry:

Obrazek
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:45

Pelson pisze:Walić wynik, 2:0 w jakimś ogórkowym turnieju mnie bardziej martwi to że Chiellini zszedł z naprawdę ogromnym grymasem bólu z boiska, nigdy wcześniej mu się to nie zdarzało, mam nadzieje że to nic poważnego ale wyglądało groźnie.

BTW: Milan co sezon nas zaprasza i kontuzjuje nam kluczowych graczy, kiedyś Kaka wykluczył Buffona na 3 miesiące.

PS: Chimenti :pray:.
Tutaj nie było faulu Paloschiego, który prawie już obszedł Chielliniego, a ten chcąc zastawic mu drogę źle stanął. Zaznaczam, że ogladam transmisję przez internet, więc tak to wg mnie wyglądało.

Gol Jankulovskiego po prostu klasa, kogo on tam wkręcił? Bo nie widzę numerów na koszulkach Juve?

Pozytywny aspekt dla mnie, to widzę, że Flamini i Zambrotta coraz lepiej odnajdują się w druzynie.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:46

pozwole sobie zacytowac siebie
marcinek pisze:nie wiem czemu wy jestescie tacy pewni wygrajnej. milan i w takim skladzie moze nam wchrzanic bez problemu ;P ale mam nadzieje ze jednak wygramy my
i jakby troche moje slowa sie zgadzaja ;P
juventus gra na "pol gwizdka" a milan naprawde solidnie i bardzo zaangazowanie. jak bedzie nasza gra tak dalej wygladac to 2-0 to najlepsze co nas w tym meczu moze spotkac.
mam nadzieje ze chellini nie bedzie pauzowal pare miesiecy...
chimenti nadaje sie na orange ekstraklase po co w ogole byl ten ruch transferowy? belardi niby gorszy byl?
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2008, 21:48 przez marcinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:47

gawron pisze:Szczerze mówiąc to mi się to nie podoba - nasza gra, a wynik przede wszystkim.. :/ Tiago jak narazie gra raczej dość porządnie.. Mieliśmy kilka szans, ale ich nie wykorzystaliśmy. Mam nadzieję, że nasza gra w drugiej połowie się poprawi. :pray:
Najbardziej martwi mnie gra Chimentiego i kontuzja Chiellona. Oby wszystko było z nim dobrze :!:
Ja się martwiłem o Chimentiego od momentu gdy zobaczyłem że będzie bronił u Nas :prochno: Całe szczęscie mamy Manningera :whistle:

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 21:48

Pierwsza połowa meczu wyglądała tak, że to my graliśmy momentami całkiem fajną piłkę, ale to Milan zdobył dwa gole. I to po naszych bardzo poważnych błędach w obronie. Pierwsza bramka: najpierw Grygera dał się ograć a potem Chimenti tylko patrzył jak piłka wpada pod poprzeczkę, a powinien to wyciągnąć. Druga bramka: błędy Grygery (znów dał się ograć), osoby odpowiedzialnej w kryciu za Ambrosiniego (lub też Molinaro - to jego sektor boiska) oraz - a jakże - Chimentiego (powinien wyjść do tej piłki).
Pozytywy: fajna gra Amauriego z Del Piero (bramka, której sędzia nie uznał była prawidłowa), nieźle środek z Tiago na czele. Widoczny jest jednak brak Camora.
No i najważniejsze: co z Chiellinim? Nie wygląda to dobrze, to nie jest facet którego kolanko zaboli i już prosi o zmianę. Oby to nie było nic groźnego bo aż się boję myśleć co będzie, jeśli go zabraknie...

Zablokowany