Najlepsza 11 z wychowanków Juve ostatnich lat
- Damiano-pl
- Juventino
Wychowankiem klubu jest/staje się piłkarz, który w wieku od 16 do 21 spędził w danym klubie co najmniej 3 pełne sezony.
- Wolan bez kolan
- Juventino
A Paro by sie nie nadał? weług nie by sie nadał:)
- matekkuba
- Juventino
Czy ja wiem, nic szczególnego nie pokazał w Serie B, a teraz też o nim nie słychać za wiele. Jak dla mnie na środku pomocy lepiej prezentują się Marchisio i Maresca niż Paro.Wolan bez kolan pisze:A Paro by sie nie nadał? weług nie by sie nadał:)
- Gigi Buffon
- Juventino
Wolan bez kolan pisze:A Paro by sie nie nadał? weług nie by sie nadał:)
To ustaw swoją jedenastkę ... Chętnie ją zabaczę
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Arcadio
- Juventino
Nom niby niezły(Paro), ale patrzmy na takiego Brighiego- to miałbyć dopiero super talent... i co teraz grzeje ławe w Romie i gra tam jakieś ogony
a swego czasu był wybierany najlepszym piłkarzem młodego pokolenia we Właszech- taka szkoda wróżyłem mu sporą karierę...

- Il Storico
- Juventino
Wg.mnie 11-stka najlepszych wychowanków:
-----------------------Mirante------------------------------------------------------
---Konko,Cassani,Criscito,DeCeglie-----------------------------------------------
---------------Marchisio,Paro---------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
-------Giovinco----- Gasbarroni----------------------------------------
-----------Palladino,Rocchi-----------------------------------------------------------
Jeżeli rzeczywiście naszym wychowankiem jest Enzo Maresca to on będzie w mojej 11-stce zamiast Paro
Pozdro!
-----------------------Mirante------------------------------------------------------
---Konko,Cassani,Criscito,DeCeglie-----------------------------------------------
---------------Marchisio,Paro---------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
-------Giovinco----- Gasbarroni----------------------------------------
-----------Palladino,Rocchi-----------------------------------------------------------
Jeżeli rzeczywiście naszym wychowankiem jest Enzo Maresca to on będzie w mojej 11-stce zamiast Paro
Pozdro!
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009, 21:02 przez Il Storico, łącznie zmieniany 2 razy.
- Łukasz
- Juventino
Drobnostka, ale: playmaker pod playmakerem? Ustaw ich na skrzydłachIl Tifoso pisze:Wg.mnie 11-stka najlepszych wychowanków:
---Konko,Cassani,Criscito,De Ceglie-----------------------------------------------
------------------Gasbarroni----------------------------------------------------------
------------------Giovinco-------------------------------------------------------------
Pozdro!!!
Gasbarroni-Giovinco
Brighi to wychowanek Rimini.ArekZ pisze:Nom niby niezły(Paro), ale patrzmy na takiego Brighiego- to miałbyć dopiero super talent... i co teraz grzeje ławe w Romie i gra tam jakieś ogonya swego czasu był wybierany najlepszym piłkarzem młodego pokolenia we Właszech- taka szkoda wróżyłem mu sporą karierę...
- Okoni
- Juventino
:shock:Łukasz19 pisze:mmo wszytko trzba przyzanc ze szkołka juve nie jest za dobra patrz(Barcelona ajax) szkółka juve przy tych sie chowa nie ma co nawet porównywac !
Nie jest za dobra? To chyba nie słyszałeś o takich zawodnikach jak:
S. Giovinco - jeden z najbardziej utalentowanych piłkarzy włoskich młodego pokolenia.
G. Giovinco - młodszy brat Sebastiana, kiedyś były plotki o tym, że chce go Chelsea kupić.
P. De Cegile - młody, zdolny, uniwersalny piłkarz. Może grać na obronie i w pomocy.
C. Marchisio - Całkiem dobry grajek, pomimo młodego wieku gra bardzo dojrzale, bardzo dobrze zaprezentował się w niedzielnym meczu z Lecce
C. Posquato - bardzo dobrze grał w spotkaniach towarzyskich przed sezonem. Aktualnie gra w Empoli, które jest na najlepszej drodze do awansu do serie A
M. Paolucci - gracz świetnej w tym sezonie Catanii, strzelił już bodaj 5 goli i ma za sobą występy w młodzieżowych reprezentacjach Włoch.
F. Rossi - gracz Primavery, zaliczał bardzo udane mecze towarzyskie przez rozpoczęciem sezonu.
A tak na marginesie nasza Primavera miała serie 7 wygranych meczy pod rząd, o ile się nie mylę nie dawno ją wprawdzie przerwała, ale i tak robi wrażenie.
Czyli może faktycznie Ajax czy Barca mają lepszą szkółkę od nas, ale w żadnym wypadku nie można powiedzieć, że my mamy słabą