Najlepsza 11 z wychowanków Juve ostatnich lat
- Gigi Buffon
- Juventino
Nigdzie nie widziałem tego tematu więc może ja go założę . Ciekawi mnie Jak na dzień dzisiejszy wyglądała by 11 Juve ,jeśli brać tylko pod uwagę naszych wychowanków .... Okres czasu będzie od 2002 - 2008 roku . Czekam na waże typy ....
Moja 11
--------------------------- Mirante------------------------------------------------
--Konko--------------- Criscito--- Masiello --------------------De Ceglie --
Chumiento--------- Marchiso--- Maresca------------------ Giovinco-----------
---------------------- Rocchi ------ Palladino ------------------------------------
Moja 11
--------------------------- Mirante------------------------------------------------
--Konko--------------- Criscito--- Masiello --------------------De Ceglie --
Chumiento--------- Marchiso--- Maresca------------------ Giovinco-----------
---------------------- Rocchi ------ Palladino ------------------------------------
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Gigi Buffon
- Juventino
Tak wyczytałem z skarbu kibica LM na ten sezon ( 2007/2008) 
- Arcadio
- Juventino
Całkiem całkiem :-D ale na lewą stronę wrzuciłbym Sculliego, od którego zresztą sporo oczekiwałem ( do Chiumento zresztą też, a gdzie on teraz jest:/ ) ... ale cóż Maresce widziałbym zresztą znowu w Juve zamiast Poulsena, ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi ca się ma:P
- Arcadio
- Juventino
No tak ale w tym sezonie raczej grał na lewym skrzydle w Genuii, na ataku niepodważalne miejsce było dla Boriello...Juventino90 pisze:Wydawaloby mi sie, ze jest to raczej Napastnik rodem z Mafii ;DArekZ pisze:Całkiem całkiem :-D ale na lewą stronę wrzuciłbym Sculliego
Faktycznie było sporo kontrowersji z tą mafią, ale pamiętam jego sezon bodajże w Modenie zaraz po jej awansie- grał świetnie... Ach
- Gigi Buffon
- Juventino
ArekZ pisze:Całkiem całkiem :-D ale na lewą stronę wrzuciłbym Sculliego, od którego zresztą sporo oczekiwałem ( do Chiumento zresztą też, a gdzie on teraz jest:/ ) ... ale cóż Maresce widziałbym zresztą znowu w Juve zamiast Poulsena, ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi ca się ma:P
Ja też bym widział w Juve Maresce .... Szkoda ,że sprzedaliśmy go do Sevilli za 3 miliony . Ale on sam już nie chciał u nas grać .
Co do Davide Chumiento to wrócił do Szwajcarii i gra w tamtejszej lidze ...
- Łukasz
- Juventino
Brakuje mi tu Gasbarroniego i Cassaniego
P.S. Rocchi nie grał u nas pomiędzy 2002 a 2008 rokiem, a Maresca i Criscito nie są naszymi wychowankami.
P.S. Rocchi nie grał u nas pomiędzy 2002 a 2008 rokiem, a Maresca i Criscito nie są naszymi wychowankami.
- Kamil_on
- Juventino
Gra w klubie FC LuzernArekZ pisze:Całkiem całkiem :-D ale na lewą stronę wrzuciłbym Sculliego, od którego zresztą sporo oczekiwałem ( do Chiumento zresztą też, a gdzie on teraz jest:/ ) ... ale cóż Maresce widziałbym zresztą znowu w Juve zamiast Poulsena, ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi ca się ma:P

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- Gigi Buffon
- Juventino
To kogo ?? Ja wyczytałem to ,że jednak jest naszym wychowankiem z skarbu kibica LM na sezon 2007/2008 :roll: Cristico jest naszym wychowanekiem ,bo co najmiej przez sezon grał w Primaverze Juventusu .
Co do Rocchiego to napewno jest nbaszym wychowankiem ,ale nie byłem do końca pewien czy można by go tu zamieszczać ,ale zaryzykowałem
Co do Rocchiego to napewno jest nbaszym wychowankiem ,ale nie byłem do końca pewien czy można by go tu zamieszczać ,ale zaryzykowałem
- Bobeknaklo
- Juventino
Albo się jest wychowankiem albo nie :doh:Pelson pisze:A Konko do Juve przyszedł z FC Martigues, więc to taki polwychowanek.
- Nevermind
- Juventino
Tak? Jezeli chlopak przychodzi do klubu przed podpisaniem profesjonalnego kontraktu lub 16 rokiem zycia mozna go nazwac za wychowanka nowego klubu.Bobek1991 pisze: Albo się jest wychowankiem albo nie :doh:
Przyklad. Czy Leo Messi nie jest wychowankiem Barcy poniewaz przeszedl do Dumy Katalonii z druzyny argentynskiej? ( New Old Boys lub River Plate nie pamietam..)
Dziwne podejscie..
- RavaneVialli
- Juventino
Wychowankiem wg UEFA jest z tego co słyszałem ten piłkarz, który przynajmniej jeden sezon grał w drużynie młodzieżowej w danym klubie, zatem o ile się nie mylę, to definicja dość szeroka.
Mirante nie jest jakimś wybitnym bramkarzem, więcej osiągnął chyba Sorrentino. Chiumiento też raczej nie zasługuje na jakiekolwiek wyróżnienie;)
Mirante nie jest jakimś wybitnym bramkarzem, więcej osiągnął chyba Sorrentino. Chiumiento też raczej nie zasługuje na jakiekolwiek wyróżnienie;)