Muzyka - tutaj wszystko.
- pan Zambrotta
- Juventino
Na początek pytanie - ile razy dziennie musicie słuchać tego ? :lol:
Ostatnio przechodzę rozstrojenie nerwowe z racji ciągłego słuchania tego kawałka w radiu/telewizji/na ulicy/u innych w mieszkaniach/akademikach. Po prostu
się chce.
Do rzeczy. Ostatnio z braku ciekawych pozycji na półkach szeroko pojętej muzyki "alternatywnej", zacząłem szukać czegoś innego. I natrafiłem na album "Double Up" R. Kelly'ego. Polecił mi to... Patrick Vieira w jednym z magazynów piłkarskich 8) . Album dosyć ciekawy. Kells miesza w różnych stylach, zaczynając od zwykłego R'n'B, przez rap, kończąc na Reggae. Kilka kawałków to zwykłe pościelówy, których pełno było w jego karierze. Ale reszta kawałków jest godnych przesłuchania, jak chociażby ta:
Dla ludzi z wąskimi zainteresowaniami muzycznymi ta płyta na pewno nie przekona ich do zmiany zainteresowań. Dla reszty, może okazać się niezłą pozycją.
Poza tym czekam na nowy album Seana Paula. W końcu trzeba zmienić muzykę do biegania.
Ostatnio przechodzę rozstrojenie nerwowe z racji ciągłego słuchania tego kawałka w radiu/telewizji/na ulicy/u innych w mieszkaniach/akademikach. Po prostu

Do rzeczy. Ostatnio z braku ciekawych pozycji na półkach szeroko pojętej muzyki "alternatywnej", zacząłem szukać czegoś innego. I natrafiłem na album "Double Up" R. Kelly'ego. Polecił mi to... Patrick Vieira w jednym z magazynów piłkarskich 8) . Album dosyć ciekawy. Kells miesza w różnych stylach, zaczynając od zwykłego R'n'B, przez rap, kończąc na Reggae. Kilka kawałków to zwykłe pościelówy, których pełno było w jego karierze. Ale reszta kawałków jest godnych przesłuchania, jak chociażby ta:
Dla ludzi z wąskimi zainteresowaniami muzycznymi ta płyta na pewno nie przekona ich do zmiany zainteresowań. Dla reszty, może okazać się niezłą pozycją.
Poza tym czekam na nowy album Seana Paula. W końcu trzeba zmienić muzykę do biegania.
- rastapastor
- Milanista
Niebardzo mi pasuje...roots reggae...no w sumie...kurcze no...nie wiem...mieszane uczucia co do tego mam
...niby ładnie...ale nie można go sklasyfikować...tzn ja nie potrafię
...ale eksperymentuje dość udanie
...
Dość ciekawa nuta
edit co do innych piosenek
...troche mi to Akon'a przypomina
...no ale nie jest to złe
.
Pozdro...BLESS

Dość ciekawa nuta

edit co do innych piosenek

Pozdro...BLESS
- Ein
- Juventino
To jakaś popularna nuta jest ? Pierwsze słyszę.pan Zambrotta pisze:Na początek pytanie - ile razy dziennie musicie słuchać tego ? :lol:
No cóż ja ostatnio mam tylko powody do radości. Mindless self indulgence wydało nową płytę pt. "if". Ogólnie dość ciekawy i bardziej melodyjny album niż pozostałe.
Nine Inch Nails także postarało się o nowy krążek, który jest fenomenalny. Discipline i Head Down to chyba najlepsze kawałki. Czasami za bardzo zalatuje Ghostem, jednak bardzo pozytywnie.
No i w sumie najważniejsze ? :roll:

Hammerhead zwiastuje ciekawy album, w sumie to nie może być nic gorszego od Splinter'a, ale zobaczymy. Liczę ,że się nie zawiodę.
Ps widzieliście jaką stronkę sobie Lumpex zrobił ?

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Mrówa
- Juventino
Niestety czasy Ignition czy Smash już dawno minęły i nie powrócą. Podobnie jak Ty mam duży sentyment do The OffspringEin pisze: No i w sumie najważniejsze ? :roll:The offspring udostępnił kawałek promujący nową płytę ! Mam duży sentyment do tego zespołu. W sumie to na nim się wychowałem i zacząłem moją przygodę z fajną rockową muzyką
![]()
Hammerhead zwiastuje ciekawy album, w sumie to nie może być nic gorszego od Splinter'a, ale zobaczymy. Liczę ,że się nie zawiodę.

- kacek_
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Już dzisiaj wspaniała Metallica na Stadionie Śląskim! Jestem tak podniecony, że ledwo trzymam mocz!
Z dobrych źródeł wiem, że chłopaki trenowali wczoraj na stadionie i są w świetnej formie.. zapowiada się wieć MEGA koncert, zresztą jak zawsze..
Przed samym koncertem idę jeszcze czatować przed katowicki hotel Qubus.. może uda mi się załapać jakąś fotke czy autograf..
Wiem, że paru z nas wybiera się na koncert więc wszystkim życzę zajefajnej zabawy..

Z dobrych źródeł wiem, że chłopaki trenowali wczoraj na stadionie i są w świetnej formie.. zapowiada się wieć MEGA koncert, zresztą jak zawsze..

Przed samym koncertem idę jeszcze czatować przed katowicki hotel Qubus.. może uda mi się załapać jakąś fotke czy autograf..

Wiem, że paru z nas wybiera się na koncert więc wszystkim życzę zajefajnej zabawy..

- Railis
- Qualità Juventino
Także i za mną ten koncert. Nie żałuję ani złotówki wydanej na bilet, czy dojazd. Oprawa koncertu wgniotła mnie w ziemię (doprawiła publiczność, która wgniatała się w siebie nawzajem). Oczywiście koncert pełnowartościowy, bo spędzony na płycie, pod barierką, co oferowało wiele ciekawych przeżyć z tym związanych. Supporty pokazały się średnio, ale Metallica pokazała, że nie od parady jest jednym z najbardziej rozpoznawanych zespołów. Było Genialnie, tyle na ten temat.
- Ein
- Juventino
I jak się podoba płyta ?Michał`fcj pisze: Niestety czasy Ignition czy Smash już dawno minęły i nie powrócą. Podobnie jak Ty mam duży sentyment do The OffspringMimo że ich muzyka sie sporo zmieniła to nadal ich płyty zachowują pewien klimat. Hammerhead oceniłbym na 4-, zobaczymy jak będzie wyglądać reszta płyty. :-D

Ja jeszcze się z nią nie osłuchałem do końca, ale już jestem w stanie stwierdzić, że jest boska. Wiadomo, że "dziadzie" z offspringa nie będą już dawały takiego czadu jak w płycie Smash.
Zespół ewoluował. Coraz więcej w nim "lala" np. w Hammerhead, czy w Stuff Is messed up. Może tylko mi się wydaje, ale Offpsring jest bardziej melodyjny, niż bardziej

Po kilku dniach edytuje posta, bo teraz nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej.

Póki co 5+/6 :-D
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Moje słuchanie muzyki to 80% Linkin Park 10% Hip-Hop 10% cała reszta;)
Jestem fanem Linkin Park byłem już na dwóch koncertach i muszę przyznać ,że jest wspaniała atmosfera,po takim koncercie nie wiesz gdzie ziemia a gdzie niebo
Polecam
Crawling,With you,Faint 
Hip hopu słucham i Polskiego i Zgaranicznego
Nie nawdzię Techno kaleczy moje uszy
Jestem fanem Linkin Park byłem już na dwóch koncertach i muszę przyznać ,że jest wspaniała atmosfera,po takim koncercie nie wiesz gdzie ziemia a gdzie niebo

Polecam

Hip hopu słucham i Polskiego i Zgaranicznego

Nie nawdzię Techno kaleczy moje uszy

- Mrówa
- Juventino
Na zdecydowany + kawałki Half Truism, Trust in You, Take me Nowhere, raczej średnio mi sie podobają Fix You i Kristy, Are You Doing ok ?Ein pisze:I jak się podoba płyta ?Michał`fcj pisze: Niestety czasy Ignition czy Smash już dawno minęły i nie powrócą. Podobnie jak Ty mam duży sentyment do The OffspringMimo że ich muzyka sie sporo zmieniła to nadal ich płyty zachowują pewien klimat. Hammerhead oceniłbym na 4-, zobaczymy jak będzie wyglądać reszta płyty. :-D
![]()
Płyta lepsza od Splintera, mniej więcej na poziomie Conspiracy. Czyli jak dla mnie jednak dużo jej brakuje do pierwszych albumów. Dałbym jej 4/6

- |ViRuS|
- Juventino
Ja słucham kawałków zespołu 3 doors down , maja świetne piosenki(here without you, let me go , kryptonite, when i'm gone...) także pare utworów aerosmith , Kelly Clarkson, Kurta Nilsena i hip-hopu amerykańskiego ;]
- KeRmit19
- Juventino
Ja slucham rocka, punk rocka, czasem jak sa jakies fajne piosenki to i metal
Bardzo rzadko tez hip hop amerykanski
Jesli chodzi o zespoly: Metallica, Arctic Monkeys, The Kooks, The Killers, The Lostprophets, The Beatles, Our Lady Peace, Disturbed, Korn, System of a down, Red Hot Chili pepers, My Chemical Romans, Billy Talent, Rob Zombie, The Who, The Faint, Frou frou, Story of the year, Good Shoes i nie wiem czy wszystkie wymienilem ale to sa zespoly, ktorych slucham najczesciej i ktore mi sie bardzo podobaja
:!: Pogrubione - tzn, ze sa bezapelacyjnie najlepsze wedlug mnie hehe - troche duzo ich :twisted: 

- przemo134
- Juventino
Skoro wszyscy sie chwala czego sluchaja wiec i ja sprobuje.
A wiec ogolnie slucham rocka i metalu (coraz trudniej o czystego rocka i czysty metal, bo gatunki sie mieszaja itd). Z tych ostrzejszych polecam Slayera, Behemotha i Vadera. Mimo to moimi ulubionymi zespolami w gatunki sa: System Of A Down, KoRn, Queen, Metallica, POD, The Orodigy, Pain, Limp Bizkitz, Guns'N'Roses, Aerosmith i XIII Stoleti.
Ponadto lubie Indios Bravos (proste teksty ale jakby nie patrzac szczere:)), Kaliber 44 i Paktofonike (genialne sklady. to byl HH nie to co teraz). Bobem Marleyem nie pogardze, nie pogardze tez Myslovitz, ktore zreszta bardzo lubie.
Ostatnnio zaglebiam sie w tworczosc Dżemu. Inspiracja byl dla mnie film "Skazany na Bluesa". Polecam kazdemu, choc uprzedzam ze blues sam w sobie jest ciezka muzyka do sluchania, choc bardzo sluchanie tego satysfakcjonuje.
A wiec ogolnie slucham rocka i metalu (coraz trudniej o czystego rocka i czysty metal, bo gatunki sie mieszaja itd). Z tych ostrzejszych polecam Slayera, Behemotha i Vadera. Mimo to moimi ulubionymi zespolami w gatunki sa: System Of A Down, KoRn, Queen, Metallica, POD, The Orodigy, Pain, Limp Bizkitz, Guns'N'Roses, Aerosmith i XIII Stoleti.
Ponadto lubie Indios Bravos (proste teksty ale jakby nie patrzac szczere:)), Kaliber 44 i Paktofonike (genialne sklady. to byl HH nie to co teraz). Bobem Marleyem nie pogardze, nie pogardze tez Myslovitz, ktore zreszta bardzo lubie.
Ostatnnio zaglebiam sie w tworczosc Dżemu. Inspiracja byl dla mnie film "Skazany na Bluesa". Polecam kazdemu, choc uprzedzam ze blues sam w sobie jest ciezka muzyka do sluchania, choc bardzo sluchanie tego satysfakcjonuje.
- Łukasz
- Juventino
Filmu nie polecam.przemo134 pisze:"Skazany na Bluesa"
Choć tak Dżem jako zespół, jak i blues jako gatunek muzyczny to absolutnie kapitalne sprawy.