Muzyka - tutaj wszystko.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2008, 20:29

Na początek pytanie - ile razy dziennie musicie słuchać tego ? :lol:
Ostatnio przechodzę rozstrojenie nerwowe z racji ciągłego słuchania tego kawałka w radiu/telewizji/na ulicy/u innych w mieszkaniach/akademikach. Po prostu Obrazek się chce.

Do rzeczy. Ostatnio z braku ciekawych pozycji na półkach szeroko pojętej muzyki "alternatywnej", zacząłem szukać czegoś innego. I natrafiłem na album "Double Up" R. Kelly'ego. Polecił mi to... Patrick Vieira w jednym z magazynów piłkarskich 8) . Album dosyć ciekawy. Kells miesza w różnych stylach, zaczynając od zwykłego R'n'B, przez rap, kończąc na Reggae. Kilka kawałków to zwykłe pościelówy, których pełno było w jego karierze. Ale reszta kawałków jest godnych przesłuchania, jak chociażby ta:

Dla ludzi z wąskimi zainteresowaniami muzycznymi ta płyta na pewno nie przekona ich do zmiany zainteresowań. Dla reszty, może okazać się niezłą pozycją.

Poza tym czekam na nowy album Seana Paula. W końcu trzeba zmienić muzykę do biegania.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2008, 20:41

Niebardzo mi pasuje...roots reggae...no w sumie...kurcze no...nie wiem...mieszane uczucia co do tego mam :D...niby ładnie...ale nie można go sklasyfikować...tzn ja nie potrafię :D...ale eksperymentuje dość udanie :D...

Dość ciekawa nuta :D

edit co do innych piosenek :D...troche mi to Akon'a przypomina :D...no ale nie jest to złe :D.

Pozdro...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2008, 20:53

pan Zambrotta pisze:Na początek pytanie - ile razy dziennie musicie słuchać tego ? :lol:
To jakaś popularna nuta jest ? Pierwsze słyszę.

No cóż ja ostatnio mam tylko powody do radości. Mindless self indulgence wydało nową płytę pt. "if". Ogólnie dość ciekawy i bardziej melodyjny album niż pozostałe.

Nine Inch Nails także postarało się o nowy krążek, który jest fenomenalny. Discipline i Head Down to chyba najlepsze kawałki. Czasami za bardzo zalatuje Ghostem, jednak bardzo pozytywnie.

No i w sumie najważniejsze ? :roll: :P The offspring udostępnił kawałek promujący nową płytę ! Mam duży sentyment do tego zespołu. W sumie to na nim się wychowałem i zacząłem moją przygodę z fajną rockową muzyką :wink:
Hammerhead zwiastuje ciekawy album, w sumie to nie może być nic gorszego od Splinter'a, ale zobaczymy. Liczę ,że się nie zawiodę.

Ps widzieliście jaką stronkę sobie Lumpex zrobił ? :)

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2008, 14:57

Ein pisze: No i w sumie najważniejsze ? :roll: :P The offspring udostępnił kawałek promujący nową płytę ! Mam duży sentyment do tego zespołu. W sumie to na nim się wychowałem i zacząłem moją przygodę z fajną rockową muzyką :wink:
Hammerhead zwiastuje ciekawy album, w sumie to nie może być nic gorszego od Splinter'a, ale zobaczymy. Liczę ,że się nie zawiodę.
Niestety czasy Ignition czy Smash już dawno minęły i nie powrócą. Podobnie jak Ty mam duży sentyment do The Offspring :P Mimo że ich muzyka sie sporo zmieniła to nadal ich płyty zachowują pewien klimat. Hammerhead oceniłbym na 4-, zobaczymy jak będzie wyglądać reszta płyty. :-D

Obrazek
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 10:57

Już dzisiaj wspaniała Metallica na Stadionie Śląskim! Jestem tak podniecony, że ledwo trzymam mocz! :D
Z dobrych źródeł wiem, że chłopaki trenowali wczoraj na stadionie i są w świetnej formie.. zapowiada się wieć MEGA koncert, zresztą jak zawsze.. ;)

Przed samym koncertem idę jeszcze czatować przed katowicki hotel Qubus.. może uda mi się załapać jakąś fotke czy autograf.. :D
Wiem, że paru z nas wybiera się na koncert więc wszystkim życzę zajefajnej zabawy.. ;)

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2008, 12:06

Także i za mną ten koncert. Nie żałuję ani złotówki wydanej na bilet, czy dojazd. Oprawa koncertu wgniotła mnie w ziemię (doprawiła publiczność, która wgniatała się w siebie nawzajem). Oczywiście koncert pełnowartościowy, bo spędzony na płycie, pod barierką, co oferowało wiele ciekawych przeżyć z tym związanych. Supporty pokazały się średnio, ale Metallica pokazała, że nie od parady jest jednym z najbardziej rozpoznawanych zespołów. Było Genialnie, tyle na ten temat.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 17:11

Michał`fcj pisze: Niestety czasy Ignition czy Smash już dawno minęły i nie powrócą. Podobnie jak Ty mam duży sentyment do The Offspring :P Mimo że ich muzyka sie sporo zmieniła to nadal ich płyty zachowują pewien klimat. Hammerhead oceniłbym na 4-, zobaczymy jak będzie wyglądać reszta płyty. :-D
I jak się podoba płyta ? :D

Ja jeszcze się z nią nie osłuchałem do końca, ale już jestem w stanie stwierdzić, że jest boska. Wiadomo, że "dziadzie" z offspringa nie będą już dawały takiego czadu jak w płycie Smash.
Zespół ewoluował. Coraz więcej w nim "lala" np. w Hammerhead, czy w Stuff Is messed up. Może tylko mi się wydaje, ale Offpsring jest bardziej melodyjny, niż bardziej :P

Po kilku dniach edytuje posta, bo teraz nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej. :D

Póki co 5+/6 :-D

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 19:11

Moje słuchanie muzyki to 80% Linkin Park 10% Hip-Hop 10% cała reszta;)

Jestem fanem Linkin Park byłem już na dwóch koncertach i muszę przyznać ,że jest wspaniała atmosfera,po takim koncercie nie wiesz gdzie ziemia a gdzie niebo ;)

Polecam ;) Crawling,With you,Faint ;)

Hip hopu słucham i Polskiego i Zgaranicznego ;)

Nie nawdzię Techno kaleczy moje uszy :)

Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 19:44

Tylko Hip Hop, Rap amerykański i wspaniały Rap Francuski :ok:

Najlepsze muza pod słońcem ;]

Obrazek
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 20:13

w domu słucham głównie rapu.. zagranicznego i polskiego..
ale na imprezach (tu może zaskoczę część ludzi :D) preferuję techno, electro czy też dobry hałsik;]

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2008, 09:03

Ein pisze:
Michał`fcj pisze: Niestety czasy Ignition czy Smash już dawno minęły i nie powrócą. Podobnie jak Ty mam duży sentyment do The Offspring :P Mimo że ich muzyka sie sporo zmieniła to nadal ich płyty zachowują pewien klimat. Hammerhead oceniłbym na 4-, zobaczymy jak będzie wyglądać reszta płyty. :-D
I jak się podoba płyta ? :D
Na zdecydowany + kawałki Half Truism, Trust in You, Take me Nowhere, raczej średnio mi sie podobają Fix You i Kristy, Are You Doing ok ?

Płyta lepsza od Splintera, mniej więcej na poziomie Conspiracy. Czyli jak dla mnie jednak dużo jej brakuje do pierwszych albumów. Dałbym jej 4/6

Obrazek
|ViRuS|

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 10:03

Ja słucham kawałków zespołu 3 doors down , maja świetne piosenki(here without you, let me go , kryptonite, when i'm gone...) także pare utworów aerosmith , Kelly Clarkson, Kurta Nilsena i hip-hopu amerykańskiego ;]

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 12:00

Ja slucham rocka, punk rocka, czasem jak sa jakies fajne piosenki to i metal :wink: Bardzo rzadko tez hip hop amerykanski :D Jesli chodzi o zespoly: Metallica, Arctic Monkeys, The Kooks, The Killers, The Lostprophets, The Beatles, Our Lady Peace, Disturbed, Korn, System of a down, Red Hot Chili pepers, My Chemical Romans, Billy Talent, Rob Zombie, The Who, The Faint, Frou frou, Story of the year, Good Shoes i nie wiem czy wszystkie wymienilem ale to sa zespoly, ktorych slucham najczesciej i ktore mi sie bardzo podobaja :) :!: Pogrubione - tzn, ze sa bezapelacyjnie najlepsze wedlug mnie hehe - troche duzo ich :twisted: :prochno:

przemo134

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 19:25

Skoro wszyscy sie chwala czego sluchaja wiec i ja sprobuje.
A wiec ogolnie slucham rocka i metalu (coraz trudniej o czystego rocka i czysty metal, bo gatunki sie mieszaja itd). Z tych ostrzejszych polecam Slayera, Behemotha i Vadera. Mimo to moimi ulubionymi zespolami w gatunki sa: System Of A Down, KoRn, Queen, Metallica, POD, The Orodigy, Pain, Limp Bizkitz, Guns'N'Roses, Aerosmith i XIII Stoleti.
Ponadto lubie Indios Bravos (proste teksty ale jakby nie patrzac szczere:)), Kaliber 44 i Paktofonike (genialne sklady. to byl HH nie to co teraz). Bobem Marleyem nie pogardze, nie pogardze tez Myslovitz, ktore zreszta bardzo lubie.
Ostatnnio zaglebiam sie w tworczosc Dżemu. Inspiracja byl dla mnie film "Skazany na Bluesa". Polecam kazdemu, choc uprzedzam ze blues sam w sobie jest ciezka muzyka do sluchania, choc bardzo sluchanie tego satysfakcjonuje.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2008, 19:33

przemo134 pisze:"Skazany na Bluesa"
Filmu nie polecam.

Choć tak Dżem jako zespół, jak i blues jako gatunek muzyczny to absolutnie kapitalne sprawy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ODPOWIEDZ