Matura...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 16:59

Słyszałem właśnie, że matma poziomem nie powaliła.. nawet ludzi z mojej klasy, humanistycznej.. ;)

ja dzisiaj po ustnym polaku.. 80% z tematu o komentarzu sportowym.. gdybym nie zawalił odpowiedzi na jedno pytanie byłoby więcej.. :/

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 17:55

kumple tez nie az tak bardzo zalamani po matmie wiec chyba trudna nie byla bo oni orłami nie są :-D

Obrazek
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 18:13

Pisaliscie podstawe czy rozszerzenie (chodzi o matematyke)?

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 18:24

Rozszerzenie, ja bede miał 70-72%, słabo no ale cóż :angry: Maraton trwa, jutro fiza, mam nadzieje, że bedzię na podobnym poziomie jak matma :wink:

Obrazek
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 19:47

Rozszerzenie, a niby co. No własnie nie wiem jak z tym poziomem, ale niektóre osoby są zalamane :lol: trochę dla mnie będzie śmieszne jak ktoś tego nie zda, no ale co poradzić, dwóch kumpli z mojej klasy niby sie boi, a jeden definitywnie stwierdzil, że bedzie miał max 13 pkt, ale pewnie tak gada, bo za jakies pierdoły mu cokolwiek policza.

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 20:15

Oczywiście także pisałem rozszerzoną... Na necie czytałem, że sporo osób podziela mój pogląd, aczkolwiek znajdują się także osoby które piszą że matura z maty to masakra... :shock: Niektórzy moi znajomi też tak twierdzą...
Dla mnie to była sama łupanka... Może z 2 zadania skłaniały do myślenia...

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 20:20

W zeszlym roku tez tak bylo. Sporo strachu i niepewnosci, a jak sie pozniej okazalo, niepotrzebnie..

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 20:55

Błędy na maturze :lol: Odnośnie jeszcze zadania ostatniego, nie wiem jak u was, ale u mnie nauczycielki, zarówno z fakultetów jak i na macie na lekcjach, mówiły wyraźnie, że jest trójkąt ABC jest prostokątny to kąt B jest prosty. Na maturze też niby tak było a kąt prosty był przy wierzchołku C był prosty. Niby taki pryszcz, ale trochę mnie to niechlujstwo rozdrażniło :) No chyba, że tylko u mnie w szkole obowiązuje takie nazewnictwo :prochno:

Obrazek
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2008, 22:44

bartus pisze:Błędy na maturze :lol: Odnośnie jeszcze zadania ostatniego, nie wiem jak u was, ale u mnie nauczycielki, zarówno z fakultetów jak i na macie na lekcjach, mówiły wyraźnie, że jest trójkąt ABC jest prostokątny to kąt B jest prosty. Na maturze też niby tak było a kąt prosty był przy wierzchołku C był prosty. Niby taki pryszcz, ale trochę mnie to niechlujstwo rozdrażniło :) No chyba, że tylko u mnie w szkole obowiązuje takie nazewnictwo :prochno:
Sprawdź na karcie wzorów, że kąt ACB był tam uważany za prosty. Zawsze naprzeciw punktu C jest przeciwprostokątna. Takie nazewnictwo jest uważane za standardowe.

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2008, 00:44

bartus pisze:Błędy na maturze
No to mnie zamurowało...
Wkurzające jest świadomość że stracimy pkt nie z własnej winy, a przez brak profesjonalizmu ze strony CKE (i nie chodzi mi tylko o mate...).
Przy 1. zadaniu sam zauważyłem brak informacji o stopniu wielomianu, ale myślę, że tu zostanie po staremu... Rozwiązania będą tu raczej brane pod uwagę normalnie...
Jeśli chodzi o zadanie 12 to widać że znów zabrakło słów które być powinny (czyli coś w stylu "D dzieli bok AB na 2 odcinki"). Widać to choćby po przykładowym rozwiązaniu CKE, które przyjmuje takie założenie... Tutaj pewnie klucz zostanie dostosowany do "nowej sytuacji" i jakiś punkt za nie uwzględnienie rozwiązania |AD|=15 zostanie potrącony...
Mam nadzieję że to koniec niespodzianek i że nie stracę więcej niż 5 pkt...

Aż niecenzuralne słowa cisną się na usta...

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2008, 11:47

Kolejny raz porażka.... co za życie...

Obrazek
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2008, 12:59

No ja jestem dopiero co po ustnej z angielskiego :-) Jestem bardzo, ale to bardzo szczęśliwy. Mój wynik: 20/20 :D

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2008, 13:19

Ktoś pisał fize dziś? Nie była aż taka straszna jak dla mnie, ostatniego lenia i obiboka z fizy. Myślę, że 50% powinienem wyciągnąć :dance:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2008, 23:05

Tak porytej matury z fizyki jeszcze nie widziałem. Ten arkusz to normalna obraza dla nas, którzy pisali nieporównywalnie trudniejsze poprzednie egzaminy.
Tegoroczni maturzyści, czyli przyszli studenci politechnik będą umieli policzyć ogniskową soczewki, a także temperaturę odczuwalną na swojej gołej dupie, gdy zawieje wiatr :roll: . Brawo.
Nasze matury już niedługo zeszmacą się do amerykańskiego poziomu. Czyli do poziomu polskiego gimnazjum.
No i ta matma bez ciąg.ów czy pochodnej. I my mamy wychować społeczeństwo ścisłowców ?
m-a-t-t-e-o, respekt dla Ciebie za 90 % z hakiem z matury z matmy. Na jaką polibudę się wybierasz?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2008, 23:18

pan Zambrotta pisze:No i ta matma bez ciąg.ów czy pochodnej. I my mamy wychować społeczeństwo ścisłowców ?
Ciągi były (smiszny dowód... :P) Aczkolwiek, zgadzam się z tobą, że ucinanie połowy programu, które miało miejsce w tym roku, jest bez sensu...
pan Zambrotta pisze:m-a-t-t-e-o, respekt dla Ciebie za 90 % z hakiem z matury z matmy. Na jaką polibudę się wybierasz?
Raczej nie będę się wybierał na żadną... :P Najpewniej pójdę na jakieś AE...

ODPOWIEDZ