Dlaczego TVP milczy na temat Juve???
- Era_WKS_ALEX
- Juventino
i tu się z tobą niezgodzę, piłki ejst aż za dużo w tych wiadomościach, gdy były MŚ w Kosza nic nie powiedzieli, a Mundial w nogę to HOHO!ballack13 pisze:faktem to jest ze ludzie ktorzy sie zajmuja sportem w tvp wola puscic np. niewiem jakeis mistrzostwa w lyzwiarstwie czy cos w tym stlu niz pilke

(\_/)
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
- Adi666666
- Juventino
Zgodze się z Tobą ostatnio pokazują Serie A nie tylko na TVP 1 ale i na Polsacie Sport w niedzielnym magazynie "2x45 min" oraz co poniedziałek na Eurosporcie w magazynie "Eurogoal" ... szkoda tylko że wszędzie pokazują tylko te spotkania , do których ma prawa wykupiony Polsat a więc z udziałem (Lazio,Torino,Siena oraz Cagliari) a o dróżynach z górnej półki nic nie mówia :doh:Meraviglioso pisze:Faktem jest, że kiedyś w TVP totalnie omijano włoską serie a, co na pewno bulwersowało jej fanów. No bo ile razy można oglądać jak to Real znowu przegrał z jakimś beniaminkiem? Niedawno jednak ździwiłem się, bo w głównych wiadomościach sportowych pokazali skróty meczu Lazio-Palermo. Meczyk widziałem wcześniej w całości. Był ładny, ale to na pewno nie szlagier, który pokazuje się w TVP. Dlaczego więc kochana telewizja publiczna zmieniła taktykę? Pewnie jest to spowodowane wzrostem zainteresowania Włoskim futbolem po Mundialu. Noi trzeba przyznać, że Serie A stała się bardziej atrakcyjna ostatnim czasem.
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- jt10
- Juventino
Czas odświeżyć trochę już zapomniany, ale niestety cały czas aktualny temat...
Tym razem w mniejszym stopniu chodzi mi o Juve, ale bardziej o całą ligę włoską. Otóż przed chwilą byłu wiadomości w TVP. Dowiedziałem się, że Barca ledwo zremisowała w Pucharze Hiszpanii z Valencią no i słuchajcie SZLAGIER - Bayern wygrał w Pucharze Niemiec z drugoligowcem! Nic to, że mecz był derbowy.
A Inter - Roma? Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić? Tu chodzi o kasę? Czy może Korzeń nie lubi włoskiej piłki? Paranoja....
Tym razem w mniejszym stopniu chodzi mi o Juve, ale bardziej o całą ligę włoską. Otóż przed chwilą byłu wiadomości w TVP. Dowiedziałem się, że Barca ledwo zremisowała w Pucharze Hiszpanii z Valencią no i słuchajcie SZLAGIER - Bayern wygrał w Pucharze Niemiec z drugoligowcem! Nic to, że mecz był derbowy.
A Inter - Roma? Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić? Tu chodzi o kasę? Czy może Korzeń nie lubi włoskiej piłki? Paranoja....
- mati888
- Juventino
Dokładnie-ile to już razy oglądałem te sporty na jedynce w nadziei,ze nareszcie zobaczę skrót z polskim komentarzem (zależało mi na tym zwłaszcza, jak jeszcze nie miałem neta) i za każdym razem przeżywałem to samo traumatyczne przeżycie-ani słowa o Juve...ba! Nawet o Serie A...jak napisał jt10 wolą już paplać o meczach np. ligi szkockiej (fakt-gra Boruc, ale w Celticu, a oni jak lecą, to i wspomną o Hibernianie, o Rangersach, o Hearts czy o innym Kilmarnocku...
i nie ważne czy Juve wygrał z interem czy z Romą-nic, zupełnie...doczekiwałem się raz do roku słów w stylu "W dniu dzisiejszym Juventus Turyn zapewnił sobie mistrzostwo Włoch"-RAZ DO ROKU+ewentualnie jakiś mecz w LM. Zamiast gadać o ciemnych zakątkach ligi szkockiej czy o ogonie tabeli hiszpańskiej czy angielskiej, mogliby poświęcić ten czas na chociażby sam czubek tabeli Serie A...

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- pan Zambrotta
- Juventino
Tu chodzi po prostu o to, że TVP nie ma wykupionych praw do pokazywania bramek z ligi włoskiej. Zdecydowali, że więcej ludzi jest zainteresowana La ligą, bundesligą, czy premiership.jt10 pisze:Czas odświeżyć trochę już zapomniany, ale niestety cały czas aktualny temat...
Więc to raczej żadna teoria spiskowa. Żeby pokazywać głupie bramki też trzeba mieć licencję.
- Railis
- Qualità Juventino
Dokładnie. Tak jak powiedział kolega wyżej to jest sprawa wykupu licencji. Zawsze jak Polsat Sport wykupi mecz Juve i go pokaże to później w wiadomościach sportowych nawiązują do tego meczu. Tak więc jak wiadomo, jest różnica pomiędzy tym co chcą pokazać, a tym co mogą pokazać.
- JaPs
- Juventino
To sie zgadza, z tym, ze na to by powiedziec choc "a w meczu na szczycie wloskiej serie a inter zremisowal na wlasnym stadionie z roma 1:1" to licencji juz nie trzeba. Prawda jest taka, ze TVP wychodzi z zalozenia, iz we Wloszech nadal 100% druzyn gra catenaccio i z tego wzgledu nikt sie tymi rozgrywkami nie interesuje. Niestety watpie zeby mialo to sie zmienic. I to nie tylko w najblizszym czasie, ale w ogole.
- jt10
- Juventino
To, że mamy do czynienia z problemem z licecją, a konkretniej z jej brakiem, to jest to sprawa dosyć oczywista. Chociaż, niejednokrotnie zdarzał się napis w trakcie pokazywania skrótu meczu "Zdjęcia dzięki uprzejmości X". czyli czasem można załatwić skrót jakiegoś bardzo ważnego spotkania (np. Juve-Roma, Roma-Inter) nawet nie posiadając licencji do konkretnej ligi. A nawet jeśli nie mają licencji, pozostaje pytanie: dlaczego? Naprawdę, jak twierdzi przedmówca, wolą szereg innych lig europejskich, niekoniecznie lepszych?pan Zambrotta pisze:Tu chodzi po prostu o to, że TVP nie ma wykupionych praw do pokazywania bramek z ligi włoskiej. Zdecydowali, że więcej ludzi jest zainteresowana La ligą, bundesligą, czy premiership.jt10 pisze:Czas odświeżyć trochę już zapomniany, ale niestety cały czas aktualny temat...
Więc to raczej żadna teoria spiskowa. Żeby pokazywać głupie bramki też trzeba mieć licencję.
Poza tym pamiętajmy, że SerieA cały czas jest w pierwszej trójce jeśli chodzi o popularność i jakość wśród wszystkich europejskich lig.
- Ustian13
- Juventino
na canal+ sport tez byl dzisiaj serwis Serie A gdzie pokazane byly bramki ze spotkan weekendowych i tych ostatnich. z meczu z regginą nie bylo ani sekundy, a z meczu z torino juz bylo. szkoda troche ze kibice ligi wloskiej sa w ten sposob krzywdzeni
------>JUVE<------
- peste
- Juventino
mecz z Regginą byl na PS i oni maja do niego prawaUstian13 pisze:na canal+ sport tez byl dzisiaj serwis Serie A gdzie pokazane byly bramki ze spotkan weekendowych i tych ostatnich. z meczu z regginą nie bylo ani sekundy, a z meczu z torino juz bylo. szkoda troche ze kibice ligi wloskiej sa w ten sposob krzywdzeni

- pan Zambrotta
- Juventino
Nie chcę wyjść na kogoś, kto broni TVP, ale:jt10 pisze:To, że mamy do czynienia z problemem z licecją, a konkretniej z jej brakiem, to jest to sprawa dosyć oczywista. Chociaż, niejednokrotnie zdarzał się napis w trakcie pokazywania skrótu meczu "Zdjęcia dzięki uprzejmości X". czyli czasem można załatwić skrót jakiegoś bardzo ważnego spotkania (np. Juve-Roma, Roma-Inter) nawet nie posiadając licencji do konkretnej ligi. A nawet jeśli nie mają licencji, pozostaje pytanie: dlaczego? Naprawdę, jak twierdzi przedmówca, wolą szereg innych lig europejskich, niekoniecznie lepszych?pan Zambrotta pisze:Tu chodzi po prostu o to, że TVP nie ma wykupionych praw do pokazywania bramek z ligi włoskiej. Zdecydowali, że więcej ludzi jest zainteresowana La ligą, bundesligą, czy premiership.jt10 pisze:Czas odświeżyć trochę już zapomniany, ale niestety cały czas aktualny temat...
Poza tym pamiętajmy, że SerieA cały czas jest w pierwszej trójce jeśli chodzi o popularność i jakość wśród wszystkich europejskich lig.
Jesli chce się mieć zdjęcia "dzięki uprzejmości stacji xx", trzeba się czymś wymienić. Kiedyś było tak, że TVP dostawała skróty Bundesligi czy Eredivisie od Polsatu, a słoneczko puszczało skoki Małysza w ich informacjach.
Teraz TVP nie ma czym tak naprawdę się odpłacić innym stacjom. Piłka ręczna kobiet to nie jest coś, co może przyciągnąć inne stacje. A te za darmo nie chcą oddać im swoich materiałów, co jest logiczne.
Poza tym TVP nie ma pieniędzy na sport w ich ramówce. Korzeniowski nie kupił jeszcze meczów Polaków na Euro, a co dopiero gole ligi włoskiej w TVP.
Poza tym, Serie A nie jest źródłem pracy polskich piłkarzy. TVP woli już pokazywać jakieś tam mecze Superligi gdzie grali Polacy.
Po co wspominać o meczach, skoro nie ma się do nich materiałów? jak to wygląda - plansza z samym wynikiem. Już lepiej nic nie mówić. W dzisiejszych czasach to nie problem dowiedzieć się o wynik meczu. Ale o legalne oglądanie skrótu - tak. Po to są informacje.
I najważniejsze - czas ramówki wiadomości sportowych to zawsze jakieś ~5 min. Jakby mieli puszczać wszystkie znaczące ligi, to by sie nie zmiescili w czasie. A co dopiero inne dyscypliny sportowe.
Podsumowując: żadna stacja sportowa nie prowadzi misji: informujemy o wszystkim. Prowadzą własną politykę promowania: mamy prawa do ligi X i będzie ona leciec u nas na okrągło w informacjach, by ją dodatkowo wypromować. Wolą chwalić się tym, co mają, niż zadłużać się, by informować o wszystkim.
Nie mam tego TVP za złe. Złoszczę się tylko na to, że w ich meczach LM lecą na okrągło: ManUtd, Celtic i Barcelona.
A jeśli tak bardzo chcecie, żeby w TVP była pokazana liga włoska, to zróbcie jakąś petycję czy cos w tym stylu. Niech zobaczą, że fanów Serie A jest więcej niż fanów premiership/bundesligi itd.
Pod warunkiem, że udowodnicie im też że opłacacie abonament. Bo jeśli nie, to o czym my tu rozmawiamy :lol:. Wymaga każdy, płaci - co trzeci.
Canal+ ma prawa do wszystkich meczów Serie A. Polsat tylko do połowy drużyn, i to pod warunkiem że grają u siebie.peste pisze:mecz z Regginą byl na PS i oni maja do niego prawaUstian13 pisze:na canal+ sport tez byl dzisiaj serwis Serie A gdzie pokazane byly bramki ze spotkan weekendowych i tych ostatnich. z meczu z regginą nie bylo ani sekundy, a z meczu z torino juz bylo. szkoda troche ze kibice ligi wloskiej sa w ten sposob krzywdzeni
- stahoo
- Juventino
Ale Canal+ może pokazywać skróty/bramki wszystkich meczy Serie A. Mi chodziło o to, że w magazynie o Serie A, nie było skrótu/bramek/wzmianki o meczu Regginy z Juve.peste pisze:mecz z Regginą byl na PS i oni maja do niego prawaUstian13 pisze:na canal+ sport tez byl dzisiaj serwis Serie A gdzie pokazane byly bramki ze spotkan weekendowych i tych ostatnich. z meczu z regginą nie bylo ani sekundy, a z meczu z torino juz bylo. szkoda troche ze kibice ligi wloskiej sa w ten sposob krzywdzeni