Dlaczego TVP milczy na temat Juve???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Era_WKS_ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 08:26

ballack13 pisze:faktem to jest ze ludzie ktorzy sie zajmuja sportem w tvp wola puscic np. niewiem jakeis mistrzostwa w lyzwiarstwie czy cos w tym stlu niz pilke
i tu się z tobą niezgodzę, piłki ejst aż za dużo w tych wiadomościach, gdy były MŚ w Kosza nic nie powiedzieli, a Mundial w nogę to HOHO! :angry:

(\_/)
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 10:35

Meraviglioso pisze:Faktem jest, że kiedyś w TVP totalnie omijano włoską serie a, co na pewno bulwersowało jej fanów. No bo ile razy można oglądać jak to Real znowu przegrał z jakimś beniaminkiem? Niedawno jednak ździwiłem się, bo w głównych wiadomościach sportowych pokazali skróty meczu Lazio-Palermo. Meczyk widziałem wcześniej w całości. Był ładny, ale to na pewno nie szlagier, który pokazuje się w TVP. Dlaczego więc kochana telewizja publiczna zmieniła taktykę? Pewnie jest to spowodowane wzrostem zainteresowania Włoskim futbolem po Mundialu. Noi trzeba przyznać, że Serie A stała się bardziej atrakcyjna ostatnim czasem.
Zgodze się z Tobą ostatnio pokazują Serie A nie tylko na TVP 1 ale i na Polsacie Sport w niedzielnym magazynie "2x45 min" oraz co poniedziałek na Eurosporcie w magazynie "Eurogoal" ... szkoda tylko że wszędzie pokazują tylko te spotkania , do których ma prawa wykupiony Polsat a więc z udziałem (Lazio,Torino,Siena oraz Cagliari) a o dróżynach z górnej półki nic nie mówia :doh:

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 20:12

Czas odświeżyć trochę już zapomniany, ale niestety cały czas aktualny temat...
Tym razem w mniejszym stopniu chodzi mi o Juve, ale bardziej o całą ligę włoską. Otóż przed chwilą byłu wiadomości w TVP. Dowiedziałem się, że Barca ledwo zremisowała w Pucharze Hiszpanii z Valencią no i słuchajcie SZLAGIER - Bayern wygrał w Pucharze Niemiec z drugoligowcem! Nic to, że mecz był derbowy.
A Inter - Roma? Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić? Tu chodzi o kasę? Czy może Korzeń nie lubi włoskiej piłki? Paranoja....

iwan_91

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 20:28

chcecie posłuchać o JUVE w wiadomościach?
na publiczna raczej nie można liczyć tvp, polsat, tvn... nic.
jedyne co to zostaje eurosport2 w poniedziałek rano jak sa podsumowania lig europejskich.

pozdro.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 20:33

Czy może Korzeń nie lubi włoskiej piłki?
On wogole nie lubi piłki... W tym cały problem...

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 20:35

Dokładnie-ile to już razy oglądałem te sporty na jedynce w nadziei,ze nareszcie zobaczę skrót z polskim komentarzem (zależało mi na tym zwłaszcza, jak jeszcze nie miałem neta) i za każdym razem przeżywałem to samo traumatyczne przeżycie-ani słowa o Juve...ba! Nawet o Serie A...jak napisał jt10 wolą już paplać o meczach np. ligi szkockiej (fakt-gra Boruc, ale w Celticu, a oni jak lecą, to i wspomną o Hibernianie, o Rangersach, o Hearts czy o innym Kilmarnocku... :/ i nie ważne czy Juve wygrał z interem czy z Romą-nic, zupełnie...doczekiwałem się raz do roku słów w stylu "W dniu dzisiejszym Juventus Turyn zapewnił sobie mistrzostwo Włoch"-RAZ DO ROKU+ewentualnie jakiś mecz w LM. Zamiast gadać o ciemnych zakątkach ligi szkockiej czy o ogonie tabeli hiszpańskiej czy angielskiej, mogliby poświęcić ten czas na chociażby sam czubek tabeli Serie A...

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 20:44

jt10 pisze:Czas odświeżyć trochę już zapomniany, ale niestety cały czas aktualny temat...
Tym razem w mniejszym stopniu chodzi mi o Juve, ale bardziej o całą ligę włoską. Otóż przed chwilą byłu wiadomości w TVP. Dowiedziałem się, że Barca ledwo zremisowała w Pucharze Hiszpanii z Valencią no i słuchajcie SZLAGIER - Bayern wygrał w Pucharze Niemiec z drugoligowcem! Nic to, że mecz był derbowy.
A Inter - Roma? Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić? Tu chodzi o kasę? Czy może Korzeń nie lubi włoskiej piłki? Paranoja....
Tu chodzi po prostu o to, że TVP nie ma wykupionych praw do pokazywania bramek z ligi włoskiej. Zdecydowali, że więcej ludzi jest zainteresowana La ligą, bundesligą, czy premiership.
Więc to raczej żadna teoria spiskowa. Żeby pokazywać głupie bramki też trzeba mieć licencję.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 20:51

Dokładnie. Tak jak powiedział kolega wyżej to jest sprawa wykupu licencji. Zawsze jak Polsat Sport wykupi mecz Juve i go pokaże to później w wiadomościach sportowych nawiązują do tego meczu. Tak więc jak wiadomo, jest różnica pomiędzy tym co chcą pokazać, a tym co mogą pokazać.

JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 21:06

To sie zgadza, z tym, ze na to by powiedziec choc "a w meczu na szczycie wloskiej serie a inter zremisowal na wlasnym stadionie z roma 1:1" to licencji juz nie trzeba. Prawda jest taka, ze TVP wychodzi z zalozenia, iz we Wloszech nadal 100% druzyn gra catenaccio i z tego wzgledu nikt sie tymi rozgrywkami nie interesuje. Niestety watpie zeby mialo to sie zmienic. I to nie tylko w najblizszym czasie, ale w ogole.

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 21:19

pan Zambrotta pisze:
jt10 pisze:Czas odświeżyć trochę już zapomniany, ale niestety cały czas aktualny temat...
Tu chodzi po prostu o to, że TVP nie ma wykupionych praw do pokazywania bramek z ligi włoskiej. Zdecydowali, że więcej ludzi jest zainteresowana La ligą, bundesligą, czy premiership.
Więc to raczej żadna teoria spiskowa. Żeby pokazywać głupie bramki też trzeba mieć licencję.
To, że mamy do czynienia z problemem z licecją, a konkretniej z jej brakiem, to jest to sprawa dosyć oczywista. Chociaż, niejednokrotnie zdarzał się napis w trakcie pokazywania skrótu meczu "Zdjęcia dzięki uprzejmości X". czyli czasem można załatwić skrót jakiegoś bardzo ważnego spotkania (np. Juve-Roma, Roma-Inter) nawet nie posiadając licencji do konkretnej ligi. A nawet jeśli nie mają licencji, pozostaje pytanie: dlaczego? Naprawdę, jak twierdzi przedmówca, wolą szereg innych lig europejskich, niekoniecznie lepszych?
Poza tym pamiętajmy, że SerieA cały czas jest w pierwszej trójce jeśli chodzi o popularność i jakość wśród wszystkich europejskich lig.

Ustian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 21:24

na canal+ sport tez byl dzisiaj serwis Serie A gdzie pokazane byly bramki ze spotkan weekendowych i tych ostatnich. z meczu z regginą nie bylo ani sekundy, a z meczu z torino juz bylo. szkoda troche ze kibice ligi wloskiej sa w ten sposob krzywdzeni

------>JUVE<------
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 21:29

Ustian13 pisze: z meczu z regginą nie bylo ani sekundy
Też mnie to zdziwiło, ale myślałem, że ślepy i głuchy jestem, więc przegapiłem. Może nie chca by "wały" sędziów wyszły na jaw? :smile:

peste

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 21:31

Ustian13 pisze:na canal+ sport tez byl dzisiaj serwis Serie A gdzie pokazane byly bramki ze spotkan weekendowych i tych ostatnich. z meczu z regginą nie bylo ani sekundy, a z meczu z torino juz bylo. szkoda troche ze kibice ligi wloskiej sa w ten sposob krzywdzeni
mecz z Regginą byl na PS i oni maja do niego prawa :whistle:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 21:49

jt10 pisze:
pan Zambrotta pisze:
To, że mamy do czynienia z problemem z licecją, a konkretniej z jej brakiem, to jest to sprawa dosyć oczywista. Chociaż, niejednokrotnie zdarzał się napis w trakcie pokazywania skrótu meczu "Zdjęcia dzięki uprzejmości X". czyli czasem można załatwić skrót jakiegoś bardzo ważnego spotkania (np. Juve-Roma, Roma-Inter) nawet nie posiadając licencji do konkretnej ligi. A nawet jeśli nie mają licencji, pozostaje pytanie: dlaczego? Naprawdę, jak twierdzi przedmówca, wolą szereg innych lig europejskich, niekoniecznie lepszych?
Poza tym pamiętajmy, że SerieA cały czas jest w pierwszej trójce jeśli chodzi o popularność i jakość wśród wszystkich europejskich lig.
Nie chcę wyjść na kogoś, kto broni TVP, ale:
Jesli chce się mieć zdjęcia "dzięki uprzejmości stacji xx", trzeba się czymś wymienić. Kiedyś było tak, że TVP dostawała skróty Bundesligi czy Eredivisie od Polsatu, a słoneczko puszczało skoki Małysza w ich informacjach.
Teraz TVP nie ma czym tak naprawdę się odpłacić innym stacjom. Piłka ręczna kobiet to nie jest coś, co może przyciągnąć inne stacje. A te za darmo nie chcą oddać im swoich materiałów, co jest logiczne.
Poza tym TVP nie ma pieniędzy na sport w ich ramówce. Korzeniowski nie kupił jeszcze meczów Polaków na Euro, a co dopiero gole ligi włoskiej w TVP.
Poza tym, Serie A nie jest źródłem pracy polskich piłkarzy. TVP woli już pokazywać jakieś tam mecze Superligi gdzie grali Polacy.
Po co wspominać o meczach, skoro nie ma się do nich materiałów? jak to wygląda - plansza z samym wynikiem. Już lepiej nic nie mówić. W dzisiejszych czasach to nie problem dowiedzieć się o wynik meczu. Ale o legalne oglądanie skrótu - tak. Po to są informacje.
I najważniejsze - czas ramówki wiadomości sportowych to zawsze jakieś ~5 min. Jakby mieli puszczać wszystkie znaczące ligi, to by sie nie zmiescili w czasie. A co dopiero inne dyscypliny sportowe.
Podsumowując: żadna stacja sportowa nie prowadzi misji: informujemy o wszystkim. Prowadzą własną politykę promowania: mamy prawa do ligi X i będzie ona leciec u nas na okrągło w informacjach, by ją dodatkowo wypromować. Wolą chwalić się tym, co mają, niż zadłużać się, by informować o wszystkim.

Nie mam tego TVP za złe. Złoszczę się tylko na to, że w ich meczach LM lecą na okrągło: ManUtd, Celtic i Barcelona.

A jeśli tak bardzo chcecie, żeby w TVP była pokazana liga włoska, to zróbcie jakąś petycję czy cos w tym stylu. Niech zobaczą, że fanów Serie A jest więcej niż fanów premiership/bundesligi itd.
Pod warunkiem, że udowodnicie im też że opłacacie abonament. Bo jeśli nie, to o czym my tu rozmawiamy :lol:. Wymaga każdy, płaci - co trzeci.
peste pisze:
Ustian13 pisze:na canal+ sport tez byl dzisiaj serwis Serie A gdzie pokazane byly bramki ze spotkan weekendowych i tych ostatnich. z meczu z regginą nie bylo ani sekundy, a z meczu z torino juz bylo. szkoda troche ze kibice ligi wloskiej sa w ten sposob krzywdzeni
Canal+ ma prawa do wszystkich meczów Serie A. Polsat tylko do połowy drużyn, i to pod warunkiem że grają u siebie.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2008, 22:33

peste pisze:
Ale Canal+ może pokazywać skróty/bramki wszystkich meczy Serie A. Mi chodziło o to, że w magazynie o Serie A, nie było skrótu/bramek/wzmianki o meczu Regginy z Juve.

ODPOWIEDZ