Chiellini - lepszy jako stoper czy lewy obrońca?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 11:32

Czy w środku czy na lewej stronie, dla mnie to bez różnicy, bo wszędzie daje rade na najwyższych obrotach ;) Mi jest obojętne czy widzę Giorgio na lewej czy w środku, bo na obu tych pozycjach można od niego oczekiwać dobrej gry i się nie zawieść ;)
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2007, 13:39 przez Kogut W., łącznie zmieniany 1 raz.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 11:48

Dobre pytanie. Polubiłem go jako lewego obrońcę (nawiasem mówiąc, to mój ulubiony piłkarz), ale skoro ostatnio tak świetnie radzi sobie na środku defensywy, to niech gra na tej pozycji, tym bardziej, że chyba sam bardziej widzi się w tej roli.

Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 12:11

Chyba możemy się cieszyć, że z Chiellinim są tylko takie problemy. Jego występy na środku obrony są spowodowane niczym innym jak kontuzją Andrade i słabą formą m.in. Criscito. Wątpie jednak czy Giorgio będzie występował na środku obrony do końca sezonu. Po powrocie do składu Andrade, Molinaro usiądzie na ławce, a Chiellini przesunie się na lewą stronę. Będzie to również dobra motywacja dla Molinaro, który będzie miał o co walczyć z Giorgio.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 12:39

Arsen pisze:Powinien grać tam, gdzie czuje się lepiej. Czyli na lewej. Kupić dobrego środkowego obrońce i nie kombinować.
Nie byłbym tego taki pewien. Chiellini gra bardzo dobrze i równo tak samo na lewej stronie jak i na w środku. Trzeba kupić jak najlepszego lewego bądź środkowego obrońce i to gdzie powinien częściej grać Giorgio powinno zależeć jakiego kupimy obrońce.

ODPOWIEDZ