Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?
- sebastian10
- Juventino
za ranierim i narazie duzo sie nie zmienilo niby jestesmy dosc wysoko w tabeli ale styl gry i forma niektorych zawodnikow nie napawa optymizmem nie gramy w pucharach i chyba dlatego jestesmy tak wysoko .te zmiany w srodku pola raz almiron raz zenetti brak zdecydowania kto ma prowadzic gre juve
- Venomik
- Juventino
Chyba mało oglądasz gry naszego zespołu. Zanetti jest podstawowym graczem naszej jedenastki. Nie jest on żadnym reżyserem naszej gry i nigdy nie miał być. On jest typowym defensywnym pomocnikiem. I wywiązuje się z tego znakomicie. Właściwie jak sięgam pamięcią, to w Serie A grał zawsze - chyba, że go kartki eliminowały.
A rotacja w kadrze to nie jest coś, za co można krytykować.
Nie z założenia
A rotacja w kadrze to nie jest coś, za co można krytykować.
Nie z założenia
Dirty mind
- DeeJay
- Juventino
Ja uważam, że Ranieri ma wielką umiejętność budowania zespołu. Nie faworyzuje, daje grać najlepszym, potrafi sobie wyrabiać autorytet. Potrafi ustawić zawodników, kiedy Ci próbują - często nieświadomie, popsuć atmosferę w drużynie. Nie boi się odważnych decyzji, takich jak np. sadzanie na ławce Tiago, dawanie możliwości gry Nocerino czy próbowanie nowych rozwiązań taktycznych. Stosuje dosyć dużą rotacje w składzie (czasem co prawda przymusową). Jak do tej pory tylko trzech zawodników wystąpiło we wszystkich spotkaniach, a tylko dwóch - w dodatku bramkarzy nie zagrało w żadnym.
Podoba mi się także odpowiednia mentalność w drużynie i przygotowanie. To, że Juventus gra do końca i sporo bramek strzela w końcowych minutach (o czym mowa także w innym temacie) to nie dzieło przypadku.
Jednak tak jak zawsze daleki jestem od krytyki pracy trenera w czasie trwania sezonu, tak i z pochwałami trzeba się wstrzymać i podobnie jak w każdym innym przypadku - ocenić jego prace najpierw po pierwszej rundzie, a potem - przede wszystkim, po zakończeniu sezonu.
A ja właśnie w tych sparingach zauważyłem coś zupełnie nowego w stylu gry Juve. Szybki, suchy, ofensywny futbol, nie zawsze ładny a raczej zazwyczaj niezbyt efektowny ale skuteczny. Długie zagrania, gra z pierwszej piłki. Było widać elementy charakterystyczne dla angielskiego stylu gry, który w końcu Ranieri zna bardzo dobrze. Jak już historia pokazywała, włoskie kluby nie potrafią grać z angielskimi, dlatego angielsko-włoski styl Ranieriego może być naszą mocną bronią.scofield_38 pisze:po tych sierpniowych sparingach bardzo się bałem jak sobie poradzi.ale już jest git!!!
Podoba mi się także odpowiednia mentalność w drużynie i przygotowanie. To, że Juventus gra do końca i sporo bramek strzela w końcowych minutach (o czym mowa także w innym temacie) to nie dzieło przypadku.
Jednak tak jak zawsze daleki jestem od krytyki pracy trenera w czasie trwania sezonu, tak i z pochwałami trzeba się wstrzymać i podobnie jak w każdym innym przypadku - ocenić jego prace najpierw po pierwszej rundzie, a potem - przede wszystkim, po zakończeniu sezonu.
- Mati
- Juventino
Co do sprawy Zanettiego - to fakt, jest pewnym zawodnikiem środka pola Juventusu, to jego partnerzy w pomocy się zmieniają.W serie A, Cristiano nie wystąpił tylko w siódmej kolejce (no i teraz z Napoli)
Co do meczu iRanieriego, realizator non stop pokazywał Pesso z telefonem przy uchu, coś mi się wydaje że może mieć to związek z Ranierim
Co do meczu iRanieriego, realizator non stop pokazywał Pesso z telefonem przy uchu, coś mi się wydaje że może mieć to związek z Ranierim

- BiancoNero89
- Juventino
Jak narazie daje mu 4.Jest dobrze zawsze może być lepiej.
- drozdi
- Juventino
hmm mam nadzieje ze w jego ocenie kierujesz sie ie tylko liczba punktow ale i jakoscia gry zespolu. ciekaw jestem co bys mu dal gdyby sedziowie nie byli slepiBiancoNero89 pisze:Jak narazie daje mu 4.Jest dobrze zawsze może być lepiej.

- krop
- Juventino
Darze go szacunkiem ale nie przepadam za nim... zdecydwanie za czesto pomija Tiago, Almirona i Sali, nie podoba mi sie tez zbyt czeste sadzanie Iaquinty na lawce. Jest obecnie w swietnej formie a on wystawia Alexa ktory ma jej zalamanie. Niestety taka juz jest pilka nozna, z wiekiem forma zawodnika spada. Na pczatku sezonu w 1 skladzie grali np Almiron i Sali, Iaquinta i jakos nam dobrze szlo. Z reszta ostatnie mecze chyba pokazaly ze powinni grac czesciej... i Tiago tez!!
- Franz del Torino
- Juventino
Jak się dowiedziałem, że Ranieri będzie trenował Juve byłem przerażony, bo bardzo utkwiły mi w pamięci jego wyczyny w Valencii. Jednak uważam, że w Juventusie swoją pracę wykonuje dobrze.
''Czas jest względny, ale czasy są bezwzględne'' - Ferdynand K.
- IGI
- Juventino
Sedziowie najwidoczniej nie doceniaja jego pracy...
Jakby dodac bramke Iaquinty z meczu z Udine plus kontrowersyjne karne z Cagliari to troche by tego bylo
- http://you.video.sina.com.cn/b/8470048-1474534302.html
Jakby dodac bramke Iaquinty z meczu z Udine plus kontrowersyjne karne z Cagliari to troche by tego bylo

- stahoo
- Juventino
Nie wiem czy piszesz to dla żartu, czy nie, ale wg. mnie Leo jest w 10 najlepszych trenerów globu. Jest takim hmm misjonarzem niosącym druzynom co tu duzo ukrywać- słabym, nowoczesny, europejski styl gryTobias_10 pisze:PS Ciekaw jestem co by było gdyby Bennhakker prowadził Juve

- alex_KiNiO
- Juventino
Trzeba przyznać, że narazie jest bardzo dobrze. Zespół gra swoje i tak powinno być. Trochę jednak deprymuje to, co robią sędziowie, bo powinniśmy mieć więcej ptk i wtedy sytuacją wyglądała by jeszcze lepiej.
POzDRO
POzDRO
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Vincitore
- Juventino
Przyznam się szczerze iż nie byłem zbytnio zadowolony po zatrudnieniu Ranieriego do Juventusu, nie miałem do niego najzwyczajniej zaufania. Jako niewątpliwe plusy pracy Ranieriego należy zaliczyć zmiany, zawsze gdy jesteśmy w opałach przeprowadza je, i są najczęściej strzałami w dziesiątkę a jako przykład posłużę się meczem Juventus-inter, Parma-Juventus, itd. Grają najlepsi, to jest niewątpliwy plus a zawodnicy z nazwiskami jak Almiron czy Tiago muszą najpierw pokazać na co ich stać (aczkolwiek najpierw muszą dostać tą szansę) aby wygryźć ze składu anonimowego dla mnie przed sprowadzeniem do Juventusu Nocerino. Najbardziej jestem zadowolony z tego iż zespół prezentuje się ofensywnie i posiada niesamowitą charyzmę i charakter, brakuje nam co prawda tej mentalności zwycięzców jak przed laty, ale wszystko w swoim czasie
.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czy jestem zadowolony? Myślę, że tak, bo start jest udany... Nie zapominajmy, że sezon temu graliśmy w 2 lidze. Wiem, nie można się tak wiecznie usprawiedliwiać, bo coś się skończyło, żeby coś mogło się zacząć. Optymistycznie patrząc w przyszłość mam nadzieje, że z Ranierim Juventus osiągnie szczyt możliwości. Ale to jak gramy to nie tylko zasługa trenera, ale i zawodników, dlatego apeluje, abyśmy pamiętali, że to od nich zawsze zależy końcowy sukces.
- Ivory
- Juventino
Nie ma co Ranieri wykonał dobrą robotę. Zajmujemy 3 miejsce, punkt stratydo drugiej Romy, do Interu trochę więcej, Fiorentina, Udiene 6 pkt za nami, Milan daleko. Bardzo dobra pozycja wyjściowa, Liga Mistrzów na wyciągnięcie ręki przy dobrej grze. Obrońcy dobrze grają (Legro, Chiellini), atak skuteczny z Trezeguetem na szpicy, pomoc lepsza w destrukcji niż w ataku. Juve nie dostało zadyszki jak rywale, forma stabilna, spoko. Przyszłość zapowiada się dobrze.