Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 października 2007, 21:59

za ranierim i narazie duzo sie nie zmienilo niby jestesmy dosc wysoko w tabeli ale styl gry i forma niektorych zawodnikow nie napawa optymizmem nie gramy w pucharach i chyba dlatego jestesmy tak wysoko .te zmiany w srodku pola raz almiron raz zenetti brak zdecydowania kto ma prowadzic gre juve

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2007, 22:15

Chyba mało oglądasz gry naszego zespołu. Zanetti jest podstawowym graczem naszej jedenastki. Nie jest on żadnym reżyserem naszej gry i nigdy nie miał być. On jest typowym defensywnym pomocnikiem. I wywiązuje się z tego znakomicie. Właściwie jak sięgam pamięcią, to w Serie A grał zawsze - chyba, że go kartki eliminowały.
A rotacja w kadrze to nie jest coś, za co można krytykować.
Nie z założenia

Dirty mind
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2007, 09:39

Ja uważam, że Ranieri ma wielką umiejętność budowania zespołu. Nie faworyzuje, daje grać najlepszym, potrafi sobie wyrabiać autorytet. Potrafi ustawić zawodników, kiedy Ci próbują - często nieświadomie, popsuć atmosferę w drużynie. Nie boi się odważnych decyzji, takich jak np. sadzanie na ławce Tiago, dawanie możliwości gry Nocerino czy próbowanie nowych rozwiązań taktycznych. Stosuje dosyć dużą rotacje w składzie (czasem co prawda przymusową). Jak do tej pory tylko trzech zawodników wystąpiło we wszystkich spotkaniach, a tylko dwóch - w dodatku bramkarzy nie zagrało w żadnym.
scofield_38 pisze:po tych sierpniowych sparingach bardzo się bałem jak sobie poradzi.ale już jest git!!! :ok:
A ja właśnie w tych sparingach zauważyłem coś zupełnie nowego w stylu gry Juve. Szybki, suchy, ofensywny futbol, nie zawsze ładny a raczej zazwyczaj niezbyt efektowny ale skuteczny. Długie zagrania, gra z pierwszej piłki. Było widać elementy charakterystyczne dla angielskiego stylu gry, który w końcu Ranieri zna bardzo dobrze. Jak już historia pokazywała, włoskie kluby nie potrafią grać z angielskimi, dlatego angielsko-włoski styl Ranieriego może być naszą mocną bronią.

Podoba mi się także odpowiednia mentalność w drużynie i przygotowanie. To, że Juventus gra do końca i sporo bramek strzela w końcowych minutach (o czym mowa także w innym temacie) to nie dzieło przypadku.

Jednak tak jak zawsze daleki jestem od krytyki pracy trenera w czasie trwania sezonu, tak i z pochwałami trzeba się wstrzymać i podobnie jak w każdym innym przypadku - ocenić jego prace najpierw po pierwszej rundzie, a potem - przede wszystkim, po zakończeniu sezonu.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2007, 15:44

Co do sprawy Zanettiego - to fakt, jest pewnym zawodnikiem środka pola Juventusu, to jego partnerzy w pomocy się zmieniają.W serie A, Cristiano nie wystąpił tylko w siódmej kolejce (no i teraz z Napoli)

Co do meczu iRanieriego, realizator non stop pokazywał Pesso z telefonem przy uchu, coś mi się wydaje że może mieć to związek z Ranierim ;)

BiancoNero89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2007, 15:37

Jak narazie daje mu 4.Jest dobrze zawsze może być lepiej.

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2007, 15:49

BiancoNero89 pisze:Jak narazie daje mu 4.Jest dobrze zawsze może być lepiej.
hmm mam nadzieje ze w jego ocenie kierujesz sie ie tylko liczba punktow ale i jakoscia gry zespolu. ciekaw jestem co bys mu dal gdyby sedziowie nie byli slepi :think: jak dla mnie jest dobrym trenerem ktory poprostu z zespolem ma pecha tego pecha nazwie jednym slowem-sedziowie

Obrazek
krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2007, 15:55

Darze go szacunkiem ale nie przepadam za nim... zdecydwanie za czesto pomija Tiago, Almirona i Sali, nie podoba mi sie tez zbyt czeste sadzanie Iaquinty na lawce. Jest obecnie w swietnej formie a on wystawia Alexa ktory ma jej zalamanie. Niestety taka juz jest pilka nozna, z wiekiem forma zawodnika spada. Na pczatku sezonu w 1 skladzie grali np Almiron i Sali, Iaquinta i jakos nam dobrze szlo. Z reszta ostatnie mecze chyba pokazaly ze powinni grac czesciej... i Tiago tez!!

Franz del Torino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2007, 19:50

Jak się dowiedziałem, że Ranieri będzie trenował Juve byłem przerażony, bo bardzo utkwiły mi w pamięci jego wyczyny w Valencii. Jednak uważam, że w Juventusie swoją pracę wykonuje dobrze.

''Czas jest względny, ale czasy są bezwzględne'' - Ferdynand K.
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2007, 20:56

Sedziowie najwidoczniej nie doceniaja jego pracy...
Jakby dodac bramke Iaquinty z meczu z Udine plus kontrowersyjne karne z Cagliari to troche by tego bylo :) - http://you.video.sina.com.cn/b/8470048-1474534302.html

Obrazek
Tobias_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2007, 21:10

ogólnie jestem zadowolony z jego pracy ale z pracy arbitrów już nie :evil:

PS Ciekaw jestem co by było gdyby Bennhakker prowadził Juve :wink:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2007, 09:40

Tobias_10 pisze:PS Ciekaw jestem co by było gdyby Bennhakker prowadził Juve :wink:
Nie wiem czy piszesz to dla żartu, czy nie, ale wg. mnie Leo jest w 10 najlepszych trenerów globu. Jest takim hmm misjonarzem niosącym druzynom co tu duzo ukrywać- słabym, nowoczesny, europejski styl gry :prochno: Sądzę, że nie byłoby głupota go zatrudnic, ale poki co dajmy szanse Ranieriemu. Nie ma co zmieniać trenera co poł sezonu. Głupotą byłoby zmienić Ranieriego gdyby osiagnał założone przed sezonem cele, ale Juventus grałby brzydko dla oka (chociaż narazie chyba to nam nie grozi :wink: ) Generalnie podoba mi się jego praca, bo fakt faktem, że mamy pecha do sędziów i tylko to powoduje, że nie prowadzimy w tabeli... Ranieri mnie nigdy nie przekonywał jako trener, mam nadzieje, ze wreszcie udowodni mi :prochno: że jest światowej klasy trenerem, który pragnie walczyć o najwyższe cele.

alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2007, 10:22

Trzeba przyznać, że narazie jest bardzo dobrze. Zespół gra swoje i tak powinno być. Trochę jednak deprymuje to, co robią sędziowie, bo powinniśmy mieć więcej ptk i wtedy sytuacją wyglądała by jeszcze lepiej.
POzDRO

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2007, 21:39

Przyznam się szczerze iż nie byłem zbytnio zadowolony po zatrudnieniu Ranieriego do Juventusu, nie miałem do niego najzwyczajniej zaufania. Jako niewątpliwe plusy pracy Ranieriego należy zaliczyć zmiany, zawsze gdy jesteśmy w opałach przeprowadza je, i są najczęściej strzałami w dziesiątkę a jako przykład posłużę się meczem Juventus-inter, Parma-Juventus, itd. Grają najlepsi, to jest niewątpliwy plus a zawodnicy z nazwiskami jak Almiron czy Tiago muszą najpierw pokazać na co ich stać (aczkolwiek najpierw muszą dostać tą szansę) aby wygryźć ze składu anonimowego dla mnie przed sprowadzeniem do Juventusu Nocerino. Najbardziej jestem zadowolony z tego iż zespół prezentuje się ofensywnie i posiada niesamowitą charyzmę i charakter, brakuje nam co prawda tej mentalności zwycięzców jak przed laty, ale wszystko w swoim czasie ;).

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 listopada 2007, 22:46

Czy jestem zadowolony? Myślę, że tak, bo start jest udany... Nie zapominajmy, że sezon temu graliśmy w 2 lidze. Wiem, nie można się tak wiecznie usprawiedliwiać, bo coś się skończyło, żeby coś mogło się zacząć. Optymistycznie patrząc w przyszłość mam nadzieje, że z Ranierim Juventus osiągnie szczyt możliwości. Ale to jak gramy to nie tylko zasługa trenera, ale i zawodników, dlatego apeluje, abyśmy pamiętali, że to od nich zawsze zależy końcowy sukces.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2007, 19:34

Nie ma co Ranieri wykonał dobrą robotę. Zajmujemy 3 miejsce, punkt stratydo drugiej Romy, do Interu trochę więcej, Fiorentina, Udiene 6 pkt za nami, Milan daleko. Bardzo dobra pozycja wyjściowa, Liga Mistrzów na wyciągnięcie ręki przy dobrej grze. Obrońcy dobrze grają (Legro, Chiellini), atak skuteczny z Trezeguetem na szpicy, pomoc lepsza w destrukcji niż w ataku. Juve nie dostało zadyszki jak rywale, forma stabilna, spoko. Przyszłość zapowiada się dobrze.

ODPOWIEDZ