Zginął kibic lazio

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 13:35

Niedziela, 11 listopada 2007

Kibic Lazio zginął w zamieszkach

Kibic Lazio Rzym zginął w niedzielę podczas starć z kibicami Juventusu koło punktu restauracyjnego przy autostradzie w rejonie Arezzo w środkowych Włoszech. W miejscu tym spotkały się dwie grupy kibiców, jadące na mecze swych drużyn. Kibice Lazio jechali do Mediolanu na mecz z Interem.

Doszło do starć i interwencji policji. Według pierwszych ustaleń, podanych przez włoskie agencje prasowe, nie wyklucza się, że kibic Lazio został trafiony przez policyjną kulę w trakcie interwencji.

Być może niedzielny mecz Lazio z Interem zostanie odwołany. Decyzja ma zostać wkrótce ogłoszona.

http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9 ... 784189.029

jestem naprawdę zniesmaczony(lekko mówiąc) zachowaniem włoskich kibiców (o ile mozna tak ich nazwać Juve)

Mecz Inter-Lazio się nei odbędzie, inne zaczna sie z opóźnieniem, boje sie ze na juve spłynie ogromna fala krytyki

EDIT: Z moich niepotwierdzonych źródeł wynika, ze to policjant zabił tego kibica, bo był agresywny i stwarzał zagrożenie

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 13:44

Oby tylko nasz wyjazd nie stanął z tego powodu pod znakiem zapytania. Pałkarz zastrzelił chłopaka, a my nie pojedziemy - byłoby co najmniej niefajnie...
jestem naprawdę zniesmaczony(lekko mówiąc) zachowaniem włoskich kibiców (o ile mozna tak ich nazwać Juve)
Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi: jedni i drudzy się spotykają, zaczynają się tłuc, z własnej nie przymuszonej woli(w niusie nie ma mowy o napaści jednych na drugich), przyjeżdża psiarnia, zabija jednego z kibiców lazio. Gdzie tu wina kibiców Juve?
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2007, 13:48 przez Abi, łącznie zmieniany 1 raz.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 13:45

No to pięknie! "Kibice" Juve w tym roku trochę przeginają z tymi zamieszkami. Rozumiem że weszliśmy do Serie A po rocznym pokutowaniu w Serie B i kibice chcą się wyszaleć i okazać swoją złość po tym co się stało, ale bez przesady!

PS: Ciekawe jak wypadnie wyjazd JPC do Rzymu na mecz z Lazio, mam nadzieję że nie zastacie tam tego typu zamieszek.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 13:47

naros pisze:No to pięknie! "Kibice" Juve w tym roku trochę przeginają z tymi zamieszkami.
A co to ma do rzeczy ? Rozróby były i będą, a to, że pałkarz za bardzo wczuł się w swoją rolę to już nie jest wina kiboli Juve.

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 13:50

Abdul_BN.pl pisze:Oby tylko nasz wyjazd nie stanął z tego powodu pod znakiem zapytania. Pałkarz zastrzelił chłopaka, a my nie pojedziemy - byłoby co najmniej niefajnie...
Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi: jedni i drudzy się spotykają, zaczynają się tłuc, z własnej nie przymuszonej woli(w niusie nie ma mowy o napaści jednych na drugich), przyjeżdża psiarnia, zabija jednego z kibiców lazio. Gdzie tu wina kibiców Juve?
pisałem jak jeszce nei wiedziałem ze policjant, myslałem ze go zabili kibice juve, dopiero po chwili uzupełniłem o dopisek z policją.

wydaje mi się, że oba kluby dostana zakaz stadionowy :/

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 13:52

Siewier pisze:
naros pisze:No to pięknie! "Kibice" Juve w tym roku trochę przeginają z tymi zamieszkami.
A co to ma do rzeczy ? Rozróby były i będą, a to, że pałkarz za bardzo wczuł się w swoją rolę to już nie jest wina kiboli Juve.
Tak wiem ale ciągle się słyszy o jakiś wybrykach z uczestnictwem kibiców Juve. Niegdyś nie było tego tak dużo.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 13:53

Poźnije wszyscy sie dziwia dlaczego włoskie stadiony świecą pustkami... :angry:

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 14:08

blk01 pisze:wydaje mi się, że oba kluby dostana zakaz stadionowy :/
Byłaby to co najmniej dziwna decyzja, aczkolwiek możliwa. Starcia nie miały miejsca w terenach stadionów, czy nawet w miastach gdzie miały zostać rozegrane spotkania.
naros pisze:Tak wiem ale ciągle się słyszy o jakiś wybrykach z uczestnictwem kibiców Juve. Niegdyś nie było tego tak dużo.
Było, tylko pewnie się tym nie interesowałeś.
Łyko pisze:Poźnije wszyscy sie dziwia dlaczego włoskie stadiony świecą pustkami... :angry:
Pustki na stadionach nie mają związku z tego typu zadymami.
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2007, 14:09 przez Siewier, łącznie zmieniany 1 raz.

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 14:08

Tylko dlaczego od razu odwoływać mecz? Że niby teraz miliony kibiców i sami piłkarze Lazio i Interu są tak zrozpaczeni tym wypadkiem "kibica" Lazio który postanowił pojedynkować się z policjantem, że wprost niemożliwe jest rozegranie tego meczu?

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 14:12

A fanklub czy tam grupa zorganizowana polskich kibicow Interu pojechala na ten mecz :P

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 14:13

No robi się conajmniej gorąco, nie chce krakać ale tak jak Abdul mówi może się okazać, że znowu nie pojedziemy na mecz tylko tym razem przez <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> policjantów...

Na Olimpico będzie gorąco...
Bosiontko pisze:A fanklub czy tam grupa zorganizowana polskich kibicow Interu pojechala na ten mecz :P
Z tego co mi wiadomo to w Polsce oficjalny fanklub interu nie istnieje, ale też słyszałem że sie wybierają...

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 14:16

Bosiontko pisze:A fanklub czy tam grupa zorganizowana polskich kibicow Interu pojechala na ten mecz :P
Fakt, ale tutaj akurat nie ma się co cieszyć, jechali, a raczej lecieli do Włoch samolotem, na który bilety zarezerwowali sobie już około września, mogliby się troszkę zdenerwować gdyby ich nie wpuścili na stadion.
stara_dama pisze:nie pojedziemy na mecz tylko tym razem przez <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> policjantów...
Ja bym tutaj jednak nie naskakiwał tak na policjantów, po drugiej stronie barykady tez nie jest wcale tak łatwo jak to się może wydawać, każdy robi swoje.

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 14:17

ale tam nie pisze, ze to NA PEWNO policjant go postrzelil, tylko to sa przypuszczenie. Oby trafne.

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 14:19

w Atalancie kibice Milanu i Atalanty leją sie z policją.
Ponoć prowadzone sa wlasnie rozmowy w siedzibie Lega Calcio nad odwolaniem calej kolejki

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2007, 14:20

To może stan wojenny wprowadzą :prochno:

ODPOWIEDZ