Zginął kibic lazio
- blk01
- Juventino
Niedziela, 11 listopada 2007
Kibic Lazio zginął w zamieszkach
Kibic Lazio Rzym zginął w niedzielę podczas starć z kibicami Juventusu koło punktu restauracyjnego przy autostradzie w rejonie Arezzo w środkowych Włoszech. W miejscu tym spotkały się dwie grupy kibiców, jadące na mecze swych drużyn. Kibice Lazio jechali do Mediolanu na mecz z Interem.
Doszło do starć i interwencji policji. Według pierwszych ustaleń, podanych przez włoskie agencje prasowe, nie wyklucza się, że kibic Lazio został trafiony przez policyjną kulę w trakcie interwencji.
Być może niedzielny mecz Lazio z Interem zostanie odwołany. Decyzja ma zostać wkrótce ogłoszona.
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9 ... 784189.029
jestem naprawdę zniesmaczony(lekko mówiąc) zachowaniem włoskich kibiców (o ile mozna tak ich nazwać Juve)
Mecz Inter-Lazio się nei odbędzie, inne zaczna sie z opóźnieniem, boje sie ze na juve spłynie ogromna fala krytyki
EDIT: Z moich niepotwierdzonych źródeł wynika, ze to policjant zabił tego kibica, bo był agresywny i stwarzał zagrożenie
Kibic Lazio zginął w zamieszkach
Kibic Lazio Rzym zginął w niedzielę podczas starć z kibicami Juventusu koło punktu restauracyjnego przy autostradzie w rejonie Arezzo w środkowych Włoszech. W miejscu tym spotkały się dwie grupy kibiców, jadące na mecze swych drużyn. Kibice Lazio jechali do Mediolanu na mecz z Interem.
Doszło do starć i interwencji policji. Według pierwszych ustaleń, podanych przez włoskie agencje prasowe, nie wyklucza się, że kibic Lazio został trafiony przez policyjną kulę w trakcie interwencji.
Być może niedzielny mecz Lazio z Interem zostanie odwołany. Decyzja ma zostać wkrótce ogłoszona.
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9 ... 784189.029
jestem naprawdę zniesmaczony(lekko mówiąc) zachowaniem włoskich kibiców (o ile mozna tak ich nazwać Juve)
Mecz Inter-Lazio się nei odbędzie, inne zaczna sie z opóźnieniem, boje sie ze na juve spłynie ogromna fala krytyki
EDIT: Z moich niepotwierdzonych źródeł wynika, ze to policjant zabił tego kibica, bo był agresywny i stwarzał zagrożenie
http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
- Abi
- Juventino
Oby tylko nasz wyjazd nie stanął z tego powodu pod znakiem zapytania. Pałkarz zastrzelił chłopaka, a my nie pojedziemy - byłoby co najmniej niefajnie...
Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi: jedni i drudzy się spotykają, zaczynają się tłuc, z własnej nie przymuszonej woli(w niusie nie ma mowy o napaści jednych na drugich), przyjeżdża psiarnia, zabija jednego z kibiców lazio. Gdzie tu wina kibiców Juve?jestem naprawdę zniesmaczony(lekko mówiąc) zachowaniem włoskich kibiców (o ile mozna tak ich nazwać Juve)
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2007, 13:48 przez Abi, łącznie zmieniany 1 raz.
- naros
- Juventino
No to pięknie! "Kibice" Juve w tym roku trochę przeginają z tymi zamieszkami. Rozumiem że weszliśmy do Serie A po rocznym pokutowaniu w Serie B i kibice chcą się wyszaleć i okazać swoją złość po tym co się stało, ale bez przesady!
PS: Ciekawe jak wypadnie wyjazd JPC do Rzymu na mecz z Lazio, mam nadzieję że nie zastacie tam tego typu zamieszek.
PS: Ciekawe jak wypadnie wyjazd JPC do Rzymu na mecz z Lazio, mam nadzieję że nie zastacie tam tego typu zamieszek.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A co to ma do rzeczy ? Rozróby były i będą, a to, że pałkarz za bardzo wczuł się w swoją rolę to już nie jest wina kiboli Juve.naros pisze:No to pięknie! "Kibice" Juve w tym roku trochę przeginają z tymi zamieszkami.
- blk01
- Juventino
pisałem jak jeszce nei wiedziałem ze policjant, myslałem ze go zabili kibice juve, dopiero po chwili uzupełniłem o dopisek z policją.Abdul_BN.pl pisze:Oby tylko nasz wyjazd nie stanął z tego powodu pod znakiem zapytania. Pałkarz zastrzelił chłopaka, a my nie pojedziemy - byłoby co najmniej niefajnie...
Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi: jedni i drudzy się spotykają, zaczynają się tłuc, z własnej nie przymuszonej woli(w niusie nie ma mowy o napaści jednych na drugich), przyjeżdża psiarnia, zabija jednego z kibiców lazio. Gdzie tu wina kibiców Juve?jestem naprawdę zniesmaczony(lekko mówiąc) zachowaniem włoskich kibiców (o ile mozna tak ich nazwać Juve)
wydaje mi się, że oba kluby dostana zakaz stadionowy

- naros
- Juventino
Tak wiem ale ciągle się słyszy o jakiś wybrykach z uczestnictwem kibiców Juve. Niegdyś nie było tego tak dużo.Siewier pisze:A co to ma do rzeczy ? Rozróby były i będą, a to, że pałkarz za bardzo wczuł się w swoją rolę to już nie jest wina kiboli Juve.naros pisze:No to pięknie! "Kibice" Juve w tym roku trochę przeginają z tymi zamieszkami.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Siewier
- Administrator
Byłaby to co najmniej dziwna decyzja, aczkolwiek możliwa. Starcia nie miały miejsca w terenach stadionów, czy nawet w miastach gdzie miały zostać rozegrane spotkania.blk01 pisze:wydaje mi się, że oba kluby dostana zakaz stadionowy
Było, tylko pewnie się tym nie interesowałeś.naros pisze:Tak wiem ale ciągle się słyszy o jakiś wybrykach z uczestnictwem kibiców Juve. Niegdyś nie było tego tak dużo.
Pustki na stadionach nie mają związku z tego typu zadymami.Łyko pisze:Poźnije wszyscy sie dziwia dlaczego włoskie stadiony świecą pustkami...
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2007, 14:09 przez Siewier, łącznie zmieniany 1 raz.
- KINIEK
- Juventino
Tylko dlaczego od razu odwoływać mecz? Że niby teraz miliony kibiców i sami piłkarze Lazio i Interu są tak zrozpaczeni tym wypadkiem "kibica" Lazio który postanowił pojedynkować się z policjantem, że wprost niemożliwe jest rozegranie tego meczu?
- Kryształ
- Juventino
No robi się conajmniej gorąco, nie chce krakać ale tak jak Abdul mówi może się okazać, że znowu nie pojedziemy na mecz tylko tym razem przez <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> policjantów...
Na Olimpico będzie gorąco...
Na Olimpico będzie gorąco...
Z tego co mi wiadomo to w Polsce oficjalny fanklub interu nie istnieje, ale też słyszałem że sie wybierają...Bosiontko pisze:A fanklub czy tam grupa zorganizowana polskich kibicow Interu pojechala na ten mecz
- Siewier
- Administrator
Fakt, ale tutaj akurat nie ma się co cieszyć, jechali, a raczej lecieli do Włoch samolotem, na który bilety zarezerwowali sobie już około września, mogliby się troszkę zdenerwować gdyby ich nie wpuścili na stadion.Bosiontko pisze:A fanklub czy tam grupa zorganizowana polskich kibicow Interu pojechala na ten mecz
Ja bym tutaj jednak nie naskakiwał tak na policjantów, po drugiej stronie barykady tez nie jest wcale tak łatwo jak to się może wydawać, każdy robi swoje.stara_dama pisze:nie pojedziemy na mecz tylko tym razem przez <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> policjantów...
- blk01
- Juventino
w Atalancie kibice Milanu i Atalanty leją sie z policją.
Ponoć prowadzone sa wlasnie rozmowy w siedzibie Lega Calcio nad odwolaniem calej kolejki
Ponoć prowadzone sa wlasnie rozmowy w siedzibie Lega Calcio nad odwolaniem calej kolejki