Polityka
- klsmkr
- Interista
Pewnie, że można, nie wspominałem o tym, bo to o czym piszesz jest wszystkim dobrze znane. Po prostu śmieszy mnie biadolenie nad porównywaniem MW do faszystów przy jednoczesnym przerysowywaniu i wyśmiewaniu swoich przeciwników politycznych. To jest dokładnie to samo.Dionizos pisze:Sytuacje mozna odwrocic.
- rastapastor
- Milanista
- Wojt
- Juventino
Jak wiemy, kilka dni temu rozpoczęła sie nowa afera w światku polskiej polityki. Szanowny Jarosław, nareszcie poszedł po rozum do głowy i wyrzuciła Leppera z rządu. Myslę, że cała ta sprawa z łapówką jest ukartowana, a ma na celu pozbycie się i Leppera i Roaman z rządu, bo jak wiemy są "jednym ciałem". Jednak samoobrona zaskoczyła nie wychodząc z koalicji. Boją się, ot co. Boją się, że ewentualne nowe wybory nie dadzą im poparcia potrzebnego do wejścia do sejmu. Jutro okaże się, czy Jarek pokaże dowody w sprawie Leppera. Jeśli faktycznie je ma to czeka nas nie miła perspektywa rządów mniejszościowych przez 2,5 roku. Chyba, że PiS zaskoczy wszytkich istworzy koalicję, o której była mowa dawno- POPiS. Ciekaw jestem, drodzy forumowicze, waszych zdań na temat "afery Leppera".
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- Michael900
- Juventino
Ciekawa strona: www.odliczamy.pl 

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- mesju
- Qualità Juventino
Ja to postrzegam trochę inaczej. Wszystko zaczęło się od Rydzyka, który wspominał o czarownicach w Pałacu Prezydenckim itd. A jakby nie patrzeć, Ojciec Dyrektor jest jedyną osobą, która w tym czasie może zagrozić Jarkowi, ponieważ rządzi jego elektoratem, który dał mu zwycięstwo w ostatnich wyborach. Afera z Lepperem jest w dużej części przykrywką do tego co powiedział Rydzyk, choć oczywiście nie była przygotowana z dnia na dzień.
Obie sprawy według mnie są ściśle ze sobą powiązane. A teraz wygląda to tak, że:
- Samoobrona nie chce wcześniejszych wyborów bo raz - ma kiepskie wyniki sondażowe, a dwa - jak już raz wejdziesz na stołek, to trudno z niego zejść
- przy PiSie historia ze stołkami jest podobna, choć Jarek swój rozum ma i już udało mu się przekręcić Samoobronę, która na początku nie chciała mieć z nim już nic wspólnego, a później nagle zmieniła zdanie
- LPR - znowu stołki i największy dżołk ostatnich wydarzeń: "Kaczyński powinien przeprosić Ojca Rydzyka". Ci to już naprawdę nie mają za grosz honoru. Widział ktoś ostatni zjazd tej partii i powitanie Giertycha? Pękałem ze śmiechu...
Jarosław jeszcze trochę wszystko przeczeka, dowodów i tak nie pokaże bo powie, że dla dobra sprawy tak szybko ujawnić ich nie może, Endrju pojedzie gdzieś sobie na służbowe wakacje i wróci znowu będąc koalicjantem, a LPR i tak się nie liczy, bo próbują wszystkiego, a wyniki są identyczne jak sukces w polskiej edukacji :roll:
A morał jest taki, że co jak co, ale Jarek K. wraz ze swoim bra... pfff kotem to ogromny magnes, który potrafi przyciągnąć do siebie dużo czy to się temu czemuś/komuś podoba czy nie. Przedterminowych wyborów nie będzie i obym się mylił.
Pozdro
Obie sprawy według mnie są ściśle ze sobą powiązane. A teraz wygląda to tak, że:
- Samoobrona nie chce wcześniejszych wyborów bo raz - ma kiepskie wyniki sondażowe, a dwa - jak już raz wejdziesz na stołek, to trudno z niego zejść
- przy PiSie historia ze stołkami jest podobna, choć Jarek swój rozum ma i już udało mu się przekręcić Samoobronę, która na początku nie chciała mieć z nim już nic wspólnego, a później nagle zmieniła zdanie
- LPR - znowu stołki i największy dżołk ostatnich wydarzeń: "Kaczyński powinien przeprosić Ojca Rydzyka". Ci to już naprawdę nie mają za grosz honoru. Widział ktoś ostatni zjazd tej partii i powitanie Giertycha? Pękałem ze śmiechu...
Jarosław jeszcze trochę wszystko przeczeka, dowodów i tak nie pokaże bo powie, że dla dobra sprawy tak szybko ujawnić ich nie może, Endrju pojedzie gdzieś sobie na służbowe wakacje i wróci znowu będąc koalicjantem, a LPR i tak się nie liczy, bo próbują wszystkiego, a wyniki są identyczne jak sukces w polskiej edukacji :roll:
A morał jest taki, że co jak co, ale Jarek K. wraz ze swoim bra... pfff kotem to ogromny magnes, który potrafi przyciągnąć do siebie dużo czy to się temu czemuś/komuś podoba czy nie. Przedterminowych wyborów nie będzie i obym się mylił.
Pozdro
- Michal17
- Juventino
Panowie, jestem rozczarowany. Wybory wielkimi krokami się zbliżają a tu cisza. Gdzie te kłótnie PO-PISowe, gdzie czerwoni (pardon, LiD oczywiście), gdzie wszystkie inne opcje mniej lub bardziej skrajne? Cisza. Chyba to najlepsze potwierdzenie ogólnego przekonania: i tak nic się nie zmieni...
Żeby później nie było: na wybory pójdę, bo to mój obowiązek.
Żeby później nie było: na wybory pójdę, bo to mój obowiązek.
- Ein
- Juventino
Bo nawet nie ma o czym debatować. PiS pokazał jak umie rządzić ( :lol: ) a PO najprawdopodobniej pokaże. Na wiejskiej nadal się kłócą i wyzywają. Nic ciekawego 

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Dominik10
- Juventino
No i po kolejnej debacie. Wygral wedlug mnie Tusk (niestety
byłem za Kaczynskim
). Chociaz nie podobalo mi sie u niego ze nie odpowiadla na pytania jemu zadawane tylko ciagle atakowal rzady Prawa i Sprawiedliwosci. Ta debata pokazala ze wybory najprawdopodobniej wygra Platforma. A wszystko wydaje mi sie ze skonczy sie tak jak to bedzie podczas rzadow pisu i znow beda sie oskarżać o wszystko. To bedzie dopiero cyrk na kołkach.A moze jednak pokaza dobra polityke chociaz szczrze w to watpie ale jak to mowia nadzieja umiera ostatnia.

- minimav
- Juventino
Nie tylko Ty uwazasz, ze wygral Tusk. Ty jednak jestes z tego powodu niezadowolony... Pojdziesz na wybory? Wiec pewnie zaglosujesz na PiS... A ja zaglosowalbym na PO (nie mam 18, brat zaglosuje za mnie :S), poniewaz jestem liberalem... I niektorzy pewnie beda mnie za to gnoic... Ale mam ich gdzies... Mam juz uksztaltowany poglad na pewne sprawy i uwazam, ze lepsza Polska liberalna niz solidarna. Tak btw, zastanawia mnie czy czesc polskich emigrantow wroci by zaglosowac na zblizajacych sie wyborach. Oby
Co do debaty, to uwazam, ze to Kaczynski nie odpowiadal na pytania, bo nie wiedzial jak na nie odpowiadac... Poza tym nie przestrzegal regul ktore sam ustalil...

Co do debaty, to uwazam, ze to Kaczynski nie odpowiadal na pytania, bo nie wiedzial jak na nie odpowiadac... Poza tym nie przestrzegal regul ktore sam ustalil...
- Dominik10
- Juventino
Ja tez nie mam 18 ale za mnie zaglosuje siostra :lol: . Wygral Tusk tez dlatego ze bardzo dobrze sie przygotowal do debaty a Kaczynski troche mniej i wydawalo mi sie za jakby dla niego byla wazniejsza ta debata z Kwasniewskim.minimav pisze: Pojdziesz na wybory? Wiec pewnie zaglosujesz na PiS... A ja zaglosowalbym na PO (nie mam 18, brat zaglosuje za mnie :S),
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
:rotfl:minimav pisze:Tak btw, zastanawia mnie czy czesc polskich emigrantow wroci by zaglosowac na zblizajacych sie wyborach. Oby
Dajcie sobie na razie spokój z polityką... Cieszcie się dzieciństwem

- kornknot
- Qualità Juventino
Ech i po co wysmiewac od razu, chlopak jest mlody nie wie jeszcze dokladnie co i jak.m-a-t-t-e-o pisze::rotfl:minimav pisze:Tak btw, zastanawia mnie czy czesc polskich emigrantow wroci by zaglosowac na zblizajacych sie wyborach. Oby
Dajcie sobie na razie spokój z polityką... Cieszcie się dzieciństwem
W kazdym razie: na emigracji mozna glosowac i kto chce moze to zrobic, wymaga to troche wiecej zachodu. Ale lepsze to niz wracac do kraju.
- Michal17
- Juventino
Zupełnie mnie nie obchodzi wynik "debaty" bo to przecież bez sensu, jak większość takich elementów w demokracji. Nie widzicie, że m.in. przez takie debaty chcą nam wmówić, że wybierać można tylko między PO, PiS i LiD a reszta to płotki. A ciemny lud słucha i wierzy. Kurski miał rację, mówiąc że ludzie we wszystko co jest w mediach uwierzą... A tak BTW:
Albo nie masz pojęcia co to jest liberalizm albo nie masz pojęcia jaką partią jest PO albo co najgorsze jedno i drugie. Od samego mówienia, że jest się liberałem trudno nim się stać.minimav pisze:A ja zaglosowalbym na PO (nie mam 18, brat zaglosuje za mnie :S), poniewaz jestem liberalem...
- pajzano
- Juventino
Debata była słaba - ot, wzajemne oskarżenia i rozmowa na zasadzie "kto kogo". Jednak najbardziej żenujące były ryki pawianów nazywanych omyłkowo publicznością.
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- juverm
- Juventino
Może i debata była słaba, ale czego wymagacie? Żeby Was zadowolić musiałaby trwać co najmniej 5 godzin. W ciągu 90 minut nie można przedstawić wszystkich interesujących nas kwestii, jednakże najważniejsze zostały poruszone. Debatę bezapelacyjnie wygrał Tusk, który był na nią solidnie przygotowany i zrównał Jareczka z ziemią. Kaczyńskiego zgubiła pewność siebie, a to co pokazał na konferencji po debacie pokazało jego wielkie ego (
). Narzeka na publiczność? To niech przypomni sobie co robili jego "zwolennicy" podczas debaty z prezydentem Kwaśniewskim. Tymczasem pomijając kwestię debaty, zdziwiła mnie postawa Tomasza Lisa w studiu TVN. Czemu ktoś kto przez 2 ostatnie lata jechał równo po PiS'ie dzisiaj im się podlizuje? Pewnie chce odkupić swoje winy.
Niestety w tych wyborach zagłosować jeszcze nie mogę (1990
) ale namawiam wszystkich by pomyśleli o swojej przyszłości i głos oddali z rozumem. Jeśli wygra PiS będziecie czytać posty juverma piszącego z... Nowej Zelandii
.

Niestety w tych wyborach zagłosować jeszcze nie mogę (1990