Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2007, 20:18

Dionizos pisze:Sytuacje mozna odwrocic.
Pewnie, że można, nie wspominałem o tym, bo to o czym piszesz jest wszystkim dobrze znane. Po prostu śmieszy mnie biadolenie nad porównywaniem MW do faszystów przy jednoczesnym przerysowywaniu i wyśmiewaniu swoich przeciwników politycznych. To jest dokładnie to samo.

rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2007, 21:00

Jak świat długi i szeroki tak istnieje partia rządząca i opozycja i zawsze się kłucą tego się nie uniknie no chyba że wprowadzimy dyktaturę...

I tak kogo byśmy nie wybrali i tak będzie źle :dance:

Pozdroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2007, 15:43

Jak wiemy, kilka dni temu rozpoczęła sie nowa afera w światku polskiej polityki. Szanowny Jarosław, nareszcie poszedł po rozum do głowy i wyrzuciła Leppera z rządu. Myslę, że cała ta sprawa z łapówką jest ukartowana, a ma na celu pozbycie się i Leppera i Roaman z rządu, bo jak wiemy są "jednym ciałem". Jednak samoobrona zaskoczyła nie wychodząc z koalicji. Boją się, ot co. Boją się, że ewentualne nowe wybory nie dadzą im poparcia potrzebnego do wejścia do sejmu. Jutro okaże się, czy Jarek pokaże dowody w sprawie Leppera. Jeśli faktycznie je ma to czeka nas nie miła perspektywa rządów mniejszościowych przez 2,5 roku. Chyba, że PiS zaskoczy wszytkich istworzy koalicję, o której była mowa dawno- POPiS. Ciekaw jestem, drodzy forumowicze, waszych zdań na temat "afery Leppera".

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2007, 16:02

Ciekawa strona: www.odliczamy.pl :)

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2007, 16:11

Ja to postrzegam trochę inaczej. Wszystko zaczęło się od Rydzyka, który wspominał o czarownicach w Pałacu Prezydenckim itd. A jakby nie patrzeć, Ojciec Dyrektor jest jedyną osobą, która w tym czasie może zagrozić Jarkowi, ponieważ rządzi jego elektoratem, który dał mu zwycięstwo w ostatnich wyborach. Afera z Lepperem jest w dużej części przykrywką do tego co powiedział Rydzyk, choć oczywiście nie była przygotowana z dnia na dzień.

Obie sprawy według mnie są ściśle ze sobą powiązane. A teraz wygląda to tak, że:
- Samoobrona nie chce wcześniejszych wyborów bo raz - ma kiepskie wyniki sondażowe, a dwa - jak już raz wejdziesz na stołek, to trudno z niego zejść
- przy PiSie historia ze stołkami jest podobna, choć Jarek swój rozum ma i już udało mu się przekręcić Samoobronę, która na początku nie chciała mieć z nim już nic wspólnego, a później nagle zmieniła zdanie
- LPR - znowu stołki i największy dżołk ostatnich wydarzeń: "Kaczyński powinien przeprosić Ojca Rydzyka". Ci to już naprawdę nie mają za grosz honoru. Widział ktoś ostatni zjazd tej partii i powitanie Giertycha? Pękałem ze śmiechu...

Jarosław jeszcze trochę wszystko przeczeka, dowodów i tak nie pokaże bo powie, że dla dobra sprawy tak szybko ujawnić ich nie może, Endrju pojedzie gdzieś sobie na służbowe wakacje i wróci znowu będąc koalicjantem, a LPR i tak się nie liczy, bo próbują wszystkiego, a wyniki są identyczne jak sukces w polskiej edukacji :roll:

A morał jest taki, że co jak co, ale Jarek K. wraz ze swoim bra... pfff kotem to ogromny magnes, który potrafi przyciągnąć do siebie dużo czy to się temu czemuś/komuś podoba czy nie. Przedterminowych wyborów nie będzie i obym się mylił.

Pozdro

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 15:35

Panowie, jestem rozczarowany. Wybory wielkimi krokami się zbliżają a tu cisza. Gdzie te kłótnie PO-PISowe, gdzie czerwoni (pardon, LiD oczywiście), gdzie wszystkie inne opcje mniej lub bardziej skrajne? Cisza. Chyba to najlepsze potwierdzenie ogólnego przekonania: i tak nic się nie zmieni...
Żeby później nie było: na wybory pójdę, bo to mój obowiązek.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 18:49

Bo nawet nie ma o czym debatować. PiS pokazał jak umie rządzić ( :lol: ) a PO najprawdopodobniej pokaże. Na wiejskiej nadal się kłócą i wyzywają. Nic ciekawego :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 10:41

No i po kolejnej debacie. Wygral wedlug mnie Tusk (niestety :angry: byłem za Kaczynskim :D ). Chociaz nie podobalo mi sie u niego ze nie odpowiadla na pytania jemu zadawane tylko ciagle atakowal rzady Prawa i Sprawiedliwosci. Ta debata pokazala ze wybory najprawdopodobniej wygra Platforma. A wszystko wydaje mi sie ze skonczy sie tak jak to bedzie podczas rzadow pisu i znow beda sie oskarżać o wszystko. To bedzie dopiero cyrk na kołkach.A moze jednak pokaza dobra polityke chociaz szczrze w to watpie ale jak to mowia nadzieja umiera ostatnia.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 13:08

Nie tylko Ty uwazasz, ze wygral Tusk. Ty jednak jestes z tego powodu niezadowolony... Pojdziesz na wybory? Wiec pewnie zaglosujesz na PiS... A ja zaglosowalbym na PO (nie mam 18, brat zaglosuje za mnie :S), poniewaz jestem liberalem... I niektorzy pewnie beda mnie za to gnoic... Ale mam ich gdzies... Mam juz uksztaltowany poglad na pewne sprawy i uwazam, ze lepsza Polska liberalna niz solidarna. Tak btw, zastanawia mnie czy czesc polskich emigrantow wroci by zaglosowac na zblizajacych sie wyborach. Oby :think:

Co do debaty, to uwazam, ze to Kaczynski nie odpowiadal na pytania, bo nie wiedzial jak na nie odpowiadac... Poza tym nie przestrzegal regul ktore sam ustalil...

Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 14:03

minimav pisze: Pojdziesz na wybory? Wiec pewnie zaglosujesz na PiS... A ja zaglosowalbym na PO (nie mam 18, brat zaglosuje za mnie :S),
Ja tez nie mam 18 ale za mnie zaglosuje siostra :lol: . Wygral Tusk tez dlatego ze bardzo dobrze sie przygotowal do debaty a Kaczynski troche mniej i wydawalo mi sie za jakby dla niego byla wazniejsza ta debata z Kwasniewskim.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 14:37

minimav pisze:Tak btw, zastanawia mnie czy czesc polskich emigrantow wroci by zaglosowac na zblizajacych sie wyborach. Oby :think:
:rotfl:

Dajcie sobie na razie spokój z polityką... Cieszcie się dzieciństwem :prochno:

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 14:59

m-a-t-t-e-o pisze:
minimav pisze:Tak btw, zastanawia mnie czy czesc polskich emigrantow wroci by zaglosowac na zblizajacych sie wyborach. Oby :think:
:rotfl:

Dajcie sobie na razie spokój z polityką... Cieszcie się dzieciństwem :prochno:
Ech i po co wysmiewac od razu, chlopak jest mlody nie wie jeszcze dokladnie co i jak.

W kazdym razie: na emigracji mozna glosowac i kto chce moze to zrobic, wymaga to troche wiecej zachodu. Ale lepsze to niz wracac do kraju.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 17:08

Zupełnie mnie nie obchodzi wynik "debaty" bo to przecież bez sensu, jak większość takich elementów w demokracji. Nie widzicie, że m.in. przez takie debaty chcą nam wmówić, że wybierać można tylko między PO, PiS i LiD a reszta to płotki. A ciemny lud słucha i wierzy. Kurski miał rację, mówiąc że ludzie we wszystko co jest w mediach uwierzą... A tak BTW:
minimav pisze:A ja zaglosowalbym na PO (nie mam 18, brat zaglosuje za mnie :S), poniewaz jestem liberalem...
Albo nie masz pojęcia co to jest liberalizm albo nie masz pojęcia jaką partią jest PO albo co najgorsze jedno i drugie. Od samego mówienia, że jest się liberałem trudno nim się stać.

pajzano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 17:55

Debata była słaba - ot, wzajemne oskarżenia i rozmowa na zasadzie "kto kogo". Jednak najbardziej żenujące były ryki pawianów nazywanych omyłkowo publicznością.

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 18:31

Może i debata była słaba, ale czego wymagacie? Żeby Was zadowolić musiałaby trwać co najmniej 5 godzin. W ciągu 90 minut nie można przedstawić wszystkich interesujących nas kwestii, jednakże najważniejsze zostały poruszone. Debatę bezapelacyjnie wygrał Tusk, który był na nią solidnie przygotowany i zrównał Jareczka z ziemią. Kaczyńskiego zgubiła pewność siebie, a to co pokazał na konferencji po debacie pokazało jego wielkie ego ( :prochno: ). Narzeka na publiczność? To niech przypomni sobie co robili jego "zwolennicy" podczas debaty z prezydentem Kwaśniewskim. Tymczasem pomijając kwestię debaty, zdziwiła mnie postawa Tomasza Lisa w studiu TVN. Czemu ktoś kto przez 2 ostatnie lata jechał równo po PiS'ie dzisiaj im się podlizuje? Pewnie chce odkupić swoje winy.

Niestety w tych wyborach zagłosować jeszcze nie mogę (1990 :/ ) ale namawiam wszystkich by pomyśleli o swojej przyszłości i głos oddali z rozumem. Jeśli wygra PiS będziecie czytać posty juverma piszącego z... Nowej Zelandii :wink: .

Obrazek
ODPOWIEDZ