Mourinho odszedł z Chelsea... Mourinho w Juventusie? ;-)

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy chciałbyś żeby Mourinho zastąpił Ranierego?

Nie, wolę by został Ranieri
127
58%
Tak, chciałbym żeby Mourinho przyszedł do Juve już teraz
59
27%
Tak, chciałbym żeby Mourinho przyszedł do Juve, ale dopiero zimą
34
15%

Liczba głosów: 220
Młody Wilk20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 20:43

Dla mnie Mourinho to najlepszy trener obok Lippiego lub nawet lepszy. Z całum szacunkiem dla Ranieriego ale poświęciłbym go, na rzecz Jose. Chociaż z drugiej strony głupotą :angry: by było zwalniać trenera to paru miesiącach, jak narazie to Claudio przegrał tylko jeden mecz a reszte wygrał (chodzi mi o oficialne mecze). Jednak gdyby do zimy przydarzyło się więcej wpadek to zamieniłbym go byłego trenera Chelsea, a gdyby z nim przyszli Terry, Lampard i Drogba nie miałbym nic przeciwko :-D (chociaż to mało realne) :( . No cóż jest Ranieri to trzeba się cieszyć i kibicować mu aby odnosił sukcesy bo to chyba jest w interesie każdego kibica Juve :dance:

Juve, storia di un grande amore
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 22:04

Cris pisze:Na kogo to wydał te grube miliony i sie nie sprawdził... jedyny jego nieudany transfer to Morientes ale on az takich grubych milionow nie kosztował :whistle:
Gruba przesada. Zenden, Gonzalez, Kromkamp, Nunez, Morientes, Carson, Fowler, Arbeloa, Pennant, Bellamy - to piłkarze z ostatnich 3 lat kariery Beniteza na Anfield. Co prawda, grube miliony za nich nie poszły, ale Moro to nie jedyny nieudany transfer Beniteza.
Choć wcale nie uważam, że Benitez to słaby, czy przeciętny trener.
Cris pisze:
rado pisze:oglądanie Liverpoolu w akcji kojarzy mi się z chińskimi torturami, chyba tylko Odra Wodzisław z całym dla niej szacunkiem gra mniej efektownie.
Skad wziołes ten tekst... z onetu :lol:
Po czym sam zaraz piszesz:
Widac ze Premiership to ty znasz chyba tylko z BravoSport... :lol:
I pisze się "wziąłeś".

Jestem wręcz pewien, że w Chelsea wyląduje ktoś z dwójki: Capello/Lippi. Z racji tego, że Abramovich pożąda bardziej Pucharu Europy, niż ligi to większe szansę ma moim zdaniem Marcelo.
A Mourinho? po Euro 2008 poprowadzi Portugalię. Albo kolejna roszada w Realu.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 23:03

Gdy usłyszałem pierwszy raz tą informacje, zamurowało mnie. Dosłownie. Jasne że kiedyś musiał nastąpić ten moment w którym największa gwiazda Chelsea rozstanie się z gigantem z Londynu, tylko myślałem że odbędzie się to w charakterze skandalu, jakiejś wielkiej afery, z obwiniającymi się nawzajem Mourinho i Abramowiczem . A tymczasem "The Special One" odchodzi z Chelsea tak jakby po cichu, bez niepotrzebnego "złego" rozgłosu.
Następcy zostawia świetnie poukładany zespół, ze znakomitym trzonem drużyny(Cech, Terry, Lampard, Drogba).
Ostatnie niepowodzenia są, wg. mnie, dziełem przypadku, albo po prostu, wypaleniem się szkoleniowca w klubie. Mourinho widocznie zobaczył że nic nowego z zespołu nie wyciągnie, więc postanowił odejść. To był chyba dobry moment bo nadal jego nazwisko nie jest w jakiś straszny sposób "zbłocone". Pewnie 95% właścicieli klubów piłkarskich chciałoby mieć go u siebie...
Mourinho zrobił świetną robotę w Chelsea i za to należą mu się ogromne brawa. Życzę mu dalszych sukcesów w tej trudnej branży jaką jest posada trenera, byleby tylko nie w którymś z klubów Włoskich :P

PS Zostawcie w spokoju temat "Następca Ranieriego" :stop: Jeszcze się dobrze trenerio nie orientuje w Turynie, a Wy już załatwiacie mu następcę :P :)

Obrazek
oen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 00:20

Po co nam Mourinho???
Obecny trener radzi sobie świetnie. Ze spekulacjami na temat trenera poczekajmy gdy nadejdzie czas na takie zmiany!

FORZA JUVE
Gladiator87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 22:41

Po co nam Mourinho?
Mamy dobrego Trenera co pokazują wyniki.
Mourinho żeby te jego transfery wkurzały mnie i nie tylko mnie...
kupi Ballllacka...30 lat ..20mil....:)albo Shevcenkeeee 30lat 30mil....
po co taki słaby trener w Juve no po cholere nie.ale jakby zarządowi odbiło i chciało wymienic trenera to na 1 miejscu u mnie byliby

1.Marcelo LIPPI :ok: :ok: :ok: :happy:
2.Arsen Wenger :ok: :ok: :ok: :dance:
5.Guss Hiddink :ok: :ok: :happy:
4.Juande Ramos :ok: :happy: :happy: :bravo:
5.Ronald Koeman :ok: :dance: :happy: :happy:
...................................

...::::::::::::WISŁA * KRAKÓW:::::::::::::::...
*J A N P A W E Ł 2*
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 22:49

A ja mysle ze mozna by jednak postawic na Mourinho to trener dla Juve dla odradzajacego sie Juve, zimny, kontrowersyjny, ja go lubie za charakter i podejscie do pilki on sie przydalby Juve z calym szacunkiem dla Ranieriego to dobry trener ale tylko dobry nie bardzo dobry:) pamietajcie jednak ze z Porto zrobil wielka druzyna za niewielkie pieniadze.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 00:09

Gladiator87 pisze:Po co nam Mourinho?
po co taki słaby trener w Juve no po cholere nie.ale jakby zarządowi odbiło i chciało wymienic trenera to na 1 miejscu u mnie byliby

Czy Ty przypadkiem nie jesteś zbanowanym userem "CannaDaroo"? Wszędzie wstawiasz identyczną ilość głupich emotikon, w podobny sposób przekręcasz nazwiska piłkarzy, a w niektórych postach identycznie jak on zamiast spacji między nazwiskami piłkarzy stawiasz kropki. Poza tym tak samo jesteś z Krakowa, tak samo kibicujesz Wiśle i tak samo podpisujesz imieniem Jana Pawła II (i to tak samo "2" a nie "II") u dołu swoje marne merytorycznie posty. Przeglądnąłem posty Twoje i CannaDaroo i analogia, powiedzmy sobie, rzuca się w oczy:>

Tak, jesteś zbanowanym userem CannaDaroo:>

A jeszcze w kwestii Mourinho - bardzo prawdopodobnym wydaje się przejęcie przez niego Interu. W tym sezonie od początku spisują się słabo (nawet jeśli wygrywają) i Mancini raczej nie obroni swojej pozycji tak jak w ostatnim sezonie zdobywając mistrzostwo - bo zanim to zrobi może już nie pracować. Poza tym Moratti na pewno sprosta wymaganiom finansowym Portugalczyka - bądź co bądź zarząd Juve nie jest tak rozrzutny i pensja Ranieriego jest wielokrotnie niższa od zarobków Mourinho.

Swoją drogą, zastanawiam się, jak dziwacznie skonstruowana była umowa Mourinho w Chelsea, że dostał olbrzymią odprawę w wysokości pensji do końca kontraktu samemu go zrywając:) Ciekawe, czy mógł to zrobić tuż po jej podpisaniu, otrzymać pensje za wszystkie sezony i zacząć trenować inny klub.

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 09:42

ja osobiscie chcialbym zeby zastapil ranieriego. Ale wydaje mi sie, ze to nie jest realne bo na moje oko to on bedzie trenerem Portugalii.

Tharp

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 10:30

RavaneVialli pisze:
Gladiator87 pisze:Po co nam Mourinho?

Czy Ty przypadkiem nie jesteś zbanowanym userem "CannaDaroo"? Wszędzie wstawiasz identyczną ilość głupich emotikon, w podobny sposób przekręcasz nazwiska piłkarzy, a w niektórych postach identycznie jak on zamiast spacji między nazwiskami piłkarzy stawiasz kropki. Poza tym tak samo jesteś z Krakowa, tak samo kibicujesz Wiśle i tak samo podpisujesz imieniem Jana Pawła II (i to tak samo "2" a nie "II") u dołu swoje marne merytorycznie posty. Przeglądnąłem posty Twoje i CannaDaroo i analogia, powiedzmy sobie, rzuca się w oczy:>

Tak, jesteś zbanowanym userem CannaDaroo:>
Myslalem, ze tylko ja to zauwazylem... swoja droga - ten koles kojarzy mi sie jeszcze z innym smerfem - "fifarulez"
RavaneVialli pisze: A jeszcze w kwestii Mourinho - bardzo prawdopodobnym wydaje się przejęcie przez niego Interu. W tym sezonie od początku spisują się słabo (nawet jeśli wygrywają) i Mancini raczej nie obroni swojej pozycji tak jak w ostatnim sezonie zdobywając mistrzostwo - bo zanim to zrobi może już nie pracować. Poza tym Moratti na pewno sprosta wymaganiom finansowym Portugalczyka - bądź co bądź zarząd Juve nie jest tak rozrzutny i pensja Ranieriego jest wielokrotnie niższa od zarobków Mourinho.
Wydaje mi sie, ze Mourinho instynktownie bedzie sie trzymal z daleka od gó.. od byle czego, i nawet jak mu zaproponuja dobrze platna prace w interze, to nie przejdzie ;]
RavaneVialli pisze: Swoją drogą, zastanawiam się, jak dziwacznie skonstruowana była umowa Mourinho w Chelsea, że dostał olbrzymią odprawę w wysokości pensji do końca kontraktu samemu go zrywając:) Ciekawe, czy mógł to zrobić tuż po jej podpisaniu, otrzymać pensje za wszystkie sezony i zacząć trenować inny klub.
Faktycznie, dziwne.
Tak swoja droga - ostatnio niechcacy znalazlem ciekawy komediowy filmik o odejsciu Mourinho.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 12:58

Sprawa jest pewnie prosta: nie zerwał jej tylko został wyrzucony ;)

Dirty mind
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 13:04

Teraz tak pomyślałem skoro Juventus ma problemy z Obroną a obrońcy Chelsea nie chce grac to moze w zimie jakiś 2 by dołączyło do nas !

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 13:50

Tharpenio pisze:Myslalem, ze tylko ja to zauwazylem... swoja droga - ten koles kojarzy mi sie jeszcze z innym smerfem - "fifarulez"
Nie, fifarulez wyraźnie ma inny styl wypowiedzi, także to nie on, ale ten pokemon na pewno zresetuje neostradę i założy kolejne konto. Musimy być czujni;) Szczególnie w tematach o Wiśle i Cannavaro.
Sprawa jest pewnie prosta: nie zerwał jej tylko został wyrzucony Wink
To faktycznie jedyne rozsądne rozwiązanie. Widać Abramowicz po kilku słabych meczach stracił już cierpliwość, ale pozwolił Mourinho zachować twarz i umówili się, że nie zostanie wyrzucony ale poda się do dymisji i dostanie odprawę. Możliwe, że podobnie było u nas z Deschampsem.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 17:08

1. jose odszedl za porozumieniem stron
2. Gladiator87 - jose nie kupil ballacka bo on byl za darmo a shevy nie chcial wiec pisanie ze kupi bezuzytecznych zawodnikow za kupe kasy jest smieszne (ale juz o andrade mozna tak powiedziec znajac jego historie kontuzji)
3. romek ponoc juz gadal z hiddinkiem, capello odpada na 100% bo w europie to on nie ugral nic od ponad dekady
4. taki koles jak mourinho jest nam niezbedny, wierzcie mi, on wzialby na siebie media i zdjal presje z tych naszych letnich zakupow co to jak widac nie do konca potrafia wziasc na siebie odpowiedzialnosc... wyniki moze nie sa tragiczne ale to nie znaczy ze gramy dobrze, bo nie gramy :/ wymiana jose na ranieriego ucieszylaby mnie bardziej niz jakikolwiek z transferow w ostatnich 2 sezonach

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Toneker

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 18:15

Nie chce mi się szukać i cytować, więc odniosę się do tych rzeczy do których mi wygodnie.

Za pseudospecjalistów uważam tych którzy nie potrafią docenić kunsztu trenerskiego, którzy skreślają Mourinho za jego charakter czy styl jaki prezentuje, nie widząc całej sytuacji jaka była w Chelsea i widocznie zapominając o sukcesach i grze Porto. O wypominaniu atmosfery w zespole nie wspomnę.
Odnośnie Lippiego, nie przeczę, to bardzo dobry trener, też świetnie dogadujący się z graczami, ale mimo tego że kibicuję Juve już grubo ponad 1- lat, nigdy nie byłem jego dużym fanem i uważam że On nie wróci do Juve z tego prostego powodu, że już nie ma motywacji, osiągnął tu co się dało i pewnie nie ma ochoty budować od początku. Wolę Mourinho i niech krytykujący raczą zauważyć, że podkreślałem że to moje zdanie.
Styl Mourinho mi pasuje do Juve. Tylko dać mu wolną rękę, On potrafi wyłuskiwać piłkarzy jakich potrzebuje. Ktoś tam wypomina mu dziadków Ballacka i Sheve. Ludzie, zrozumcie, to wina Romka, On nie miał za wiele do powiedzenia. Zresztą, u nas było podobnie z Didierem, czy to że zarząd mu dobierał graczy, nie wnikając w jego sugestie, nie było jednym z powodów dla których nas opuścił? A na trenera, managera, który buduje zespól od podstaw i jego wizja wykracza poza taktykę na boisko, Jose się moim zdaniem idealnie nadaje. A tego nam właśnie teraz trzeba. Myślę że mamy dobrych piłkarzy do jego wizji gry 4-5-1 przechodzącego w 4-3-3, kilka zmian i Juve mogłoby stać się maszyną do wygrywania z dobra atmosferą w zespole i przyjemnym, jak na Włochy, stylem gry.
Ranieriego broniłem od początku, wszyscy psioczyli że w Valencii mu nie wyszło, to opisałem jego sukcesy i namawiałem żeby mu dać szansę. Wciąż za tym jestem, niech coś pokaże, na razie jest niespecjalnie (chociaż to też wina kontuzji), ale szczęśliwie. Zobaczymy jak będzie dalej. Jose rozważam czysto hipotetycznie, bo denerwuje mnie jak się umniejsza jego status czepiając się byle subiektywnych zdarzeń.

Barton

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 20:32

RavaneVialli pisze:
Sprawa jest pewnie prosta: nie zerwał jej tylko został wyrzucony Wink
To faktycznie jedyne rozsądne rozwiązanie. Widać Abramowicz po kilku słabych meczach stracił już cierpliwość, ale pozwolił Mourinho zachować twarz i umówili się, że nie zostanie wyrzucony ale poda się do dymisji i dostanie odprawę. Możliwe, że podobnie było u nas z Deschampsem.
To prawda że Mourinho został zwolniony bo sam mówił że nie odejdzie z własnej woli i wypełni swój kontrakt do końca czyli jeszcze jakieś dwa lata, nie pamiętam. A Romek już od dłuższego czasu nie lubił Jose i tylko czekał na jego potknięcie aby mieć pretekst do rozwiązania kontraktu. Bez powodu nie mógł go zwolnić głównie ze względu na kibiców, chociaż teraz i tak ma z nimi na pieńku. Kolejną sprawą jest Grant który objął stanowisko trenera Chelsea a który jest serdecznym przyjacielem Abramowicza. Od początku Grant miał za zadanie wytykać błędy Jose i donosić o wszystkim Romkowi. Według mnie ostatnie słabe występy Chelsea były tylko oficjalną przyczyną zwolnienia Mourinho, ale głównym powodem była niechęć Abramowicza do Jose...

ODPOWIEDZ