Mourinho odszedł z Chelsea... Mourinho w Juventusie? ;-)

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy chciałbyś żeby Mourinho zastąpił Ranierego?

Nie, wolę by został Ranieri
127
58%
Tak, chciałbym żeby Mourinho przyszedł do Juve już teraz
59
27%
Tak, chciałbym żeby Mourinho przyszedł do Juve, ale dopiero zimą
34
15%

Liczba głosów: 220
rado

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 09:00

Narażam się pewnie teraz na ataki ze strony innych kibiców, ale co mi tam, zacznę taką dyskusję... :-)

Osobiście nie znoszę aroganckiego i przesadnie pewnego siebie Mourinho, ale nikt nie może powiedzieć, że jest kiepskim trenerem (co niektórzy - w tym ja - mówią o naszym obecnym - Claudio Ranierim).

Mam w związku z tym do Was pytanko - Czy chciałbyś/chciałabyś by już teraz albo w zimowym oknie transferowym Jose Mourinho zastąpił Claudio Ranierego na stanowisku trenera/managera Juventusu?

Ja osobiście chciałbym, żeby do takiej zmiany doszło, nawet teraz, a jeśli nie teraz to najpóźniej zimą. W sumie latem zrobiliśmy już jedną niczym nie uzasadnioną i wariacką zmianę trenera, można by to powtórzyć...

PS - głównym kandydatem do zastąpienia Mourinho jest Didier Deschamps.

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 09:47

No co ty Mourinho. Kurde do dziś jak o nim myślę pojawia mi sie jego obraz jak wygrał LM z Porto, a on odszedł, zdjął medal i poszedł do szatni. Zamiast w tę jedną chwile zapomnieć się w radości triumfu. Szkoda gadać. Nie chce go w Juve, to jest klub w którym góruje przeświadczenie o wyższości idei nad kasą. Tu jest ważne Juve i atmosfera. Mourinho to zupełnie nie pasuje. :evil: :evil:

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
Proxy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 10:01

rado, strzez sie moderatora!

ostatnio trener Jantara Sopot odszedł z drużyny i myśle sobie czy by nie założyć tematu "czy xyz zostanie trenerem juve?"

a na serio, dlaczego miałby przyjść do juve? jeden powód. na świecie jest tysiące drużyn a on miałby wybrać klub-beniaminka serie A? poza tym po co? mam już dość oglądania antyfootball'u w wykonaniu drużyny prowadzonej Capello

Barton

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 10:16

Mourinho w Juve :rotfl: Nie lubię go i to bardzo :/ Nie chcę nawet myśleć że może on być trenerem Juventusu. Ale z drugiej strony życzę mu aby znalazł w niedługim czasie pracodawcę bo jest on naprawdę specyficznym osobnikiem. Dla niego mecz zaczynał się na długi czas przed pierwszym gwizdkiem... te jego zagrywki słowne i niewyparzony jęzor :twisted: SpecialOne daje piłce nożnej trochę kabaretowego smaczku :lol:

rado

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 10:49

Proxy - nie mówię zaraz, że miałby przejść, nic o tym nie świadczy ani nic tego nie zapowiada... pytam tylko o Wasze zdanie, którego jestem ciekawy.

Maggie Del Piero - nie zapominaj, że Juve to przede wszystkim klasa i ZWYCIĘZTWA... Czy to kiedy trener zdejmuje medal i jak się cieszy jest naprawdę ważne? Wydaje mi się, że ważniejsze są zwycięztwa, profesjonalizm i "duch drużyny"...

Wiadomo, że ten trener nie jest lubiany, też za nim nie przepadam, ale waże moim zdaniem jest to co będzie najlepsze dla Juventusu - i tu nie mam wątpliwości, że najlepszy będzie trener gwarantujący zwycięztwa. Wydaje mi się, że ktoś taki jak Mourinho może to zagwarantować. To jest chyba taki trochę typ jak Capello - niewielu go lubi, ale gdzie nie pójdzie to wygrywa. Taki człowiek mógłby zbudować solidne podstawy wielkiego Juventusu.

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 11:27

Nie, ponieważ niezbyt odpowiada mi styl gry drużyn Mourinho, poza tym zażądałby pensji większej niż najlepsi nasi zawodnicy, co oznacza możliwość utrzymania przez klub jednej gwiazdy mniej. Z drugiej strony taki trener to większa gwarancja zwycięstw, jednak głupotą byłoby rezygnować już teraz z Ranieriego, chociaż póki co podobnie jak Deschamps nie wypracował żadnego stylu gry Juve.

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 12:03

rado pisze: Maggie Del Piero - nie zapominaj, że Juve to przede wszystkim klasa i ZWYCIĘZTWA... Czy to kiedy trener zdejmuje medal i jak się cieszy jest naprawdę ważne? Wydaje mi się, że ważniejsze są zwycięztwa, profesjonalizm i "duch drużyny"...
.
Kurka ale powiedz mi czy to właśnie nie jest duch drużyny. Jest waśne to żę kiedy jest źle, on jest mocny, kiedy trzeba przyciśnie ale kiedy sie cieszymy to wszyscy zawodnicy też chcą widzieć, że ktoś kto z nimi pracuje cieszy się z nimi z sukcesu. Ja nie gadam, że to jest najważniejsze. Ale sama postać trenera nie jest zbyt pozytywna a z Chelsea też LM nie zdobył więc co ??? może już się skończyła jego trenerska kariera...??
Juve zawsze mi sie kojarzyło z atmosferą przyjaźni...wydaje mi się że ten trener może wejść w wiele konfliktów z drużyną, a to nie wróży nic dobrego.

PS. ZWYCIĘSTWA;) (to taka drobna dygresja;),nie spowodowana słowem krytyki;))

Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 13:26

Ja wątpię , by Mourinho chciałby prowadzić Juventus . A nawet jeśli to nie jestem przekonany . Z jednej strony tak , bo to chyba najlepszy trener świata , z drugiej mimo słabej gry mam wrażenie że Ranieri chce wprowadzić ofensywny styl gry naszego klubu co mnie bardzo odpowiada i wierzę , że mu się uda . A Jose preferuje podobny styl do Cappelo , a pamiętamy że wtedy lekko mówiąc mimo sukcesów nie byliśmy zadowoleni . No ale po sezonie posuchy ( z taką grą to pewnie i 2 , choć mam nadzieje że nie ) Jose by się przydał by przywrócić dawny blask Juventusowi .

Tak czy siak jednak wątpię , by Jose trenował Juventus . Jak dla mnie to pójdzie on albo do Interu lub po Euro zastąpi Scolariego na stanowisku trenera Portugalii , ew. McLarena w Anglii .

A buki tak to widzą :

Portuguese National Team 2.50
Inter 5.00
Tottenham 9.00
Barcelona 15.00
Sevilla 15.00
Real Madryt 15.00
Atlético Madrid 18.00
Juventus 20.00
English National Team 20.00

A jednym z faworytów do fotela na Stamford Bridge jest Didier Deschamps . Na tej liście są też inni byli nasi jak Fabio Cappelo , Gianluca Vialli oraz Marcelo Lippi . Byłoby fajnie jakby trenerem Chelsea został Didier . Należy mu się praca w wielkim klubie . Ale ja coś mam przeczucie że trenerem zostanie asystent Jose lub Gianfranco Zola ...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 13:37

Maggie Del Piero pisze: Nie chce go w Juve, to jest klub w którym góruje przeświadczenie o wyższości idei nad kasą.
A co to, Mourinho szastał pieniędzmi na prawo i lewo ?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
charmander

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 14:29

No to teraz powinno się jak najszybciej zakontraktować Lamparda. Jasne jest chyba, że nie przedłuży on kontraktu więc trzeba to szybko rozegrać.

rado

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2007, 14:43

Maggie Del Piero - dla mnie ważniejsze jest to, że drużyny Mourinho pokazywały ducha drużyny na boisku, podczas meczu, tam nigdy nikt nie odstawiał nogi i każdy dałby się pociąć za kolegę z druzyny, charowali jak przysłowiowe woły przez 90 minut. To jak oni tam się cieszą po meczu, czy chodzą razem na kawę to ma chyba drugorzędne znaczenie... chociaż zawsze fajnie popatrzeć na ładnie się cieszących zawodników :-)

Nasz Juventus nigdy nie był drużyną słynącą z "pięknej" gry poszczególnych piłkarzy (choć były wyjątki), ale zawsze z świetnej drużyny i wydaje mi się, że Mourinho (w przeciwieństwie do Ranierego) potrafi coś takiego zapewnić, potrafili to zrobić wcześniej Lippi, Capello, Trapattoni. Dlatego mimo jego wkurzających wad raczej bym się ucieszył z takiego trenera (chociaż na 99% nim nie będzie). I oby nie poszedł do Interu, bo wtedy Inter będzie jeszcze dużo mocniejszy...

PS - moja ortografia była, jest i będzie żałosna, pogodziłem się z tym (mimo najniższego "tytułu naukowego") ;-)))

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 08:09

Moim zdaniem wizerunek Mourinho idealnie odzwierciedla wizerunek Juventusu przed degradacja. Byl to Juventus ktory czul swoja wyzszosc nad innymi, byl to Juventus ktorego zawodnicy wychodzac na boisko w kazdym meczu czuli sie jak faworyci. Mourinho idealnie uzupelnialby sie z Moggim :whistle: Juventus Ranieriego to Juventus, ktory nikomu nie chce zaszkodzic, nawet nie probuje przestraszyc rywala. Jest jakis taki nijaki :roll:

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 09:20

Może jest dużo racji w tym co mówisz ale moje zdanie jest jednoznaczne. NIE. Zimny pot mnie obleciał, jak na jakimś portalu doczytałam, że starają się o Lippiego...dla mnie Lippi w Chelsea to jak Mourinho w Juve. Mam nadzieję, że to tylko plota i nie chce siać zamętu.
Twojego poglądu nie podważam pewnie gro osób sie zgadza ale jak mówię ja mam nadzieję, że te nasze spekulacje, nigdy nie znajdą odzwierciedlenia w rzeczywistości
rado pisze: PS - moja ortografia była, jest i będzie żałosna, pogodziłem się z tym (mimo najniższego "tytułu naukowego") ;-)))

To zainstaluj se Mozilla Firrefox jako przeglądarkę :) zaraz sprawdza błędy jak word. Ja też mam gigantyczne problemy z ort. pozdrawiam :prochno:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 10:36

Zdecydowanie nie. Niedawno już mieliśmy trenera, który znany jest z tego, że zawsze potrafi "zrobic wynik" i wątpię, żeby ktoś chciał jego powrotu. Podobnym typem trenera jest właśnie Jose. Drużyny które dotąd prowadził zawsze były zabójczo skuteczne, lecz na boisku zdecydowanie brakowało im polotu. A już do szału doprowadzały mnie prowokacyjne wypowiedzi Portugalczyka pod adresem szkoleniowców przeciwnych drużyn. Osobiście wolę, żeby Juve wciąż prowadził Rnieri (na szczęście tak będzie; Portugalczyk nie zawita do nas). Jeśli ktoś miałby zastąpić obecnego trenera bianconerich, to może być to tylko jeden człowiek... Wszyscy wiedzą kto (naturalnie - nie Jose).

P.S. Jego dymisja to jednak spory szok.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 12:35

Pomysł jak dla mnie jest na razie bez sensu. Ranieri poprowadził drużynę dopiero w trzech meczach ligowych i jednym w Pucharze Włoch, a już pojawiają się propozycje zastąpienia go innym trenerem tylko dlatego, że ten zrezygnował, bądź został usunięty z pełnionej wcześniej funkcji. Wg mnie powinniśmy zaczekać do 10-12 kolejki, by móc faktycznie ocenić pracę Claudio. Na dzień dzisiejszy nie mam zamiaru żegnać Ranieriego, nawet jeśli jego następcą miałby zostać Mourinho.

ODPOWIEDZ