Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?
- Michael900
- Juventino
Wiem, że może jest jeszcze za wcześnie na ocenianie, a może ktoś spróbuje?
Ja powiem, że na początku nie chciałem, żeby trenował On nasze Juve. Brałem po uwagę głównie to co co dokonał (a raczej nie dokonał) w Valencji i Chelsea. Z dnia na dzień się do niego przekonuje ;]
Ja powiem, że na początku nie chciałem, żeby trenował On nasze Juve. Brałem po uwagę głównie to co co dokonał (a raczej nie dokonał) w Valencji i Chelsea. Z dnia na dzień się do niego przekonuje ;]
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Tak jak napisałeś jest jeszcze za wcześnie, wiele za wcześnie na ocenianie pracy trenera. Ja zaś powiem, że oczywiście pragnąłem by trenerem został Lippi, ale jeśli nie on, to Vialli lub Ranieri. Trenerem został ten drugi i wierzyłem, że to dobry wybór, ponieważ jest to bardzo dobry i doświadczony trener.
- darek
- Juventino
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Jak na razie bez zarzutu, chociaż tak jak wszyscy uważam, że za wcześnie na jakieś konkrety. Ja także miałem pewne zastrzeżenia do kandydatury Ranieriego, bo w sumie nigdy niczego wielkiego nie zdobył, ale tak sobie pomyślałem, że może właśnie teraz nadszedł czas, aby to zmienić. Wierzę w Claudio, wierzę, że będzie drugim Lippim.
- Dominik10
- Juventino
Wedlug mnie na razie jest za wczesnie aby wypowiadac sie czy jestem zadowolony czy nie przeciez z waznych meczy rozegralismy 3. Fakt wszystkie je wygralimy ale kazdemu klubowi przychodzi porazka i jakis slabszy okres w swojej grze. Ale jak juz mam oceniac jego prace to jestem z niej narazie zadowolony.[/b]
- filippo
- Juventino
Człowieku zastanów się nad sobą, Po czym chcesz go oceniać? Po sparingach i dwóch meczach ligowych ze słabeuszami? Nie można go napewno krytykować bo zdobył 6 pkt w 2 meczach także oceniam go 10/10
forumowy ujadacz
- Tharp
Z chęcią bym Claudio ocenił, ale nawet nie ma na podstawie czego. 3 mecze + pare towarzyskich? Paaanie, co pan!
Ale już nie mogę się doczekać, aż będą marudzić w stylu "... a Marcello Lippi..." i "... ja to od razu wiedziałem..."
EDIT:
m-a-t-t-e-o, ale zes sie rozpisal...
Ale już nie mogę się doczekać, aż będą marudzić w stylu "... a Marcello Lippi..." i "... ja to od razu wiedziałem..."
EDIT:
m-a-t-t-e-o, ale zes sie rozpisal...
Ostatnio zmieniony 10 września 2007, 21:07 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
:roll:Michael900 pisze:Wiem, że może jest jeszcze za wcześnie na ocenianie
Edit:
Tharpenio, staram się...

Ostatnio zmieniony 11 września 2007, 00:12 przez m-a-t-t-e-o, łącznie zmieniany 1 raz.
- Juve4ever10
- Juventino
Owszem za wcześnie....po za tym Juventus dopiero się odradza więc nie można od Ranieriego oczekiwać cudów...jeżeli zakwalifikujemy się do LM to famfary dla Niego....
- Michael900
- Juventino
Za wcześnie, ale spotkałem już osoby, którym nie podoba się praca Ranieriego... Po za tym Ten temat mam nadzieję, że przetrwa trochę dłużej i może opinie niektórych się zmienią.
PS.Wypowiedzi naszego trenera, ulubieni piłkarze też przecież kszatałtują opinie...
PS.Wypowiedzi naszego trenera, ulubieni piłkarze też przecież kszatałtują opinie...
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Eric6666
- Juventino
Moim zdaniem to co o nim mogę powiedzieć
OBrona całkiem się spisuje chociaż za dużo krytycznych faulów bo karnych juve miało:/
- Wprowadził do juve grę z 1 piłkii i po ziemi
OBrona całkiem się spisuje chociaż za dużo krytycznych faulów bo karnych juve miało:/
- scofield_38
- Juventino
sądząc po serie a to ranieri wykonuje dobrą robote ale po tych sierpniowych sparingach bardzo się bałem jak sobie poradzi.ale już jest git!!! 

- The_Stig
- Juventino
Dotychczas bardzo dobrze. Za rok, może jeszcze w tym możemy celować w Scudetto? Gdyby nie przegrana z Udinese ( za przegraną z Napoli nie możemy go winić ) to moglibyśmy jego dotychczasową prace uważać za bardzo dobrą 

Respect w Monachium, respect w Madrycie
Musze wam coś powiedzieć moi mili skrycie,
podziw w Amsterdamie, poważanie w Mediolanie
a w czerwcu znów Scudetto biało- czarne się stanie!
Wole dymać rysia z klanu niż być kibicem Milanu!
Musze wam coś powiedzieć moi mili skrycie,
podziw w Amsterdamie, poważanie w Mediolanie
a w czerwcu znów Scudetto biało- czarne się stanie!
Wole dymać rysia z klanu niż być kibicem Milanu!
- Monte Cristo
- Juventino
Na papierze bardzo dobrze - wkoncu beniaminek Serie A remisuje z Roma, Fiorentina, wygrywa 5 spotkan przegrywa jedno i nieprawiedliwie przegrywa jeszcze jedno.
Ale to tylko na papierze - moim zdaniem tak samo jak Deschamps troche nie za bardzo mu idzie ze zmianami. Jesli w drugiej polowie nadal sie gra identycznie i widzi ze cos zle dziala powinno sie wprowadzic zmiane.
Troche trudno sie tu ze mna zgodzic, bo w wiekszosci meczach gole zaczelismy strzelac w poczatku drugiej polowy. Ale np w meczu z Udinese. Od razu wprowadzic Palladino i grac trojzabem zeby odrobic straty. Tak samo w meczu z Torino, do 60 minuty nic nie wychodzi, czemu nie ma jakies konkretnej zmiany?
Nawet w meczu z Napoli:
Przegrywamy 3-1, mamy 20 minut do konca. Przegrywamy - tracimy glupio punkty (wiem ze to nie nasza wina tylko sedziego, ale taka samo sytuacja mogla by byc w zupelnie normalnym meczu), wiec co mamy do stracenia? Od razu powinien wprowadzic Tiago jak widzial ze Almironowi nie wychodzilo i zmienic na bardziej ofensywne ustawienie.
Ale to tylko moja male 5 groszy ktore sie wogole w tym wszystkim nie licza i nie mowie ze sa boskie, to jest tylko moje zdanie.
A tak ogole to uwazam ze Ranieri to byl bardzo dobry wybor (choc Lippi by byl lepszy...).
Ale to tylko na papierze - moim zdaniem tak samo jak Deschamps troche nie za bardzo mu idzie ze zmianami. Jesli w drugiej polowie nadal sie gra identycznie i widzi ze cos zle dziala powinno sie wprowadzic zmiane.
Troche trudno sie tu ze mna zgodzic, bo w wiekszosci meczach gole zaczelismy strzelac w poczatku drugiej polowy. Ale np w meczu z Udinese. Od razu wprowadzic Palladino i grac trojzabem zeby odrobic straty. Tak samo w meczu z Torino, do 60 minuty nic nie wychodzi, czemu nie ma jakies konkretnej zmiany?
Nawet w meczu z Napoli:
Przegrywamy 3-1, mamy 20 minut do konca. Przegrywamy - tracimy glupio punkty (wiem ze to nie nasza wina tylko sedziego, ale taka samo sytuacja mogla by byc w zupelnie normalnym meczu), wiec co mamy do stracenia? Od razu powinien wprowadzic Tiago jak widzial ze Almironowi nie wychodzilo i zmienic na bardziej ofensywne ustawienie.
Ale to tylko moja male 5 groszy ktore sie wogole w tym wszystkim nie licza i nie mowie ze sa boskie, to jest tylko moje zdanie.
A tak ogole to uwazam ze Ranieri to byl bardzo dobry wybor (choc Lippi by byl lepszy...).