Quiz-zdjęcia 1 (Juventus)

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 14:13

1. Legro
2. kurde.... Montero? :lol:
3. Brazzo
4. Giovinco
5. Criscito

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 14:36

No więc, kto to?
Obrazek

Obydwaj po odejściu z Juve (sprzedaży/wypożyczeniu) występwoali w tej samej lidze, jakiej? W którym roku się w niej pojawili?

Dragon jak zwykle niezawodny, za łatwe to było na Ciebie. ;) Twoja kolej.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2007, 15:58 przez Szymek, łącznie zmieniany 2 razy.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 14:39

Dragon pisze: Ok, mam... 5... cios poniżej pasa, odrazu wiedzialem, że to nie strój Juve, bo na getrze są czerwone wstawki. Pozatym biale stroje mieliśmy ostatnio w sezonie 2002/03 a wtedy nie graliśmy z Arezzo. Niemniej jednaj na fotce jest Criscito w stroju ...Genuii.
Ja od razu zauważyłem, że nie jest to strój Juventusu. Moim zdaniem było to przegięcie, bo równie dobrze można zadać pytanie o jakiegokolwiek piłkarza Juventusu (byłego lub obecnego), a żeby utrudnić dać go w obcym trykocie. Bez sensu jednym słowem. I zabawa przeradza się nie w odgadywanie, ale strzelanie - bardzo często na oślep.

Co do Miccolego - tutaj trafiłeś w sedno. Wyjaśnienie zagadki jest rewelacyjne. I właśnie na tym ten quiz powinien polegać.

I jeszcze jedno. Proszę. Skończcie z podawaniem pytań w stylu: kogo twarz zasłoniłem na fotce? Dajcie do tego pytanie, coś co pogłębi jeszcze bardziej wiedzę o Juve.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 16:14

Martin pisze: Ja od razu zauważyłem, że nie jest to strój Juventusu. Moim zdaniem było to przegięcie, bo równie dobrze można zadać pytanie o jakiegokolwiek piłkarza Juventusu (byłego lub obecnego), a żeby utrudnić dać go w obcym trykocie. Bez sensu jednym słowem. I zabawa przeradza się nie w odgadywanie, ale strzelanie - bardzo często na oślep.
Popieram w zupełności.
Szymek pisze:No więc, kto to?
Obrazek

Obydwaj po odejściu z Juve (sprzedaży/wypożyczeniu) występwoali w tej samej lidze, jakiej? W którym roku się w niej pojawili?
No więc tak, od lewej Iuliano, od prawej Tacchinardi. Trafili do Ligi Hiszpańskiej. Mark w roku 2004 do Mallorki zaś Tacchi w 2005 do Villarreal.
Dziękuję za uwagę.
Szymek pisze: Dragon jak zwykle niezawodny, za łatwe to było na Ciebie. ;) Twoja kolej.
Jaki komplement :stop: :P Lubię to zdjęcie :)

Ok, chyba zacząłem zabawę w stylu ,,czyje to...'' ,która przerodziła się w zgadywankę. Tak więc trzeba zmienić styl, ode mnie teraz taka oto zagadka. Łatwa :P

Proszę podać nazwę placu oraz pominka na zdjeciu, no i jaki związek owe miejsce ma z Juventusem
Psipaf pisze:To chyba Piazza Castello, a pomnik Monumento Equestre.
Serce miasta Turyn, a takze miejsce swietowania licznych tytułów mistrzowskich.
Źle.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2007, 18:56 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 16:57

To chyba Piazza Castello, a pomnik Monumento Equestre.
Serce miasta Turyn, a takze miejsce swietowania licznych tytułów mistrzowskich.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 19:51

Piazza San Carlo :)
Reszta odpowiedzi poprzednika dobrze :)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 20:43

Martin pisze:Piazza San Carlo :)
Hmmm... a ja mam informację, że owy pomnik przedstawia księcia Sabaudii Emanuela Filberta :think: To ciekawe.

Tu min. potwierdzenie http://www.pkol.pl/19604_19750.html 3 akapit. Być może są używane 2 nazwy, sam nie wiem, ale jak coś to zadawaj.

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2007, 20:54

Dragon pisze:
Martin pisze:Piazza San Carlo :)
Hmmm... a ja mam informację, że owy pomnik przedstawia księcia Sabaudii Emanuela Filberta :think: To ciekawe.

Tu min. potwierdzenie http://www.pkol.pl/19604_19750.html 3 akapit. Być może są używane 2 nazwy, sam nie wiem, ale jak coś to zadawaj.
Ja mówiłem tylko Piazza San Carlo a "reszta" dotyczyła odpowiedzi na Twoje pytanie. Nic nie mówiłem o nazwisku kolesia na pomniku :P (a powinienem bo nie zauważyłem, że wymagałeś także nazwy. sorka)

A jeśli chodzi o dokładność to na pomniku jest faktycznie uchwycony książę Emanuele Filberto, a "Monumento Equestre" to nie jest nazwisko tylko oznacza po włosku w wolnym tłumaczeniu "pomnik przedstawiający postać na koniu" :dance:

Pytanie oddaję w dobre ręce

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2007, 13:35

Martin pisze: Ja mówiłem tylko Piazza San Carlo a "reszta" dotyczyła odpowiedzi na Twoje pytanie. Nic nie mówiłem o nazwisku kolesia na pomniku :P (a powinienem bo nie zauważyłem, że wymagałeś także nazwy. sorka)

A jeśli chodzi o dokładność to na pomniku jest faktycznie uchwycony książę Emanuele Filberto, a "Monumento Equestre" to nie jest nazwisko tylko oznacza po włosku w wolnym tłumaczeniu "pomnik przedstawiający postać na koniu" :dance:
Już się bałem, że mam złe informacje :wink:
Martin pisze:Pytanie oddaję w dobre ręce
Ok, to jako, że do końca moja zagadka nie zostala rozwiązana, to pozwolę sobie zadać kolejne pytanie.
Nazwisko zawodnika na zdjeciu (nie jest to gracz Primavery)
naros pisze:Spagnoli, strzelił nawet jedną bramkę z rzutu karnego w meczu towarzyskim z Ac Pavią w sezonie 05/06 wygraliśmy 1:5.
Dokladnie, był to zawodnik, ktory wystąpił w naszej drużynie gościnnie, ponieważ wygrał jakiś tam turniej wybierający najlepszego piłkarza spośród fanów bodaj :P tak samo bylo z romą i milanem. Grał w meczach towarzyskich.
Psipaf pisze:Bardzo podobny do Belardiego, jednak troche nie ta pozycja.
Może Tomas Guzman :?:
Źle :P
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007, 16:44 przez Dragon, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2007, 13:52

Spagnoli, strzelił nawet jedną bramkę z rzutu karnego w meczu towarzyskim z Ac Pavią w sezonie 05/06 wygraliśmy 1:5.

Ok zadaje:
Proszę podać imiona i nazwiska piłkarzy na zdjęciach:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Według mnie proste :lol:
Szymek pisze:Widzę, że nie przeczytałeś tego co napisał Martin odnośnie zadawania pytania w Quizie...

1. Davids Edgar,
2. Nedved Pavel,
3. Buffon Gianluigi,
4. Nocerino Antonio,
5. Zebina Jonathan.
zgadza się i zadajesz.
Nie wiem o co chodzi z Martinem...
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007, 21:40 przez naros, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2007, 20:25

Widzę, że nie przeczytałeś tego co napisał Martin odnośnie zadawania pytania w Quizie...

1. Davids Edgar,
2. Nedved Pavel,
3. Buffon Gianluigi,
4. Nocerino Antonio,
5. Zebina Jonathan.

----------

Obrazek
Czyja to rodzina?

----------

Dragon oczywiście dobrze...
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007, 22:46 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2007, 20:24

Szymek pisze: Obrazek
Czyja to rodzina?
Jestem wstawiony ale Thurama :whistle:

Imię i nazwisko zawodnika na fotce, nazwisko ma śmieszne i związane z .... forum :D

Dobra zmieniam pytanie. Na tej fotce był nasz zawodnik, Chorwat Zoran ... Ban :P

Nowe pytanie: Kto wykonuje te nożyce? Myslę, że zdjęcie znane w świecie internetu.
Obrazek

Obrazek
JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2007, 23:44

Mam kilka pomyslow ale to chyba Omar Sivori :o
Źle

EDIT

Zdjecie wydaje sie byc troche starsze ale strzele w Felice Placido Borela II
Też źle

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2007, 07:57

Chyba znowu przesadziłem. Na zdjęciu był Carlo Parola.

ok, wiec kto jest na tym zdjęciu?
Radek_88 pisze:Marco Di Vaio?
Dokladnie, a nie powineneś jeszcze spać? :D
Ostatnio zmieniony 02 września 2007, 08:04 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2007, 08:00

Marco Di Vaio?
Dragon pisze:Dokladnie, a nie powineneś jeszcze spać? :D
Normalnie powinienem, ale dzis wyjatkowo nie spie :wink: obrana taktyka sie wiec nie sprawdzila :)

Nie bede oryginalny w swoim pytaniu, ale zaraz wyjezdzam i musialem wymyslic cos na szybko. Jesli ktos odpowie poprawnie i bedzie pewny swojej odpowiedzi na 100% to niech zadaje zeby nie wstrzymywac zabawy. W przeciwnym wypadku zweryfikuje odpowiedzi dopiero jutro.

No wiec kogo ma przyjemnosc prezentowac Lucek na tym zdjęciu?

EDIT:
Dragon pisze:Fabrizio Miccoli. Jestem pewnien na 100 %. Spadam na mecz niech ktoś zadaje 8)
Nie powinienes jeszcze spac?;>
Ostatnio zmieniony 02 września 2007, 08:33 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ