Quiz-zdjęcia 1 (Juventus)
- Szymek
- Juventino
No więc, kto to?

Obydwaj po odejściu z Juve (sprzedaży/wypożyczeniu) występwoali w tej samej lidze, jakiej? W którym roku się w niej pojawili?
Dragon jak zwykle niezawodny, za łatwe to było na Ciebie.
Twoja kolej.

Obydwaj po odejściu z Juve (sprzedaży/wypożyczeniu) występwoali w tej samej lidze, jakiej? W którym roku się w niej pojawili?
Dragon jak zwykle niezawodny, za łatwe to było na Ciebie.

Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2007, 15:58 przez Szymek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Martin
- Juventino
Ja od razu zauważyłem, że nie jest to strój Juventusu. Moim zdaniem było to przegięcie, bo równie dobrze można zadać pytanie o jakiegokolwiek piłkarza Juventusu (byłego lub obecnego), a żeby utrudnić dać go w obcym trykocie. Bez sensu jednym słowem. I zabawa przeradza się nie w odgadywanie, ale strzelanie - bardzo często na oślep.Dragon pisze: Ok, mam... 5... cios poniżej pasa, odrazu wiedzialem, że to nie strój Juve, bo na getrze są czerwone wstawki. Pozatym biale stroje mieliśmy ostatnio w sezonie 2002/03 a wtedy nie graliśmy z Arezzo. Niemniej jednaj na fotce jest Criscito w stroju ...Genuii.
Co do Miccolego - tutaj trafiłeś w sedno. Wyjaśnienie zagadki jest rewelacyjne. I właśnie na tym ten quiz powinien polegać.
I jeszcze jedno. Proszę. Skończcie z podawaniem pytań w stylu: kogo twarz zasłoniłem na fotce? Dajcie do tego pytanie, coś co pogłębi jeszcze bardziej wiedzę o Juve.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Popieram w zupełności.Martin pisze: Ja od razu zauważyłem, że nie jest to strój Juventusu. Moim zdaniem było to przegięcie, bo równie dobrze można zadać pytanie o jakiegokolwiek piłkarza Juventusu (byłego lub obecnego), a żeby utrudnić dać go w obcym trykocie. Bez sensu jednym słowem. I zabawa przeradza się nie w odgadywanie, ale strzelanie - bardzo często na oślep.
No więc tak, od lewej Iuliano, od prawej Tacchinardi. Trafili do Ligi Hiszpańskiej. Mark w roku 2004 do Mallorki zaś Tacchi w 2005 do Villarreal.Szymek pisze:No więc, kto to?
Dziękuję za uwagę.
Jaki komplementSzymek pisze: Dragon jak zwykle niezawodny, za łatwe to było na Ciebie.Twoja kolej.

Ok, chyba zacząłem zabawę w stylu ,,czyje to...'' ,która przerodziła się w zgadywankę. Tak więc trzeba zmienić styl, ode mnie teraz taka oto zagadka. Łatwa

Proszę podać nazwę placu oraz pominka na zdjeciu, no i jaki związek owe miejsce ma z Juventusem
Źle.Psipaf pisze:To chyba Piazza Castello, a pomnik Monumento Equestre.
Serce miasta Turyn, a takze miejsce swietowania licznych tytułów mistrzowskich.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2007, 18:56 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

- Dragon
- Qualità Juventino
Hmmm... a ja mam informację, że owy pomnik przedstawia księcia Sabaudii Emanuela FilbertaMartin pisze:Piazza San Carlo
Reszta odpowiedzi poprzednika dobrze

Tu min. potwierdzenie http://www.pkol.pl/19604_19750.html 3 akapit. Być może są używane 2 nazwy, sam nie wiem, ale jak coś to zadawaj.

- Martin
- Juventino
Ja mówiłem tylko Piazza San Carlo a "reszta" dotyczyła odpowiedzi na Twoje pytanie. Nic nie mówiłem o nazwisku kolesia na pomnikuDragon pisze:Hmmm... a ja mam informację, że owy pomnik przedstawia księcia Sabaudii Emanuela FilbertaMartin pisze:Piazza San Carlo
Reszta odpowiedzi poprzednika dobrzeTo ciekawe.
Tu min. potwierdzenie http://www.pkol.pl/19604_19750.html 3 akapit. Być może są używane 2 nazwy, sam nie wiem, ale jak coś to zadawaj.

A jeśli chodzi o dokładność to na pomniku jest faktycznie uchwycony książę Emanuele Filberto, a "Monumento Equestre" to nie jest nazwisko tylko oznacza po włosku w wolnym tłumaczeniu "pomnik przedstawiający postać na koniu"

Pytanie oddaję w dobre ręce
Log in: 15.12.1997
- Dragon
- Qualità Juventino
Już się bałem, że mam złe informacjeMartin pisze: Ja mówiłem tylko Piazza San Carlo a "reszta" dotyczyła odpowiedzi na Twoje pytanie. Nic nie mówiłem o nazwisku kolesia na pomniku(a powinienem bo nie zauważyłem, że wymagałeś także nazwy. sorka)
A jeśli chodzi o dokładność to na pomniku jest faktycznie uchwycony książę Emanuele Filberto, a "Monumento Equestre" to nie jest nazwisko tylko oznacza po włosku w wolnym tłumaczeniu "pomnik przedstawiający postać na koniu"![]()
Ok, to jako, że do końca moja zagadka nie zostala rozwiązana, to pozwolę sobie zadać kolejne pytanie.Martin pisze:Pytanie oddaję w dobre ręce
Nazwisko zawodnika na zdjeciu (nie jest to gracz Primavery)
Dokladnie, był to zawodnik, ktory wystąpił w naszej drużynie gościnnie, ponieważ wygrał jakiś tam turniej wybierający najlepszego piłkarza spośród fanów bodajnaros pisze:Spagnoli, strzelił nawet jedną bramkę z rzutu karnego w meczu towarzyskim z Ac Pavią w sezonie 05/06 wygraliśmy 1:5.

ŹlePsipaf pisze:Bardzo podobny do Belardiego, jednak troche nie ta pozycja.
Może Tomas Guzman

Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007, 16:44 przez Dragon, łącznie zmieniany 2 razy.

- naros
- Juventino
Spagnoli, strzelił nawet jedną bramkę z rzutu karnego w meczu towarzyskim z Ac Pavią w sezonie 05/06 wygraliśmy 1:5.
Ok zadaje:
Proszę podać imiona i nazwiska piłkarzy na zdjęciach:

Według mnie proste :lol:
Nie wiem o co chodzi z Martinem...
Ok zadaje:
Proszę podać imiona i nazwiska piłkarzy na zdjęciach:

Według mnie proste :lol:
zgadza się i zadajesz.Szymek pisze:Widzę, że nie przeczytałeś tego co napisał Martin odnośnie zadawania pytania w Quizie...
1. Davids Edgar,
2. Nedved Pavel,
3. Buffon Gianluigi,
4. Nocerino Antonio,
5. Zebina Jonathan.
Nie wiem o co chodzi z Martinem...
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007, 21:40 przez naros, łącznie zmieniany 1 raz.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Szymek
- Juventino
Widzę, że nie przeczytałeś tego co napisał Martin odnośnie zadawania pytania w Quizie...
1. Davids Edgar,
2. Nedved Pavel,
3. Buffon Gianluigi,
4. Nocerino Antonio,
5. Zebina Jonathan.
----------

Czyja to rodzina?
----------
Dragon oczywiście dobrze...
1. Davids Edgar,
2. Nedved Pavel,
3. Buffon Gianluigi,
4. Nocerino Antonio,
5. Zebina Jonathan.
----------

Czyja to rodzina?
----------
Dragon oczywiście dobrze...
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007, 22:46 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dragon
- Qualità Juventino
Jestem wstawiony ale ThuramaSzymek pisze:
Czyja to rodzina?

Imię i nazwisko zawodnika na fotce, nazwisko ma śmieszne i związane z .... forum

Dobra zmieniam pytanie. Na tej fotce był nasz zawodnik, Chorwat Zoran ... Ban

Nowe pytanie: Kto wykonuje te nożyce? Myslę, że zdjęcie znane w świecie internetu.

- Dragon
- Qualità Juventino
Chyba znowu przesadziłem. Na zdjęciu był Carlo Parola.
ok, wiec kto jest na tym zdjęciu?

ok, wiec kto jest na tym zdjęciu?
Dokladnie, a nie powineneś jeszcze spać?Radek_88 pisze:Marco Di Vaio?

Ostatnio zmieniony 02 września 2007, 08:04 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

- Radek_88
- Qualità Juventino
Marco Di Vaio?
obrana taktyka sie wiec nie sprawdzila
Nie bede oryginalny w swoim pytaniu, ale zaraz wyjezdzam i musialem wymyslic cos na szybko. Jesli ktos odpowie poprawnie i bedzie pewny swojej odpowiedzi na 100% to niech zadaje zeby nie wstrzymywac zabawy. W przeciwnym wypadku zweryfikuje odpowiedzi dopiero jutro.
No wiec kogo ma przyjemnosc prezentowac Lucek na tym zdjęciu?
EDIT:
Normalnie powinienem, ale dzis wyjatkowo nie spieDragon pisze:Dokladnie, a nie powineneś jeszcze spać?

Nie bede oryginalny w swoim pytaniu, ale zaraz wyjezdzam i musialem wymyslic cos na szybko. Jesli ktos odpowie poprawnie i bedzie pewny swojej odpowiedzi na 100% to niech zadaje zeby nie wstrzymywac zabawy. W przeciwnym wypadku zweryfikuje odpowiedzi dopiero jutro.
No wiec kogo ma przyjemnosc prezentowac Lucek na tym zdjęciu?
EDIT:
Nie powinienes jeszcze spac?;>Dragon pisze:Fabrizio Miccoli. Jestem pewnien na 100 %. Spadam na mecz niech ktoś zadaje 8)
Ostatnio zmieniony 02 września 2007, 08:33 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.