Deschamps nie przedłużył kontraktu
- MrWlodek
- Juventino
Widocznie w Anderlechcie potrzebny był silny, ofensywnie nastawiony obrońca. W Poznaniu Smuda nie pozwalał Wasylowi na ofensywne poczynania i może dlatego nie mogliśmy go poznać z tej strony.Łukasz pisze:No nie wiem. Ja widziałem "Wasyla" w akcji kilkakrotnie i w moim odczuciu piłkarz Wasilewski oprócz siły fizycznej nie ma nic do zaoferowania.

- blackadder
- Juventino
Venomik pisze:Z tego co pamietam to bylo tak z Diego, za ktorego Werder chcial 20 mln, a nasz zarzad dawal 15-17 mln.A tu pokazałeś całe swoje oblicze. Wymień nazwiska i powiedz skąd wiesz. Jakieś źródło.Wiekszosc negocjacji konczy sie na tym ze nie dochodza do porozumienia, bo Juve(czyli Secco) kluci sie o 1 mln, lub kilkaset tys. euro
Jeszcze ten wyraz 'większość'.
Potrafisz wypowiadać się z głębokim przekonaniem o rzeczach, o których nie masz najmniejszego pojęcia
Bylo tak takze z Naldo - Werder podobno chcial 8 mln, Juventus dawal 7:/
Ucichla sprawa Barzagliego, gdy Juventusowi gotowemu zaplacic 8-12 mln euro, oznajmiono ze obronca bedzie dostepny po zaplaceniu 15 mln.
Wymieniac mozna wiele, niestety nie siegam pamiecia konkretnych nazwisk i dokladnych sum, ale pamietam ze zawsze irytowalo mnie w informacjach o potencjalnych transferach to, ze Juventus zawsze dawal za malo. Nie jestem w stanie podac konkretnych zrodel, bo podczas obecnego sezonu czytalem dziesiatki takich wiadomosci a nie zapisuje sobie takowych. Rozumiem - negocjowac, ale czasem trzeba ustapic. Napewno wiele klubow bylo gotowych negocjowac z Juve, ale nasz zarzad jest bezkompromisowy.
Zdaje sobie sprawe z tego, ze wiekszosc takich wiadomosci mogla byc plotkami, ale byly takze wypowiedzi samych dzialaczy odnosnie negocjacji.
I prosze nie pisac ze nie mam o czyms pojecia, na podstawie tego ze czegos nie napisalem - nie oznacza to niewiedzy.

- Venomik
- Juventino
Dalej podtrzymuję swoje zdanie.
I nie chcę się czepiać, że pisałeś o różnicach rzędu kilkaset tysięcy-1 mln euro, a Twoje przykłady w większości znacznie od tego odbiegają. Kilkukrotnie nawet.
Albo o to, że podajesz argumenty używając słowa 'podobno'.
Podobno to Juve ma w swoim składzie już Fringsa, Iaquintę, Klose, Barzagliego, Almirona...
Prosiłem Ciebie o źródła.
Pytałem skąd wiesz.
Nie wiem od jak dawna interesujesz się ściślej piłką nożną, ale powinieneś się orientować w tym, że niedługo zaczyna się okinko transferowe. Jeśli klub pozbywa się bardzo dobrego piłkarza to na pewno nie przed okienkiem transferowym, ale przynajmniej w jego środku (czekając na jak najlepsze oferty).
Tak więc to wszystko, co pisałeś to były zwykłe plotki. Stąd prośba o źródła.
Gdybyś je miał, polecałbym wejście na nich i poczytanie plotek transferowych, najlepiej sprzed roku.
Zrobiłoby to dobrze Twojej wiarze w takie portale.
Bo gdyby to, co wypisują, było zawsze (albo choć często) zgodne z rpawdą, to każdy dobry piłkarz miałby w tytm roku podpisany kontrakt z przynajmniej 5 klubami.
Dlatego podtrzymuję swoje zdanie - nie masz pojęcia, nie krytykuj.
Przypomnij mi też choć jedną wypowiedź naszego działacza, w którym była mowa o tym, że zawodnik jest za drogi o 1-2 mln i dlatego go nie kupimy. Czekam.
I nie chcę się czepiać, że pisałeś o różnicach rzędu kilkaset tysięcy-1 mln euro, a Twoje przykłady w większości znacznie od tego odbiegają. Kilkukrotnie nawet.
Albo o to, że podajesz argumenty używając słowa 'podobno'.
Podobno to Juve ma w swoim składzie już Fringsa, Iaquintę, Klose, Barzagliego, Almirona...
Prosiłem Ciebie o źródła.
Pytałem skąd wiesz.
Nie wiem od jak dawna interesujesz się ściślej piłką nożną, ale powinieneś się orientować w tym, że niedługo zaczyna się okinko transferowe. Jeśli klub pozbywa się bardzo dobrego piłkarza to na pewno nie przed okienkiem transferowym, ale przynajmniej w jego środku (czekając na jak najlepsze oferty).
Tak więc to wszystko, co pisałeś to były zwykłe plotki. Stąd prośba o źródła.
Gdybyś je miał, polecałbym wejście na nich i poczytanie plotek transferowych, najlepiej sprzed roku.
Zrobiłoby to dobrze Twojej wiarze w takie portale.
Bo gdyby to, co wypisują, było zawsze (albo choć często) zgodne z rpawdą, to każdy dobry piłkarz miałby w tytm roku podpisany kontrakt z przynajmniej 5 klubami.
Dlatego podtrzymuję swoje zdanie - nie masz pojęcia, nie krytykuj.
Triball też cytuje naszych działaczy :]byly takze wypowiedzi samych dzialaczy odnosnie negocjacji.
Przypomnij mi też choć jedną wypowiedź naszego działacza, w którym była mowa o tym, że zawodnik jest za drogi o 1-2 mln i dlatego go nie kupimy. Czekam.
Dirty mind
- Szilgu
- Juventino
Wasilewski wypowiadał się dlaczego przyszedł do klubu. Trener szukał silnego obrońce. Priorytetem była jego siła fizyczna a nie jego umiejętności techniczne. A co do tego, że Smuda nie pozwalał Wasylowi na ofensywne akcje się nie zgodzę. W pewnym momencie był on liderem strzelców (na początku sezonu) z 5 bramkami na koncieWidocznie w Anderlechcie potrzebny był silny, ofensywnie nastawiony obrońca. W Poznaniu Smuda nie pozwalał Wasylowi na ofensywne poczynania i może dlatego nie mogliśmy go poznać z tej strony.

Szymkowiak też podobno miał przejśc.dav1d pisze:Z tego co pamietam to bylo tak z Diego, za ktorego Werder chcial 20 mln, a nasz zarzad dawal 15-17 mln.
Bylo tak takze z Naldo - Werder podobno chcial 8 mln, Juventus dawal 7kwasny
Ucichla sprawa Barzagliego, gdy Juventusowi gotowemu zaplacic 8-12 mln euro, oznajmiono ze obronca bedzie dostepny po zaplaceniu 15 mln.
Nie. Oznacza to jedynie, że wierzysz takim serwisom jak calciomercato czy tribalfootball. Jak to nazwać? Sam sobie odpowiedz- nie oznacza to niewiedzy.

PS: Wybaczcie, że wciśnąłem się w Waszą dyskusje. ALe nie mogłem się powstrzymać

A co do tematu. Deschamp ma jeszcze rok do konca kontraktu. Głupotą byłoby przedłużenie go już teraz. Nie wiadomo co się wydarzy w następnym sezonie, więc nie dziwie się, że jeszcze nie podpisał nowego kontraktu.
Jeśli zaś chodzi o zwolnienie/odejście DD to poczekałbym z tym. Póki co nie miał jak się wykazać. Miał 'nowy' zespół. Nic dziwnego, że czasem głupio gubił punkty. Ważne, że awansował do Serie A. Nic więcej osiągnąć w tym seoznie nie mógł. Z takim składem nie mieliśmy możliwości wygrać PW.
Nie ukrywam jednak, że tak jak wszyscy chciałbym powrotu Lippiego. Ale z tym trzeba zaczekać. Niech Didier się wykaże.
- mateo369
- Juventino
http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=69766
jak widać w Lyonie właśnie zrobiło się wolne miejsce dla DD, sam już nie wiem co o tym myśleć
jak widać w Lyonie właśnie zrobiło się wolne miejsce dla DD, sam już nie wiem co o tym myśleć

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- MrWlodek
- Juventino
Wszystkie z tego co pamiętam zdobył po stałych fragmentach... Ile razy to już czytałem że dostawał zrypę od trenera Lecha żeby nie angażował się do akcji ofensywnych. Było to chyba w wywiadzie z Wasylem w PN.El Mass-turbo pisze:Wasilewski wypowiadał się dlaczego przyszedł do klubu. Trener szukał silnego obrońce. Priorytetem była jego siła fizyczna a nie jego umiejętności techniczne. A co do tego, że Smuda nie pozwalał Wasylowi na ofensywne akcje się nie zgodzę. W pewnym momencie był on liderem strzelców (na początku sezonu) z 5 bramkami na koncieWidocznie w Anderlechcie potrzebny był silny, ofensywnie nastawiony obrońca. W Poznaniu Smuda nie pozwalał Wasylowi na ofensywne poczynania i może dlatego nie mogliśmy go poznać z tej strony.![]()

- Łukasz
- Juventino
O ile za Franzem Smudą i jego wizją piłki nie przepadam, o tyle nie dziwię się, że "obstawiał" Wasyla za ofensywne akcje. Wasilewski jest piłkarzem bardzo słabo wyszkolonym technicznie z mierną zdolnością do gry kombinacyjnej, więc nawet mimo jego szczerych chęci gra ofensywna siłą rzeczy nie jest jego mocną stroną. Co innego stałe fragmenty. Tam może w pełni wykorzystać dobre warunki fizyczne. Poza tym Wasyl podczas gry mało myśli i mało widzi. No ale cóż: skoro Belgowie są z niego zadowoleni - to ja też. Tylko mam nadzieję, że przy ustalaniu składu reprezentacji Leo nie będzie sugerował się obecnością Wasyla w składzie Anderlechtu (niestety wiem, że będzie), tylko jego predyspozycjami i uimiejętnościami. Mam nadzieję, że na prawej stronie defensywy w kadrze już na stałe zadomowił się Golański (chociaż w najbliższych meczach z powodu kontuzji nie zagra - trochę zbytnio podatny na kontuzje jest niestety).Lukasz_JUVE pisze: Wszystkie z tego co pamiętam zdobył po stałych fragmentach... Ile razy to już czytałem że dostawał zrypę od trenera Lecha żeby nie angażował się do akcji ofensywnych. Było to chyba w wywiadzie z Wasylem w PN.
- Fifarulez
- Juventino
Jak podaje JP DD zerwał z Nami konrtakt
... Nie mogłem w to uwierzyć, więc popatrzyłem jeszcze po innych stronach i to potwierdza tę informaję
Oby znaleźli kogoś dobrego na zastępcę (najlepiej Lippi'ego)... ALe jednak mimo wszystko bardzo szkoda mi, że DD odszedł 

- Szilgu
- Juventino
Komu jak komu, ale Beenhakerowi można ufać. Jeśli będzie potrzebował piłkarza o umiejętnościach/warunkach fizycznych Wasyla to go wystawi. Jeśli zaś bardziej do jego koncepcji gry będzie pasował Golański, to on będzie grał. Zna się na tej robocie lepiej niż zarówno ja jak i Ty, więc nie trzeba się bać o obecnośc w składzie Wasyla. Bedzie go potrzebował- to go wystawi.Łukasz pisze:Tylko mam nadzieję, że przy ustalaniu składu reprezentacji Leo nie będzie sugerował się obecnością Wasyla w składzie Anderlechtu (niestety wiem, że będzie), tylko jego predyspozycjami i uimiejętnościami. Mam nadzieję, że na prawej stronie defensywy w kadrze już na stałe zadomowił się Golański (chociaż w najbliższych meczach z powodu kontuzji nie zagra - trochę zbytnio podatny na kontuzje jest niestety).
Co do tematu. Skoro już wszystkie największe gazety i portale włoskie piszą o dymisji DD to znaczy, że coś w tym jest. Jeśli faktycznie odejdzie- liczę na przyjście Lippiego. W innym wypadku będę zawiedziony. DD na pewno jest lepszy niż Novellino. Pisano też o Spalettim. Trenerem jest dobrym. Ale wątpie w to, że odszedłby teraz z Romy która w przyszłym sezonie będzie grała w LM do Juve które będzie musiał budować od początku. A zwolnić go, na pewno nie zwolnią. Mówiono też o Prandellim. Ale w jego przyjście także nie wierzę. A raczej nie chcę. Bo na ten moment lepszy od DD który zbudował już jako taką koncepcje gry dla drużyny i nie musiałby z nią się zapoznawać, byłby tylko Lippi.
Podsumowując, jeśli faktycznie DD ma odejść to mam nadzieję, że jego następcą będzie ML.
- Łukasz
- Juventino
To fakt. Masz rację. Kto jak kto, ale Beenhakker jest osobą godną zaufania.El Mass-turbo pisze:Komu jak komu, ale Beenhakerowi można ufać.
- Roby Baggio
- Juventino
Hi guys,
i'm italian and i found this incredible forum :shock:
i'am proud to know that our magic Juventus is so loved in Poland too, you are wonderful guys!
These hours are incredible in Italy, we don't really know if Didì has resigned. The press tells that is sure... but the club said there is no official resignations.
If Deschamps resigned, italian fans hopes the return of Marcello Lippi, but are only rumors.... nothing more.
If i got news i'll tell you as soon as possible.
You are wonderful.
FORZA MAGICA JUVE!
i'm italian and i found this incredible forum :shock:
i'am proud to know that our magic Juventus is so loved in Poland too, you are wonderful guys!

These hours are incredible in Italy, we don't really know if Didì has resigned. The press tells that is sure... but the club said there is no official resignations.
If Deschamps resigned, italian fans hopes the return of Marcello Lippi, but are only rumors.... nothing more.
If i got news i'll tell you as soon as possible.
You are wonderful.
FORZA MAGICA JUVE!