Serie B (38): JUVENTUS 3-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 11:31

Zastanawiam sie czemu nik z Was nie zauwazyl ze sedzia powinien podyktowac karnego w pierwszej polowie po faulu na Zebinie - tam byl ewidentny kontakt.

Tharp

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 11:59

white_wolv pisze:Zastanawiam sie czemu nik z Was nie zauwazyl ze sedzia powinien podyktowac karnego w pierwszej polowie po faulu na Zebinie - tam byl ewidentny kontakt.
Sędzia twierdził, że Zebina 'nurkował'. Ja nie wiem, niestety nie oglądałem meczu :oops: . Ma ktoś filmik z tym "nurkowaniem" Zebiny?

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 12:00

white_wolv pisze:Zastanawiam sie czemu nik z Was nie zauwazyl ze sedzia powinien podyktowac karnego w pierwszej polowie po faulu na Zebinie - tam byl ewidentny kontakt.
Spoko, spoko, ale dla mnie wytykanie każdej wątpliwej sytuacji z meczu jest bez sensu. Sytuacje na korzyśc Juve też się zdarzają. To do niczego nie prowadzi.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 12:46

Nie no jasne ze do niczego.Tylko dziwne ze 90% ludzi wypowiadających sie w temacie zauważyło ze karny podyktowany został z kapelusza (ja nazwałbym go kontrowersyjnym co najwyżej) a jakoś nikt nie zakwestionowal zoltej kartki dla Zebiny za sytuacje z pierwszej polowy chociaz byl to ewidentny blad arbitra.

To jakas nowa moda sie robi na pokornosc ?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007, 12:49 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 12:48

white_wolv pisze:To jakas nowa moda sie robi znowu ze predzej bedziemy przepraszac niz dopominac sie o swoje?
Chodzi bardziej o obiektywizm, który bądź, co bądż kibicowi nie jest bliski.

Xaz_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 12:50

chociaz bys mial 10 nieuznanych prawidlowo strzelonych bramek juve i 1 ktora nie powinna zostac uznana a zostala to wszyscy juz beda wypominac ta bramke :) niestety ale nic z tym juz nie zrobisz ani ty ani ja

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 13:04

Michael900 pisze:
white_wolv pisze:To jakas nowa moda sie robi znowu ze predzej bedziemy przepraszac niz dopominac sie o swoje?
No ale gdzie Ty widzisz brak obiektywizmu w stwierdzeniu ze Zebina byl faulowany ?? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiales ale chodzi mi wlasnie o to ze ten karny nam sie OBIEKTYWNIE nalezal a jakos nikt o tym glosno nie powie, ale zeby zgrywac mega pokornych Juventinich to co w drugim poscie "karny z kapelusza". Cos tu jest nie po kolei..przeciez to chyba jeszcze nie jest forum sympatkykow interu i Milanu ?

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 13:16

jak dla mnie ten karny dla Juve nie byl z kapelusza byl co najwyzej kontrowersyjny jakby taka sytuacja miala miejsce na srodku boiska pewnie faul zostalby podyktowany, ale czy taki faul zasluguje na karnego?? Dwie strony dwa rozne glosy bologna zawsze bedzie twierdzic ze zostala pokrzywdzona a Juve ze karny byl sluszny. co do zebiny ja widzialem w przerwie studio i tam ta sytuacja byla pokazywana na zwolnieniu wiele razy i wydaje mi sie ze jednak Zebina zostal tam nadepniety co jest ewidentym faulem i karnym ale co tam sie zdarzylo zostanie miedzy Zebina a tym obronca bologny

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 13:38

Mam nadzieje ze ze te ostatnie kolejki jakie nam zostaly wygramy i zaczynamy Serie A ;)) juz sie mercato doczekac nie moge.
Zauwazyłem ze Treze poczuł zapach Serie A i gra lepiej teraz :)
Wynik mowi sam za siebie dobrze ze wygralismy,oby tak dalej

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 13:58

white_wolv pisze:
Michael900 pisze:
No ale gdzie Ty widzisz brak obiektywizmu w stwierdzeniu ze Zebina byl faulowany ?? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiales ale chodzi mi wlasnie o to ze ten karny nam sie OBIEKTYWNIE nalezal a jakos nikt o tym glosno nie powie, ale zeby zgrywac mega pokornych Juventinich to co w drugim poscie "karny z kapelusza". Cos tu jest nie po kolei..przeciez to chyba jeszcze nie jest forum sympatkykow interu i Milanu ?
Porównaj ilość kontrowersyjnych sytuacji na korzyść Juve i kontrowersyjnych sytuacji na korzyśc Bologny. Mimo wsztstko Juve i tak by wygrał :)

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 14:04

Tharpenio pisze:Ma ktoś filmik z tym "nurkowaniem" Zebiny?
Proszę :)

Faul na Marchionnim kontrowersyjny. Sędzia gwizdać nie musiał, ale wydaje mi się, że większość arbitrów podjęłaby podobną decyzję.

Jeśli chodzi o sytuację z Zebiną... tam decydowały centymetry. Dziwi fakt, że sam poszkodowany jakoś specjalnie nie protestował (co w jego przypadku jest nowością) i przyjął decyzję z pokorą.

Innym błędem sędziego jest akcja, gdzie zagwizdał spalonego Del Piero, który 2 metry przed sobą miał jeszcze dwóch obrońców.

Pomyłki zdarzają się najlepszym arbitrom, choć osobiście faulu, po którym był karny, pomyłką bym nie nazwał.

Tharp

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 14:32

mJaUcViEej pisze:
Tharpenio pisze:Ma ktoś filmik z tym "nurkowaniem" Zebiny?
Proszę :)

(...)
Żadnego nurkowania, podłożył bezczelnie nogę! Nic dziwnego, że Zebina nie protestował... zobaczył żółty kartonik, zdał sobie sprawę, że jak słowo powie, to czerwona będzie. Złośliwy sędzia. Karny się Juventusowi należał. Karny Juventus dostał. I w czym problem?
mJaUcViEej pisze: Innym błędem sędziego jest akcja, gdzie zagwizdał spalonego Del Piero, który 2 metry przed sobą miał jeszcze dwóch obrońców.
W ogóle, ten sędzia jakiś nie dzisiejszy był.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, 14:50 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 14:36

Michael900 pisze:Porównaj ilość kontrowersyjnych sytuacji na korzyść Juve i kontrowersyjnych sytuacji na korzyśc Bologny. Mimo wsztstko Juve i tak by wygrał :)
Widze ze dalej nie rozumiesz sedna mojej wypowiedz. Juz jasniej tego wylozyc nie potrafie..

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2007, 14:32

white_wolv pisze:
Michael900 pisze:Porównaj ilość kontrowersyjnych sytuacji na korzyść Juve i kontrowersyjnych sytuacji na korzyśc Bologny. Mimo wsztstko Juve i tak by wygrał :)
Widze ze dalej nie rozumiesz sedna mojej wypowiedz. Juz jasniej tego wylozyc nie potrafie..
Ehh... Wiem. Karny po faulu na Zebinie należał się nam. Mówie to OBIEKTYWNIE. Nie bawie się w "kibiców Milanu", albo "kibiców interu", którzy wytykają każdy najmniejszy, i najdrobniejszy błąd arbitra na korzyść Juve.

wit_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2007, 17:09

nie no teraz jak obejrzałem to na spokojnie to widze ze Zebina był ewidentnie sfaulowany w polu karnym. należał sie nam rzut karny, wiec jak niby tam nie było (w akcji marchionniego) to przynajmniej jestesmy kwita :lol:

Obrazek
Obrazek
Zablokowany