Serie B (38): JUVENTUS 3-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Tharp

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 19:07

Słodko. Mówiłem (na czacie ;-) ), że Treze jeszcze dzisiaj strzeli :P
(swoją drogą na czacie niezła komedia była)
Dziwią decyzje Deschampsa (Birindelli?!?!), ale Sebastian się ponoć ostatecznie sprawdził. Fani Bojinova pewnie garściami rwali sobie włosy z głowy, ze wściekłości ;-)

Ale cóż. Ważne 3 punkty. Miejmy nadzieje, że Nedved i Camor szybko wrócą.

pinturicchia

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 19:34

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 19:41

pinturicchia pisze:Buffon Mistrz
Dzięki Ci wielkie za tego linka.

Mam pytanie: kogo zdjęcie miał na koszulce Balzaretti? I co oznaczał napis pod spodem: "Grande Chicci"?

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 20:32

Pełen pakiet multimediów dostępny już jest w dziale Download.

Wszystkie linki w newsie o tym spotkaniu.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 20:36

VariaTH pisze:
Mam pytanie: kogo zdjęcie miał na koszulce Balzaretti? I co oznaczał napis pod spodem: "Grande Chicci"?
9 maja miał miejsce wypadek autokaru z dzieciakami z miasteczka Stroppiano z prowincji Vercelli (jak by co to region Piemontu) i zginął w nim jeden dzieciak. To właśnie jego zdjęcie było na koszulce Balzarettiego, była to osoba bliska jego rodzinie.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
slk!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 20:37

Mi sie podobało szczególnie zagranie młodego Giovinco. Z niego bedzie kiedyś drugi Alex :dance:, no i gdyby nie Gigi to by był pewnie remisik 8)

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 20:50

slk! pisze:Mi sie podobało szczególnie zagranie młodego Giovinco. Z niego bedzie kiedyś drugi Alex :dance:, no i gdyby nie Gigi to by był pewnie remisik 8)
Kurde jak tak dalej pójdzie to samych Alexów w drużynie będziemy mieli :wink:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 20:51

juveluck pisze:
VariaTH pisze:
9 maja miał miejsce wypadek autokaru z dzieciakami z miasteczka Stroppiano z prowincji Vercelli (jak by co to region Piemontu) i zginął w nim jeden dzieciak. To właśnie jego zdjęcie było na koszulce Balzarettiego, była to osoba bliska jego rodzinie.
Taką samą koszulkę miał także Marchionni.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 20:58

mJaUcViEej pisze:
juveluck pisze:
VariaTH pisze:
Możliwe, nie zwróciłem uwagi. Jednak nie był to już nikt związany z rodziną Marchionniego.

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 21:24

Z niego bedzie kiedyś drugi Alex
Takie gadanie mnie naprawdę denerwuje. Alex to Alex, a każdy inny piłkarz ma po to imię i nazwisko, aby się nim posługiwac. Poza tym Alex i tak jest, był i będzie jedyną w swoim rodzaju legendą. Więc po co pisać takie głupoty?

Co do meczu. Oczywiście bardzo przybliżył nas do Serie A, jak z resztą każde spotkanie w końcówce sezonu. Niewiele więcej jestem w stanie o nim powiedzieć, bo go nie oglądałem ani nie śledziłem. Z postów poprzedników da się wywnioskować, że kilkakrotnie wyratował nas Buffon. Jak dzialacze dadzą mu odejść, to są dla mnie skończonymi zerami.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 21:58

Co do Alexa, to faktycznie w dwóch sytuacjach (praktycznie sam na sam) powinien strzelić gola... ale cieszmy się z kolejnego zwycięstwa :wink: Brawa za ten mecz m.in dla Buffona i tego młodziutkiego Giovinco :bravo:
A nie wie nikt z Was coś odnośnie protestu tifosich przed czy w czasie tego spotkania, co oznaczał transparent wywieszony przed stadionem (wiem tylko tyle, że pisało na nim coś o Secco i Bettedze) :?:

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 22:22

Bravo Juve! Kolejne trzy punkty które udało nam się zgarnąć pomimo absencji naszych dwóch bardzo ważnych ogniw, czyli Nedveda i Camora, wreszcie odblokował się Alex i już niedługo oficjalnie znajdziemy się w serieA. Jedynym negatywem tego meczu jest to że na wymioty zbiera się po przeczytaniu komentów pewnego usera :prochno: ale cóż nie można mieć wszystkiego.

Tharp

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 22:58

DamKam pisze:(...)
A nie wie nikt z Was coś odnośnie protestu tifosich przed czy w czasie tego spotkania, co oznaczał transparent wywieszony przed stadionem (wiem tylko tyle, że pisało na nim coś o Secco i Bettedze) :?:
Myślę, że to jest coś w związku z tym tematem, w którym było o byłym działaczu oskarżającym Juve. (M.i. Bettege i Secco)

Co do meczu: Sporo zmarnowanych okazji Del Piero. Ale dwie bramki... jedna śliczna. Ech, już wiadomo kto zostanie piłkarzem maja... mimo zmarnowanych okazji :-P

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2007, 23:20

mJaUcViEej pisze:
juveluck pisze:
VariaTH pisze:
Przeglądając zdjęcia dojrzałem, że Biri również miał taką koszulkę, wielce więc prawdopodobne, że wieksza grupa naszych piłkarzy była w nią przyodziana.

Co do transparentu, przypuszczam, że chodzi o o ten po prawej ( dla ścisłości dodam, że polewej jest napisane Buffon, Deschamps nietykalni) to transparent zwrócony jest do Secco i Bettegi i nazywa ich dyletantami-amatorami (jakoś tak w każdym razie:P). Sprawa w tym przydatku tyczy sie krytyki kibiców z Curva Scirea ( Bravi Ragazzi i Drughi) polityki transferowej Juve, za która jest odpowiedzialny Secco. Pełna treść protestu tutaj. Co do osoby Bettego to on również po części zajmuje się transferami. Pojechał między innymi w tej sprawie z Blanciem do Barcelony na szczyt G-14. Dodatkowo ( zwłaszcza tyczy się to osoby Bettegi) obaj Panowie są "pozostałością" Triady. A jak widać jej rzekome występki cały czas powracają.

Obrazek
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 00:20

Mi osobiscie podobala sie gra Juve szczegolnie w 2 polowie...mozna powiedziec ze nasza dominacja nie podlegala watpliwosci, wkurzal tylko brak skutecznosci :/
co do karnego to mocno kontrowersyjna sytuacja...a raczej to mily prezent od sedziego :o bo ja raczej bedac sedzia nie podyktowalbym w tej sytuacji karnego ;P
Gigi po raz kolejny pokazal ze jest najlepszym bramkarzem na swiecie... :-D
a co do sporow o to czy DD postapil dobrze wystawiajac Giovinco zamiast Bojinova to moim zdaniem szkoda ze Valeri kolejny mecz musial przesiedziec na lawie, ale za to z bardzo dobrej strony (asysta przy bramce Treze) pokazal sie mlody Giovinco :-D
3 pkt
dobry mecz
Serie A na wyciagniecie reki...po prostu nie ma na co narzekac, trzeba sie cieszyc :-D

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Zablokowany