Matura...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Mateo21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 20:13

ja się boje Polskiego bo ja cos nie tak napisze z lektur jakiś błąd to całe wypracowanie na 0 pkt i nie zdaje.

cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 20:15

Mistrz i Małgorzata nie jest chyba w kanonie lektur na maturę podstawową, chyba, że zdajesz rozszerzoną ;) Też bym marzył o tym utworze. Będzie co ma być! Nie pozostaje nic innego, jak życzyć powodzenia :)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 20:53

Ja też jeszcze nie odczuwam stresu, tylko ta cala otoczka wokól matury mnie denerwuje. Niektorzy traktują to jak sprawę życia i śmierci, bez przesady, jest to rzecz ważna, wyjątkowa, ale nie jest to prorytet mojego zycia. Zrobię co mogę aby zdać, to oczywiste. Też za rok chcę mówić wszystkim jak oni mi teraz, że to pikuś, że nie da się nie zdać.

Jutro polski cóż, wszystko zależy od lektury, zawsze można się oprzeć na fragmencie, jak ktoś dobrze kombinuje to sobie poradzi. Ja jestem przygotowany, że kojarzę co nieco :) Bohaterów i gł. wątki. Przeczuwam lalkę. No cóż, jutro o tej porze już bedziemy po pierwszym akcie. Damy radę :)

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 22:15

Czy ktoś się orientuje jak dokładnie wygląda kwestia amestii gertychowskiej ?:D
Tzn chodzi mi o to, że mój kolega ( :smile: ) zdaje 5 przedmiotów i jeśli z 3 podstawowych nie zda 1, ale będzie miał średnią powyżej 30% z tych 3 przedmiotów, i nie zda 2 przedmiotów na poziomie rozszerzonym, to czy dostanie świadectwo maturalne i zaszczytny tytuł człowieka ze średnim wykształceniem ?:D
Ostatnio zmieniony 03 maja 2007, 22:17 przez Siewier, łącznie zmieniany 1 raz.

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 22:16

zycze powodzenia wszystkim!!!! to nie jest az takie złe zobaczycie jak szybko przeleci!! 3ymiemy kciuki :D

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 23:14

dolores haze pisze:Moje typy to na bank coś z literatury wojennej, do wyboru jakiś zapewne wspaniały wiersz Mickiewicza albo Lalka Prusa...
Dobrze by było, wogóle chętnie zobaczyłbym coś z pozytywizmu i romantyzmu. Oby nie było żadnego awangardowego gówna ;)
dolores haze pisze:Marzy mi się temat z "Mistrzem i Małgorzatą"-marzenia...
W podstawie nie ma
dolores haze pisze:a w historii to najgorzej mi się nie chce uczyć przywilejów szlacheckich :| ...
Ja już umiem :D w gruncie rzeczy są proste, trzeba tylko znać pierwszy generalny, dwa dot. gospodarki, dwa wymiaru sprawiedliwości, cerekwicki jest dość charakterystycny bo podobny troche do nihil novi i mielnik, gdzie magnaci chcili wszystko dla siebie wziąśc, ale nie wyszło ;) tyle w skrócie ;)

Piotrekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 23:33

Życze powodzenia oczywiście wszystkim maturzystom.
Taka mała podpowiedż, Chłopów raczej być nie powinno więc nie musicie ich czytać :prochno:

Juve fan
AleX_Del_Piero_13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 23:42

Powodzenia wszystkim Maturzystom :wink: Napiszcie maturke jak najlepiej :)

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 maja 2007, 03:38

No to jeszcze zostało mi przelecieć Lalke Prusa (:prochno:), skoczyć do kaplicy i mogę jechać na maturke ! :D

Życzę wszystkim (szczególnie sobie :P) powodzenia ! :)

zieeeewwww... :roll:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2007, 07:26

No Panie i Panowie.. Ja wyruszam w bój za kilka minut ! Życzę wszystkim połamania piór i łatwych tematów :> Mam nadzieję ze będzie z Dżumy :pray: ale cos mi się widzi Pani Bover

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2007, 10:03

Siewier pisze:No to jeszcze zostało mi przelecieć Lalke Prusa (:prochno:), skoczyć do kaplicy i mogę jechać na maturke ! :D

Życzę wszystkim (szczególnie sobie :P) powodzenia ! :)

zieeeewwww... :roll:
Nie wiedziałem Siewierku że kręcą Cię "Lalki"... :cry: i to w dodatku cudze...jakiegoś Prusa... :evil:
Już mnie nie kochasz..... :płaczę:

Powodzenia wszystkim! :-D

dolores haze

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2007, 12:56

RuTeK pisze: ale cos mi się widzi Pani Bover
nO TO CHYBA MIAŁEŚ PRZECIEKI...Ale nie ma co narzekać, temat na rozszerzonej z ''Panią Bovary" i 'Republiką marzeń" był spoko, tylko test czytania taki sobie, ale ogólnie chyba dałam radę 8) Matko bosko, co za emocje, normalnie nie mogę, jeszcze mi się ręcę trzęsą!!!

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2007, 13:13

RuTeK pisze:ale cos mi się widzi Pani Bover

SKĄD DO CHOLERY O TYM WIEDZIAŁEŚ? Nie powiesz że przypadek i tak o Ci się powiedziało.. Pierwszy raz w życiu o czymś takim słysze...

Ogólnie to nie wiem co o tym myśleć, zdawałem rozszerzony i pisałem temat o prowinacjach. Jak dla mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, tylko lać wodę a jak wiadomo za lanie wody niezawiele człowiek moze dostać punktów. Czytanie ze zrozumieniem też rąbnięte, ale jakoś sobie chyba poradziłem.

Liczę na uprzejmego egzaminatora i... i nie wiem na ile procent licze bo się przelicze :] Raczej zdałem, bo nie jestem zmartwiony ale mogło być lepiej.

PS> Jeszcze jedno, stres przedmaturalny to mały pryszcz przy stresie na prawo jazdy :] to tak dla tych którzy będą zdawali prawko niedługo :D

Obrazek
cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2007, 13:41

Ja się mogę wypowiedzieć na temat podstawowej. Czytanie tekstu ze zrozumieniem... hardcore. Według mnie bardzo trudny tekst i jeszcze trudniejsze pytania. Natomiast tematy były w miarę proste. Do przewidzenia. Ja pisałem o Dziadach, ale ten 2 też byłbym w stanie podjąć. Mam nadzieję, że uciułałem te 30% :)

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2007, 15:18

Co za banda kretynow wymyslila, ze nie mozna isc od klopa na maturze. Pierwsza godzine sciskalem krocze, zeby sie nie poszczac. Cale szczescie, ze nauczyciele poszli po rozum do glowy i w koncu moglem sie odlac. Problem polega na tym, ze nie moglem sie skupic na czytaniu ze zrozumieniem i nabazgralem jakies bzdury, ktorych nie zdazylem poprawic. Licze na jakies 5/20 z czytania. Wypracowanie pisalem na drugi temat i jak sie okazalo, to jednak jest problem analizowac Granice, ktorej sie nie czytalo. Ale chyba jest jeszcze szansa, ze zaliczylem. Mimo wszystko poszlo mi fatalnie...

ODPOWIEDZ