Puchar Świata w skokach narciarskich

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 23:35

i kolejna wygrana to juz chyba 4 z rzedu czy nawet piata jesli liczac MŚ piekna seria ktora mysle ze juz napewno da Adamowi kryształowa kule!!! nic tylko pogratulowac formy i osiaganych wspaniałych wyników!! reszta walczy jak kiedys o 2 miejsce :rotfl:

2post
teraz tylko trzeba wywalczyc mała kryształowa kule której nasz mistrz nie ma jeszcze w kolekcji!! ale to za tydzien w Planicy:D

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 11:24

A tu link dla leni, którym się nie chce szukać: :smile:
1 skok + 2 skok + hołd Jacobsena + dekoracja

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 13:41

Adam to prawdziwy mistrz :!: Już nikt mu nie odbierze tej 4 Kryształowej Kuli :-D A kto by się spodziewał, że Małysz może jeszcze osiągnąć taki sukces :P Brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla naszego orła z Wisły :bravo:

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 15:03

Chwile grozy przed chwilą przeżyłem. Adama nie będzie w drugiej serii, ale całe szczęście wylądował cało i zdrowo. Szkoda, ale dobrze, że nasz Mistrz jest ciągle cały.

-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 15:10

Chyba nie tylko Ty przeżyłeś takie chwile. Tepesz tym samym po raz kolejny potwierdził, że jest beznadziejny i trzeba go zmienić kimś bardziej odpowiedzialnym. Przecież skakał lider pucharu świata a takiego zawodnika należy puścić w miarę dobrych warunkach. Kiedy Małysz skakał bardzo mocno kręciło na progu a na dole była pusta! Należało poczekać a on go od razu puścił ehhhh :doh:

Obrazek
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 15:18

zamarłem na chwilę jak Adasiem w powietrzu rzuciło. :shock: Dobrze że nic mu się nie stało. Gdyby to był zawodnik gorszej klasy to mielibyśmy drugi upadek podobny do tego mazocha.

Obrazek
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 15:20

Psia jucha!!! Przez te kilka sekund nie czułem tętna... Teraz najważniejsze jest potwierdzić klasę i pokazać, że na wiatr mistrzowi przeszkodzić nie może!
P.S Depesza do Depesza: WON!!! :angry:

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 15:34

Przez chwile myślałem ,że Adam walnie jak Mazoch na Wielkiej Krokwi :płaczę: wyszedł z opresji chyba tylko dzięki Bogu i swoim umiejętnościom. Albo mi sie wydaje , albo ten Tepes to ma jakiś problem do Małysza , nie pierwszy raz takie coś odwala , mógł zaczekac chwilę aż warunki się choć trochę poprawia :evil: Na Letalnicy w Planicy Adaś odrobi z nawiązka to co dziś stracił . "Nic sie nie stało , Adasiu , nic sie nie stało..." :whistle:

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2007, 17:19

Małysz jest fenomenalny. wszyscy sobie skacza dlaeko, a on ich sobie ot tak przesakuje i jeszcze te wybuchy radosci Szaranowicza. on to potrafi :dance:
Forza Małysz ! PŚ jest nasz :bravo:

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2007, 17:21

Jeden komentarz od dzisiejszego konkursu:

"Wszyscy skaczą, Adaś lata!" To tyle.

Obrazek
charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2007, 20:22

Brawo poraz kolejny nasz Mistrz zwyciezył i zainkasował 100pkt co pozwoliło na wyprzedzenie Jacobsena!! teraz bedzie z górki mysle ze jest szansa nawet jutro na zdobycie Kryształowej kuli!! zreszta jak nie jutro to w niedziele spokojnie Adam to zrobi!! 221.5 metra przeskoczył wszystkich :D

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2007, 22:04

Planica wreszcie została zdobyta! I to w najważniejszym momencie! Przyznam się, że bałem się tego konkursu. Kilka czynników przemawiało przeciwko Małyszowi: skok w tragicznych warunkach w Oslo mógł pozostawić jakiś uraz w psychice, Adam nigdy nie byłe mistrzem na mamutach, w Planicy nigdy nie wygrał, nawet w najwyższej formie, a Jacobsen zdawałoby się wracał do wielkiej formy (225,5 metra na dzisiejszym treningu!). W dodatku Małysz oddał tylko jeden skok na Letalnicy przed zawodami. Ale jak widać było to świetne posunięcie, Adam nie tracił niepotrzebnie sił, których potem mogło zabraknąć. W pierwszej próbie skacząc przy równych warunkach z Jacobsenem Polak wygrał aż o 11,5 metra! Nokaut! Prowadzenie Małysz przy dwunastym miejscu Norwega było idealnym scenariuszem. Jednak w drugiej serii Norweg poprawił się oddał bardzo dobry skok, przesunął się na 6 pozycję. Ale na Polaka było to za mało, który w iście mistrzowskim stylu, bijąc wszystkich o 8,5 metra wygrał kolejne zawody z ogromną przewagą. Brawo Adam!

Mimo dzisiejszego zwycięstwa hamowałbym huraoptymizm. Do końca pozostały jeszcze 4 skoki, różnica nie jest duża i jeden niekorzystny podmuch wiatru może wiele zmienić. Przy stałych warunkach nie powinno dojść do niespodzianki. A do pobicia rekordu Nykänena pozostało już tylko 11 zwycięstw. Wierzę, że Małysz go zdeklasuje i zasłuży sobie na miano skoczka wszechczasów.

:roll:
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2007, 22:36

dzis Adas pokazal co to znaczy yc w formie jedyne co mnie zloscilo ale rowniez smieszylo to ten sedzia z norwegii tak rozpacziwie chcial pomoc swojemu rodakowi ze przy pierwszym skoku Adama dal mu tylko 16,5pkt po drugiej nie patrzylem juz na to bo nawet przy 1 pkt Malysz by wygral :D jutro rano trza wstac i poogladac loty Adasia

LEĆ ADAŚ LEĆ :!: :!:

Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2007, 23:22

@kamex22 : pierwszy raz widze podpis... teraz jeszcze bardziej kocham Lippiego :D
a co do adasia no to brak mi słów specjalnie spóźniłem sie do laski tylko po to by móc opbejrzec jak przeskakuje wszystkich dwukrotnie...
cos mi sie zdaje że dopiero niedziela nam rozstrzygnie i beda nerwy jakich nierzadko dostarcza nam Adaś...
Adaś just jump,, no you can'tjump you just fly... :D
pozdr 8)

Forza la Juve !
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2007, 23:51

Diego pisze:Wierzę, że Małysz go zdeklasuje i zasłuży sobie na miano skoczka wszechczasów.
Malysz juz zasluzyl sobie na takie miano. Pozostaje tylko to udokumentowac :wink: Swoja droga norweski sedzia, dzisiaj nie mial sobie rownych. Podejrzewam, ze gdyby Malysz oddal drugi skok, w granicach wyniku Ammann'a, postaralby sie o to zeby Adam nie wygral, a tak dla formalnosci dal 18,5 (co i tak byla najnizsza nota :) )

A i jeszcze cos, jezeli w pilce jest ciezko porownywac chociazby Platniniego do Zidane'a, to porownac Nykänena z Malyszem jest jeszcze trudniej (taka osobista refleksja, bezargumentowa bo wydaje mi sie to po prostu oczywiste, zbyt duzy postep w skokach <- niech juz bedzie ten 1 arg ;]).

Obrazek
ODPOWIEDZ