Petycja w sprawie transmisji meczów Juve !
- MarcinB
- Juventino
W tym temacie zbieramy podpisy za transmitowaniem meczy i innych rzeczy związanych z Juve
Niech zobaczą ilu nas jest 8) Może te podpisy nic nie wniosą ale poczują szacunek do kibiców Juve :twisted: i będą Nas bardziej szanowac choćby pokazując większej ilości meczy itp,itd. Temat zakładam po "licznej" akceptacji forumowiczów z JP
Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dzieła :!:

- Venomik
- Juventino
Jeśli już ktoś miałby dać wsparcie takiej petycji to chyba JPC, bo w sensie prawnym nie ma takiej organizacji (stowarzyszenia?) jak JP.
A druga kwestia: nie wiem co chcesz zdziałać. Jeśli ani Polsat Sport ani Canal + sport nie mają wykupionych praw do transmisji wszystkich spotkań Serie B a jedynie do określonych meczów (bodaj mają prawa do pokazywania potkań 4 drużyn grających obecnie w Serie B) to ta petycja jest kompletnie pozbawiowna sensu.
Jeśli się mylę to przepraszam.
Inna kwestia to czas.
Do końca Serie B zostało mniej niż trzy miesiące. Znając polskie realia, jak szybko karuzela z procedurami się kręci, zwyczajnie nic się nie da w ten sposób zwojować.
A druga kwestia: nie wiem co chcesz zdziałać. Jeśli ani Polsat Sport ani Canal + sport nie mają wykupionych praw do transmisji wszystkich spotkań Serie B a jedynie do określonych meczów (bodaj mają prawa do pokazywania potkań 4 drużyn grających obecnie w Serie B) to ta petycja jest kompletnie pozbawiowna sensu.
Jeśli się mylę to przepraszam.
Inna kwestia to czas.
Do końca Serie B zostało mniej niż trzy miesiące. Znając polskie realia, jak szybko karuzela z procedurami się kręci, zwyczajnie nic się nie da w ten sposób zwojować.
Dirty mind
- LBaLin
- Juventino
Gdzie chcesz wyslac ta petycje?marcinb1989 pisze:W tym temacie zbieramy podpisy za transmitowaniem meczy i innych rzeczy związanych z JuveNiech zobaczą ilu nas jest 8) Może te podpisy nic nie wniosą ale poczują szacunek do kibiców Juve :twisted: i będą Nas bardziej szanowac choćby pokazując większej ilości meczy itp,itd. Temat zakładam po "licznej" akceptacji forumowiczów z JP
Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dzieła :!:
- Mr Cezary
- Juventino
W maju najprawdopodobniej wrócimy do Serie A, a co za tym idzie, mecze Juve ponownie będziemy mogli oglądać na antenie stacji Canal+ Sport. Mecze Juve można oglądać teraz co jakiś czas w Polsacie, a także przez internet, więc myślę, że przez te 2 miesiące jeszcze jakoś wytrzymamy i pisanie podobnej petycji jest zbędne.
- Mendus
- Juventino
Rzeczywiście chyba już trochę za późno na takie petycje. Zostało przeszło 2-3 miesiące, więc nie da rady tego już załatwić. Po cichu liczę, że Polsat Sport pokaże nam spotkanie Juve - Napoli
.
Juve awansuje do Serie A i mecze będzie można oglądać na Canal+ Sport. Polsat Sport o ile mi wiadomo też ma wykupione prawa do pokazywania meczy Serie A, więc pewnie też kilka (oby kilkanaście) spotkań zostanie pokazanych. Gdy będziemy w wyższej klasie rozgrywek o wiele łatwiej będzie o transmisje...
Forza Juve!

Juve awansuje do Serie A i mecze będzie można oglądać na Canal+ Sport. Polsat Sport o ile mi wiadomo też ma wykupione prawa do pokazywania meczy Serie A, więc pewnie też kilka (oby kilkanaście) spotkań zostanie pokazanych. Gdy będziemy w wyższej klasie rozgrywek o wiele łatwiej będzie o transmisje...
Forza Juve!

- LordJuve
- Juventino
Heh, dla mnie problemem nie jest to, ze zostalo juz niewiele do konca sezonu, ale to, że Polsat taka petycje wezmie sobie calkowicie za nic i za to moge reczyc. Stacja ta raczej za nic ma zdanie swoich telewidzow i jest w tym juz od wielu lat konsekwentna i dlatego mysle, ze ten pomysl nie ma szans, choc jak juz bedzie ta petycja to moge sie podpisac, ale watpie, ze cokolwiek to zmieni, nie jesli idzie o Polsat.
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
marcinb1989 pisze:Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dzieła
Jesteś chłopie niepoważny. Tyle ode mnie.marcinb1989 pisze:Dlatego też mówię żeby admini się tym zajęli.
- Railis
- Qualità Juventino
Rozszerzył byś swoją odpowiedź... :lol: , a nie tak chłopaka zbywasz...Siewier pisze:marcinb1989 pisze:Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dziełaJesteś chłopie niepoważny. Tyle ode mnie.marcinb1989 pisze:Dlatego też mówię żeby admini się tym zajęli.
Chodzi o to, że po pierwsze Polsat dostaje takiego typu rzeczy na porządku dziennym. Po drugie to jest prawie tak samo jak: "my chcemy gwiazdkę z nieba, jest nas.... kilku". Telewizja trzyma się tego co sobie założyła i nie ma sensu robić takiego typu wypraw przebłagalnych. Pomysł w dobrej wierze, ale kompletnie nie mający nic wspólnego z rzeczywistością.
- bianconerio
- Juventino
Jak dla mnie taka petycje powinna powstać. Mi nawet nie chodzi o to by mecze Juventusu puszczali przez cały ten i przyszły sezon.. wystarczy, że będą retransmisje meczy na dostępnym kanale o przywoitej porze. A to jak najbardziej jest możliwe i jak najbardziej jest związane z rzeczywistością. Jeśli coś takiego powstanie to na pewno podpisze się pod tym.Railis pisze:Rozszerzył byś swoją odpowiedź... :lol: , a nie tak chłopaka zbywasz...Siewier pisze:marcinb1989 pisze:Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dziełaJesteś chłopie niepoważny. Tyle ode mnie.marcinb1989 pisze:Dlatego też mówię żeby admini się tym zajęli.
Chodzi o to, że po pierwsze Polsat dostaje takiego typu rzeczy na porządku dziennym. Po drugie to jest prawie tak samo jak: "my chcemy gwiazdkę z nieba, jest nas.... kilku". Telewizja trzyma się tego co sobie założyła i nie ma sensu robić takiego typu wypraw przebłagalnych. Pomysł w dobrej wierze, ale kompletnie nie mający nic wspólnego z rzeczywistością.
PS: A po co adminów chcesz w to mieszać? Im to lotto bo mają Sky. Jeśli chcesz coś zrobić to rób to sam, porządnie, od początku do końca.
- mesju
- Qualità Juventino
A co zrobią jak napiszą do nich jeszcze fani Interu, Milanu, Romy, Palermo i po 5 przedstawicieli innych lig?bianconerio pisze:Jak dla mnie taka petycje powinna powstać. Mi nawet nie chodzi o to by mecze Juventusu puszczali przez cały ten i przyszły sezon.. wystarczy, że będą retransmisje meczy na dostępnym kanale o przywoitej porze. A to jak najbardziej jest możliwe i jak najbardziej jest związane z rzeczywistością. Jeśli coś takiego powstanie to na pewno podpisze się pod tym.
Inną sprawą jest to, że na mecze trzeba wykupić prawa do transmisji. Ilu nowych użytkowników jesteśmy w stanie zagwarantować? Jeśli ktoś ma Polsat to i tak nie zrezygnuje z niego tylko dlatego, że mecze JUVE tam nie lecą.
Moim zdaniem petycja może powstać. Nikt nikogo za to nie zje. Ale wątpię, żeby udało się coś uzyskać.
Wszystkim zależy, żeby jak najczęściej oglądać nasz zespół w akcji. Jeśli byłaby szansa a odniesienie sukcesu, petycja dawno już by leżała na biurku pana Solorza.bianconerio pisze:PS: A po co adminów chcesz w to mieszać? Im to lotto bo mają Sky. Jeśli chcesz coś zrobić to rób to sam, porządnie, od początku do końca.
- El Nino
- Juventino
dokladnie tak jak mowia przedmówcy ;] po pierwsze taka petycja wiele nie wskóra bo tym w telewizji zalezy na pieniadzach a nie na dobrze poszcegolnych kibicow ;/ po drugie tak jak ktos wspomnial.. przedstawiciele takich telewizji jak polsat sport czy c+ sport dostaja pewno kilka takich maili dziennie z prosbami o rozne transmisje, powtórki czy wlasnie puszczanie meczow danej druzyny i krotko mowiac maja to gdzies bo tak czy tak abonenci nie zrezygnuja z platformy ;p
checi masz dobre bo kazdy z nas chetnie by obejrzal mecz Juve w TV, lecz trzeba na to spojrzec realnie ze nic nie dadzą zadne petycje i prośby ;/
lepiej kup sobie szybsze łącze i obejrzyj mecz w internecie ;p
checi masz dobre bo kazdy z nas chetnie by obejrzal mecz Juve w TV, lecz trzeba na to spojrzec realnie ze nic nie dadzą zadne petycje i prośby ;/
lepiej kup sobie szybsze łącze i obejrzyj mecz w internecie ;p
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Petycja?? Dajcie ludzie spokój, nie ośmieszajmy się. Co wy myślicie, że jak napiszemy taką petycję to Cyfra lub Polsat będą pokazywali wszystkie mecze Juve w przyszłych 5 latach?? Jak dla mnie to jest poprostu śmieszne, a zarazem żałosne. Zniżacie się do poziomu, który można przyrównać do koneserów stojących pod barem, którzy żebrają byle grosz na jakiś trunek alkoholowy. Zwykła strata czasu. I wcale się nie dziwie reakcji Siewiera, który poprostu nie ma czasu na dupsy. To jest moje zdanie. Bo co może zdziałać 100 - osobowa grupka wiernych fanów swojego klubu
Odpowiedź jest chyba prosta...