Petycja w sprawie transmisji meczów Juve !

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 15:16

W tym temacie zbieramy podpisy za transmitowaniem meczy i innych rzeczy związanych z Juve :P Niech zobaczą ilu nas jest 8) Może te podpisy nic nie wniosą ale poczują szacunek do kibiców Juve :twisted: i będą Nas bardziej szanowac choćby pokazując większej ilości meczy itp,itd. Temat zakładam po "licznej" akceptacji forumowiczów z JP :) Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dzieła :!:

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 15:21

Jeśli już ktoś miałby dać wsparcie takiej petycji to chyba JPC, bo w sensie prawnym nie ma takiej organizacji (stowarzyszenia?) jak JP.
A druga kwestia: nie wiem co chcesz zdziałać. Jeśli ani Polsat Sport ani Canal + sport nie mają wykupionych praw do transmisji wszystkich spotkań Serie B a jedynie do określonych meczów (bodaj mają prawa do pokazywania potkań 4 drużyn grających obecnie w Serie B) to ta petycja jest kompletnie pozbawiowna sensu.
Jeśli się mylę to przepraszam.

Inna kwestia to czas.
Do końca Serie B zostało mniej niż trzy miesiące. Znając polskie realia, jak szybko karuzela z procedurami się kręci, zwyczajnie nic się nie da w ten sposób zwojować.

Dirty mind
MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 15:26

Dlatego też mówię żeby admini się tym zajęli. Swego czasu widziałem taka propozycję na stronie ac milanu :!:

LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 15:54

marcinb1989 pisze:W tym temacie zbieramy podpisy za transmitowaniem meczy i innych rzeczy związanych z Juve :P Niech zobaczą ilu nas jest 8) Może te podpisy nic nie wniosą ale poczują szacunek do kibiców Juve :twisted: i będą Nas bardziej szanowac choćby pokazując większej ilości meczy itp,itd. Temat zakładam po "licznej" akceptacji forumowiczów z JP :) Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dzieła :!:
Gdzie chcesz wyslac ta petycje?

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 16:54

W maju najprawdopodobniej wrócimy do Serie A, a co za tym idzie, mecze Juve ponownie będziemy mogli oglądać na antenie stacji Canal+ Sport. Mecze Juve można oglądać teraz co jakiś czas w Polsacie, a także przez internet, więc myślę, że przez te 2 miesiące jeszcze jakoś wytrzymamy i pisanie podobnej petycji jest zbędne.

Mendus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:02

Rzeczywiście chyba już trochę za późno na takie petycje. Zostało przeszło 2-3 miesiące, więc nie da rady tego już załatwić. Po cichu liczę, że Polsat Sport pokaże nam spotkanie Juve - Napoli :pray: .

Juve awansuje do Serie A i mecze będzie można oglądać na Canal+ Sport. Polsat Sport o ile mi wiadomo też ma wykupione prawa do pokazywania meczy Serie A, więc pewnie też kilka (oby kilkanaście) spotkań zostanie pokazanych. Gdy będziemy w wyższej klasie rozgrywek o wiele łatwiej będzie o transmisje...

Forza Juve!

Obrazek

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:36

Heh, dla mnie problemem nie jest to, ze zostalo juz niewiele do konca sezonu, ale to, że Polsat taka petycje wezmie sobie calkowicie za nic i za to moge reczyc. Stacja ta raczej za nic ma zdanie swoich telewidzow i jest w tym juz od wielu lat konsekwentna i dlatego mysle, ze ten pomysl nie ma szans, choc jak juz bedzie ta petycja to moge sie podpisac, ale watpie, ze cokolwiek to zmieni, nie jesli idzie o Polsat.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 18:22

marcinb1989 pisze:Dlatego też mówię żeby admini się tym zajęli. Swego czasu widziałem taka propozycję na stronie ac milanu :!:
Taaaak, bo Admini to wszystko potrafią zrobić, na wszystkim się znają i mają czasu wolnego ile im się podoba.
Jak taki jesteś cwaniak to sam się tym zajmij....

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 20:47

marcinb1989 pisze:Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dzieła
marcinb1989 pisze:Dlatego też mówię żeby admini się tym zajęli.
Jesteś chłopie niepoważny. Tyle ode mnie.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 21:06

Siewier pisze:
marcinb1989 pisze:Lepiej żeby tym tematem zajęli się ludzie z "góry" JP. A więc do dzieła
Rozszerzył byś swoją odpowiedź... :lol: , a nie tak chłopaka zbywasz...

Chodzi o to, że po pierwsze Polsat dostaje takiego typu rzeczy na porządku dziennym. Po drugie to jest prawie tak samo jak: "my chcemy gwiazdkę z nieba, jest nas.... kilku". Telewizja trzyma się tego co sobie założyła i nie ma sensu robić takiego typu wypraw przebłagalnych. Pomysł w dobrej wierze, ale kompletnie nie mający nic wspólnego z rzeczywistością.

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 16:48

Railis pisze:
Siewier pisze:
Rozszerzył byś swoją odpowiedź... :lol: , a nie tak chłopaka zbywasz...

Chodzi o to, że po pierwsze Polsat dostaje takiego typu rzeczy na porządku dziennym. Po drugie to jest prawie tak samo jak: "my chcemy gwiazdkę z nieba, jest nas.... kilku". Telewizja trzyma się tego co sobie założyła i nie ma sensu robić takiego typu wypraw przebłagalnych. Pomysł w dobrej wierze, ale kompletnie nie mający nic wspólnego z rzeczywistością.
Jak dla mnie taka petycje powinna powstać. Mi nawet nie chodzi o to by mecze Juventusu puszczali przez cały ten i przyszły sezon.. wystarczy, że będą retransmisje meczy na dostępnym kanale o przywoitej porze. A to jak najbardziej jest możliwe i jak najbardziej jest związane z rzeczywistością. Jeśli coś takiego powstanie to na pewno podpisze się pod tym.

PS: A po co adminów chcesz w to mieszać? Im to lotto bo mają Sky. Jeśli chcesz coś zrobić to rób to sam, porządnie, od początku do końca.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 17:00

bianconerio pisze:Jak dla mnie taka petycje powinna powstać. Mi nawet nie chodzi o to by mecze Juventusu puszczali przez cały ten i przyszły sezon.. wystarczy, że będą retransmisje meczy na dostępnym kanale o przywoitej porze. A to jak najbardziej jest możliwe i jak najbardziej jest związane z rzeczywistością. Jeśli coś takiego powstanie to na pewno podpisze się pod tym.
A co zrobią jak napiszą do nich jeszcze fani Interu, Milanu, Romy, Palermo i po 5 przedstawicieli innych lig?
Inną sprawą jest to, że na mecze trzeba wykupić prawa do transmisji. Ilu nowych użytkowników jesteśmy w stanie zagwarantować? Jeśli ktoś ma Polsat to i tak nie zrezygnuje z niego tylko dlatego, że mecze JUVE tam nie lecą.

Moim zdaniem petycja może powstać. Nikt nikogo za to nie zje. Ale wątpię, żeby udało się coś uzyskać.
bianconerio pisze:PS: A po co adminów chcesz w to mieszać? Im to lotto bo mają Sky. Jeśli chcesz coś zrobić to rób to sam, porządnie, od początku do końca.
Wszystkim zależy, żeby jak najczęściej oglądać nasz zespół w akcji. Jeśli byłaby szansa a odniesienie sukcesu, petycja dawno już by leżała na biurku pana Solorza.

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 17:29

dokladnie tak jak mowia przedmówcy ;] po pierwsze taka petycja wiele nie wskóra bo tym w telewizji zalezy na pieniadzach a nie na dobrze poszcegolnych kibicow ;/ po drugie tak jak ktos wspomnial.. przedstawiciele takich telewizji jak polsat sport czy c+ sport dostaja pewno kilka takich maili dziennie z prosbami o rozne transmisje, powtórki czy wlasnie puszczanie meczow danej druzyny i krotko mowiac maja to gdzies bo tak czy tak abonenci nie zrezygnuja z platformy ;p

checi masz dobre bo kazdy z nas chetnie by obejrzal mecz Juve w TV, lecz trzeba na to spojrzec realnie ze nic nie dadzą zadne petycje i prośby ;/
lepiej kup sobie szybsze łącze i obejrzyj mecz w internecie ;p

Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 18:11

wedlug mnie juz za poźno na taka petycje :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: .

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 18:28

Petycja?? Dajcie ludzie spokój, nie ośmieszajmy się. Co wy myślicie, że jak napiszemy taką petycję to Cyfra lub Polsat będą pokazywali wszystkie mecze Juve w przyszłych 5 latach?? Jak dla mnie to jest poprostu śmieszne, a zarazem żałosne. Zniżacie się do poziomu, który można przyrównać do koneserów stojących pod barem, którzy żebrają byle grosz na jakiś trunek alkoholowy. Zwykła strata czasu. I wcale się nie dziwie reakcji Siewiera, który poprostu nie ma czasu na dupsy. To jest moje zdanie. Bo co może zdziałać 100 - osobowa grupka wiernych fanów swojego klubu :?: Odpowiedź jest chyba prosta...

ODPOWIEDZ