Serie B (28): JUVENTUS 1-0 Treviso

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mendus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 16:57

Przez pierwsze 60minut rzeczywiście było nie za ciekawie. Potem gra się poprawiła i jakoś to wyglądało. Krew mnie tylko zalewa jak widzę naszą obronę w akcji :/ dokładniej gdy np. piłkarz Treviso dogrywa do swojego partnera na lewą stronę, a Zebina zamiast skakać do główki cofa się i chce "jakoś" zablokować strzał... co oczywiście mu nie wychodzi. Zauważyłem kilka takich rażących błędów, na szczęście bez konsekwencji. Cieszy mnie fakt, ze DD wreszcie zaczął robić te zmiany wcześniej, a nie czekać do ostatniej chwili. Nawet Bożinow sobie pograł 45 minut (no, ale w końcu brak Treze...). Del Piero miał kilka ładnych sytuacji w końcówce spotkania, które mogły zakończyć się bramką. Co tu więcej komentować... ważne, że zdobyliśmy 3 pkt, a gra i tak do poprawy. Chciałbym, aby nasi obrońcy mieli więcej pewności siebie...

Forza Juve!

Obrazek

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:06

Skromne 1:0, ale liczy się zwycięstwo :-D Oglądałem na Sopcast'cie drugą połowę. I tak się nieszczęśliwie złożyło, że bramkę Palladino już tylko słyszałem, bo obraz nagle zaczął mi się ciąć. Akurat w takim momencie :doh: Później to już widziałem sam pokaz slajdów. Wydaje mi się, że po raz kolejny dobrze wypadł Del Piero, zaś niestety słabiutko Bojinow. Ogólnie, chyba nie był to za porywający mecz i zaprezentowaliśmy się dość przeciętnie :think:

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:09

Juve w pierwszej połowie zupełnie nie miało pomysłu na gre, czego efektem były długie piłki obrońców do napastników. Pomoc grała bardzo średnio. W drugiej połowie Deschamps chyba zareagował, bo Juve zaczęło grac po ziemi w lini pomocy, czego efektem była juz całkowita dominacja w środku pola, co za tym idzie, zwiększyła się ilosc dobrych okazji strzeleckich. Gdyby wymazać z pamięci pierwszą połowę, mógłbym śmiało stwierdzic, ze zagrali dobry mecz, niestety smak psuje mi kompletna bezradnosc z pierwszej połowy. Znowu kiwka Buffona, dosyć szczęsliwa, bo gdyby napastnik nie był takim mułem, mógł ją wyłuskać.

Napoli i Bologna remis, Piacenza w plecy. Fajnie, bo dzięki temu zwycięstwu odbiliśmy się na 3 pkt od drugiego napoli
Ostatnio zmieniony 13 marca 2007, 17:12 przez The_Sickness, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotrekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:11

Ciężko sie gra przeciwko drużynie która przyjeżdza się tylko bronić,to nie jest wcale takie łatwe jak sie wydaje,dlatego cieszy skromne bo skromne,ale zwycięstwo,bo remis by znowu popsuł nam humor,który i tak ostatnimi dniami nie był najlepszy.
Del Piero oczywiście jak zwykle na swoim poziomie,co mnie martwi,to to ze gdy strzelamy bramke to póżniej przeżywamy chwile grozy gdyz wówczas często dochodzi do sytuacji pod bramka Juve,tym razem mieliśmy szczęscie i piłka nie trafiła do naszej bramki,choc było blisko.

Juve fan
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:16

Ważne zwycięstwo :ok: ale mecz mnie usypiał szczególnie w pierwszej połowie. Ogólnie nie za wiele można o nim napisać , żaden z zawodników sie nie wyróżnił. Znowu szczęśliwa kiwka Buffona :prochno: ale kiedyś może juz tego szczęścia zabraknąć ....

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
wojtas_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:37

Wygrali i dobrze Palladino będzie gwiazdą! Napoli zremisowało więc 3 ptk przewagi git, chodz powinno być conajmniej 5.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:46

Dobrze, że w pierwszej połowie Buffon trochę mnie przebudził swoim dryblingiem, bo inaczej chyba poszedłbym w ślady brata, który usnął :| Graliśmy jak za starych, "dobrych" czasów Capello. Długa piłka do przodu i może się uda. Nie udało się. Druga połowa lepsza, zakończona bramką. Niestety nie lubię tak zdobywanych goli. To samo pisałem jak Giggs wykonywał rzut wolny z Lille w LM :think:

Uderzyły mnie jednak dwie rzeczy w czasie spotkania (a szczególnie w pierwszej połowie, gdzie było sporo czasu na przemyślenia).
Mianowicie gra naszej obrony. Już ktoś chyba o tym wspominał, że nasi boczni obrońcy grają bardzo blisko środka pola karnego. To strasznie ułatwia dośrodkowania przeciwnika. Jakby nie patrzeć, często jest to jedyny sposób na strzelenie nam bramki. Dziwi mnie to tym bardziej, że gramy dwoma zawodnikami w środku, którzy nie są stworzeni do atakowania. Efekt jest taki, że pod bramką Buffona roi się od naszych, a między pomocą i napadem jest ogromna luka. Czasami nie ma komu piłki zagrać.

No i Bojinov, którego można było zobaczyć w akcji przez całe 45 minut. Według mnie nie zagrał najgorzej. Brakuje mu albo ogrania, albo po prostu umiejętności. Czasami woli kiwać, niż wypuścić piłkę zawodnikowi. Walczył jednak dzielnie i wydaje mi się, że mógłby przy większej ilości gier częściej zastępować Trexeguet czy Palladino.
A to, na co chciałem zwrócić uwagę to strach w oczach Bułgara. Może tylko ja to zauważyłem, ale za każdym razem jak Bojinov stracił piłkę lub strzelił niecelnie, gdzieś wzrokiem patrzył w stronę ławki rezerwowych, jakby ktoś zaraz miał go zacząć biczować za stratę piłki. Ale może tylko mi się tak wydawało :wink:

Nie licząc pierwszej połowy zagraliśmy dość ciekawy mecz. Szkoda, że tylko jedna akcja zakończyła się bramką, ale ważne są 3 punkty :)

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:48

Oglądałem całe spotkanie na RAI International i mecz mógł się podobać. Brakowało jedynie wykończenia akcji i więcej bramek. Juve wykorzystał moment i Palladino zdobył gola. Ale powinni wygrać 3:0. Treviso nic nie pokazało. Żadnych groźnych kontr i klarownych akcji. Trzy punkty i Serie A coraz bliżej.

Obrazek
Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 18:20

Widziałem tylko drugą połowę, na RAI International. Obraz w miarę dobry, nie przycinało się nic. Pierwsze 15 minut drugiej połowy, to gra bez składu i ładu. Natomiast od 60-ej minuty zaczęło się w końcu coś dziać. Na boisku pojawił się Marchisio, który bardzo dobrze zagrał szczególnie w odbiorze. Największe zagrożenie pod bramką rywali stwarzał Del Piero, jednak jego strzałom brakowało albo precyzji, albo dobrze bronił Avramov. Bojinov i Palladino się starali, może nawet więcej po boisku biegał Bułgar, jednak widać było, że nie gra za często. Niepotrzebne straty, głupie wdawanie się w dryblingi, niedokładne podania. Jednak to po faulu na nim Del Piero świetnie zagrał do Palladino, który nie miał problemów ze zdobyciem bramki. Po uzyskaniu prowadzenia, Treviso nieco przycisnęło i trzeba pochwalić Deschamps'a, który wprowadził w miejsce Palladino obrońcę - Balzarettiego. Pozwoliło to na uspokojenie szyków defensywnych. I choć sędzia do końca meczu był bardzo drobiazgowy, to udało się na wygrać ten mecz. Z przebiegu drugiej połowy muszę powiedzieć, że choć ciężko to zwycięstwo przyszło, to jak najbardziej zasłużenie. Oby w następnych meczach było już łatwiej.

MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 18:33

1:0:?. Ważne są 3 punkty. Jednak trochę dłużej grał Bojinov, i to cieszy.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 19:24

No to małym palcem u nogi wychodzimy z kryzysu. Najważniejsza wygrana, 3 pkt i podniesienie morali druzyny po ostatnich wybrykach.
Dobrze ze DD szybciej zrobił zmiany no i brava :bravo: :bravo: :bravo: dla Palladino!
Nadal 3 pkt przewagi, mam nadzieje ze juz nie oddamy lidera do końca!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Wilin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 19:40

Troche sie zdziwiłem ,że tylko 1:0 ale najwazniejsza jest wygrana

Forza Juve :evil: :D

Juve Is the BEST :):)
lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 19:58

Powinno być więcej niż 1-0 bo Juventus cisną przeciwnicy mieli bardzo mało okazji Byffon nie miał zabardzo co robić. Treviso zaczeło grać jak stracili bramkę

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 22:38

Pilekww pisze:No to małym palcem u nogi wychodzimy z kryzysu.
Jakiego kryzysu? Jedna wpadka, w ostatnim meczu, to już kryzys?

Meczu niestety nie mogłem oglądać, relacji live również nie śledziłem. Mam nadzieję, że nie czeka nas dużo meczów w środku tygodnia o tej godzinie. Udało się wygrać, co prawda skromnie, bo 1:0, ale najważniejsze, że zdobyliśmy trzy punkty. Spodziewałem się jednak nieco więcej po meczu z Brescią i ogólnie patrząc na nasze występny w meczach domowych. Jednak oczywiście narzekał nie będę. Deschamps zaskoczył mnie dość szybkimi zmianami, co na pewno wyszło nam na plus. Jestem również bardzo zadowolony z tego, że trener dał trochę pograć młodym. Wpuścił nawet Bożinowa na całą drugą połowę, to jest dopiero coś. Ponadto powiększyliśmy nasza przewagę nad rywalami. Wygraliśmy, inaczej chyba stać się nie mogło. Teraz czeka nas drugi z rzędu mecz przed własną publicznością, tym razem z Trestiną, który również trzeba wygrać.

piter_b

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 23:34

wie ktos moze na jakich kanalach tv bedzie puszczany najblizszy mecz Triestina-JUve?
znalazlem dwie stacje ale za cholere nie moge odnalesc ich na satelicie :(
to sa kanaly : PREMIERE SPORT PORTAL i MEDIASET PREMIUM 1
moze ktos zna jakies na ktorych bedzie mecz ??

Zablokowany