[b]Zenoni o odejściu z Juve[/b]
- JuveQL
- Juventino
Ja tam do niego nigdy nic nie mialem. Ostanie z czego go zapamietalem to asysyta przy golu Tacchinardiego w meczu z FC Basel (o ile sie nie myle) Niemniej zycze mu samych sukcesow (no moze poza zwyciestwem nad Juve
) i wspanialej gry.
- Nowy
- Juventino
Zenoni to bardzo dobry, kreatywny obrońca, który potrafi zdobyć teren, podciągnąć akcję do przodu. To cecha bardzo wartościowa u obrońcy. Do tego gra pewnie. Juventus to potęga i trudno wejść do pierwszego składu dlatego Zenoni prawie w odóle nie grał. O tym jak wartościowym jest piłkarzem przekonamy się wszyscy w tym sezonie - będzie silnym punktem Sampdorii. Sądzę, że za rok wróci do Juventusu.
- Nowy
- Juventino
O jego powrocie zdecyduje postawa w tym sezonie. Jeśli będzie grać przeciętnie to nie wróci. Zenoni wie o tym dobrze i jest na pewno bardzo zmotywowany - będzie walczyć o swoją karierę i powrót do Juve. Udowodni swoją przydatność dla klubu.
Jesteś uprzedzona do niego Medi.
Jesteś uprzedzona do niego Medi.
- Medi
- Qualità Juventino
Nie jestem uprzedzona, zresztą nie mogłabym być w stosunku do żadnego piłkarza Juve. Po prostu według mnie na Juve jest za słaby, co nie znaczy, że w Sampdorii nie może zabłyszczeć.
Zenoni jest silny fizycznie i ma dobre przyśpieszenie ( piłka przy nodze) ale nie potrafi ani dośrodkowywać ani tym bardziej dryblować. Jego podania są niecelne ( no chyba , że do tyłu), dośrodkowania kończą sie przejęciem piłki przez przeciwnika albo na aucie i przegrywa w kontrastach 1vs1. Chociaż potrafi ładnie zagrać, chociażby jak z MU na wyjeździe mając za przeciwnika niejakiego Giggsa.
Na pewno jego problemem jest to, że nie ma ciągłości w grze. Wystarczy popatrzeć jakie postępy zrobił Birindelli od momentu kontuzji Pessotto, kiedy praktycznie z przymusu Lippi zaczął go wystawiać regularnie w składzie aż do wykurowania sie Zambrotty.I też ma jakiś wpływ nieśmiały charakter.Może mu brakuje troche pewności siebie.
Myślę, że gdyby grał regularnie to mógłby sie znacznie poprawić.
Czego mu szczerze życzę ale nie chce żeby wracał do Juve.
Zenoni jest silny fizycznie i ma dobre przyśpieszenie ( piłka przy nodze) ale nie potrafi ani dośrodkowywać ani tym bardziej dryblować. Jego podania są niecelne ( no chyba , że do tyłu), dośrodkowania kończą sie przejęciem piłki przez przeciwnika albo na aucie i przegrywa w kontrastach 1vs1. Chociaż potrafi ładnie zagrać, chociażby jak z MU na wyjeździe mając za przeciwnika niejakiego Giggsa.
Na pewno jego problemem jest to, że nie ma ciągłości w grze. Wystarczy popatrzeć jakie postępy zrobił Birindelli od momentu kontuzji Pessotto, kiedy praktycznie z przymusu Lippi zaczął go wystawiać regularnie w składzie aż do wykurowania sie Zambrotty.I też ma jakiś wpływ nieśmiały charakter.Może mu brakuje troche pewności siebie.
Myślę, że gdyby grał regularnie to mógłby sie znacznie poprawić.
Czego mu szczerze życzę ale nie chce żeby wracał do Juve.
- Nowy
- Juventino
Ciekawe co powiedziałby Lippi na taką charakterystykę tego zawodnika. Zgadzam się z Tobą Medi, że Juve to klub dla najlepszych i dobry zawodnik to za słaby zawodnik nawet na ławkę rezerwowych. Za rok o tej porze będziemy wiedzieć co sądzi o tym Lippi. Życzę Zenoniemu powodzenia, wierzę w niego i liczę na jego świetną grę by zasłużył sobie na powrót.
- paweł (neo)
- Juventino
a salas??? hehe chyba o nim zapomniałas..Medi pisze:Pewnie , że nie był taki zły. W Juve nie ma złych piłkarzy. On był po prostu najgorszym z najlepszych :twisted: