[b]Zenoni o odejściu z Juve[/b]
- widmo
- Juventino
Zenoni o odejściu z Juve
Cristian Zenoni ujawnił, dlaczego zostawił Juventus na rzecz beniaminka włoskiej Serie A - Sampdorii. Zenoni już oficjalnie znajduje się w zespole z Genui na jednorocznym wypożyczeniu.
"Spędziłem w Juventusie dwa wspaniałe lata, zdobywają dwa mistrzostwa kraju. Jednak uzgodniłem z klubem iż najlepszym rozwiązaniem będzie gra w Sampdorii. Tutaj na pewno częściej będę okazję do gry w pierwszym zespole."
26 letni zawodnik przez 2 lata spędzone na Delle Alpi był tylko rezerwowym i rzadko był brany pod uwagę przez Lippiego przy wystawianiu pierwszej jedenastki. Sam zawodnik uważa, że jego wszechstronność jest jego wielkim atutem, który na pewno dostrzeże trener Sampdorii. "Wolałbym grać w tyle, ale dostosuje się do potrzeb trenera. Sampdoria dopiero co wróciła do Serie A i najważniejszym celem będzie utrzymanie się w pierwszej lidze. Ale mamy nadzieje, że przez najbliższe 12 miesięcy uda nam się osiągnąć więcej."
Cristian Zenoni ujawnił, dlaczego zostawił Juventus na rzecz beniaminka włoskiej Serie A - Sampdorii. Zenoni już oficjalnie znajduje się w zespole z Genui na jednorocznym wypożyczeniu.
"Spędziłem w Juventusie dwa wspaniałe lata, zdobywają dwa mistrzostwa kraju. Jednak uzgodniłem z klubem iż najlepszym rozwiązaniem będzie gra w Sampdorii. Tutaj na pewno częściej będę okazję do gry w pierwszym zespole."
26 letni zawodnik przez 2 lata spędzone na Delle Alpi był tylko rezerwowym i rzadko był brany pod uwagę przez Lippiego przy wystawianiu pierwszej jedenastki. Sam zawodnik uważa, że jego wszechstronność jest jego wielkim atutem, który na pewno dostrzeże trener Sampdorii. "Wolałbym grać w tyle, ale dostosuje się do potrzeb trenera. Sampdoria dopiero co wróciła do Serie A i najważniejszym celem będzie utrzymanie się w pierwszej lidze. Ale mamy nadzieje, że przez najbliższe 12 miesięcy uda nam się osiągnąć więcej."
- BianconeriFan
- Juventino
Ten Zenoni to chyba żartuje - ile on razy grał dla Juve? Miał wogóle debiut? A mówi, że zdobył 2 mistrzostwa Serie A. Ma tupecik... Tak, tak - to bardzo wszechstronny zawodnik - grał w podstawówwce na bramce :evil: :evil: . Ciekaw jestem czy wróci po sezonie do Juve, i czy wywalczy pewne miejsce w Sampdorii..widmo pisze:Zenoni o odejściu z Juve
"Spędziłem w Juventusie dwa wspaniałe lata, zdobywając dwa mistrzostwa kraju."
- BIGGI
- Qualità Juventino
hehe tylko czekałem az Medi sie wypowie na temat jej "ulubionego" gracza....Medi pisze:Zycze wielu sukcesów i mam nadzieje, że już nie będe musiała oglądać pana Zenoniego w biało czarnych barwach....no chyba, że w ...........Sienie :twisted:

- Alex-10
- Juventino
Czemu tak bardzo go nie lubicie? w końcu Zenoni też człowiek 
Poza tym kto w 1/2 PW z Milanem podał pięknie do Del Piero jak ten strzelił na 2-1???
No dobra to chyba jedyna taka dobra akcja w jego wykonaniu...

Poza tym kto w 1/2 PW z Milanem podał pięknie do Del Piero jak ten strzelił na 2-1???
No dobra to chyba jedyna taka dobra akcja w jego wykonaniu...
I CAMPIONI D'ITALIA SIAMO NOI
JU27
JU27
- juventini
- Juventino
Przykro mi, że odchodzi, ale też sie nie załamie. Życze ci wielu sukcesów w nowym klubie, a ponatto tego żeby kiedyś wrócił do Juve. Zenoni wróć szybko !!!

Wyślijmy Zenoniemu oficjalna note z podziekowaniami za to jak wiele walki i serca wlozyl w to aby JUVE mialo takie wyniki jakie ma...dzieki Zenek :!: :!: :!: :!: :!: :shock:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Masz rację. Fakt Zenoni bardzo odbiegał klasą od pozostałych, robił głupie błędy ale notował też dobre występy. Życzę mu jak najlepiej. Pewnie już do nas niewróci no ale są lepsi. W tych 2 wspaniałych sezonach ,które sędził w JUVE a moze lepiej na ławce strzelił 2 golematiso pisze:Hmmm..Dlacego wszyscy tak Zenoniego nie lubia.Ja tam do niego nic niemam i zycze mu powodzenia

- BIANCONERI
- Juventino
Zagrał u nas dwa sezony strzelił dwa gole,pograł w PW nieraz nawet w lidze i LM..Nie był taki, zły mam nadzieje że powiedzie mu się w Sambdorii.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"