Ptaszniki- naturalne piękno
- misiekjt
- Juventino
ema. nigdy nie rzuciło mi sie w oczy zeby był taki temat takze wrzucam go tutaj.chodzi mi glownie o to czy jest ktos(napewno jest :roll: ) kto choduje ptaszniki itp skorpiony węze wije nie wiem co jeszcze. moznaby popisac o swoich przezyciach wpadkach czy tez chwilach szczescia zeswoimi pupilami
ja w swojej narazie poczatkowej kolekcji posiadam
-Acanthoscuria geniculata
-Brachypelma smithi
-Brachypelma albopilosum
-Citharischius crawshayi (mój ulubieniec :twisted: )
jesli macie jakies ciekawe foty czy filmiki to zapodawajcie ! no to tyle pozdro

-Acanthoscuria geniculata
-Brachypelma smithi
-Brachypelma albopilosum
-Citharischius crawshayi (mój ulubieniec :twisted: )
jesli macie jakies ciekawe foty czy filmiki to zapodawajcie ! no to tyle pozdro

"piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają"
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
U mnie ciężko zawsze było z hodowaniem zwierząt, mama nawet żółwia lądowego się bała :lol:, dlatego nie mogę się niczym pochwalić
Mógłbyś wrzucić fotki tych paskudztw ?:P Wiem,że Paku coś tam hoduje za zamkniętymi drzwiami swojego mrocznego pokoju, może się pochwali

Mógłbyś wrzucić fotki tych paskudztw ?:P Wiem,że Paku coś tam hoduje za zamkniętymi drzwiami swojego mrocznego pokoju, może się pochwali

- January
- Juventino
to nie są to moje foty, ale niech każdy zobaczy jak wyglądają te "stworzonka"
oto i ptasznik:

tu mamy węża, dokładniej żmije:
http://www.eko.org.pl/lkp/weze/zmija.jpg
i wije:

ja osobiście nie posiadam tych zwierzątek, ale za to mam dwa wspaniałe kotki

oto i ptasznik:

tu mamy węża, dokładniej żmije:
http://www.eko.org.pl/lkp/weze/zmija.jpg
i wije:

ja osobiście nie posiadam tych zwierzątek, ale za to mam dwa wspaniałe kotki
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- January
- Juventino
no raczej nie chciałbym sobie przywłaszczać czyichś fotekSiewier pisze:Dobrze, że raczyłeś to zaznaczyćAchim pisze:to nie są to moje foty

:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- LordJuve
- Juventino
Ja raczej mam jakis lek zapisany gleboko w podswiadomosci, szczegolnie zwiazany z wezami, pajakow tez specjalnie nie lubie nie mowiac juz o wijach. Te zwierzaki wymienione budza we mnie lek i jakies bardzo, ze tak powiem, defensywne reakcje. Lecz z checia, ale to kiedys, pohodowalbym skorpiona(moj znak zodiaku to wlasnie skorpion 8) ). Pewnie z tych wymienionych skorpiony sa wlasnie jedne z najbardziej niebezpiecznych, ale jakos one mnie nie przerazaja tak jak chocby padalec czy zaskroniec... :lol:
- January
- Juventino
Siewier pisze:Prędzej by Cie te zwierzątko złapałoAchim pisze: prędzej bym zwiał na widok czegoś takiego niż łapał za aparat
no to już byłoby gorzej

- cygi
- Juventino
Ja posiadam swojego pupilka
Psalmopoeus irminia. Jest jeszcze młody, bo dopiero L6, ale już się prezentuje całkiem nieźle :] Niestety nie mam fotek. Właśnie miał wylinkę i się nie wynurza, ale jak tylko wychyli odnóża to zapodam fote:)

- Juventinha
- Qualità Juventina
Też macie pomysły z tymi fotami. Myślałam, że zawału dostanę jak zobaczyłam 
Jakie to coś potrafi byc duże?
Bierzecie to do ręki (brrrrrrr )?
Mój kolega miał kiedyś jakieś takie, opowiadał nawet, że całkiem sporo, bo mu sie mnożyły. Na całe szczęście nie miałam zaszczytu go odwiedzic wtedy
Spytam, może ma zdjęcia, wybierzemy najokropniejsze 8)
A z kolei inny kolega wprowadzał się do akademika i dostał przydział pokoju. Jakiego miał zonka jak wszedł i zobaczył, że w całym pokoju jest pełno takich stworzonek- od węży, po pajączki
Oczywiście to było expo potencjalnego współlokatora
W sumie wcale mu się nie dziwie, że zmienił pokój 

Jakie to coś potrafi byc duże?

Mój kolega miał kiedyś jakieś takie, opowiadał nawet, że całkiem sporo, bo mu sie mnożyły. Na całe szczęście nie miałam zaszczytu go odwiedzic wtedy

A z kolei inny kolega wprowadzał się do akademika i dostał przydział pokoju. Jakiego miał zonka jak wszedł i zobaczył, że w całym pokoju jest pełno takich stworzonek- od węży, po pajączki

- Piotrekk
- Juventino
Ja nie wiem jak to można takie coś hodować,spać z tym w jednym pokoju,przecież to niebezpiecznie nawet.
A niech wyjdzie w nocy ze swego pomieszczenia skorpion,wejdzie na łózko i Cie dziabnie? Nie dowiesz się nawet że to zrobił Twój best friend bo już będziesz po drugiej stronie
Żeby to jeszcze ładne było,ale jak sie patrzy na tą wije to aż sie żle robi...przynajmniej mi
A niech wyjdzie w nocy ze swego pomieszczenia skorpion,wejdzie na łózko i Cie dziabnie? Nie dowiesz się nawet że to zrobił Twój best friend bo już będziesz po drugiej stronie
Żeby to jeszcze ładne było,ale jak sie patrzy na tą wije to aż sie żle robi...przynajmniej mi

Juve fan
- Juventinha
- Qualità Juventina
Niektórzy lubią hardkorPiotrekk pisze:Ja nie wiem jak to można takie coś hodować,spać z tym w jednym pokoju,przecież to niebezpiecznie nawet.
A niech wyjdzie w nocy ze swego pomieszczenia skorpion,wejdzie na łózko i Cie dziabnie?

Był taki jeden, nie pamiętam jak się nazywał, ale jego pasją życiową było fotografowanie krokodyli, w różnych wariantach, np. z głową w jego paszczy. Opowiadał, byłby szczęśliwy jakby miał tak umrzec, no i mu się spełniło.
A oglądałeś kiedyś Fear Factor?Piotrekk pisze:

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jeśli masz na myśli Steve'a Irwina to powinnaś się wstydzić, że nie znasz jego nazwiskaJuventinha pisze:
Był taki jeden, nie pamiętam jak się nazywał, ale jego pasją życiową było fotografowanie krokodyli, w różnych wariantach, np. z głową w jego paszczy. Opowiadał, byłby szczęśliwy jakby miał tak umrzec, no i mu się spełniło.

Co do posiadania tego typu stworzonek to na pewno jest to bezpieczniejsze niż trzymanie kobiety w domu
- Discordia
- Juventino
Steve Irvin?Juventinha pisze:Niektórzy lubią hardkorPiotrekk pisze:Ja nie wiem jak to można takie coś hodować,spać z tym w jednym pokoju,przecież to niebezpiecznie nawet.
A niech wyjdzie w nocy ze swego pomieszczenia skorpion,wejdzie na łózko i Cie dziabnie?![]()
Na fotce niżej jeszcze za życia

I żeby nie było offtopa, to moje zdanie na ten temat: Strasznie boję się węży i nie wyobrażam sobie siebie trzymającej takie "zwierzątka" w domu. Ale jeśli komuś się one podobają, to czemu nie
Edit:
Niezły mam refleks... :oops: Szukałam fotki i Siewier mnie wyprzedził...

- Juventinha
- Qualità Juventina
No właśnie o niego mi chodziło, dziękujęjuventina92 pisze: Steve Irvin?

Hehe, dla mnie węże są najlepsze z tego wszystkiegojuventina92 pisze: I żeby nie było offtopa, to moje zdanie na ten temat: Strasznie boję się węży i nie wyobrażam sobie siebie trzymającej takie "zwierzątka" w domu. Ale jeśli komuś się one podobają, to czemu nieTrzeba mieć tylko tolerancyjnych współlokatorów
![]()