Ptaszniki- naturalne piękno

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
misiekjt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 08:12

ema. nigdy nie rzuciło mi sie w oczy zeby był taki temat takze wrzucam go tutaj.chodzi mi glownie o to czy jest ktos(napewno jest :roll: ) kto choduje ptaszniki itp skorpiony węze wije nie wiem co jeszcze. moznaby popisac o swoich przezyciach wpadkach czy tez chwilach szczescia zeswoimi pupilami :D ja w swojej narazie poczatkowej kolekcji posiadam

-Acanthoscuria geniculata
-Brachypelma smithi
-Brachypelma albopilosum
-Citharischius crawshayi (mój ulubieniec :twisted: )

jesli macie jakies ciekawe foty czy filmiki to zapodawajcie ! no to tyle pozdro :dance:

"piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają"
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 08:49

U mnie ciężko zawsze było z hodowaniem zwierząt, mama nawet żółwia lądowego się bała :lol:, dlatego nie mogę się niczym pochwalić :/

Mógłbyś wrzucić fotki tych paskudztw ?:P Wiem,że Paku coś tam hoduje za zamkniętymi drzwiami swojego mrocznego pokoju, może się pochwali :D

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 10:07

to nie są to moje foty, ale niech każdy zobaczy jak wyglądają te "stworzonka" :prochno:

oto i ptasznik:
Obrazek
tu mamy węża, dokładniej żmije:
http://www.eko.org.pl/lkp/weze/zmija.jpg
i wije:
Obrazek

ja osobiście nie posiadam tych zwierzątek, ale za to mam dwa wspaniałe kotki :smile:

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 10:11

Achim pisze:to nie są to moje foty
Dobrze, że raczyłeś to zaznaczyć :prochno:

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 10:22

Siewier pisze:
Achim pisze:to nie są to moje foty
Dobrze, że raczyłeś to zaznaczyć :prochno:
no raczej nie chciałbym sobie przywłaszczać czyichś fotek :P a poza tym to wątpię czy bym takie zrobił :prochno: prędzej bym zwiał na widok czegoś takiego niż łapał za aparat :dance:

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 10:31

Achim pisze: prędzej bym zwiał na widok czegoś takiego niż łapał za aparat :dance:
Prędzej by Cie te zwierzątko złapało :P

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 10:34

Ja raczej mam jakis lek zapisany gleboko w podswiadomosci, szczegolnie zwiazany z wezami, pajakow tez specjalnie nie lubie nie mowiac juz o wijach. Te zwierzaki wymienione budza we mnie lek i jakies bardzo, ze tak powiem, defensywne reakcje. Lecz z checia, ale to kiedys, pohodowalbym skorpiona(moj znak zodiaku to wlasnie skorpion 8) ). Pewnie z tych wymienionych skorpiony sa wlasnie jedne z najbardziej niebezpiecznych, ale jakos one mnie nie przerazaja tak jak chocby padalec czy zaskroniec... :lol:

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 10:51

Siewier pisze:
Achim pisze: prędzej bym zwiał na widok czegoś takiego niż łapał za aparat :dance:
Prędzej by Cie te zwierzątko złapało :P

no to już byłoby gorzej :P miejmy nadzieję że nigdy nie spotkam takiego zwierzątka :prochno:

cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 14:55

Ja posiadam swojego pupilka :) Psalmopoeus irminia. Jest jeszcze młody, bo dopiero L6, ale już się prezentuje całkiem nieźle :] Niestety nie mam fotek. Właśnie miał wylinkę i się nie wynurza, ale jak tylko wychyli odnóża to zapodam fote:)

Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 16:00

Też macie pomysły z tymi fotami. Myślałam, że zawału dostanę jak zobaczyłam :P

Jakie to coś potrafi byc duże? :P Bierzecie to do ręki (brrrrrrr )?

Mój kolega miał kiedyś jakieś takie, opowiadał nawet, że całkiem sporo, bo mu sie mnożyły. Na całe szczęście nie miałam zaszczytu go odwiedzic wtedy :P Spytam, może ma zdjęcia, wybierzemy najokropniejsze 8)
A z kolei inny kolega wprowadzał się do akademika i dostał przydział pokoju. Jakiego miał zonka jak wszedł i zobaczył, że w całym pokoju jest pełno takich stworzonek- od węży, po pajączki :) Oczywiście to było expo potencjalnego współlokatora :P W sumie wcale mu się nie dziwie, że zmienił pokój :D

Piotrekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 16:10

Ja nie wiem jak to można takie coś hodować,spać z tym w jednym pokoju,przecież to niebezpiecznie nawet.
A niech wyjdzie w nocy ze swego pomieszczenia skorpion,wejdzie na łózko i Cie dziabnie? Nie dowiesz się nawet że to zrobił Twój best friend bo już będziesz po drugiej stronie :wink:
Żeby to jeszcze ładne było,ale jak sie patrzy na tą wije to aż sie żle robi...przynajmniej mi :prochno:

Juve fan
Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 16:26

Piotrekk pisze:Ja nie wiem jak to można takie coś hodować,spać z tym w jednym pokoju,przecież to niebezpiecznie nawet.
A niech wyjdzie w nocy ze swego pomieszczenia skorpion,wejdzie na łózko i Cie dziabnie?
Niektórzy lubią hardkor :D
Był taki jeden, nie pamiętam jak się nazywał, ale jego pasją życiową było fotografowanie krokodyli, w różnych wariantach, np. z głową w jego paszczy. Opowiadał, byłby szczęśliwy jakby miał tak umrzec, no i mu się spełniło.

Piotrekk pisze:
Żeby to jeszcze ładne było,ale jak sie patrzy na tą wije to aż sie żle robi...przynajmniej mi :prochno:
A oglądałeś kiedyś Fear Factor? :prochno: Tam to takie spożywają :?

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 16:48

Juventinha pisze:
Był taki jeden, nie pamiętam jak się nazywał, ale jego pasją życiową było fotografowanie krokodyli, w różnych wariantach, np. z głową w jego paszczy. Opowiadał, byłby szczęśliwy jakby miał tak umrzec, no i mu się spełniło.
Jeśli masz na myśli Steve'a Irwina to powinnaś się wstydzić, że nie znasz jego nazwiska :|

Co do posiadania tego typu stworzonek to na pewno jest to bezpieczniejsze niż trzymanie kobiety w domu :smile:

Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 16:54

Juventinha pisze:
Piotrekk pisze:Ja nie wiem jak to można takie coś hodować,spać z tym w jednym pokoju,przecież to niebezpiecznie nawet.
A niech wyjdzie w nocy ze swego pomieszczenia skorpion,wejdzie na łózko i Cie dziabnie?
Niektórzy lubią hardkor :D
Steve Irvin?
Na fotce niżej jeszcze za życia
Obrazek

I żeby nie było offtopa, to moje zdanie na ten temat: Strasznie boję się węży i nie wyobrażam sobie siebie trzymającej takie "zwierzątka" w domu. Ale jeśli komuś się one podobają, to czemu nie :wink: Trzeba mieć tylko tolerancyjnych współlokatorów :wink:

Edit:
Niezły mam refleks... :oops: Szukałam fotki i Siewier mnie wyprzedził... :)

Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2007, 17:01

juventina92 pisze: Steve Irvin?
No właśnie o niego mi chodziło, dziękuję :)
juventina92 pisze: I żeby nie było offtopa, to moje zdanie na ten temat: Strasznie boję się węży i nie wyobrażam sobie siebie trzymającej takie "zwierzątka" w domu. Ale jeśli komuś się one podobają, to czemu nie :wink: Trzeba mieć tylko tolerancyjnych współlokatorów :wink:
Hehe, dla mnie węże są najlepsze z tego wszystkiego :) Z kolei pająki, brrrr, toto już niestety...

ODPOWIEDZ