Piosenka o Juve

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Alexinhio.10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2006, 13:20

Nie wiem czy był już o tym temat ale akurat wpadłem przypadkowo na tą piosenke i pomyślałem że pasuje ona do tego co się dzieje teraz w naszym klubie, a raczej żeby podnieść na duchu i przy okazji ze świętami link :

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2006, 13:23

Piosenke ta juz od dawna zna zapewne kazdy Juventino i chyba jest ona w kolekcji kazdego z nas w dziale DOWNLOAD mozesz ja pobrac :)

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2006, 13:58

Bardzo ładna piosenka :) Znana juz przez nas od dawna.
Ach ta melodia kojarzy mi sie troche ze Świętami ale to tylko moja opinia :)

matysek422

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2007, 16:46

Super piosenka szkoda ze juz nie ma tych pilkarzy :( najbardziej mi chyba szkoda Cannavaro , Zambro i Moggi'ego. :(

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2007, 18:26

Jak ktoś zauważył/nie zauważył to jest aktualny hymn Juventusu. Mnie się on bardzo podoba. Jest poważny a zarazem wesoły i podnoszący na duchu. Prawdziwy hymn z krwi i kości.

Cały ten teledysk, wraz z 2 innymi znajduje się w downloadzie JuvePoland pod tym linkiem:
http://juvepoland.com/download.php?op=get&id=480

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2007, 19:56

Ja mam takie pytanie do tych, co byli na Delle Alpi na meczu Juve: mianowicie z tego co usłyszałem jeszcze w tamtym sezonie w tv przed meczem z Milanem dało się słyszeć tenże hymn, lecz w nieco innym wykonaniu. Śpiewał go jakiś mężczyzna, a nie nasi piłkarze, a sama piosenka była nieco w żwawszym rytmie. Czy hymn został nieco 'ulepszony'?

EDIT: Dzięki DamKam, czekałem aż ktoś to potwierdzi. Poczytam co tam napisałem w owym temacie :wink:
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2007, 11:20 przez Mr Cezary, łącznie zmieniany 1 raz.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lutego 2007, 10:57

Mr Cezary pisze:Ja mam takie pytanie do tych, co byli na Delle Alpi na meczu Juve: mianowicie z tego co usłyszałem jeszcze w tamtym sezonie w tv przed meczem z Milanem dało się słyszeć tenże hymn, lecz w nieco innym wykonaniu. Śpiewał go jakiś mężczyzna, a nie nasi piłkarze, a sama piosenka była nieco w żwawszym rytmie. Czy hymn został nieco 'ulepszony'?
Zgadza się :!: Na Delle Alpi, a teraz na Olimpico puszczają taką właśnie wersję. I tak się składa, że wczoraj pisałem o tym w temacie "Linki-Bramki-Mecze-Filmy: JUVE" :wink:

charmander

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2007, 20:20

mam takie pytanie do tych, co byli na Delle Alpi na meczu Juve: mianowicie z tego co usłyszałem jeszcze w tamtym sezonie w tv przed meczem z Milanem dało się słyszeć tenże hymn, lecz w nieco innym wykonaniu. Śpiewał go jakiś mężczyzna, a nie nasi piłkarze, a sama piosenka była nieco w żwawszym rytmie. Czy hymn został nieco 'ulepszony'?
Sorry, że odświeżam, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej nowej (już raczej starej) wersji tego hymnu, jakby miał ktoś linka będę wdzięczny...

ODPOWIEDZ