Roberto Manciniemu grozi dyskwalifikacja

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2006, 13:57

Kilka dni temu we włoskiej prasie pojawiły się informacje sugerujące, że szkoleniowiec mediolańskiego Interu - Roberto Mancini był jednym z członków organizacji zrzeszającej menadżerów piłkarskich (GEA). Jeśli śledztwo wykaże, że tak właśnie było, wówczas trenerowi Interu będzie groziła dyskwalifikacja.

Przeciwko GEA od kilku miesięcy toczy się postępowanie. Zarzuca się jej łamanie prawa i postępowanie niezgodnie z podstawowymi zasadami etyki piłkarskiej.

"Nigdy nie byłem członkiem GEA. Ani w okresie jej powstawania, ani później."- zapewnił Mancini.

Słowa trenera potwierdził Franco Zavaglia, który zajmował w GEA wysokie stanowisko: "Mancini nie był członkiem GEA. Ani ja, ani Alessandro Moggi, ani Calleri nigdy nie mieliśmy z nim żadnego kontaktu."- powiedział.

Inne zdanie w tej kwestii ma Luciano Moggi: "Rozbawiły mnie deklaracje Manciniego. Mancini był założycielem GEA. On jednak cały czas zaprzecza. Jeżeli ktoś kłamie raz, może to zrobić 1000 razy, a Mancini przekroczył już chyba liczbę 10000."- stwierdził.

Także Zdenek Zeman utrzymuje, że Mancini miał powiązania z GEA. "Wiedziałem o tym od pierwszego dnia. Dziwi mnie tylko, że dziennikarze nie mieli o tym pojęcia."

W najbliższym czasie sprawą Manciniego ma się zająć szef Ufficio Indagini - Francesco Saverio Borrelli.

zródło: goal.com , pilka.pl

Jak czytalem tego newsa to az zaparowalem z nerwow. Mancini jednak miesza i to porzadnie we Włoszech . Mam nadzieje ze to prawda bo nie nawidze ani Manciniego ani jego druzyny , nie dosc ze poschłuchuja swoich pilkarzy ( Christian Vieri ) to jeszcze ich menedzer robi zamieszanie. nie wiem dlaczego ale nadal lubie Moggiego a jego wypowiedz calkowicie popieram. A Interek przeciez taki uczciwy. :rotfl:

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2006, 14:06

Właśnie miłem pisac o tym ale kolega mnie wyprzedził :D

Mancini będzie sie wypierał bo przecież i tak Morrati uratje mu tyłek.
Niech ludzie się dowiedzą ze inter taki swięty jak mówi nie jest.

Ostatnie zdanie Moggiego było genialne :!:
"Jeżeli ktoś kłamie raz, może to zrobić 1000 razy, a Mancini przekroczył już chyba liczbę 10000."

Dziwne że te wszystkie afery z interem ujawniły się dopiero po ukaraniu Juve :angry:

Dziwne, oj dziwne...

Obrazek
Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2006, 14:27

Żadne zaskoczenie. Ale cóż z tego. Przecież inter jest jak to... no wiecie co... to co zawsze na wierzch wypłynie. Tak samo będzie i tym razem. Wiecznie pokrzywdzony, oszukiwany przez Juve i arbitrów inter wraz ze swoim trenerzyną okażą się jeszcze ofiarą po raz kolejny. Może im będzie trzeba jeszcze Puchar Mistrzów przyznać? No w sumie można by. Posuneli się tak daleko, to niech idą dalej. Przecież kiedy milan wygrywał LM, to w półfinale wyeliminował właśnie inter (o ile dobrze pamiętam). To teraz trzeba jeszcze milanowi narobić koło kupra i ten tytuł trafi do interu. Ehh... NIGDY nie widziałem i nie słyszałem o bardziej skorumpowanym NIEWINIĄTKU niż inter mediolan :angry:

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2006, 14:43

Haha. Za tydzień, góra dwa Moratti znowu ujawni jakieś nagrania i okaże się Inter jest czysty, a wszystkiemu jest winny... Juventus. I za zadość uczynienie będziemy musieli im oddać Scudetto z 2003 roku. Ludzie, to zaczyna się już robić śmieszne...

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2006, 14:57

No proszę. Nie będę się na razie wypowiadał na ten temat, bo jest za wcześnie aby o czymś tutaj mówić, ale nie wygląda to na zwykłą różnicę zdań. Jakoś ciężko mi uwierzyć komuś innemu, niż Moggi'emu... może to ślepe zapatrzenie? Po prostu jego słowa brzmią bardziej wiarygodnie. Ale to tylko moje zdanie. Zaczekajmy te 2 tygodnie. Może się coś wyjaśni.

Nolik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2006, 15:19

przeciez wszyscy tutaj wiemy, ze Inter miesza jak mało kto. Mancini wyrasta nam tu na niezła szyche we Włoszech, miejmy nadzieje że to prawda ze miał powiązania z GEA. Druga sprawa Moggi też nieźle miesza tam :D, szkoda że nie ma go już z nami...

Forza BIANCONERI !!
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 15:33

Gregor del Ptasior pisze:NIGDY nie widziałem i nie słyszałem o bardziej skorumpowanym NIEWINIĄTKU niż inter mediolan :angry:
Lec z tym do prokuratury.

PS: A co do tematu - wcale bym sie nie zdziwil, gdyby M. rzeczywiscie nalezal do GEA. Tylko co z tego?

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 15:40

i tak Moratti uratuje im wszystkim tyłki i zgoni wszycho na Moggiego.....załosne

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 18:55

klsmkr pisze:wcale bym sie nie zdziwil, gdyby M. rzeczywiscie nalezal do GEA. Tylko co z tego?
Dyskwalifikacja? :smile: Kto powiedział, że Scudetto jest świadectwem czystości Interu? Moratti? Rzeczywiście, rzetelne źródło informacji. Polecam na przyszłość.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 19:10

Damianinho pisze:Dyskwalifikacja?
Pewnie tak.
Damianinho pisze:Kto powiedział, że Scudetto jest świadectwem czystości Interu?
A co to ma do rzeczy?

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 19:31

klsmkr pisze:
Damianinho pisze:Dyskwalifikacja?
Pewnie tak.
Właśnie to z tego. Jeżeli dyskwalifikacja trenera twojego klubu za udział w GEA nie robi na tobie wrażenia, to nie wiem po co tu w ogóle piszesz.
klsmkr pisze:
Damianinho pisze:Kto powiedział, że Scudetto jest świadectwem czystości Interu?
A co to ma do rzeczy?
Pokazuje to waszą wątpliwą świętość. Słoma wyłazi wam z butów. Wiem, że nie ma to związku z Calciopoli ale ma to niezbyt miłą symbolikę i niesmak pozostaje.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 19:39

Damianinho pisze:Jeżeli dyskwalifikacja trenera twojego klubu za udział w GEA nie robi na tobie wrażenia, to nie wiem po co tu w ogóle piszesz.
A gdzie ja napisalem, ze nie robi na mnie wrazenia?
Damianinho pisze:Pokazuje to waszą wątpliwą świętość.
Jaka "nasza"? To Mancini byc moze nalezal do GEA, nie Inter.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2006, 23:20 przez klsmkr, łącznie zmieniany 1 raz.

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 19:45

klsmkr pisze: gdzie ja napisalem, ze nie robi na mnie wrazenia?
klsmkr pisze:wcale bym sie nie zdziwil, gdyby M. rzeczywiscie nalezal do GEA. Tylko co z tego?
Właśnie tutaj.
klsmkr pisze:Jaka "nasza"? To Mancini byc moze nalezal do GEA, nie Inter.
Ale Mancini jest trenerem Interu, co nie najlepiej świadczy o klubie.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 19:47

klsmkr pisze:Pokazuje to waszą wątpliwą świętość.
Jaka "nasza"? To Mancini byc moze nalezal do GEA, nie Inter.[/quote]

Ale masz krotka pamiec??? Nie "wasza", tak? Ale jak Moggi krecil w Calciopolli to nie bylo, ze Moggi krecil, ale CAŁY Juventus, jestes załosny...

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 19:57

Damianinho pisze:Właśnie tutaj.
To zdanie skierowane bylo do wszystkich zwolennikow spiskowej teorii zwiazanej z Interem. Bo, jak slusznie zauwazyles, dzisiejsze ploty nie maja zadnego zwiazku z Calciopoli. Chociaz po postach wnioskuje, ze nie dla kazdego jest to takie jasne.
Damianinho pisze:Ale Mancini jest trenerem Interu, co nie najlepiej świadczy o klubie.
No, nie da sie ukryc, ze pozytku to nam nie przyniesie.

ODPOWIEDZ