Roberto Manciniemu grozi dyskwalifikacja
- Kamil_on
- Juventino
Kilka dni temu we włoskiej prasie pojawiły się informacje sugerujące, że szkoleniowiec mediolańskiego Interu - Roberto Mancini był jednym z członków organizacji zrzeszającej menadżerów piłkarskich (GEA). Jeśli śledztwo wykaże, że tak właśnie było, wówczas trenerowi Interu będzie groziła dyskwalifikacja.
Przeciwko GEA od kilku miesięcy toczy się postępowanie. Zarzuca się jej łamanie prawa i postępowanie niezgodnie z podstawowymi zasadami etyki piłkarskiej.
"Nigdy nie byłem członkiem GEA. Ani w okresie jej powstawania, ani później."- zapewnił Mancini.
Słowa trenera potwierdził Franco Zavaglia, który zajmował w GEA wysokie stanowisko: "Mancini nie był członkiem GEA. Ani ja, ani Alessandro Moggi, ani Calleri nigdy nie mieliśmy z nim żadnego kontaktu."- powiedział.
Inne zdanie w tej kwestii ma Luciano Moggi: "Rozbawiły mnie deklaracje Manciniego. Mancini był założycielem GEA. On jednak cały czas zaprzecza. Jeżeli ktoś kłamie raz, może to zrobić 1000 razy, a Mancini przekroczył już chyba liczbę 10000."- stwierdził.
Także Zdenek Zeman utrzymuje, że Mancini miał powiązania z GEA. "Wiedziałem o tym od pierwszego dnia. Dziwi mnie tylko, że dziennikarze nie mieli o tym pojęcia."
W najbliższym czasie sprawą Manciniego ma się zająć szef Ufficio Indagini - Francesco Saverio Borrelli.
zródło: goal.com , pilka.pl
Jak czytalem tego newsa to az zaparowalem z nerwow. Mancini jednak miesza i to porzadnie we Włoszech . Mam nadzieje ze to prawda bo nie nawidze ani Manciniego ani jego druzyny , nie dosc ze poschłuchuja swoich pilkarzy ( Christian Vieri ) to jeszcze ich menedzer robi zamieszanie. nie wiem dlaczego ale nadal lubie Moggiego a jego wypowiedz calkowicie popieram. A Interek przeciez taki uczciwy. :rotfl:
Przeciwko GEA od kilku miesięcy toczy się postępowanie. Zarzuca się jej łamanie prawa i postępowanie niezgodnie z podstawowymi zasadami etyki piłkarskiej.
"Nigdy nie byłem członkiem GEA. Ani w okresie jej powstawania, ani później."- zapewnił Mancini.
Słowa trenera potwierdził Franco Zavaglia, który zajmował w GEA wysokie stanowisko: "Mancini nie był członkiem GEA. Ani ja, ani Alessandro Moggi, ani Calleri nigdy nie mieliśmy z nim żadnego kontaktu."- powiedział.
Inne zdanie w tej kwestii ma Luciano Moggi: "Rozbawiły mnie deklaracje Manciniego. Mancini był założycielem GEA. On jednak cały czas zaprzecza. Jeżeli ktoś kłamie raz, może to zrobić 1000 razy, a Mancini przekroczył już chyba liczbę 10000."- stwierdził.
Także Zdenek Zeman utrzymuje, że Mancini miał powiązania z GEA. "Wiedziałem o tym od pierwszego dnia. Dziwi mnie tylko, że dziennikarze nie mieli o tym pojęcia."
W najbliższym czasie sprawą Manciniego ma się zająć szef Ufficio Indagini - Francesco Saverio Borrelli.
zródło: goal.com , pilka.pl
Jak czytalem tego newsa to az zaparowalem z nerwow. Mancini jednak miesza i to porzadnie we Włoszech . Mam nadzieje ze to prawda bo nie nawidze ani Manciniego ani jego druzyny , nie dosc ze poschłuchuja swoich pilkarzy ( Christian Vieri ) to jeszcze ich menedzer robi zamieszanie. nie wiem dlaczego ale nadal lubie Moggiego a jego wypowiedz calkowicie popieram. A Interek przeciez taki uczciwy. :rotfl:
- MrWlodek
- Juventino
Właśnie miłem pisac o tym ale kolega mnie wyprzedził 
Mancini będzie sie wypierał bo przecież i tak Morrati uratje mu tyłek.
Niech ludzie się dowiedzą ze inter taki swięty jak mówi nie jest.
Ostatnie zdanie Moggiego było genialne :!:
"Jeżeli ktoś kłamie raz, może to zrobić 1000 razy, a Mancini przekroczył już chyba liczbę 10000."
Dziwne że te wszystkie afery z interem ujawniły się dopiero po ukaraniu Juve
Dziwne, oj dziwne...

Mancini będzie sie wypierał bo przecież i tak Morrati uratje mu tyłek.
Niech ludzie się dowiedzą ze inter taki swięty jak mówi nie jest.
Ostatnie zdanie Moggiego było genialne :!:
"Jeżeli ktoś kłamie raz, może to zrobić 1000 razy, a Mancini przekroczył już chyba liczbę 10000."
Dziwne że te wszystkie afery z interem ujawniły się dopiero po ukaraniu Juve

Dziwne, oj dziwne...

- Gregor del Ptasior
- Juventino
Żadne zaskoczenie. Ale cóż z tego. Przecież inter jest jak to... no wiecie co... to co zawsze na wierzch wypłynie. Tak samo będzie i tym razem. Wiecznie pokrzywdzony, oszukiwany przez Juve i arbitrów inter wraz ze swoim trenerzyną okażą się jeszcze ofiarą po raz kolejny. Może im będzie trzeba jeszcze Puchar Mistrzów przyznać? No w sumie można by. Posuneli się tak daleko, to niech idą dalej. Przecież kiedy milan wygrywał LM, to w półfinale wyeliminował właśnie inter (o ile dobrze pamiętam). To teraz trzeba jeszcze milanowi narobić koło kupra i ten tytuł trafi do interu. Ehh... NIGDY nie widziałem i nie słyszałem o bardziej skorumpowanym NIEWINIĄTKU niż inter mediolan 

- Michael900
- Juventino
Haha. Za tydzień, góra dwa Moratti znowu ujawni jakieś nagrania i okaże się Inter jest czysty, a wszystkiemu jest winny... Juventus. I za zadość uczynienie będziemy musieli im oddać Scudetto z 2003 roku. Ludzie, to zaczyna się już robić śmieszne...
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Mr Cezary
- Juventino
No proszę. Nie będę się na razie wypowiadał na ten temat, bo jest za wcześnie aby o czymś tutaj mówić, ale nie wygląda to na zwykłą różnicę zdań. Jakoś ciężko mi uwierzyć komuś innemu, niż Moggi'emu... może to ślepe zapatrzenie? Po prostu jego słowa brzmią bardziej wiarygodnie. Ale to tylko moje zdanie. Zaczekajmy te 2 tygodnie. Może się coś wyjaśni.
- Nolik
- Juventino
przeciez wszyscy tutaj wiemy, ze Inter miesza jak mało kto. Mancini wyrasta nam tu na niezła szyche we Włoszech, miejmy nadzieje że to prawda ze miał powiązania z GEA. Druga sprawa Moggi też nieźle miesza tam
, szkoda że nie ma go już z nami...

Forza BIANCONERI !!
- klsmkr
- Interista
Lec z tym do prokuratury.Gregor del Ptasior pisze:NIGDY nie widziałem i nie słyszałem o bardziej skorumpowanym NIEWINIĄTKU niż inter mediolan
PS: A co do tematu - wcale bym sie nie zdziwil, gdyby M. rzeczywiscie nalezal do GEA. Tylko co z tego?
- TomiQ
- Juventino
i tak Moratti uratuje im wszystkim tyłki i zgoni wszycho na Moggiego.....załosne
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dyskwalifikacja?klsmkr pisze:wcale bym sie nie zdziwil, gdyby M. rzeczywiscie nalezal do GEA. Tylko co z tego?
- Negri
- Juventino
Właśnie to z tego. Jeżeli dyskwalifikacja trenera twojego klubu za udział w GEA nie robi na tobie wrażenia, to nie wiem po co tu w ogóle piszesz.klsmkr pisze:Pewnie tak.Damianinho pisze:Dyskwalifikacja?
Pokazuje to waszą wątpliwą świętość. Słoma wyłazi wam z butów. Wiem, że nie ma to związku z Calciopoli ale ma to niezbyt miłą symbolikę i niesmak pozostaje.klsmkr pisze:A co to ma do rzeczy?Damianinho pisze:Kto powiedział, że Scudetto jest świadectwem czystości Interu?
- klsmkr
- Interista
A gdzie ja napisalem, ze nie robi na mnie wrazenia?Damianinho pisze:Jeżeli dyskwalifikacja trenera twojego klubu za udział w GEA nie robi na tobie wrażenia, to nie wiem po co tu w ogóle piszesz.
Jaka "nasza"? To Mancini byc moze nalezal do GEA, nie Inter.Damianinho pisze:Pokazuje to waszą wątpliwą świętość.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2006, 23:20 przez klsmkr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Negri
- Juventino
klsmkr pisze: gdzie ja napisalem, ze nie robi na mnie wrazenia?
Właśnie tutaj.klsmkr pisze:wcale bym sie nie zdziwil, gdyby M. rzeczywiscie nalezal do GEA. Tylko co z tego?
Ale Mancini jest trenerem Interu, co nie najlepiej świadczy o klubie.klsmkr pisze:Jaka "nasza"? To Mancini byc moze nalezal do GEA, nie Inter.
- LordJuve
- Juventino
Jaka "nasza"? To Mancini byc moze nalezal do GEA, nie Inter.[/quote]klsmkr pisze:Pokazuje to waszą wątpliwą świętość.
Ale masz krotka pamiec??? Nie "wasza", tak? Ale jak Moggi krecil w Calciopolli to nie bylo, ze Moggi krecil, ale CAŁY Juventus, jestes załosny...
- klsmkr
- Interista
To zdanie skierowane bylo do wszystkich zwolennikow spiskowej teorii zwiazanej z Interem. Bo, jak slusznie zauwazyles, dzisiejsze ploty nie maja zadnego zwiazku z Calciopoli. Chociaz po postach wnioskuje, ze nie dla kazdego jest to takie jasne.Damianinho pisze:Właśnie tutaj.
No, nie da sie ukryc, ze pozytku to nam nie przyniesie.Damianinho pisze:Ale Mancini jest trenerem Interu, co nie najlepiej świadczy o klubie.