"Wielcy odpadają"

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2006, 08:36

We wczorajszym dniu (wtorek) doszło do kilku niespodziewanych sensacji, ku mojej radości ManU odpadł z pucharu!! Obrońcy pucharu ligi przegrali ze słabo notowanym zespołem Southend. Najlepsze jest to, ze przed meczem Sir Alex obiecał w tym roku powiększenie łupów, o kika pucharów, więc wyciągnął wnioski z ostatniej jakże farciarskiej wygranej w pucharze i wystawił prawie podstawowy skład ( Kuszczak jednak bronił) Mimo to menczester odpadł, przegrywając 1-0 :rotfl:

Kolejna sensacja (mniej przyjemna dla mnie) to odpadniecie z pucahru drużyny Celticu... Mecz takze rozgrywał się we wczorajszym dniu. Szkoda tym bardziej iż mecz roztrzygneły rzuty karne, w ktorych Artuś obronił dwa strzały!! :bravo: A sam Maciej w 99 min wyprowadził drużynę mistrza Szkocji na prowadzenie (ktore trwało niespełna minutę). Szkoda Celticu (1-1, 5-4*)

Z tego wszystkiego przypomina mi się ostatni mecz Juve w Pucharze Włoch... :think:

nalepw

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2006, 12:55

Szkoda przedewszystkim Celticu, bo atakowali przez większość część meczu ale jakoś Gordon Strachan nie potrafi ustawić tej drużyny.

A Manchester poprostu zlekceważył rywala, wie ktoś jak bronił Tomek Kuszczak?

Mecz Juventusu dla Juventino,
To lepsze niż kino!
Michał_B

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2006, 13:26

Łyko jesli chodzi o Manchester to z podstawowego skladu grali tylko C.Ronaldo i Rooney..., a co do Kuszcaka to bronil przyzwoicie, przy strzale z wolnego mial niewielkie szanse na obrone.

SEEKER

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2006, 13:58

Celtic gra jedno wielkie halo,wygrywa w lidze bardzo szczesliwie wiec nie ma co sie dziwic ze odpadł :smile:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2006, 14:09

A ja się nie dziwię.
W dobie gigantycznego prestiżu Champions League i coraz szybciej wyrównujących się lig europejskich, krajowe puchary są traktowane po macoszemu. Zarówno przez zawodników (którzy mają do rozegrania w sezonie około 50 spotkań) i trenerów (którzy wolą skupiać się na najbliższym rywalu w lidze).
Z każdym sezonem takich niespodzianek będzie więcej. W Pucharach będą wygrywać drużyny przeciętne, które nie mają szans na pierwszą piątkę w swoich ligach. Bo dla nich to jedyna droga do grania w pucharze UEFA. Przypomnijcie sobie Allemanię Aachen czy Middlesbrough i ich epizody w Europie.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ