Serie B (9): JUVENTUS 1-0 Frosinone

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2006, 14:00

No jedna kolejka i awans o 10 miejsc w tabeli :D . Dla mnie bramka Alexa cieszy chyba bardziej od wygranej. No wreszcie sie chłopak przełamał bo teraz do 300 to z górki :wink:
Mecz wygraliśmy ale mogliśmy wygrać dużo więcej. Widziałem urywki i powiem ze Treze to mógł tuzin bramek strzelić chyba.
Buffon bronił wspaniale, okienko pieknie wyciągną i tą piłe bitą na 5 metr to wybił niewiarygodnie, brama jak nic by była.

Narazie jest jak byc powinno, wygrywamy, jeszcze przed Bozym Narodzeniem powinniśmy być liderem

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2006, 14:08

Nie było oczekiwanego przez nas wysokiego zwycięstwa, jednak najważniejsze, że było w ogóle. W dodatku za sprawą nie kogo innego jak WIELKIEGO DEL PIERO! Prawdziwy mistrz po raz kolejny błysną! Wyczyn ten przejdzie już na zawsze do historii, aż łza się w oku kręci, patrząc na ten wyczyn, szkoda, że w dokonał tego w Serie B. Nie zasłużył na to, ale nie narzekajmy, ważne, że jest, ważne, że mamy mozliwość żyć w czasach Boga Turynu i być świadkami jak zapisuje złote karty w naszej historii. GRAZIE ALEX :!: :!:

Mieliśmy naprawdę wiele dogodnych sytuacji, niestety nasza skutecznośc szwankuje, zwłaszcza Treze chyba zostawia ją w szatni. Czekają nas teraz kolejne bardzo cieżkie mecze, z Brescią i Napoli, oba wyjazdowe. Gra się poprawiła, ale nie wiem czy przeciwko w/w drużynom jedna bramka pozwoli nam na wywiezienie kompletu pkt. Dlatego liczę na lepszą skuteczność naszych graczy.

Z tyłu znów na ,,0''. Gigi jest niesamowity. Tak dalej :ok:

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2006, 17:53

Ogromnie cieszy kolejne zwyciestwo, ktore przybliza nas do awansu :-D Kolejny mecz na Olimpico, w ktorym rywal raczej nie mial nic do powiedzenia :ok: Ale chyba najbardziej ciesze sie razem z Del Piero. 200 bramka dla Juve, to po prostu cos wspanialego :dance: Achhh, ten nasz Alex... Moglbym tu tak teraz pisac w nieskonczonosc: grazie grande Capitano :!:

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2006, 19:42

No i mamy już 10. miejsce :-D

Mecz lepszy niż 2 poprzednie i okazji było naprawdę dużo. Bianconeri przeważali i zwycięstwo mogło być o wiele wyższe, 4-0 byłoby jak najbadziej sprawiedliwym wynikiem gdyby...no i tu właśnie jest problem...SKUTECZNOŚĆ pozostawia wiele do życzenia. Mieliśmy więcej okazji niż w dwóch ostatnich meczach razem wziętych i nie potrafiliśmy tego wykorzystać. Było kilka sytuacji 100 procentowych i prawidłowy gol nieuznany przez sędziego. Trezegeut mógł umocnić swoją pozycję w tabeli strzelców, a zamiast tego stracił tytuł lidera :? Bojinov też miał kilka dobrych sytuacji i z tego co słyszałem po przelobowaniu bramkarza i nie trafił w bramkę:/ Obrona tak sobie, wciąż popełnia błędy których nie powinna popełniać. Pomoc raczej bez zarzutów, stworzyła dużo sytuacji. Bradzo dobry mecz Camora. Jeżeli z Brescią wypracujemy sobie tyle takich okazji na strzelenie bramki i wykorzystamy chociaż część z nich to o zwcięstwo będe spokojny.(tylko czy skuteczność się poprawi :think: )

No i na pochwałę(jak zwykle) zasługuje Gigi, który w każdym meczu broni fenomenalnie udowadniając, że jest najlepszym bramkarzem na świecie.

Wielkie brawa dla Alexa za te 200 bramek które zdobył w koszulce Juve i za wszystko co dla nas zrobił :bravo: Grazie Alex :!:

Obrazek
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2006, 13:25

Kolejne zwycięstwo stało się faktem ! Można śmiało powiedzieć, że "łikend" o 11 punktów zakończył się ze 100 procentową skutecznością. Juventus już na 10 miejscu, traci tylko 5 pkt do lidera, naprawdę nie spodziewałem się, że tak szybko włączymy się do walki o najwyższe cele.

Trzeba sobie z ręką na sercu powiedzieć, że mecz z Frosinone był cholernie trudny, bramka była wręcz zaczarowana ! Zagraliśmy fatalnie jeśli chodzi o skuteczność i to trzeba poprawić. Jest to nasze 3 zwycięstwo 1-0, oczywiście nie mam nic przeciwko takim wynikom, ale sądze, że długo tak nie pociągniemy. Boję się trochę o dyspozycję Trezegueta, zwłaszcza w dziszejszym meczu, sytuacje które zmarnował mogą mu się śnić do meczu z Brescią.

Myślę, że zgrzeszyłbym gdybym nie napisał o 200 bramce Alexa. Może nie była ona efektowna, lecz nie o to tutaj chodziło. Alex będzie śrubował rekord, który długo nie będzie pobity. Dobrze, że zrzucił ten okropny ciężar jaki na nim ciążył. Teraz Del Piero będzie grał na większym luzie i także łatwiej będzie mu zdobyć kolejne bramki.

Mecz był ciężki owszem, ale co najważniejsze wygraliśmy, wygrana w tym meczu należala Nam się w 100 %. Bardzo dobrze, że podbudowalismy sobie morale przed ważnymi i trudnymi meczami z Brescią i Napoli.

Zablokowany